👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi zamówienie nie przyszło i nie przyjdzie, mają jakiś błąd ja źle wpisałam meila i już im nie pokazuje mojego zamówienia.
Ale to i tak nic.
W nocy obudził mnie straszny ból podbrzusza i to taki, że nawet leżenie mi nie pomagało, chodzenie nic. Już miałam budzić starego żeby mnie wiózł na SOR bo chyba zaraz albo urodzę albo umrę . Leżałam tak na boku 30 minut potem trochę chodziłam ale ledwo nogą mogłam ruszyć i mnie tak kuło z przodu cały czas no to ja mówię dobra jedziemy na SOR tylko zrobię siku, po siku przeszło czaicie?! Jak ręką odjął ... 🤯 ja byłam pewna że skonam a wystarczyło zrobić tylko siku którego nie chciało mi się w nocy. Lekarz prowadzący mi napisał PROSZĘ SIĘ OSZCZĘDZAĆ A NIE Z GARAMI PO KUCHNI LATAĆ! Dziś nie robię nic.
Bardzo się przestraszyłam i powiedziałam sobie a raczej obiecałam że nie będę gwiazdorzyć tylko grzecznie leżeć bo robię krzywdę sobie i dziecku. 😭
Rano troszeczkę mnie pobolewało ale z drugiej strony ale bardzo delikatnie. Także taka to moja nocna historia.09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Ja miałam właśnie małe dzieci i potrzebowałam rozmiaru 50. Teraz kupię 50 po oszacowaniu wagi porodowej, czyli pewnie w listopadzie. Jeśli będzie potrzebne. Tak to skupię się na 56, 62. Teraz w sklepach wszystko jest dostępne od ręki, nawe w szpitalu mozna zamowic i na powrót do domu bedzie 🙂 więc szkoda, żeby to 50 leżało nieużywane.
-
Ja mam 13 sztuk bodziaków z długim rękawem z HM rozmiar 56 i 12 z długim z HM rozmiar 62, do tego 5 sztuk z krótkim rękawem rozmiar 62. 50 nie kupuję wcale, najwyżej będę podwijać rękawy
ja się urodziłam długa na 60cm 🙈
Co do imion to u nas miała być Liwia, a teraz jednak bardziej Antosia, ale do listopada zobaczymy, jedno z tych dwóch, ale od jakiegoś czasu jak mówię o bobasie to mówię Tosia👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
-
U nas jak będzie chłopiec to Ignacy, Leon a dziewczynka Helena i ostatnio mojemu spodobało Honorata.
Jak przyszli dziadkowie jak pytają o imiona to mówię, że będzie Stefania i Horacy - jaka fala wzburzeń ojej... 🙂
Ja kiedyś chciałam Franciszek. I nawet na pierwszej randce z moim partnerem rozmawialiśmy o tym to oboje powiedzieliśmy że Franciszek to idealne imię dla chłopaka.
Ale u mnie w rodzinie jest taki Franek niegrzeczny to mało powiedziane... że boję się powtórki 😅Zumi lubi tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Gdy 9 lat temu wybieraliśmy imię dla pierwszej córki, stanęło na Lilianie. I już wtedy mąż został poinformowany, że następna będzie Ada. No i mamy 🩷
Fabregasowa, Zumi lubią tę wiadomość
-
Lavenda wrote:Gdy 9 lat temu wybieraliśmy imię dla pierwszej córki, stanęło na Lilianie. I już wtedy mąż został poinformowany, że następna będzie Ada. No i mamy 🩷
Ej to tak jak u nas 😁 Pierwsza corka tez Liliana 😅Lavenda, Fabregasowa, Zumi lubią tę wiadomość
-
U mnie już dawno do bobasa po imieniu mówimy 😄
Jak chciałyście widzieć, oto my 😊:
url=https://zapodaj.net/plik-YMmq3yGKV5]https://zapodaj.net/plik-YMmq3yGKV
Edit : U mnie +6kg od początku ciąży, wzrost 170. Powiedziałabym, że hiperlordoza i przodopochylenie miednicy, łożysko na przedniej ścianie 🙃 Wieczorem brzusio jest jeszcze fajniejszy 😀
Asia091 wychodzi na to, że nie możemy leniuchować w nocy (jeśli chodzi o toaletę). Współczuję strachu i bólu, trzeba uważać na siebie (ogromne porządki rozkładać w czasie, po trochu ☝️). Dobrze, że się dzielimy takimi doświadczeniami ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 11:20
wellwellwell, edka85, Asia091, kalinok, Ilka96, Foxy96, Domisiek, Zumi, Klekotka, Anilorak88, psaj91, a_aandzela, Rudka lubią tę wiadomość
-
My się jeszcze zastanawiamy - Łucja, Róża może Wanda. 😁
Zumi lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Potwierdzona dziewucha na 200%, waży 207 g 😁
Kropka89, Asia091, Bećka, wellwellwell, Klekotka, Domisiek, Lavenda, kalinok, Ilka96, Foxy96, Fabregasowa, nnaciaa, Zumi, Paulivvv, Agni97, Mel 456, izzou97, Karolka11, psaj91, a_aandzela, Rudka, Apatheia lubią tę wiadomość
-
Bećka wrote:U mnie już dawno do bobasa po imieniu mówimy 😄
Asia091 wychodzi na to, że nie możemy leniuchować w nocy (jeśli chodzi o toaletę). Współczuję strachu i bólu, trzeba uważać na siebie (ogromne porządki rozkładać w czasie, po trochu ☝️). Dobrze, że się dzielimy takimi doświadczeniami ❤️
Ja mam taki brzuszek rano, a wieczorem sporo większy, jakbym w 6-7 miesiącu była 🙈🙈Bećka lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
-
Ania 89 wrote:Macie już jakieś typy imion dla dzidziulkow:)?
U nas będzie Leoś 😄 Na początku było mówione, że na razie nad nim się zastanawiamy, ale tak się przyjęło w rodzinie i u przyjaciół, że już każdy woła Leoś, więc raczej zostanie 😁Zumi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja oficjalnie dołączam do tych co czują już ruchy, nawet już mam filmiki jak widać stukania na brzuchu 🥰 Choć okazuje się, że Młody po mamie jest nocnym markiem, 1 - 2 w nocy to najlepsze bajlando jest wtedy 😂 Jak wyjdzie i dalej mu zostanie rozrabianie w nocy to będzie wesoło… 😂
kalinok, Ilka96, Bećka, Foxy96, wellwellwell, Zumi, Paulivvv, Kropka89, Rudka, Apatheia lubią tę wiadomość
-
Ja też nie kupuje tych najmniejszych ubranek, nie spodziewam się, że syn będzie jakiś bardzo duży, ale nie sadzę by był też aż tak mały. Więc kupuję raczej 56/62. Parę dni temu pierwsze kupiliśmy i przy kasie, klientka za nami skomentowała, że to cudowny widok, że kupujemy te ciuszki tacy szczęśliwi i się wzruszyła. Mega miło nam się zrobiło!
No i pierwsza fura kupiona! Czekamy aż dojdzie. Kupiliśmy bo promka -1200zł, nie sądzę byśmy nowy kupili taniej potem.Foxy96, wellwellwell, Zumi lubią tę wiadomość
-
Anilorak88 wrote:Nana11 tez wzięłam z h&m 50 bo piszą, ze wychodzi większa. Zobaczymy
czemu Ty nie śpisz w środku nocy
Dokładnie to samo słyszałam, że zawyżone, więc wzięłam, ale naprawdę są te 50 są maluteńkie!
Hah, bo zasnęliśmy wczoraj w jakiś niewygodnych pozycjach, bez kołdry, soczewek nie zdjęłam, więc jak już się przebudziłam, żeby poogarniać to wszystko to jakoś już nie mogłam zasnąć i zaczęłam czytać forum 😅12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2
14.06. ➡️ połówkowe -
Ja też bym bardzo chciała Leona, ale mojemu mężowi się średnio podoba i póki co jest na liście rezerwowej. Oprócz tego może być Hubert, Oskar lub Daniel.
Zumi, Domisiek lubią tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
28.04 - CRL 2.27cm ❤️
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
09.07 - 🩺 połówkowe
-
Domisiek wrote:Dziewczyny, ja oficjalnie dołączam do tych co czują już ruchy, nawet już mam filmiki jak widać stukania na brzuchu 🥰 Choć okazuje się, że Młody po mamie jest nocnym markiem, 1 - 2 w nocy to najlepsze bajlando jest wtedy 😂 Jak wyjdzie i dalej mu zostanie rozrabianie w nocy to będzie wesoło… 😂
Podobno kwestia aktywności dzieci w brzuchu jest m.in. taka, że ruszają się, kiedy my odpoczywamy, bo wtedy się budzą - a kiedy się ruszamy, to są "lulane" do snu i wtedy śpiąJak dla mnie ma to trochę sensu
Co do imienia, to u nas na drugie może Ignacy. Co do pierwszego, to ja miałam wybrane od lat, ale jest problem, bo w międzyczasie brat mojej mamy nazwał też tak dziecko i jest to w tej chwili najmłodszy berbeć w rodzinie, nie skończył jeszcze roku nawet i trochę mi głupio teraz. A jest to raczej nieczęsto spotykane imię. Między innymi też miałam nadzieję na dziewczynkę, bo nie ma żadnego innego imienia męskiego, jakie jestem w stanie zaakceptować. Te które mi się jeszcze podobają, ostatnio stały się zbyt popularne i za bardzo by mi to przeszkadzało.12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2
14.06. ➡️ połówkowe -
Bećka wrote:U mnie już dawno do bobasa po imieniu mówimy 😄
Edit : U mnie +6kg od początku ciąży, wzrost 170. Powiedziałabym, że hiperlordoza i przodopochylenie miednicy, łożysko na przedniej ścianie 🙃 Wieczorem brzusio jest jeszcze fajniejszy 😀
Asia091 wychodzi na to, że nie możemy leniuchować w nocy (jeśli chodzi o toaletę). Współczuję strachu i bólu, trzeba uważać na siebie (ogromne porządki rozkładać w czasie, po trochu ☝️). Dobrze, że się dzielimy takimi doświadczeniami ❤️
To normalne, że dziecko jest bardziej aktywne nad ranem, jak jestem już lekko głodna? Już któryś dzień z rzędu czuję ją bardzo intensywnie rano, więc muszę wstać wcześniej i ją "nakarmić" 😶🌫️Bećka, Zumi, kalinok lubią tę wiadomość
-
U nas będzie Stanisław Kazimierz po 2 dziadkach. Stanisław już nie żyje więc tak wyszło. Mąż nadawał imiona, tak się umówiliśmy, że dla dziewczyny wybieram ja a dla chłopaka niech ojciec nadaje imię.
Zaczęła się promocja w Smyku, body z krótkim rękawem wychodzi po niecałe 10 zł. Ja planuje kupić tyle 56 ile napisane jest w wyprawce szpitalnej tzn 5 sztuk body, 5 sztuk pajacyków, 3 szt czapeczki, 3 pary skarpetek. 62 kupię trochę więcej powiedzmy 8 sztuk body i 8 pajacykow a potem się zobaczy