👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do tych ubranek, to ja kupuję raczej od 56/62. Z tym, że to 56 to też tak ostrożnie bardzo, głównie skupiam się od 62. A mój mąż tak się skupił na rozmiarach większych, że jeden komplet dresowy to kupił na 74 😀
Jeśli chodzi o imiona, no to my już raczej obstawiamy że dzieciaczek zostanie chłopcem do końca i z takich co nam się podobają to Antoni, Marcel, Ignacy, Jan.
Zobaczymy na czym stanie, ale chyba narazie najbardziej w stronę Antosia 😀Domisiek lubi tę wiadomość
-
Paulivvv wrote:
Jeśli chodzi o imiona, no to my już raczej obstawiamy że dzieciaczek zostanie chłopcem do końca i z takich co nam się podobają to Antoni, Marcel, Ignacy, Jan.
Zobaczymy na czym stanie, ale chyba narazie najbardziej w stronę Antosia 😀Domisiek, Maddie_Ist, Paulivvv, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
kalinok wrote:Ja też bym bardzo chciała Leona, ale mojemu mężowi się średnio podoba i póki co jest na liście rezerwowej. Oprócz tego może być Hubert, Oskar lub Daniel.
Oj to szkoda, że mężowi średnio się podoba ☹️ U nas Leon kompletnie spontanicznie wyszedł. Chciałam sprawdzić ile ma lat Steczkowska i zobaczyłam, że ma syna Leona 🤣 Rzuciłam mężowi, okazało się, że tak miał na imię jego dziadek i bardzo by chciał i zostało 😃 Ale Hubert też bardzo ładne, a wszystkie Oskary, które znam są fajne!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 14:16
kalinok lubi tę wiadomość
-
To ja w temacie "ciuszków" dla mam 😄
Kupiłam z ciekawości na bonprix zestaw 2 staników do karmienia. Wiem, że wcześnie, ale pisałam Wam, że trochę tu też podrosłam 😊 Wzięłam rozmiar 75H - spoko, bardziej jak sportowy, bawełniany, nieusztywniany. Fajnie wzmocnione ramiączka, szeroka regulacja pod biustem. Jak jeszcze piersi podrosną, to też powinien dać radę. Dla przykładu w esotiq 70H jest za mały, tzn. nie mają większych miseczek.
https://zapodaj.net/plik-N6LBHPg5oU
https://zapodaj.net/plik-OkhH7hwYOP
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 14:08
Foxy96, Rudka, kalinok lubią tę wiadomość
-
Leon w ostatnich latach jest top 5 w Polsce. Choć jako imię mi się podoba to Seatem Leonem za długo z mężem jeździlismy żeby tak synowi dać na imię 🙈 a dużo osób proponowalo. U nas Przemysław, Robert, Artur. Przemek odpadło bo poznaliśmy gościa którego mocno nie polubiliśmy o tym imieniu ostatnio. I skłaniamy się najbardziej za Robertem
Znane w Polsce i za granicą Artur z resztą też. Oba imiona są "silne" do tego skorpion🤔. Oby tylko z wymowa "R" nie miał problemu 😆
🚶🏼♀️29l 🚶🏼31l
10.24 - luźne starania
10.24 - ⏸️
11.24 - 8td puste jajo 💔
02.25 - starania
02.25 - ⏸️🎉
28.03 - 🫘8 tydzien jest ❤️
18.04 - 🍋🟩11 tydzień 4.45 cm
24.04 - 🥝12 tydzien 5.12 cm chłopca 💙
12.05 - 🍎15 tydzień 8.65 cm
09.06 - 🫑19 tydzień 248g
27.06 - II prenatalne🩺
07.07 - kontrola 🩺
74 kg -> 79 kg
-
A jak tam wasze brzuszki? U mnie rano to nawet nic nie widać. Dzisiaj zrobiłam zdjęcie troszeczkę przy wciągniętym, a w sumie to napietym:
https://zapodaj.net/plik-KSAQc7BnWM
I zgarbiona z wypiętym:
https://zapodaj.net/plik-hMvYZoWpSA
Więc tutaj wyglądam bardziej narazie jak bym przytyła a nie była w 20 tyg ciąży 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 14:00
Foxy96, Bećka, Zumi, Ilka96, wellwellwell, kalinok, gutka8 lubią tę wiadomość
🚶🏼♀️29l 🚶🏼31l
10.24 - luźne starania
10.24 - ⏸️
11.24 - 8td puste jajo 💔
02.25 - starania
02.25 - ⏸️🎉
28.03 - 🫘8 tydzien jest ❤️
18.04 - 🍋🟩11 tydzień 4.45 cm
24.04 - 🥝12 tydzien 5.12 cm chłopca 💙
12.05 - 🍎15 tydzień 8.65 cm
09.06 - 🫑19 tydzień 248g
27.06 - II prenatalne🩺
07.07 - kontrola 🩺
74 kg -> 79 kg
-
Fajne te Wasze brzusie
Mi dziś apka pokazała że zaczęłam 5 miesiąc... jeszcze 4))
Domisiek, Zumi lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Domisiek wrote:Oj to szkoda, że mężowi średnio się podoba ☹️ U nas Leon kompletnie spontanicznie wyszedł. Chciałam sprawdzić ile ma lat Steczkowska i zobaczyłam, że ma syna Leona 🤣 Rzuciłam mężowi, okazało się, że tak miał na imię jego dziadek i bardzo by chciał i zostało 😃 Ale Hubert też bardzo ładne, a wszystkie Oskary, które znam są fajne!
Leon to moje absolutnie wymarzone imię dla chłopca. Jeśli będę mieć kiedyś syna to na pewno tak będzie miał na imię 😍Domisiek, kalinok lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
-
@Asia091 Rozumiem Cię doskonale. Też mam takie akcje z podbrzuszem jak nie zrobię siku na czas 😮💨 W ogóle to przy zmianie strony z lewej na prawą czuje takie pełne podbrzusze i czasami mnie ciągnie, niezależnie od pęcherza.
Ale macie śliczne te brzuszki 😍 U mnie też już dość mocno widać, niedość, że lordoza to jeszcze przodozgięcie macicy. Jak gdzieś stoję i czekam to widzę jak ludziom wzrok sunie w dół na brzuch 😂😂😂 Ale wydaje mi się, że mimo wszystko jest mniejszy niż u Was, a zwłaszcza u @wellwellwell - WOW! 😮
My imię wybierzemy po połówkowych 😁
Co do zakupów, to ja mam po 8 bodziaków na długi rękaw rozmiaru 56, 62 i 68; 2 bodziaki na długi rękaw rozmiar 50; po 3 pajacyki 56, 62, 68 (swoją drogą strasznie drogie w porównaniu do bodziaków); 8 półśpiochów na 56, 62 i 68. I myślę, że na tym poprzestanę. Dziś doszło zamówienie ze Smyka i HM, ale jeszcze nie otwieram, bo jak za tydzień na wizycie okaże się, że siural wyrósł, to przynajmniej tą różową część zwrócę 😂 W przyszłym tygodniu jedziemy też zobaczyć wózki i foteliki.
Ale powiem Wam, że tak jak wcześniej mogłam mieć dzień wypełniony różnymi wycieczkami do sklepów/lekarzy itd., tak teraz plany muszę rozkładać na różne dni. Dziś byłam na pobraniu krwi, załatwić jedną sprawę urzędzową i w dwóch centrach handlowych odebrać zamówienia i musieliśmy zjechać do domu koło 11:30, bo już nie byłam wstanie chodzić tak mi się oczu kleiły ze zmęczenia. Kawa i od razi dwugodzinna drzemka i ruszamy w miasto dalej. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 14:27
Bećka, Zumi lubią tę wiadomość
-
U mnie jest tak. Mama mówi, że jest "bardzo mały" 😅 Koleżanka też. Trochę mi przykro, bo siedzi mi w głowie, że za mało przybieram na wadze, ale ostatnio wiewiórka była ważona, doktor stwierdził, że wszystko jest dobrze hm…
https://zapodaj.net/plik-v6ztM6rusR
wellwellwell, Maddie_Ist, Bećka, Domisiek, Paulivvv, Zumi, Ilka96, kalinok, Rudka, gutka8 lubią tę wiadomość
-
@psaj91 haha daj spokoj, w poprzedniej ciazy taki brzuch mialam w 8 miesiacu, serio
I tez zauwazylam, ze ludzie na ulicy obczajaja ten brzuch, jakby to jakas atrakcja byla. 😆
@Foxy96 masz cudna figure 😘 brzuszek skromny, ale i piekny ❤️psaj91, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Cholera, właśnie odebrałam wyniki z krwi i znowu TSH w górę (2,9) pomimo zwiększenia dawki i w gratisie początek anemii, bo erytrocyty i hematokryt poniżej normy 😓 Jak nie urok to sraczka.
-
wellwellwell wrote:No tak porównując do innych firm np. Next, Sinsay czy Pepco to moim zdaniem w HM jest o rozmiar zawyzone. Ja teraz kupilam kilka rzeczy na 50&56 (z mysla, ze to 56 i 62) i faktycznie sie te ubranka wydaja maciupkie, wiec sama sie zaczęłam zastanawiać. Ale potem przejrzalam zdjecia po porodzie mojej córki i to byla taka mala kruszynka faktycznie. 🥹
U nas juz raczej na 99% bedzie Adaja chcialam bardzo Rozalke, ale oczywiscie dla mojego meza to jest bleee, takze pozostajemy przy kompromisie.
Lavenda wrote:Gdy 9 lat temu wybieraliśmy imię dla pierwszej córki, stanęło na Lilianie. I już wtedy mąż został poinformowany, że następna będzie Ada. No i mamy 🩷
Ada jako zdrobnienie czy to pełna wersja?
-
Nana11 wrote:Podobno kwestia aktywności dzieci w brzuchu jest m.in. taka, że ruszają się, kiedy my odpoczywamy, bo wtedy się budzą - a kiedy się ruszamy, to są "lulane" do snu i wtedy śpią
Jak dla mnie ma to trochę sensu
Co do imienia, to u nas na drugie może Ignacy. Co do pierwszego, to ja miałam wybrane od lat, ale jest problem, bo w międzyczasie brat mojej mamy nazwał też tak dziecko i jest to w tej chwili najmłodszy berbeć w rodzinie, nie skończył jeszcze roku nawet i trochę mi głupio teraz. A jest to raczej nieczęsto spotykane imię. Między innymi też miałam nadzieję na dziewczynkę, bo nie ma żadnego innego imienia męskiego, jakie jestem w stanie zaakceptować. Te które mi się jeszcze podobają, ostatnio stały się zbyt popularne i za bardzo by mi to przeszkadzało.
Mieszkacie po sąsiedzku? Jeżeli nie to myślę że możecie się dublować, bo w sumie czemu nie? -
@Maddie_Ist Jakbyś założyłam legginsy, albo coś dopasowanego, to pewnie już bardziej było by widać.
@Wellwellwell no robisz wrażenie, ale czytałam, że jak to druga ciąża, to czujesz ruchy wcześniej i mięśnie są bardziej rozluźnione.
@Foxy96 nie przejmuj się, jesteś szczupła, dzieciątko też może być odpowiednio drobne. Wyobraź sobie, że nagle masz wielki brzuchol-to dopiero by wszyscy patrzyli i Twoje plecy mogłyby cierpieć, wszystko w swoim czasie 😉Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Kurcze jakie macie ladne te brzuszki 😀ja to czuje się taka rozlana na brzuchu wzdłuż i wszerz, bez ładu i składu 🤣 dupka kiedyś wypracowana na siłowni juz zniknęła, plaskodupie z tyłu 🙈 ale dalej mam tylko 2kg na plusie wiec musiało mi ubyc mięśni bo raczej brzuszek spory 🤔
Btw melduje sie po amnio, lekarz potwierdzil dziewczynkę na 100%, pozostaje czekać na wynik 😇
Btw 2😀 te pasy w spodniach mi totalnie nie leżą, probowalam je obniżać to wtedy mnie uwierają na dole a całe rozłożone mnie irytują... chyba musze chodzić wyłącznie w sukienkach 🫣
url=https://zapodaj.net/plik-Rydbm6Mlfe]https://zapodaj.net/plik-Rydbm6Mlfe[/url]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca, 15:21
wellwellwell, Lavenda, Ilka96, Bećka, Nadzieja32, Foxy96, kalinok, Rudka, Zumi, Jjkm97 lubią tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
16.06 - amnio
21.07 2prenatalne 🩷
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 50, luteina 200
-
Iga Kwietniowa wrote:.
Ada jako zdrobnienie czy to pełna wersja?
U nas Ada jako pełna wersja 🙂 U wellwellwell chyba jako zdrobnienie, dobrze pamiętam? 😃wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Ale piękne macie te brzuszki 🥹🥰 U mnie na razie malusi w porównaniu do Waszych, bardziej w stronę porządnego obiadu 😂
-
Fabregasowa wrote:Kurcze jakie macie ladne te brzuszki 😀ja to czuje się taka rozlana na brzuchu wzdłuż i wszerz, bez ładu i składu 🤣 dupka kiedyś wypracowana na siłowni juz zniknęła, plaskodupie z tyłu 🙈 ale dalej mam tylko 2kg na plusie wiec musiało mi ubyc mięśni bo raczej brzuszek spory 🤔
Btw melduje sie po amnio, lekarz potwierdzil dziewczynkę na 100%, pozostaje czekać na wynik 😇
Btw 2😀 te pasy w spodniach mi totalnie nie leżą, probowalam je obniżać to wtedy mnie uwierają na dole a całe rozłożone mnie irytują... chyba musze chodzić wyłącznie w sukienkach 🫣
url=https://zapodaj.net/plik-Rydbm6Mlfe]https://zapodaj.net/plik-Rydbm6Mlfe[/url]
Ile czasu sie czeka na wyniki amnio? Trzymam kciuki, ze to tylko formalnosc. 🤞
Ja mam te z h&m, one nie maja tego pasa dla ciezarnych, po prostu sa elastyczne:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1256574001.html
Tak, u nas bedzie Adriana przez jedno „n”.