👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś się obudziłam totalnie bez sił, dziecko to samo, raz mnie kopnęło jak poszłam siusiu a tak to musi bardzo spać. Tęsknie za słoneczkiem i spacerami bez parasolki 🥺
Jjkm97 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Ana29 wrote:Ja np wlasnie zamówiłam laktator, podgrzewacz, inhalator i termometr bezdotykowy bo wydaje mi sie ,że laktator I podgrzewacz no jednak daje poczucie spokojnej głowy. Inhalator zamówiłam też od razu,zeby później nie kupować na szybko w aptece bo jest potem duzo drożej, a termometr bo mam w domu tylko rtęciowy.
Ale oczywiście to moj punkt widzenia. Jeśli ktoś twierdzi,ze nie potrzebuje tych rzeczy odrazu to tez jest okej
Dla mnie rzeczy, które wymieniłaś to kompletny must have. Pamiętam jak przy pierwszej chorobie biegliśmy do otwartej apteki i zabiła nas cena inhalatora. No ale nie dało się czekać na kuriera, bo leki juz czekały na podanie. 🙃
👩28 👨30
12.05.2017 - 🤱 Lila
07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc
30.12.2024 - cb 💔
25.01.2025 - cb 💔
24.02.2025 - ⏸️
9 dpo - beta 19,1
11 dpo - beta 53,4
13 dpo - beta 142,4
15dpo - beta 349,8
17dpo - beta 712,3
19dpo - beta 1459,3
22dpo - beta 5509,5
20.03 - mamy ❤️
22.05 - 130 gramów zdrowej Ady 🩷
08.07 - 500 gramów dziewczynki 🩷 -
Ania 89 tak poniedziałek / wtorek lekarz kazał nastawić się na wtorek 🤪 już się przyzwyczaiłam że tu kibluję 😅
Akurat co do tych laktatorów i podgrzewaczy do butelek czy chusteczek czy jakiś innych rzeczy to wszystkie mają dzieci i mówiły że nigdy nie użyły a jedna użyła raz laktator, także to na pewno zależy od człowieka, wiadomo że termometr to podstawa więc i ja mam ale zastanawiam się nad innymi bardziej może gadżetami czy to jest sens bo nie zawsze będzie czas na użycie tego a wiadomo, że takie dodatki nie są potrzebne dziecku tak jak kolorowe ubrania które wydają nam dorosłym niezbędne tylko sucha pielucha i pełny brzuszek☺️. Ale to oczywiście mój punkt widzenia, także nie zrażajcie siękażdą z Nas postrzega wiele rzeczy w tym te dodatki inaczej dlatego pozwoliłam sobie na swoją wypowiedź.
Postanowiłam się dziś trochę odgruzować i wymalowałam się jak Beyonce 😂😂 lekarz na obchodzie mówi ooo Pani to na pewno gotowa do wyjścia a już uradowana mówię no to się pakuje a On nieee ale to na poniedziałek/wtorek. Także makijaż dziś zbędny 😅
Dziewczyny nie przejmujcie się, że nagle nie czujecie ruchów ja na początku miałam tak samo dostałam kopa albo dwa potem jakieś salta były bo aż czułam taką gulę która się porusza i potem tydzień spokoju i kupiłam detektor, to najpierw nie mogłam znaleźć tętna już panika wpadła a teraz w szpitalu okazało się że moje dziecko jest z drugiej strony a ja non stop słucham odbicia bicia serca 🫨 Matka ze mnie na medal 🤣 a położne codziennie rano wystarczy że przyłożą w jedno miejsce i trafią odrazu.
U mnie dziś w końcu ładna pogoda aż wyjdę się przejść przed szpital a obok jest lodziarnia.. może się wymknę 🥰
Miłej Soboty i weekendu Mamuśki 🥰
Korki, Zumi, Molahonkeey, Kropka89, Agni97 lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Kropka89 wrote:Aaaaa masakra tego też się boję. W sobotę był tam ktoś żeby Ci pomóc? Uderzyłaś się jakoś?
Były ze mną jeszcze dwie osoby na krzywej.
Odleciałam na siedząco.
Ocuciło mnie klepanie po twarzy.
Gdy ogarnęłam gdzie jestem, to leżałam na fotelach i jedna Pani trzymała mi nogi w górze.
Potem położyłam się na leżance i tak dokończyliśmy całe badanie krzywej.
Było w laboratorium też okropnie duszno i gorąco jak dla mnie.
Już jestem bezpieczna w mieszkaniu 🙂wellwellwell, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Do tego 6 mż poki dziecko jest na samym mleczku to kupy nie śmierdzą w ogole. 😁
Jak się zaczyna rozszerzac diete dopiero sie zaczyna jazda. 😅
Hmm dla mnie ten smietnik to byl gadzet i nie kupowalam tego, ale mamy tez ta wygode, ze mieszkamy w domku i mamy swoje kubly zewnetrzne na podworku, takze wszystko po prostu od razu szlo do wyrzuty na zewnatrz. Jakbym miala kupowac to pewnie rozwazylabym uzywany, bo widzialam pozniej na grupach osiedlowych, ze duzo ludzi oddaje te kosze za grosze, czasami za jakas czekolade czy pake pieluch.
No właśnie my też mieszkamy w domu, więc się tak zastanawiam czy wgl potrzebujemy jakiegoś specjalnego kosza na to, skoro możemy to wywalić w miarę na bieżąco na zewnątrz 😀
Ale dziś od rana widziałam ten kosz na jakiś wyprawkowych filmach tyle razy, że aż mnie zastanowiło.
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g chłopaczka ✨
07.08. następna wizyta 🩺
-
@nnacia masakra, odpoczywaj 🫂
@Asia grunt że dobre samopoczucie Cię nie opuszcza 😁🤭 idź na lody, a co! 😁
Dziewczyny a czy znacie jakieś tańsze super zamienniki tego Babybjorn?🤣🙈 zastanawiam się też czy kupować taki bujaczek jeden czy dwa i dwa do mnie bardziej przemawiają przy bliźniakach 😁
nnaciaa lubi tę wiadomość
💁🏼♀️94'🧔🏼♂️92' 🐕🦺21’
💊 •Pregna Plus •Pregna DHA•Magne B6 Forte •LaciBios
Pierwsze Bąbelki🤰🏼:
✨ 13.02 ~ 1DC
🥚 28.02 ~ 16DC
💌 07.03 ~ 7dpo: Estr 212.10, Prog 17.52
⏸️ 09.03 ~ 9dpo:❣️Cieś 🐻
💌 10.03 ~ 10dpo: Beta 23.70, Prog 19.50
💌 12.03 ~ 12dpo: Beta 92.90, Prog 29.49 (+279.70%)
💌 14.03 ~ 14dpo: Beta 273.40, Prog 31.57 (+187.40%)
✨19.03 (4+6) ~ 37mm pęcherzyk Kropusia🥹
✨31.03 ~ dwa bijące serduszka💕(0.5cm🐻 + 0.3cm🐻)
✨16.04 ~ Misie mają po 2.11cm💕
✨07.05 prenatalne: zdrowe bobasy 5.11 cm 💕, brak ryzyk
✨14.05 🐻 70g 🐻84g 💕
✨11.06 mamy parkę? 🥹
✨02.07 połówkowe: zdrowiutka parka 330g + 354g 🩷🩵
✨07.07 USG ~ piękne dzidziuśki 👧🏼👶🏼
⏳30.07 USG
-
My też mieszkamy w domu ale na kosz się zdecydujemy. Nie wiem czy konkretnie ten, który podałyście czy inny bo akurat to jest raczej pod koniec mojej listy i jeszcze nie weryfikowałam rynku, ale jednak jak większość czasu będę sama z dzieckiem w domu to latanie do kosza za dom za każdym razem średnio widzę, a tak to można zbiorczo wieczorem wynieść.
-
Jak patrzę na cenę BabyBjorn to bardziej do mnie przemawiają w tej samej cenie, te które są elektryczne. Klikasz i dziecko buja się samo 😃 Np. Lionelo Bella Set.
Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
Ja w ogóle zanim nam znajomi pożyczyli to znalazłam ten:
https://www.empik.com/lezaczek-bujaczek-dzieciecy-szary,p1371741639,dziecko-p?mpShopId=12964&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=22364611189&utm_id=22364611189&utm_term=empik_dziecko&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=22364614315&gbraid=0AAAAADwt86dAMyLdMQwwClKd5FCYQ1_ZU&gclid=Cj0KCQjwmqPDBhCAARIsADorxIaDOr3J9dB5vOYsbm0KoLkE_-3K0X7_U6h85PbwnuT9AsDX5u6mxBMaAj1-EALw_wcB
Elektroniczne się nie sprawdziły u naszych znajomych bo w BabyBjorn później to już też chodzi o to że dziecko samo się może rozbujać 🤣
Myśmy BabyBjorn kupowali dla pierwszego dziecka po zachwytach znajomych, później używaliśmy do drugiego a potem odsprzedaliśmy w bardzo dobrej cenie bo one ciągle drożeją. Trochę tak jak z rowerkami zoom. Kupujesz za 2000 a po roku sprzedajesz za tyle samo.
-
Aaa i jak się zdecydujecie na tego BabyBjorna to polecam pokrycie mesh - super szybko wysycha i jest mega przewiewne a nasze dzieciaczki akurat będą leżeć w nim pewnie najwięcej w lato właśnie
-
@Kropka89 Uwierz mi na słowo, że już samo nazwisko lekarza prowadzącego przyjmującego w szpitalu, w którym rodzisz wiele daje. A jak masz szczęście i jest na jakimś fajniejszym stanowisku, to już w ogóle 😉 Pracowałam od drugiej strony i niestety wiem jak wygląda Polska rzeczywistość - nie masz kasy i znajomości, to jesteś traktowany jak skarpetka. Ale mimo wszystko uważam, że nie wolno sobie dać wejść na głowę.
@Fluffy. Widzisz, ile ludzi tyle opinii. Wszystkie moje koleżanki korzystały z wymienionych sprzętów regularnie. Dla mnie to must have ze względu na wybraną formę karmienia i tak jak już wspomniałam - spokojną głowę.
@Zumi Mam dziś identycznie. Wczoraj mogłam góry przenosić, a dziś klapa totalna 😅 -
Molahonkeey wrote:@nnacia masakra, odpoczywaj 🫂
Dziewczyny a czy znacie jakieś tańsze super zamienniki tego Babybjorn?🤣🙈 zastanawiam się też czy kupować taki bujaczek jeden czy dwa i dwa do mnie bardziej przemawiają przy bliźniakach 😁
Fizjoterapeuci odradzają, my mieliśmy ale jakiejś miłości nie było w sumie to lalki i misie się w nim bujały. Myślę że lepsza mata + ewentualnie kojec jak nie masz obawy że dziecko pójdzie przesadzać kwiaty, lizać buty czy sobie coś zrzuci na głowę 🤣🙈
https://nukido.pl/p93,mata-piankowa-edukacyjna-skladana-200-x-180-x-1-cm-nukido-nk-340-ocean-liczby.html
Ja wolę składaną niż zwijaną, bo dla mnie jest praktyczniejsza, a teraz robimy z niej tunel. -
Kropka89 wrote:Ja w ogóle zanim nam znajomi pożyczyli to znalazłam ten:
https://www.empik.com/lezaczek-bujaczek-dzieciecy-szary,p1371741639,dziecko-p?mpShopId=12964&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=22364611189&utm_id=22364611189&utm_term=empik_dziecko&gclsrc=aw.ds&gad_source=1&gad_campaignid=22364614315&gbraid=0AAAAADwt86dAMyLdMQwwClKd5FCYQ1_ZU&gclid=Cj0KCQjwmqPDBhCAARIsADorxIaDOr3J9dB5vOYsbm0KoLkE_-3K0X7_U6h85PbwnuT9AsDX5u6mxBMaAj1-EALw_wcB
Elektroniczne się nie sprawdziły u naszych znajomych bo w BabyBjorn później to już też chodzi o to że dziecko samo się może rozbujać 🤣
Myśmy BabyBjorn kupowali dla pierwszego dziecka po zachwytach znajomych, później używaliśmy do drugiego a potem odsprzedaliśmy w bardzo dobrej cenie bo one ciągle drożeją. Trochę tak jak z rowerkami zoom. Kupujesz za 2000 a po roku sprzedajesz za tyle samo.
To właśnie trochę śmieszne że używane są w tej samej cenie, a czasem są w tak opłakanym stanie że dziwię się że ludzie się nie wstydzą tego sprzedawać 🤣 -
Paulivvv wrote:Dziewczyny, czy któraś z was (pewnie z tych, które już mają dzieci) ma jakieś doświadczenia z tym koszem na pieluchy Angelcare?
Podobno z niego nic nie śmierdzi - serio?
Czy to jest wgl możliwe 🤣 nie umiem sobie wyobrazić, że jest kosz pełny pozawijanych kupek a z niego nic nie czuć.
Ja jest nieuszkodzony i kupujesz wkłady na bieżąco to się sprawdza, ale też nie przesadzajmy przy małych dzieciach to się śmieci wyrzuca przynajmniej raz dziennie więc jeżeli kogoś stać to czemu nie, ale na pewno nie jest to must have. -
Ana29 wrote:Ja np wlasnie zamówiłam laktator, podgrzewacz, inhalator i termometr bezdotykowy bo wydaje mi sie ,że laktator I podgrzewacz no jednak daje poczucie spokojnej głowy. Inhalator zamówiłam też od razu,zeby później nie kupować na szybko w aptece bo jest potem duzo drożej, a termometr bo mam w domu tylko rtęciowy.
Ale oczywiście to moj punkt widzenia. Jeśli ktoś twierdzi,ze nie potrzebuje tych rzeczy odrazu to tez jest okej
Może drożej, ale z drugiej strony nie ma problemu z gwarancją, więc jak dla mnie takie rzeczy lepiej kupić albo w aptece albo w internetowym smyku, empiku, mediaexpert czy inny sklep który nie zniknie za miesiąc żeby w razie czego zareklamować bez problemu. -
Molahonkeey wrote:@nnacia masakra, odpoczywaj 🫂
Widziałam kiedyś na IG Fizjomommy, ze podobne zamienniki to Kinderkraft Mimi albo Hedo, tylko ten Babybjorn jest az tak spropsowany jako najlepszy bujaczek bo niby dziecko ma w nim najlepszą pozycję, bo ma lepszą regulację i da się go rozłożyć do bardziej leżącej pozycji niż te pozostałe.
Wiadomo, że dla dziecka najzdrowsza jest mata i leżenie na brzuszku, ale niestety dzieci są różne, moja córka zanim zaczeła pełzać to nie uważała w ogóle, żeby leżenie na brzuchu było spoko i udawało się ją odkładać na całe 2 minuty. 🙃
Mi dupe ratowała chusta i ten bujak, bo kurcze no też mamy swoje potrzeby i czasem trzeba coś zjesc, napic sie kawy, wziac prysznic czy zrobic 💩.
Ale to też można zawsze dokupić poźniej z czasem jak właśnie czas pokaże jaki bobas nam się trafił. 😛
Mi się udało dorwać używanego Babybjorna z zabawką za 380zł i serio wyglądał jak nowy, więc idzie znaleźć okazje. 😁Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Paulivvv wrote:No właśnie my też mieszkamy w domu, więc się tak zastanawiam czy wgl potrzebujemy jakiegoś specjalnego kosza na to, skoro możemy to wywalić w miarę na bieżąco na zewnątrz 😀
Ale dziś od rana widziałam ten kosz na jakiś wyprawkowych filmach tyle razy, że aż mnie zastanowiło.
To te pierwsze kupy serio nie śmietdzą jakoś, u mnie wystarczały takie pachnące woreczki na zuzyte pieluszki i to ladowalo w zwyklym koszu w domu, nic nam nie smierdzialo. Pozniej po RD faktycznie te kupy sie zrobily gorsze to juz pampersy ladowaly w koszu na zewnatrz, ale tez z czasem tych kup jest coraz mniej, wiec to tez nie tak, ze biegasz co chwile z pampersem do śmietnika. 😁
Dla mnie ten smietnik to gadzet, mozna sobie kupic, ale nie jest to na pewno must have.Paulivvv lubi tę wiadomość
-
Iga Kwietniowa wrote:Może drożej, ale z drugiej strony nie ma problemu z gwarancją, więc jak dla mnie takie rzeczy lepiej kupić albo w aptece albo w internetowym smyku, empiku, mediaexpert czy inny sklep który nie zniknie za miesiąc żeby w razie czego zareklamować bez problemu.
No ja to wszystko zamówiłam z Media Expert wlasnieLuźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀
23/06/25- 431 gram miłości 🩵 (20+5)
30/06/25-435 gram miłości 🩵 (21+5) ❗️szyjka macicy 3 cm.
-
Mój mąż oszalał i kupił taką ilość owoców na bazarze dziś, że nie wiem kto to przeje, ale mam dziś mały powrót do dzieciństwa 😍 Porzeczki z cukrem ♥️ Tylko ja chociaż gałązki oddzieliłam bo babcia to mi wrzucałam razem z nimi prosto z pola i tak się jadło
Kwaśne aż wykręca 🤣
https://zapodaj.net/plik-d9y73yvVpf
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 12:38
Agni97, Dahlia, Foxy96, Asia091, Kropka89, kalinok lubią tę wiadomość