👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Agni97 wrote:Dokładnie 😍 o której masz wizytę? 🍀🤞
Choć stres ogromny i powoli sama zakopuję się w sobie, naczytałam się za dużo tutaj na forum 🙈🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
👩🏼🦱
AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
❌lekka IO- glucophage 500+500
❌Letrox50
✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
❔onkopakiet
❔PAI-1
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
❔onkopakiet
📆 start cyklu —> 6.06
📆 lipiec? z kompletem badan- diagnostyka u dr Strus -
Jej dziewczyny dziś już przełom z jedzeniem . Nabrałam ochoty na gołąbki , zrobiłam, zjadłam i żyje !! 😅🥹 mam nadzieje ze apetyt wrócił
Haniaxoxo, Agni97, Aguskka, edka85, Wenka, izzou97, Molahonkeey, peonia, Misiula lubią tę wiadomość
👩🏻 35 🧑🏻🦱 32
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
12.06.2012- 👧🏼 🩷40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
Starania o 3 bombelka
———————————————————
02.2025- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
☀️ 11.03- mamy kluseczkę !
☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- NT 3,63 czekamy na wyniki Pappa i Nipty
💔 05.05- beta hCG - 25.900 IU/I - 0,6812 MoM, PAPPA - 1,060 IU/I - 0,4836 MoM, ryzyka skorygowane T13 1:4, T21 1:12, NIPTY- wysokie ryzyko T13
💔 05.05- pilna punkcja łożyska
💔 06.05- diagnoza Trisomia 13 🖤
———————————————————
⏳07.2025 - rozpoczynamy starania -
Cześć laski! Gratuluję wszystkim⏸️❤️
Od dłuższego czasu czytam forum, ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać.
Potwierdzoną owulke miałam 1.03. Od 3.03 biore duphastan, bo mialam niedomoge lutealną. Udało mi się zajść w ciążę w pierwszym cyklu przy duphastonie.
Tydzień temu zobaczyłam swoje upragnione dwie kreski po raz pierwszy ⏸️❤️
11 dpo bete miałam 51, 13dpo 161, 16 dpo 605. Wiem, że przyrost jest dobry. Moje objawy to ból piersi, częstomocz i lekkie skurcze podbrzusza. Teraz jestem 4+3.
Pierwszą wizytę u gina mam dopiero 31.03 ale do tej pory chyba oszaleje, cały czas czytam o poronieniach, boje się, że gdyby ciąża się zatrzymała to przez duphaston nie dojdzie do poronienia.
Czytając Was jakoś jest mi raźniej w tych moich obawach więc zdecydowałam się dołączyć.
Ps Mója data porodu według aplikacji to 23.11.
Vergeet, Klaudiab, Agni97, Juka96, Karolka11, edka85, Wenka, Dahlia, libby7, Molahonkeey, peonia, Marcy lubią tę wiadomość
-
Chyba każda z nas obawia się i myślę że cała ciąża to taki czas oczekiwania od wizyty do wizyty i czy wszystko jest ok. Ja po wczorajszej becie niby się uspokoiłam ale tak naprawdę w głębi duszy cały czas myślę 🙂 również czekam na wieści po wizytach
Fejka, Agni97 lubią tę wiadomość
-
Agni, ja też nienawidzę się smarować, nie pamiętam, kiedy używałam balsamu do ciała 🥸
Ann, yay! Z sosem pomidorowym? 👀
Fejka, cześć 👋🏻
Ja się muszę pożalić, że mi doszła jeszcze zgaga 🥴, aczkolwiek chodził dzisiaj cały dzień za mną żurek, więc właśnie go robię. Zjem sobie z jajkiem ugotowanym na twardo, a co 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca, 18:50
Agni97, Fejka lubią tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Agni, ja też nienawidzę się smarować, nie pamiętam, kiedy używałam balsamu do ciała 🥸
Ann, yay! Z sosem pomidorowym? 👀
Fejka, cześć 👋🏻
Ja się muszę pożalić, że mi doszła jeszcze zgaga 🥴, aczkolwiek chodził dzisiaj cały dzień za mną żurek, więc właśnie go robię. Zjem sobie z jajkiem ugotowanym na twardo, a co 😂 -
Vergeet wrote:Ja mam o 13
Choć stres ogromny i powoli sama zakopuję się w sobie, naczytałam się za dużo tutaj na forum 🙈Vergeet lubi tę wiadomość
-
Karo Lina wrote:Jestem aż w szoku jak czytam że chciałybyście pracować tak długo, że aż do końca pierwszego trymestru, a mogę zapytać w jakich miejscach pracujecie, jaki zawód wykonujecie? Widziałam że jedna dziewczyna pracuje w przedszkolu, ale o was pozostałych nic nie wiem i nie wiem czy to może ja przesadzam ze zbyt wczesnym odejściem na zwolnienie mimo że czuję się dobrze, czy po prostu mamy dosyć różne zawody ☺️7w3d 💔
-
Nie ma jeszcze relacji z wizyt? No nieładnie dziewczyny tak nas trzymać w niewiedzy 😉
-
nnaciaa wrote:@anna.90 – ja też czuję jedynie ból piersi. Żadnych mdłości, wymiotów. Jedynie przez pierwsze dwa, może trzy tygodnie usypiałam już o 18/19. Ostatnio nasilił mi się apetyt.
@libby7 – gratulacje! Cieszymy się z Tobą 😊
@Ania 89 – trzymam kciuki za bardzo dobry wynik 😊
@Znajoma – mam tak samo. Łeb jak sklep. I jeszcze wczoraj nie dostaliśmy pozwolenia na budowę ☹ Ale głowa do góry i do przodu 😉
@Karo Lina – gratulacje! Ładny wynik. Rozważ może szczerą rozmowę z pracodawcą o zakresie obowiązków. Może uda się robić coś lżejszego. Jeśli nie, to rozważ wzięcie L4. Ja mam pracę biurową, ale atmosfera w pracy jest nerwowa.
@natka002 – spokojnej wizyty i samych dobrych wieści 😊
@Klaudiab – na pewno wszystko na wizycie będzie dobrze 😊
@Haniaxoxo – gratulacje wyniku! I spokojnej wizyty 😊
@edka85 – ja wysłałam mojej Mamie zdjęcie z pierwszego USG, gdzie była tylko malutka kropeczka i ona na to „no wreszcie”
@ justyna14 – jesteśmy w tym samym dniu ciążyCo do pracy, to mam ogromną niechęć do pracowania, bo w tej firmie każda kobieta, która zachodzi w ciążę jest wywalana na bruk (nie ma do czego wracać), więc chęci do pracy mam zerowe. Lekarz już dwa tygodnie temu mówił mi, że wystarczy bym zadzwoniła do niego i mi wystawi L4. Z drugiej strony w razie „w” chciałabym pracować chociaż do końca pierwszego trymestru. Mojego męża brat żeni się w czerwcu i też nie chcę „zabierać im uwagi rodziny”, więc planuję poinformować teściów po weselu.
@izzou97 – mam tak samo z pracą
@Nana11 – mam podobnie z pracą i dojazdami. W sumie codziennie spędzam 2h 20 min w autobusach (dojazd i powrót z pracy) a zapachy mnie drażnią w komunikacjiBardzo dużo kobiet bierze L4 na początek ciąży, jak męczą ich mdłości itd.
7w3d 💔 -
@Ann mmmm gołąbkiiiiii 🫠🫠🫠🤤🤤🤤
-
Cześć Fejka! Zapraszamy do nas 🍀❤️
Fejka lubi tę wiadomość
-
Oj coś cisza z wizyt, mam nadziej, że wszystko jest w porządku.
A co sądzicie o korzystaniu z tego - https://e-liq.pl/Premix-c288Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 19:14
-
Po wizycie i zakupach
Maleństwo ma 3,6 mm. Wiek z OM to 6+1 a z USG 5+3.
Pani doktor powiedziała że jest piękny zdrowy zarodek!
Duphaston dwa razy dziennie z powodu mojego wcześniejszego poronienia.
W tej ciąży jestem dalej niz w poprzedniej w której było puste jajo płodowe.
Jestem w tym momencie najszczęśliwsza w swoim życiu !
Następna wizyta 1 kwietnia.
Termin porodu ustalony na 11 listopada:)
Dziękuję pięknie dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków. Rozgaszczam się tu na stałeAgni97, justyna14, izzou97, Juka96, Dahlia, 🐻, anna.90, Vergeet, libby7, Apatheia, Wenka, Klaudiab, peonia, Fejka, AnaPyza, edka85, Nana11, Misiula, Haniaxoxo, Aguskka, a_aandzela, nnaciaa, Marcy lubią tę wiadomość
Urodzona 1996 r.
Choruje na: Cukrzyca insulinozależna, Alopecja.
02.01.2025r. 💔 poronienie (10+1)
04.02.2025r. ostatnia miesiączka
04.03.2025r. ⏸️
18.03 Bijące serduszko ❤️ 3,6mm szczęścia
01.04 Mamy 1,18 cm człowieczka
28.04 Po prenatalnych 1 trymestru dzidzia ma 5,44 cm
Następna wizyta u lekarza prowadzącego 29 kwietnia ☺️
6 maja z wynikami PAPPA wracamy na omówienie prenatalnych.
-
Fejka wrote:Cześć laski! Gratuluję wszystkim⏸️❤️
Od dłuższego czasu czytam forum, ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać.
Potwierdzoną owulke miałam 1.03. Od 3.03 biore duphastan, bo mialam niedomoge lutealną. Udało mi się zajść w ciążę w pierwszym cyklu przy duphastonie.
Tydzień temu zobaczyłam swoje upragnione dwie kreski po raz pierwszy ⏸️❤️
11 dpo bete miałam 51, 13dpo 161, 16 dpo 605. Wiem, że przyrost jest dobry. Moje objawy to ból piersi, częstomocz i lekkie skurcze podbrzusza. Teraz jestem 4+3.
Pierwszą wizytę u gina mam dopiero 31.03 ale do tej pory chyba oszaleje, cały czas czytam o poronieniach, boje się, że gdyby ciąża się zatrzymała to przez duphaston nie dojdzie do poronienia.
Czytając Was jakoś jest mi raźniej w tych moich obawach więc zdecydowałam się dołączyć.
Ps Mója data porodu według aplikacji to 23.11.
Hejka, widzę, że mamy podobny czas, więc piąteczka 😃 Ja drugi raz zobaczyłam 2 kreseczki, pierwsze straciłam, dlatego chciałabym Ci poradzić, żebyś nie czytała o tych poronieniach. Zazwyczaj nie mamy na to wpływu, niestety. Czasami tak musi być, niezaleznie od tego jak bardzo sie starasz. Czytanie tylko zwiększy twoje obawy i stres niepotrzebnie. A i radość z ciąży mniejsza, nie rób sobie tego 🙂
Dbaj o siebie, odpoczywaj, badaj się to najlepsze co możesz dla siebie i dzidzi zrobić. I mam nadzieję że do listopada 😃Vergeet, Fejka, Haniaxoxo, nnaciaa lubią tę wiadomość
💁♀️27 💁♂️28
19.08.2024 - II (1cs)
11.09.2024 - bicie ❤️🥹
30.09.2024 - 10tc 💔🕊
13.03.2025 - II (2cs) 🥰
18.03 - 15 dpo - beta 861, prog 23
20.03 - 17dpo - beta 2200
21.03. - pierwsze usg 4+3
08.04. - jest ❤️ 1,1 cm, 7+0
29.04 - 3,7cm 10+0
14.05 - prenatalne 6,9cm 12+1
27.05 - chyba 💙🥹
24.06 - wizyta
09.07- połówkowe
-
Beatkaaa wrote:Po wizycie i zakupach
Dziękuję pięknie dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków. Rozgaszczam się tu na stałeBeatkaaa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Dziękuję pięknie dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków. Rozgaszczam się tu na stałeBeatkaaa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję pięknie dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków. Rozgaszczam się tu na stałe
Super wieści 🙂Beatkaaa lubi tę wiadomość
-
Dziękuję pięknie dziewczyny za wsparcie i trzymanie kciuków. Rozgaszczam się tu na stałe
Ogromnie Ci gratuluję, zdrówka dla Was! ♥️
Beatkaaa lubi tę wiadomość
-
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼 od 08/23
3 stymulacje letrozolem w 2024r.
22.01.25 ⏸️ -💔 ciąża biochemiczna
4.03.25 ⏸️ - 💔 (11tc poronienie samoistne)
👩🏼🦱
AMH 2.78 (10/24)—> 1,320 (06/25) 😮 (do sprawdzenia)
❌lekka IO- glucophage 500+500
❌Letrox50
✅Hormony (fsh, lh, prolaktyna, estradiol)
✅wit. D, E
✅ trombofilia brak
❔onkopakiet
❔PAI-1
🧔🏽♂️
❌ morfologia 4% ➡️ 0%
❌koncentracja 418mln ➡️ 84mln
✅ruch postępowy 21,82 ➡️ 47,32
✅test MAR
✅tarczyca, cukry
✅wit. D, E
❔onkopakiet