X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Domisiek Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Ja tez team pazdziernik, w ogole w tym roku mam 30tke. 😅

Mnie w tym roku też 30stka stuknęła, ale ja styczniowa 😄

U mnie termin na 22.11, ale liczę na 13.11 🩵

wellwellwell lubi tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - wizyta kontrolna

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • Domisiek Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Hej wam 🙈 przepraszam że wam tu tak wbiję. Jak szukałam w lupce informacji o wózkach widziałam że ktoś kupił tutaj wózek firmy Adamex. Czy jest godny uwagi? Są tu jeszcze dziewczyny które nie kupiły bebetto, venicci, roana, cybexa itp itp itp jeśli tak to jakie wózki sa polecane.

My kupiliśmy Thule Urban Glide 3. Ja osobiście jestem zachwycona, ale zależy czego szukasz i na jaki teren.

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - wizyta kontrolna

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Która dziewuszka wogole tu jest najmłodsza ? Jest jakaś 25 lub mniej?

Dziewczyny ja z kolei marzę o grudniowym bobasku 🙈 mam termin na 24 listopad sama zawsze marzyłam o urodzinach w grudniu ,jesteś zawsze najmłodsza w całym roczniku,klasie 😁 jeszcze miałabym 30 lat np 🤣😁a tak już w lipcu wskoczyło 31 🤷

Ja mam 27 skończone w maju 🙋🏼‍♀️ może jest tu ktoś młodszy niż ja.

U mnie termin na 07.11., chętnie bym bobasa powitała już w październiku, chociaż ja mam od daaawna, chyba wręcz od początku, coś wkręcone do głowy że urodzi się 02.11. - nie wiem czemu mi się tak ubzdurało 🤣

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g chłopaczka ✨
    07.08. następna wizyta 🩺

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim zdaniem nie warto sie ograniczac przy foteliku następnym do jednej bazy z lupiny, bo wiele foteli dla starszakow ma swoje wbudowane w fotel bazy na isofix lub sa montowane na pasy samochodowe, a moze sie okazac, ze fotelik nastepny do lupiny jest juz slaby. Oczywiscie moze fotelik nastepny bedzie ok i podpasuje dziecku, po prostu nie uwazam tego za argument za jakas lupina. :)

kalinok, TBK lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i powiem Wam że byliśmy wczoraj na weselu, nic tam wielkiego nie wyprawiałam a czułam się tak wymordowana jakbym ja tam przynajmniej była jako kelner lub ktoś inny z obsługi 🤣

Ledwo doszłam do sypialni, jak myłam zęby w nocy to myślałam że zasnę tam w tej łazience… za 4 tyg mamy kolejne wesele i nie wiem jak ja to mam przeżyć.

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g chłopaczka ✨
    07.08. następna wizyta 🩺

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Hej wam 🙈 przepraszam że wam tu tak wbiję. Jak szukałam w lupce informacji o wózkach widziałam że ktoś kupił tutaj wózek firmy Adamex. Czy jest godny uwagi? Są tu jeszcze dziewczyny które nie kupiły bebetto, venicci, roana, cybexa itp itp itp jeśli tak to jakie wózki sa polecane.

Hej, mam Adamex Zico New.
    Zdecydowalam sie, bo wazy tylko 11kg a wg opinii ma super amortyzacje, do tego gondola jest dobrze wentylowana na czym mi zalezalo. Opinie ludzi sa takie, że gondola jest swietna a spacerowka do dupy. Mi na spacerowce nie zalezalo, bo mam juz inne w domu po starszej corce i w ogole kupilam używke w dobrej cenie. Nowego bym raczej nie kupowala.

ellevv lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Anilorak88 Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy britax romer smile III granatowy. Robi dobre wrażenie a jaki będzie to wyjdzie w praniu.

Ja jestem z 4 listopada, siostra z 10, teściu z 1, babcia moja z 8 a babcia męża z 11. Termin mam na 13.11. ciekawe czy trafi na kogoś urodziny. Ale śmiałam sie do męża, że jak już nie bedziemy chcieli wiecej dzieci to zakaz sexu w lutym bo to bardzo płodny miesiąc w Naszych rodzinach.

ellevv lubi tę wiadomość

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kasiek ja kilka dni temu skończyłam 28 😄

@Jjkm my kolejny fotelik kupiliśmy całkowicie innej firmy. Ale zależało nam, żeby starczył na dłużej.

@ellevv my przy pierwszym Synku zdecydowaliśmy się na ABC Design Salsa 4 Air. Jesteśmy bardzo zadowoleni! Ale to jest bardziej typowo terenowy wózek. Jakbyś potrzebowała więcej informacji - daj znać!

@Paulivvv my wczoraj też byliśmy na imprezie tanecznej i było już później ciężko 🙈 czułam dziwne parcie w kroczu, więc trochę odpuściłam dzikie densy. My za ponad miesiąc też mamy wesele i nie wiem jak tam dam radę 🙈🙈🙈

Jjkm97 lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Hej, mam Adamex Zico New.
    Zdecydowalam sie, bo wazy tylko 11kg a wg opinii ma super amortyzacje, do tego gondola jest dobrze wentylowana na czym mi zalezalo. Opinie ludzi sa takie, że gondola jest swietna a spacerowka do dupy. Mi na spacerowce nie zalezalo, bo mam juz inne w domu po starszej corce i w ogole kupilam używke w dobrej cenie. Nowego bym raczej nie kupowala.

Dziękuję Ci za odpowiedz. Znalazłam Adamexa Porto 2w1 z takimi fajnymi kwiatami i nawet w spoko cenie. Ogólnie u nas (zagranicą) nie jest to popularny wózek i chyba tylko dwa sklepy oferują ale są to raczej nowsze modele i w cenach kosmicznych 🙈 choć tak jak większość wózków a jak już coś budżecie to wygląda brzydko... wiem że ma robić robotę ale jednak z tym bede codziennie chodzić...
    Przy pierwszym synie miałam Kindekraft Prime ale to było z 5 lat temu i byłam na prawdę zadowolona. Może nie potrzebuje nie wiadomo czego bo jednak tutaj większość to chodniki czy kostka ale fajnie jakby dziecka w tym wózku nie wytrzepało 🤣 szukam nie standardowych marek które cały czas padają na każdym miesięcznym lub fejsbuku. Znalazłam wózkek firmy Junama ale też mi nie znana to firma. Dziś w sklepie spodobał mi się wózek z firmy Kika boo albo Puka...

Po prostu chyba od tych wózków mam papkę z mózgu 🫠🫠

Więc no..

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa

🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
    🔹️19.07.2025 - dziewczynka
    🔹️15.07.2025 - najprawdopodobniej dziewczynka
    🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram
    🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
    🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
    🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Asia ile masz wzrostu przy wadze 63 ?
    Ja pierwszy trymestr jadłam tylko co mogłam w sensie jakaś kanapka z pomidorem,kefir ,zero objadania się i po pierwszym trymestrze miałam +6kg ,powiedziałam pierdziele jem na co mam ochotę i kiedy chce i tak nie wchodzę już na wagę dość długo 🥴 aż strach się bać a muszę przed piątkiem 😬🫣
    160 😎

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała żeby mój Synek był już ze mną. Żebym mogłam Go już przytulać i dbać o niego, chociaż myślę że mogę sobie z wieloma rzeczami nie poradzić. A za chwilę nachodzą mnie myśli że jednak w brzuchu jest mu bezpieczniej. I tak na okrągło.

Kasiek7 lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam oxy przy obu porodach i masakra. Porodu same ruszały ale postępowały fatalnie pomimo boli krzyżowych. W ogóle dla mnie porody to masakra dlatego też chce mieć teraz CC na życzenie. Dwa razy rodziłam , dwa razy nacinanie plus i tak popękalam dodatkowo😐 Jak się nie uda z CC na życzenie to będę miała stres do końca ciąży. No ale każdy ma inaczej:) mną się nie sugerujcie :)

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wieku to dziś miałam śmieszną sytuację. Byłam w biedrze i przy kasie samoobsługowej podchodzi do mnie chłopak, sprzedający coś związanego z papierosami i mówi "dzień dobry, chciałbym zapytać czy jest Pani paląca" po czym spojrzał na mnie dokładniej i dodał "a drugie pytanie to czy jest Pani pełnoletnia" 😂😂 w listopadzie kończę 32 lata 😂 ja młodo wyglądam i nikt nigdy nie daje mi mojego wieku, z reguły dają mi maks 25 lat, ale przyznam, że dawno nikt nie zakładał, że nie mam 18 🤪🤪

Foxy96, Kasiek7 lubią tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Co do wieku to dziś miałam śmieszną sytuację. Byłam w biedrze i przy kasie samoobsługowej podchodzi do mnie chłopak, sprzedający coś związanego z papierosami i mówi "dzień dobry, chciałbym zapytać czy jest Pani paląca" po czym spojrzał na mnie dokładniej i dodał "a drugie pytanie to czy jest Pani pełnoletnia" 😂😂 w listopadzie kończę 32 lata 😂 ja młodo wyglądam i nikt nigdy nie daje mi mojego wieku, z reguły dają mi maks 25 lat, ale przyznam, że dawno nikt nie zakładał, że nie mam 18 🤪🤪

„ po czym spojrzał na mnie dokładniej” - myślałam, że to bedzie moment, w którym zobaczył brzuch 🤣

Nadzieja32, kalinok, Kasiek7, izzou97 lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • TBK Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalinok wrote:
    Oj ja bym się bardzo ucieszyła jakby synek chciał się wcześniej pojawić. Sama jestem z października i jakoś nie lubiłam mieć tych urodzin tak późno, a on będzie mieć jeszcze później. Ale przede wszystkim bardzo się obawiam indukcji - przy cukrzycy nie mogę przekroczyć terminu więc jeśli akcja sama się nie zacznie to będzie balonik i oxy :( podobno pierwsza ciąża jest raczej przenoszona dłużej, więc raczej mnie to czeka, a już się naczytałam że poród na syntetycznej oxytocynie jest średnio przyjemny... Któraś z doświadczonych mamusiek miała może wywoływany poród i chce się podzielić doświadczeniem?:)

Ja miałam oxy podaną po 8.00 bez rozpoczętej akcji, niestety calutki czas musiałam leżeć na płasko podpięta pod KTG, po jakimś czasie dopiero zaczeły się skurcze, około 9.50 odeszły wody, o 9.55 już tuliłam młodego. Ból jak przy okresie. Także różnie bywa.
    Za to cc było traumą, ból nie do zniesienia. Połóg jeszcze gorszy.
    Liczę, że tym razem samo się zacznie i urodzę sn.

kalinok lubi tę wiadomość

• psaj91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK wrote:
    Ja miałam oxy podaną po 8.00 bez rozpoczętej akcji, niestety calutki czas musiałam leżeć na płasko podpięta pod KTG, po jakimś czasie dopiero zaczeły się skurcze, około 9.50 odeszły wody, o 9.55 już tuliłam młodego. Ból jak przy okresie. Także różnie bywa.
    Za to cc było traumą, ból nie do zniesienia. Połóg jeszcze gorszy.
    Liczę, że tym razem samo się zacznie i urodzę sn.

O jej, to chyba pierwsze przeczytane przeze mnie miłe wspomnienie z SN 😁 Ja jestem przerażona jak czytam te opowieści z krypty, a tu się okazuje, że wcale nie musi turbo boleć i w 2h może być po wszystkim 😮 Zdradź swój sekret jak to zrobić 😁😁😁

My dziś cały dzień na zakupach - druga część wyprawki i to właściwie już większość. I cyk, 2 tys. w powietrze 🥲🫣 Została nam tak naprawdę tylko elektronika i apteczno-higieniczne rzeczy. I już trochę odetchnęłam z ulgą, że większość za nami, bo chodzenie po sklepach, tym bardziej w weekend, to już dla mnie męczarnia.

Dziś jestem też pierwszy dzień bez progesteronu doustnego, który brałam od 6 tc. Jestem ciekawa czy moje samopoczucie się poprawi, bo ponoć lubi działać "zmęczeniogennie". 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:40

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 🩺
    30+3 tc - III prenatalne ➡️
    32+3 tc - 🩺

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    O jej, to chyba pierwsze przeczytane przeze mnie miłe wspomnienie z SN 😁 Ja jestem przerażona jak czytam te opowieści z krypty, a tu się okazuje, że wcale nie musi turbo boleć i w 2h może być po wszystkim 😮 Zdradź swój sekret jak to zrobić 😁😁😁

My dziś cały dzień na zakupach - druga część wyprawki i to właściwie już większość. I cyk, 2 tys. w powietrze 🥲🫣 Została nam tak naprawdę tylko elektronika i apteczno-higieniczne rzeczy. I już trochę odetchnęłam z ulgą, że większość za nami, bo chodzenie po sklepach, tym bardziej w weekend, to już dla mnie męczarnia.

Dziś jestem też pierwszy dzień bez progesteronu doustnego, który brałam od 6 tc. Jestem ciekawa czy moje samopoczucie się poprawi, bo ponoć lubi działać "zmęczeniogennie". 🤔

Kochana, ja pierwsze skurcze poczułam po g. 23:00, do szpitala zajechałam przed 1, a o 1:59 młoda była ze mną. 😁 Także jak widać i takich historii trochę jest, są i te mroczne, więc trzeba być gotowym na wszystko. Ale nie ma się co nakręcać i nastawiać na najgorsze. Myślę, że w tym momencie jedyne co możemy zrobić to dbać o siebie jak najlepiej i zadbać o przygotowanie merytoryczne + fizyczne do porodu np. pod okiem połoznej czy fizjo, bo na tyle mamy wpływ.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 00:49

kalinok lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • TBK Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:

No cóż, jak widać w mojej historii (drugie cc) nie mam sposobu 😔 tak samo na cc nie ma sposobu. Dziewczyna miała cc przede mną i śmigała, jeszcze mi pomagała tak dobrze się czuła.
    Nie wiem od czego to zależy. Ja jestem bardzo pozytyw ie nastawiona na poród. Ciąża jest gorsza dla mnie.

Ty masz większość, ja nawet połowy nie mam 😯 a tak się zarzekałam, że do końca sierpnia ogarnę wszystko 🤣 no ale mnie pochłania aktualnie 2x wyprawka szkolna. Też niezłe kwoty.

• Foxy96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalinok, kciuki, żeby się samo zaczęło :D

Ja mam jeszcze 28 lat 😆 Przeraża mnie wizja nieubłaganie nadchodzącej trzydziestki. Ja się pytam, kiedy to minęło? Przynajmniej swoje okrągłe urodziny będę świętowała z rocznym (albo prawie) rocznym bąblem.
    Ja wolę, żeby młoda poczekała grzecznie do tego 6 listopada. Psychicznie w ogóle nie czuję się gotowa na to całe macierzyństwo. Tłumaczę sobie, że skoro tyle kobiet dało i daje radę, to u mnie będzie podobnie 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 04:37

28 & 35 👫
    10.03 – II 🫣
    19.03 – jest serduszko ❤️
    28.04 – I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie, prawdopodobnie dziewczynka 🐭
    25.06 – II prenatalne, zdrowa
    dziewucha 🐰
    03.07 – 460 gramów dziewczynki 🐇
    17.07 – 660 gramów 🐽
    27.07 – 860 gramów 🐷
    preg.png
‹‹ 451 452 453 454 455
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ