X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Zumi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie może problem z nadmierną pigmentacją skóry? Ja jestem cała w brązowych plamach np po jakimś pryszczu na tyłku/udzie, zadrapaniu, skaleczeniu, podrażnieniu po goleniu itd. Każde naruszenie skóry zamienia się u mnie teraz w ciemną plamę 😢 i jeszcze pachy stały się mega ciemne. Przed ciążą robiłam IPL Philipsem Lumea pachy więc to na pewno pomagało przed drażnieniem maszynką, teraz się normalnie golę, ale nawilżam te pachy, robie peelingi a i tak są tak samo ciemne. Nigdy tak nie miałam z tymi pachami nawet przed używanien IPL. Antyperspiranty mam te same co przed ciążą. Moja koleżanka miała ciemne okolice intymne, a ja z kolei te pachy i naruszenia skóry, wstyd mi pachy podnieść jak jestem poza domem. Mam nadzieję, że to przejdzie kiedyś i z tym nie zostanę 🥺

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)

termin 10.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Macie może problem z nadmierną pigmentacją skóry? Ja jestem cała w brązowych plamach np po jakimś pryszczu na tyłku/udzie, zadrapaniu, skaleczeniu, podrażnieniu po goleniu itd. Każde naruszenie skóry zamienia się u mnie teraz w ciemną plamę 😢 i jeszcze pachy stały się mega ciemne. Przed ciążą robiłam IPL Philipsem Lumea pachy więc to na pewno pomagało przed drażnieniem maszynką, teraz się normalnie golę, ale nawilżam te pachy, robie peelingi a i tak są tak samo ciemne. Nigdy tak nie miałam z tymi pachami nawet przed używanien IPL. Antyperspiranty mam te same co przed ciążą. Moja koleżanka miała ciemne okolice intymne, a ja z kolei te pachy i naruszenia skóry, wstyd mi pachy podnieść jak jestem poza domem. Mam nadzieję, że to przejdzie kiedyś i z tym nie zostanę 🥺

W ciąży może się tak dziać, to przez hormony. Niektóre kobiety mają ciemne plamy na twarzy nawet. W większości przypadków, po porodzie znikają :)

Zumi, Kropka89 lubią tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    preg.png
  • TBK Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka masz piąte dziecko w drodze. Nie słyszałaś nigdy głupich komentarzy? My dziś się z bardzo nieprzyjemną sytuacją spotkaliśmy, a to dopiero nasze trzecie z czterech planowanych i totalnie nie wiedziałam jak się zachować. Olaliśmy "znajomego" i poszliśmy dalej. Ale jakoś to we mnie siedzi. Ciekawe, co bedzie w czwartej ciąży.... A gdyby to serio była wpadka, to może czułabym się gorzej? Ludzie nie myślą 😔
    Dostawałam pytania wprost o to, czy to planowane, ale jakoś olewałam do tej pory. Taka sytuacja jak dziś, że ktoś nas wprost obraża, spotkała nas pierwszy raz. Dobrze jest jednak nie wychodzić z domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:21

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK wrote:
    Edka masz piąte dziecko w drodze. Nie słyszałaś nigdy głupich komentarzy? My dziś się z bardzo nieprzyjemną sytuacją spotkaliśmy, a to dopiero nasze trzecie z czterech planowanych i totalnie nie wiedziałam jak się zachować. Olaliśmy "znajomego" i poszliśmy dalej. Ale jakoś to we mnie siedzi. Ciekawe, co bedzie w czwartej ciąży.... A gdyby to serio była wpadka, to może czułabym się gorzej? Ludzie nie myślą 😔
    Dostawałam pytania wprost o to, czy to planowane, ale jakoś olewałam do tej pory. Taka sytuacja jak dziś, że ktoś nas wprost obraża, spotkała nas pierwszy raz. Dobrze jest jednak nie wychodzić z domu.

Przykro mi, że musiałaś słuchać gadania prostaków. Następnym razem mu/im powiedz, że świadomie przyczyniasz się do tego, żeby miał kto robić na jego emeryturę. Jakie to jest żałosne, że ludzie nie potrafią się zająć swoim życiem, tylko muszą się wpier***** w cudze.

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK wrote:
    Oczywiście, że się spotkałam. Przy trzecim to jeszcze było delikatnie, ale przy czwartym pojawiały się dosyć kąśliwe uwagi. Już słyszałam, że jestem nierobem żyjącym na koszt innych. A najlepszy tekst słyszał M od swojego brata - sugerował mu już kastrację 😀 Mnie to generalnie nie rusza, robię swoje wbrew opinii innych 😉

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to nie rozumiem jak można w kierunku kogoś wgl powiedzieć takie uwagi, na temat tego że ma 3/4/5 dzieci 🤦🏼‍♀️ skąd w kogoś głowie, bierze się myśl, że może skomentować wielkość nie swojej rodziny… nawet jakbym spotkała kogoś kto ma dzieci 10tkę, to bym na to nie wpadła, żeby mu móc zarzucić że „jest nierobem” albo sugerować, że chyba tych dzieci to już ma troche za dużo… co by mnie to miało obchodzić 🤯

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    27.08. III prenatalne 🩺
    04.09. kolejna wizyta 🩺

preg.png
‹‹ 487 488 489 490 491
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ