👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dość mocno bolał mnie brzuch okresowo. Może dzidzia pozycję zmieniła. Bo nie to że wcale nie czuć ale słabsze. Eh i kolejne zmartwienie
-
Ja staniki póki co mam takie same jak przed ciążą. Ale średnio zaczyna być mi w nim wygodnie więc coś będę musiała kupić
-
@Kasiek ja miałam zawsze problemy z wymyślaniem obiadów, ale odkąd pilnuję diety nie mam problemów, bo jak sama sobie nie zrobię czegokolwiek to będzie lipa, jem moje wynalazki. Wczoraj miałam dosłownie 40 minut na ogarnięcie obiadu, ugotowałam kaszę bulgur i zrobiłam sos: kurczak, papryka czerwona pokrojona w paski, puszka pomidorów, przyprawy i trochę soku z cytryny. Na przestudzoną kaszę polałam trochę oliwy z oliwek i na to ten sos pomidorowy. Mąż miał z makaronem. Niby mu smakowało 🤣. Głównie jem takie rzeczy, jakieś gulasze z kaszą bo to jest szybkie i się sprawdza w upały. Dzisiaj rosół a jutro pomidorowa 😁. Więcej przyjemności mam zdecydowanie z jedzenia śniadań, kolacji, jakiś drugich śniadań, podwieczorków itp. Marzą mi się naleśniki, mogłabym spróbować zrobić na mące orkiszowej, ale i tak boję się wyników glukozy. Czuję się podglądana przez czujnik. Wg to kółko na ręce śmiesznie wygląda i koleżanka do mnie: ej to wygląda jak połączenie plastra antykoncepcyjnego z czujnikiem czadu 😂😂
Leżę i obczajam te wyniki z sensora i zastanawiam się czy on dobrze mierzy. Pokazuje mi hipoglikemie a ja czuję się dobrze, no jestem lekko głodna, ale bez przesady. Wynik 67 🙈. Wzięłam tabletkę Letroxu i cukier 115 nagle i za 10 minut już 70. Nie sądziłam, że taka malusia tableteczka może mi tak podnieść cukier.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 12.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
@Zumi ogólnie nie polecam mąki orkiszowej do naleśników. Ja przed ciążą poza orkiszową nie mogłam żadnej innej mąki i byłam zmuszona jeść takie naleśniki. Mnie wychodziły tak twarde, że jakbym w kogoś rzuciła to bym zabiła 😂 Podobno dolanie wody do ciasta pomaga, ale ja szczerze mówiąc odpuściłam. Na szczęście mogę żyć bez naleśników 😂
-
Kurde właśnie mi tak jakby zbrzydło już całe jedzenie ,mam dwie cukinię od teściowej to znów mój mąż leczo ble ,chyba zrobię sobie sama takie bezmięsne a jemu coś innego 🤯..
Dziewczyny a mnie znowu tak nie owijając w bawelne siska boli? Od wczoraj czuje co jakiś czas hm dziwne uczucie ? Tak jakby coś mnie tam ciaglo ? Jak leżę to nie ale jak idę stoję itd to zaboli. Mąż mi mówi że mam odpoczywaćWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:58
-
Właśnie ja nie wiem o co chodzi z tymi wiazadlami bo mnie tylko niekiedy zabolały przy szybkim ruchu albo jak psikłam a ta siska to tak od wczoraj nie wiem wtf🙁 moja bobasa też się mniej rusza od paru dni ale czuję co ileś jej ruch . Ale wypatrzyłam piękny śpiworek z falbanką na vinted 🥲 czekam aż mi przyjdzie ,miałam kupić nowy bo jakoś się brzydzę ale ten ma 1,5Tog a drugi kupię nowy na 2,5 tog . Przyszedł mi też otulacz do fotelika za 50 zł z Piapimo wkleje wam zdj
https://zapodaj.net/plik-XBl4lfPiCG
https://zapodaj.net/plik-1Np8cUBem4
Foxy96, Bećka lubią tę wiadomość
-
Zumi zaskakujące z tym cukrem po tabletce 😱
Tak to jest z tą ciąża, ze człowiek nie wie co jest normalne a co powinno niepokoić. Ja obserwuje, jak się nie nasila, nie pogarsza to uznaje, ze to normalne. Raz mi się zdarzyło pojechać na sor i jakby co to nie ma się co obawiać, że Nas "wyśmieją". Raczej obchodzą się z ciężarną jak z jajkiem i sami mówią, ze lepiej przyjechać raz za dużo jak za mało.
Z tymi włosami Asia to macie zaskakująco. U mnie wręcz przeciwnie. Nogi gładziutkie a golone z miesiąc temu (nigdy nie miałam bujnego owłosienia n o ale bez przesady). Pachy i łoniaki prawie nie istnieją.
Wczoraj na spotkaniu położna polecała Piankę Ginexid po porodzie. Używała może któraś?
I za poleceniem z chyba wrześniowego wątku kupiłam majtki poporodowe jednorazowe z podkładem z canpol bo dziewczyny piszą, ze mimo iż wyglądają jak pieluchomajtki to na pierwsze doby się super sprawdzają. -
Eh zjadlo mi gdzies wiadomość co naprodukowalam:/
U mnie pojawia sie ból na wysokości spojenia po bokach jakby w głębi skóry tkanek kojarzy mi sie z bolem węzłów chłonnych i boli kilka minut tak po nocy jak wstanę z łóżka do pionu.
Co do jedzenia tez mi wszystkosie już znudziło do jedxrmia. Jedynie na awokado mam teraz fazę od kilku dni. Jem na okrągło a do tej pory nie jadlam, bo w 1 trymestrze po.nim wymiotowałam i odrzuciło mnie od niego. No i pieprz w każdej ilości im więcej tym lepiej do wszystkiego przez całą ciążę choć wcześniej sie ograniczałam, bo bałam sie piperyny to na tym etapie juz odpuszczam:) -
Czy Was tez boli skóra brzucha w okolicy pępka? Mnie wieczorami boli ale wczoraj to juz tak mocno, że probowalam jakby rękami trochę tą skórę ścisnąć jakby zbliżyć do siebie żeby ten pępek nie byl tak rozciągnięty i byla ulga. I pomyślałam o tych taśmach fizjo co sie do ciała przykleja, że chyba by mi pomogły. Ale nie wiem czy to skóra w głębi boli czy mięsień rozciągnięty, bo to tak troche po prawej od pępka
-
Klekotka wrote:@Kasiek7 mnie juz tak wiazadla bola ze zaczelo mnie ciagnac za siske
chyba musze jakies cwiczenia wdrozyc bo bedzie bolesnie.
Ja mam od jakiegoś tygodnia taki ból, zwłaszcza jak długo siedzę, to nie jestem w stanie chodzić normalnie. Trochę mi pomaga jak zaczynam oddychać tak jak uczyła mnie fizjoterapeutka przy bólach innych więzadeł. W czwartek mam wizytę u fizjo i mam nadzieję, że coś zaradzi, bo naprawdę ciężko mi z tym, zwłaszcza jak wstaję😞
jeszcze poleciała mi strasznie morfologia i od kilku dni biorę żelazo i ciągle boli mnie brzuch lub żołądek. Biorę te tabletki 2 razy dziennie, a rano jeszcze muszę brać euthyrox. Tego cholernego żelaza praktycznie z niczym nie można łączyć i cały dzień mam teraz podporządkowany pod to, kiedy mam brać jaką tabletkę i kiedy mogę wypić kawę albo coś zjeść.
Nie cierpię tego III trymestru 😑 -
Mel 456 wrote:Ja mam od jakiegoś tygodnia taki ból, zwłaszcza jak długo siedzę, to nie jestem w stanie chodzić normalnie. Trochę mi pomaga jak zaczynam oddychać tak jak uczyła mnie fizjoterapeutka przy bólach innych więzadeł. W czwartek mam wizytę u fizjo i mam nadzieję, że coś zaradzi, bo naprawdę ciężko mi z tym, zwłaszcza jak wstaję😞
jeszcze poleciała mi strasznie morfologia i od kilku dni biorę żelazo i ciągle boli mnie brzuch lub żołądek. Biorę te tabletki 2 razy dziennie, a rano jeszcze muszę brać euthyrox. Tego cholernego żelaza praktycznie z niczym nie można łączyć i cały dzień mam teraz podporządkowany pod to, kiedy mam brać jaką tabletkę i kiedy mogę wypić kawę albo coś zjeść.
Nie cierpię tego III trymestru 😑 -
Ja nie miałam bólu siski ale prawe biodro mnie bolało taki kłujący promieniujący ból jak jajnik na owulację boli, ale okazało się że to mój synek tam sobie trzyma nóżki i robi tak " tasi tasi łapci " dziś dostałam pierwszy raz w żebro. Bardzo lubię te kopanie, masowanie, i podobne szaleństwa w brzuchu ale jestem coraz bardziej przestraszona że sobie do d... poradzę że mnie przerośnie to i owo i tą ogromną odpowiedzialność za życie drugiego człowieka o Boże... takie mam myśli ostatnio.
Tu kupiłam wczoraj kilka rzeczy do wyprawki, ceny przystępne i jakość niby bawełna zobaczę co przyjdzie. - https://mojswiatdziecka.pl/09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
25.09.2025 III prenatalne 🩺
TP 18.11.2025. 🤞 -
Ania89 ja mniej ruchów/ słabiej czuję odkąd mały jest główką w dół. Wcześniej to były kopniaki, a teraz głównie przesuwanie - czasem czuję tylko jak kładę rękę na brzuchu.
Anilorak88 stosuję tą piankę odkąd załapałam jakąś infekcję z 2 miesiące temu. Od tamtej pory spokój (czy to zasługa pianki, czy zbieg okoliczności - ciężko powiedzieć).
Paulivvv też od wczoraj mnie tak okrutna zgaga męczy... Nic nie pomaga 🥴
Dziś pierwszy raz pani w sklepie mnie poprosiła bez kolejki do kasy. Aż mi się głupio zrobiło 🫣 -
@Foxy96
Biorę sorbifer durules. W zeszłym roku po operacji brałam tardyferon. Niczym się dla mnie te dwa leki nie różnią pod względem skutków ubocznych.Foxy96 lubi tę wiadomość