X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Maddie_Ist Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna.90 wrote:
    Mój może nie jest jakiś gigantyczny ale w nocy śpię tragicznie... Jeszcze mimo brania magnezu ostatnio zaczęły łapać mnie skurcze za łydki, do tego stopnia, że mam po nich zakwasy 🫣

Jezu ja też mam z nikąd straszne zakwasy na łydkach. Aż chodzić się nie da...

Oprócz tego 2 dni po szczepieniu na RSV czuje się średnio i boli mnie ramię w które byłam szczepiona. Na ksztusiec nic mi nie było i nie przygotowałam się na taką ewentualność. 2 dni tylko leże w domu. Aż mam wyrzuty sumienia😅

🚶🏼‍♀️29l 🚶🏼31l

10.24 - luźne starania
    10.24 - ⏸️
    11.24 - 8td puste jajo 💔

02.25 - starania
    02.25 - ⏸️🎉
    28.03 - 🫘8 tydzien jest ❤️
    18.04 - 🍋‍🟩11 tydzień 4.45 cm
    24.04 - 🥝12 tydzien 5.12 cm chłopca 💙
    12.05 - 🍎15 tydzień 8.65 cm
    09.06 - 🫑19 tydzień 248g
    02.07 -🍌 22 tydzień II prenatalne PRAWIDŁOWE
    07.07 - 🍆 23 tydzień 475g
    07.08 - 🥬 27 tydzień
    19.08 - 💉 szczepienie ksztusiec
    21.08 - 🦔 29 tydzień 1275g
    04.09 - 🦦 31 tydzień 1660g
    09.09 - 💉 szczepienie RSV
    02.10 - 🩺 kontrola

04.02 - 74 kg ➡️ 88kg - 11.09

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero wizytę 25 września...:( i zobaczę czy Ignaś rośnie jak na drożdżach.
    Z ubranek to ja mam dwa zestawy 50, kilka 56, 62, 68 i nawet 74. Otulacz z tulika jest do 0-1 m i jest taki malusieńki, że rozczula mnie na sam widok. A wanienkę to ja chce kupić na stelażu bo podobno jest wygodniejsza i nie trzeba się schylać.

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    25.09.2025 III prenatalne 🩺
    TP 18.11.2025. 🤞
  • @pauliś@ Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuję Was ale i tak nie nadążam ze wszystkim. Ktoś wspominał niedawno i neuralgii międzyżebrowej, możesz mi pomóc w jaki sposób ją zdiagnozowano i jak sobie z tym radzić? Nie wiem czy u mnie to to ale coraz częściej odczuwam taki silny ból w okolicach przepony i klatki piersiowej, nie mogę wtedy wziąć głębokiego oddechu ani nic nie jestem w stanie robić, nawet zrobienie kroku jest dla mnie problemem. W poprzednich ciążach nie spotkałam się z jiczym takim🙁

U mnie wyprawka pomału się kompletuje, ale nie gromadzę za dużo. Torbę do szpitala spakowałam, brakuje mi tylko staników ciążowych, może macie jakieś godne polecenia na niezbyt duży biust, przed ciążą miseczka B/C, teraz tylko rozm większy? Pamiętam że kiedyś kupowałam zwykłe na allegro i nie byłam z nich wcale zadowolona.

U mnie Tosia ostatnio dużo się rusza, aż cały brzuch faluje😊 jestem ciekawa ile waży, wizyta dopiero 25 września.

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam dzisiejsze tematy.

Ja się na krztusiec szczepiłam teraz, w ostatni poniedziałek i to było u mnie 31+3. Zero dolegliwości po - ramie delikatnie bolało, ale to bardziej takie uczucie jakbym je gdzieś lekko nadwyrężyła, zupełnie nie wpływało to na funkcjonowanie.

Jeśli chodzi o rozmiary ubranek, to te z H&M faktycznie wychodzą większe przy innych firmach, ale z uwagi na to, że z H&M mam najwięcej ciuszków dla bobasa to ich rozmiarówkę traktuję u nas jako „wyjściową” i do nich porównuje inne ubrania przy segregacji.
    Mam dla bobasa głównie rozmiar 56 i 62, z rozmiaru 50 mam 1 pajacyk, 3 komplety spodnie + body - ale to kupowałam te z kolekcji H&M „rosnących wraz z dzieckiem”, więc w razie czego to nawet jak bobas nie będzie aż tak mały, to jakoś się na niego to wciśnie 😅
    Poza tym to mam coś z rozmiaru 68, ale to żadne konkrety - jakieś zestawy takie „dresowe” bluza + spodnie, ale to tylko z powodu tego że były słodkie.

Ja od początku ciąży to teraz nie przytyłam zbyt wiele, bo w sumie niecałe 4kg, ale brzuch to mam wrażenie, że jest jakiś gigantyczny. Jeszcze od 2 dni mam taki czas, że dosłownie zjadłabym WSZYSTKO i CIĄGLE. Nie ma chwili, w której ja nie chciałabym czegoś zjeść… także ta waga może mi się szybko zmienić, jak mój apetyt nie zwolni.

Torbę do porodu to będę chciała spakować pewnie jeszcze we wrześniu. Wyprawkę swoją do szpitala prawie mam gotową, jeszcze szukam jakiś koszul - zamówiłam teraz 2, zobaczymy co to przyjdzie. Wyprawkę dla bobasa to mam już całą - wózek będzie u nas w domu po weekendzie to już będzie komplet na miejscu, jedynie zostanie odpakować to wszystko i jakoś poukładać sensownie.

My kupiliśmy podgrzewacz z Canpola - jakiś dosłownie pierwszy lepszy. U nas jest bardziej plan na karmienie MM lub na jakieś mieszanie KPI/MM, zobaczymy. Napewno takie 100% KP odpada, na samą myśl, że przez ileś tam miesięcy mam uwiązanego na sobie bobasa to mi się coś dzieje w głowie, nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić. W naszym trybie życia nie bardzo widzę takie rozwiązanie.
    I tak - wiem że mleko matki to najlepsze co może być dla dziecka i wiem że dla wielu to jest piękny czas, ale mnie to i tak nie przekona.

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
    04.09. 1465g ✨
    02.10. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy96 wrote:
    31 :)
    Mój glukometr coś świruje – 3 razy się kłułam i 3 razy uzyskałam inne wyniki. 186, 79 i 126. Komedia 😆

O kurcze to aż takich dużych rozbieżności nigdy nie miałam. Jak masz w zestawie płyn wskaźnikowy to możesz nim sprawdzić czy pokazuje tyle ile jest w instrukcji

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)

termin 12.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie ominęła szczepienna gownoburza 🫣 szkoda ze obie strony nie potrafią na ten temat rozmawiać bez emocji (tak samo jak z polityka), bo o ile jest duzo mitów i klamstw w sieci (nie oszukujmy, te wszystkie naturopatki hejtujace saczepienia i lekarzy radosnie wciskaja swoje suple i stos kodow na inne pierdolety) to chyba wszystkie sie zgadzamy ze NOP u własnego dziecka to musi byc cos strasznego. Jeżeli naciski jakiejś grupy społecznej i patrzenie na ręce big pharma ma doprowadzić do większej kontroli tego co jest w lekach to jest to z korzyścią dla wszystkich 🫡 ja zamierzam dzieci szczepić ale bliżej mi do tych mniejszych dawek na NFZ niż takich kombo jak 6w1, szczególnie ze mam MTHFR.

Za tydzień szczepienie na krztusiec a mnie dzisiaj boli gardło... ile przed szczepieniem trzeba byc całkowicie zdrowym?

TBK - podziwiam ze w takich warunkach zdecydowałaś sie na kolejna ciążę, jestes moja bohaterka 🙃 w takich sytuacjach doceniam mieszkanie w stolicy, tu wszystkie szpitale maja naprawdę dobry poziom. To mnie tylko utwierdza w przekonaniu ze dzieci pojawiają się tam gdzie sa chciane i nie jest to zależne od socjalu/standardu opieki itp

Ja zawitałam do rodziców do niedzieli, maz odmalowuje mieszkanie i jest rozku** , uciekłam od chemii razem z kotem 🫣 tu sa super lumpy, moze znajdę cos ciekawego 😁 co do ciuszkow to ja mam wyprawke do 2r życia 🤣🤣 mam moze z 10-15 nowych ubranek kupionych na %,cala reszta lump za grosze lub jakieś lokalne grupy na fb.

Z wyprawka apteczna jestem w polu, mam tylko jakieś podpaski, podkłady, waciki i różne pampersy na próbę. Czytam wasze tipy ale chyba mam jesacze czas, na gemini nawet nie zaglądałam jeszcze 😅 Dostawka(czy ktos ma moze chicco next to me dream?), materacyk, Prześcieradła- to wszystko czeka na koniec remontu bo i tak się upocilismy w przesuwaniu rzeczy z pokoju do pokoju, oklejaniu itd. Pranie ciuszkow też chyba poczeka na pazdziernik, bo oboje musimy odsapnac

Jestem też po wizycie, młoda ma 1290😍 i jesteśmy w trakcie szkoły rodzenia, fajna sprawa. W mojej grupie są 3 pary z takich samym terminem jak my, moze byc ciekawie na porodówce 😁 i chyba wszystkie panie 30+ wg moich obserwacji 🙂

@Rudka, czy zaczynasz wielopielo juz od noworodzia? 🙂

TBK, Zumi, Kasiek7, Rudka lubią tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03
    21.07 2prenatalne 🩷
    20.08 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, utrogestan

preg.png
  • Mamasitta Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś malutka tak ciśnie mocno na dół brzucha, mam wrażenie jakby głową, mam nadzieję że się odwróciła w końcu. Do tego cały dzień ciągle twardnienia i skurcze aż w krzyżu bolało. Musialabym chyba tylko leżeć i sikać do pampersa, żeby nie wstawać i nie prowokowac tych twardnien

• Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa mnie bolało w weekend gardło i jak przyszłam w pon na szczepienie i powiedziałam na rejestracji to pielęgniarka mi powiedziała żebym wracała do domu i żebym przyszła za tydzień i to w ten dzien co dzieci mają szczepienia żeby nie siedzieć z chorymi,więc idę w następny czwartek

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

preg.png
  • Rudka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa ja mam Chicco next to me magic i polecam jest bardzo fajna ta dostawka.
    Z pieluchami nie robię sobie ciśnienia kupiłam trochę jednorazówek bambusowych i mam wielo na rozmiar New Born z 6 otulaczy wełnianych, 3 formowanki, gatki i tetrę bo w to mam zamiar iść a później na rozmiar MOS trochę więcej. Wełnę już zalanolinowałam zostaje mi jeszcze ze dwa razy przeprać tetrę żeby była lepiej chłonna i powiem szczerze że za dużo roboty to przy tym nie ma faktycznie.

Dziewczyny przez Was teraz ja mam mętlik w głowie czy nie kupić tego nosiboo do odciągania kataru 🫣 myślałam że będę lecieć na odkurzaczu i katarku ale jak powiedziałyście o tej promce i zaczęłam oglądać to to takie fajne się wydaje być 😅

🧞‍♀️33l 🧞‍♂️36l
    💙11l

Czekamy na dziewczynkę 🎀💗

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja cały czas coś jem...masakra. Buzia mi się nie zamyka ani lodówka 😞 aż mnie już brzuch boli od tego jedzenia.

Mój brzuch też jest mały ale nie śpię od kilku dni zbyt dobrze, synek jest tak ruchliwy aż jestem zdziwiona i nie tańczy już macareny On chce się wydostać albo pępkiem albo między żebrami.
    Przytyłam dopiero 1,5 kg ale męczę się bardzo, ciężko złapać oddech.

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    25.09.2025 III prenatalne 🩺
    TP 18.11.2025. 🤞
‹‹ 562 563 564 565 566
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ