👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dramat to mało powiedziane, serio.. i to nówka ze smyka. Kupił sobie koszulkę z Hugo, wypiorę mu w 90stopniach. Jestem wredna ale serce mi pękło i ten uroczy słonik na pupci to teraz jakaś szarobura plama i to jeszcze jakieś zacieki się zrobiły i jeszcze w persilu wyprane.
No ja nie wiem 🤷♀️ że tu trzeba wszystko pilnować. 😢09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
25.09.2025 III prenatalne 🩺
TP 18.11.2025. 🤞 -
@Foxy96 Mam ten sam problem z ubrankami ze "spadku"... Ale u mnie to bardziej problem, że koleżanki chcą się pozbyć ciuszków 12-18 miesięcy. I tak dostaję wielkie torby i nie mam gdzie tego trzymać. Miło coś dostać, ale czasami to czuję, że to jest pozbywanie się z ich strony problemu, bo "łatwiej oddać".
@Paulivvv Ponoć Bibs uwielbiają w Skandynawii 🤔
@Kasiek7 Wczoraj na warsztatach mówili, że noworodek ma żołądek wielkości wisienki, więc taka 125ml na pewno na trochę wystarczy.
@Asia091 Współczuję 😞 Ale co to musiała być za chemia żeby aż tak zafarbować... Ja dzielę ubranka na białe/beżowe i kolory/szarości + chusteczka wyłapująca kolor i nic mi nie puściło aż tak farby 😕
@Anilorak88 Jeju, mam to samo. Póki co przejściówkę noszę rozpiętą, w październiku wleci już pewnie płaszczyk filcowy, ale pewnie też już się w niego nie dopnę, więc będę ratować się grubymi bluzami 😕 Na listopad planuję już chodzić w zimówce, najwyżej się zgrzeję, ale wolę to niż się jeszcze przeziębić na końcówkę, a ona jest rozpinana po bokach i od dołu, więc może jakoś brzuchal upchnę.
@Fabregasowa Pupa + krocze, ale bez wpychania w "zakamarki" 😜 Tylko z zewnątrz z tego co mówili na warsztatach.
Ciuszków mam mniej więcej, po 15 bodziaków na długi rękaw z 56/62/68, tyle samo spodenek/półśpiochów, po 5-6 bodziaków na rozmiar, z 10 par skarpetek, 3 czapeczki, jakieś opaski, 2-3 bluzy/sweterki, kombinezon jeden misiowy i dwa ocieplane (ale żadne wełny).
Z wyprawkowych rzeczy to smoczki phillipsa, lovi, bibs, canpol (dużo gratisów dostaliśmy na jakiś warsztatach). Z butelek phillipsa, lovi dwa rodzaje, canpol (też połowa trafiła się z gratisów). Zestaw do pazurków z akuku.Kasiek7 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
22+6 tc - 640g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 🩺
35+6 tc - 🩺
37+6 tc - 🩺
-
Moj Brytol nie stał sie bardziej miziasty - a szkoda 😅 raczej nie grozi nam to, ze bedzie sie tulił do dziecka. Za to bardzo polubil gadżety ciazowe, chętnie spi na mojej poduszce ciążowej lub w koszu mojzesza😅
https://zapodaj.net/plik-5pLwigpzM4
Podsyłam wam rozpiskę MM która mi dziś mignela na fb, ja nie planuje na zas kupowac ale moze wam sie przyda 🙂
https://zapodaj.net/plik-8xz8Vs0Xsr
Ostatnio czas mi ucieka między palcami, weszlam w temat wielopielo, na chacie dalej syf po remoncie bo maz wrocil do pracy, teraz zaczęłam pranie bobaskowych rzeczy bo ostatnie ciepłe dni, szkola rodzenia, dochodzi gorszy sen i ledwo zipie. Juz drugi raz przełożyłam szczepienie na krztusiec, dzisiaj obudziłam sie z bólem gardła. No, to nie jest moj czas.
Czy dobrze kojarzę czy długi czas nie odzywała sie IgaKwietniowa? Oby nic sie poważnego nie stałoizzou97, psaj91, Zumi, Domisiek, Bećka, Foxy96, kalinok lubią tę wiadomość
-
Fabregasowa, właśnie dzisiaj rano też pomyślałam że dawno nie widziałam tutaj wiadomości Igi.
Nawet wyszukiwałam sobie jej nick na forum żeby podejrzeć kiedy ostatnio coś tu od niej było.12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g ✨
07.08. 929g ✨
27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
04.09. 1465g ✨
02.10. kolejna wizyta 🩺
-
W ogóle dużo nicków z pierwszej strony się tu już nie przewija - na szybko wyliczyłam, że 35 dziewczyn nic nie pisze, a nas aktywnych jest ok. 37
Pewnie część z nich może być aktywna na innych wątkach 🤔👩🏼🦱 28 🧔🏻♂️ 30 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
📆 19.03 - jest serduszko ♥️
📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼⚕️
📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
📆23.06 - II prenatalne ✅
📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
📆 12.08 - 1300g kluski 🦕
📆 01.09 - III prenatalne, 2100 g stworka 🐻
📆 09.09 - 2300 g bejbika 🐙
📆 06.10 - kolejna wizyta ⏳
-
30latka995 wrote:A na nakładki z jakiej firmy się zdecydowałaś?
Medela 😊 mają podobno najlepszy stożkowy kształt.
W ogóle dzisiaj na szkole rodzenia mieliśmy trzecie już zajęcia z doradczynią laktacyjną z 17 letnim doświadczeniem i ona polecała nam laktatory z firmy medela, avent i lansinoh bo te 3 firmy mają w swoich laktatorach funkcję stymulacji laktacji (wyświetlają się jako takie kropelki). Trochę skrytykowała firmę Neno za wprowadzanie klientek w błąd, ich firma ostro walczy z usuwaniem negatywnych komentarzy na temat ich produktów. Nasza położna CDL jak była na konferencji w Warszawie to spotkała jedną z dyrektorek z tej firmy i ją za to opierniczyła. Jestem w szoku jaki biznes na nas robią, a my po prostu chcemy dla dziecka jak najlepiej a im tylko zależy na tym żeby sprzedać produkt. Podobno laktatory Neno częściej powodują obrażenia brodawek i nie mają prawdziwego trybu stymulacji laktacji jak tamte firmy. Jeszcze ta położna polecała laktatory momcozy. Co prawda moja koleżanka ma Neno Angelo i do sporadycznego odciągania sprawdza jej się świetnie, ale ona ma ustabilizowaną laktację, nie miała nigdy problemów laktacyjnych. Jestem ciekawa jak mi się sprawdzi ten Neno Uno co dostałam w spadku po koleżance (użyła go dwa razy). Jak pojawią się u mnie problemy laktacyjne to posłucham się grzecznie pani położnej i zamówię to co poleca 😊 zawsze sprzęt można wziąć na raty. Ale kurde to Neno jest tak wychwalane przez te położne na YT, nie spodziewałam się, że to jednak nie jest taka super firma 🙃. Nasza CDL ze szkoły rodzenia ma 17 lat doświadczenia jako doradca laktacyjny, lekarze i położne odsyłają do niej wszystkie trudne przypadki. Imponuje mi swoją wiedzą na każdym spotkaniu więc ufam jej opinii odnośnie tych laktatorów. Piszę to bo może któraś z Was się zastanawia nad wyborem już teraz zanim dziecko się urodzi.Klekotka, kalinok lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 12.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Też już od jakiegoś czasu myślałam o Igakwietniowa i troche sie martwilam czy wszystko ok, w zwiazku z tym, ze byly u nich podejrzenia wad… mam nadzieje, ze po prostu nie ma czasu i nie chce jej sie udzielac.
Mnie teraz na noc takie mocniejsze bole okresowe mecza i troche sie przestraszylam. Nie mam nawet w domu zadnej nospy, chyba cos jutro kupie na zas… wzielam poki co 4 magnezy na raz, mam nadzieje, ze sie to uspokoi. -
wellwellwell wrote:Mnie teraz na noc takie mocniejsze bole okresowe mecza i troche sie przestraszylam. Nie mam nawet w domu zadnej nospy, chyba cos jutro kupie na zas… wzielam poki co 4 magnezy na raz, mam nadzieje, ze sie to uspokoi.
Też mi dokuczają od dwóch dni 😕 Lepiej jest jak leżę na boku. Już zapomniałam co to za uczucie 😅Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
22+6 tc - 640g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 🩺
35+6 tc - 🩺
37+6 tc - 🩺
-
Ja o Idze Kwietniowej myślę już od ponad 2 tygodni, ale jakoś głupio mi było pytać bo sytuacja z dzieckiem była mocno niepewna 🥺. Świadomie odeszła od nas Majlen po temacie szczepionkowym, a tak to większość po prostu znikała, szkoda...
Powiem Wam zawstydzacie mnie z tymi ubrankami, ja mam dosłownie po kilka sztuk body na długi i krótki rękaw z rozmiaru 56 i 62 i tak samo ze spodenkami. Kilka pajaców na 56 i 62 i na tym koniec. Skarpetek mam więcej, może z 12 par (różne rozmiary), musiałabym policzyć. Czapeczki na dwór mam dwie cienkie takie dla noworodka wiązane pod szyją, jedną grubszą trochę większą ale można ją podwijać i jedną cienka wiązaną w takim rozmiarze, że będzie pasować na wiosne. Mam jeszcze dwie czapeczki do szpitala. Kombinezonów mam aż 4 bo kocham spacery i po cichu liczę, że synek też zostanie fanem. Mam 2 cieńsze w rozmiarze 56 takie puchate, jeden gruby w rozmiarze 62 też puchacz i jednego Engela merino 56/62. Wybierałam takie kombinezony żeby w środku nie miały pluszowego misia tylko zwykłą bawełnę (mnie by to wkurzało więc może dziecko też?), misie są od zewnątrz. Kocham zamawiać na Vinted te kombinezony, co chwile mi się jakieś piękne pojawiają, ale muszę odpuścić bo i tak tego nie wykorzystamy 😭. Mam jeszcze jeden sweterek z Lupilu z Lidla z biobawełny rozmiar 56, taki rozpinany na guziki, użyjemy go jakby w domu było chłodno. Jeśli braknie mi ubranek to mam blisko domu Pepco to się przejdziemy albo zamówię na Vinted parę paczek. Aktualnie jestem uzależniona od Vinted 😆. Niestety nikt znajomy nie miał na zbyciu ubranek chłopięcych. Moja siostra ma mnóstwo ubrań ale dopiero dla dziecka powyżej roczku. Wszyscy znajomi są w fazie produkcji kolejnych dzieci więc nie oddają ciuchów 🤪👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
@Fabregrasowa a skąd masz to zestawienie mlek? Zgadzam się, że Smilk to super mleko ale dziwi mnie, że aż tak źle wypada Capricare i Kendamil bo one mają w składzie pełnotłuste mleko na 1 miejscu więc tłuszcz mleczny powinien jakiś tam być a w nim naturalny cholesterol 😮. W ogóle te oleje roślinne w mlekach to jakiś koszmar, dzieci piją margarynę, bo te tłuszcze się utleniają podczas produkcji i przechowywania. Słyszałam, że problem ze Smilkiem jest taki, że jest zarejestrowany przez sanepid ale przez to, że jest to w pełni produkt odzwierzęcy to powinien podlegać pod inspekcję weterynaryjną, stąd te afery z tą firmą, mleko jest super ale przepisy jak zwykle do kitu 😅. Sanepid im proponował żeby dodali do swojego mleka jakiś olej roślinny to na luzie będą mogli bez problemów zarejestrować mleko w sanepidzie. Przez takie głupie luki prawne potem rodzice myślą, że coś jest nie tak z tym Smilkiem. Moja znajoma podaje córce Smilka odkąd jej powiedziałam o tym mleku i dziecko zdrowo rośnie, nic jej nie jest, chętnie pije. Moja koleżanka sama jej podpija czasem to mleko bo mówi, że tak pięknie pachnie, że nie może się oprzeć 😂. Normalnie w innych krajach to mleko jest sprzedawane i nie ma żadnych afer 😉. Szkoda, że sanepid tak nie czepia się suplementów (jak tego jednego mleka, ale spoko przez częste kontrole jest ciągle badane 😅), które często z tych firm "krzaków" zawierają metale ciężkie. Od mojej szwagierki koleżanka badała w ramach pracy magisterskiej kilkanaście różnych suplementów i w większości były przekroczone normy metali ciężkich także tym sanepid mógłby zacząć się martwić.👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
-
A Ja jeszcze myślę o Ann35 ( co u Jej córeczki wyszła ta trisomia:( ) mam nadzieję,że jest w kolejnej ciąży i dzidziulek jest zdrowy. Mówiła, że czasami będzie czytać co u Nas . Może zobaczy wiadomość
-
Zumi ja też nie mam dużo tych ubranek. W sumie na jedno pranie. Mam rozmiar 56 i 62 tylko, body, pajace i śpioszki, do tego tylko 1 kombinezon cieńszy, 1 cienką czapeczkę i 7 par skarpetek w 2 rozmiarach. Muszę kupić przynajmniej jedną sukienkę, ciepły kombinezon i ciepłą czapkę. Zawsze jak coś zabraknie, to można dokupić, a szkoda, żeby leżało. Ja mam tą trudność, że dużo rzeczy mi się nie podoba, dlatego tego tak mało jest. Np. pajace muszą być rozpinane po długości i na dwie nóżki, a jednak większość sklepów ma na jedną nóżki, więc już odpada.
Bardzo doceniam wiedzę farmaceutyczną 🙂 często Wy w aptece macie dużo lepsze podejście niż lekarze. Np. jeśli chodzi o leki a suplementy właśnie. Zawsze jak mogę to wybieram wlaśnie lek.Zumi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja z kolei opowiem wam sytuację z której nie wiem jak wyjść oczywiście
Odezwała się do mnie znajoma z rodziny że zostały jej same najlepsze rzeczy i żebym wpadła to mi je da bo szkoda jej wyrzucić . Wkoncu się wybrałam myślę sobie może coś mi się przyda ,mężowi obiecałam że nie wezmę żadnych ciuszków ,mam nowe pokupione jakoś po 7 par z dwóch pierwszych rozmiarów ale mama też cały czas coś dokupuje i parę też z lumpika mam. Znajoma zaczęła przynosić te ciuchy w wielkich siatach zaczęła mniej więcej przeglądać a tam co druga rzecz uje*** jakimś żółtym (do tej pory zastanawiam się czy to mleko czy jak dziecko ulewa??) ja już wiedziałam że tragedia ... A ona ? Chyba wróciły jej jakieś wspomnienia bo zaczęła się zachwycać i mówić "patrz jakie to słodkie ,a to o jeju itd" a ja patrząc moimi oczami no poprostu nie podobało mi sie,do tego rzeczy sprane okulkowane no i te plamy żółte 🤢 coś tam odrzuciła,zaczęła mi mówić jak ewentualnie coś odplamić że na słońcu itd ,do tego jej dzieci zaczęły to wyjmować,powiedziałam tylko dobra to przeglądne w domu mając już w głowie milion myśli jak wyjść z tej sytuacji. Ona mówi mi że jak coś bardzo brudne to żebym poprostu wyrzuciła.
Przyjechałam do domu z pełnym bagażnikiem,usiadłam na leżaku na polu i prawie się rozbeczalam przeglądając te ciuszki. Bo w głowie mam że nie dam ani 50 zł za to (bo już wolę kupić jedno porzadne body albo milion z lumpika w stanie idealnym). Nie będę też ich wyrzucać bo po pierwsze GDZIE?? Do kubła u nas ciuchów nie można ,do PCK takie uwalone ? Nie będe świnia . A po drugie wywalę a później ona będzie mówić że nic jej za to nie dałam etc. Wogole ona chciała też oddać mi wózek w stanie takim że widać że mocno zużyty, komplet do łóżeczka w stanie spranym jak fiks (kokon itd) naszczescie powiedziałam że to już mam ,na koniec powiedziała że jej siostra ma jeszcze pełno rzeczy na strychu i też chciałaby mi dać 🙄 a ja jej że nie nie bo ja już mam ich tak dużo .
I teraz co ja mam zrobić? Ani się jej nie spytałam ile za to bo już miałam w głowie że ich nie chce ,ani nie umiałam powiedzieć że NIE . I jedyne co wymyśliłam to wybiorę już na siłę parę ciuchow,resztę jej odwiozę i skłamię że mama mi przywiozła paki ciuchów ,że parę wybrałam a resztę jej oddaje bo ja nawet nie mam gdzie tego wyrzucic? Tak żeby nie powstawała między nami jakaś napięta sytuacja bo ogólnie się kolegujemy .. no powiem wam szok 🥴
A i jeszcze jak spytałam że co jak jej będą jeszcze potrzebne to ona że przyjedzie wtedy do mnie po ciuszki 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 06:46
-
Dziewczyny i trochę się zaczynam niepokoić tym że jak się przekręcam z boku na bok ,albo jak stoję i zrobię ruch jakiś nogą nagły czy jak zaczynam iść to boli mnie tak jakby pochwa,wargi sromowe ? To taki krótki ból,jakby ciągnięcie ? Myślicie że pisać do lekarza ?czy to te więzadła? Już oczywiście wyczytałam o skracaniu szyjki...
-
Hej Dziewczyny, widziałam, że zastanawiałyście się, co z dawno nie odzywającymi się osobami i akurat to przeczytałam, więc czuję się wywołana
Ja forum czytam bardzo wyrywkowo co jakieś 1-1,5 tyg. i po takim czasie nie sposób jest nadrobić wszystkie strony… i tym bardziej trochę dziwnie się odzywać nagle w środku jakiegoś tematu, więc oczywiście kibicuję nam wszystkim, ale dla mnie po prostu to zeszło na dalszy plan. Cieszę się, że u Was (odzywających się często) generalnie wszystko ok!
Ja doszłam do wniosku, że to ostatni taki czas, kiedy jesteśmy we dwójkę i chcę go spędzać trochę inaczej niż w telefonie, poczytać jakieś książki, poruszać trochę miednicę przy kursie online, no i przede wszystkim mieliśmy operację przeprowadzka przez całe lato, więc porządkowanie, pakowanie i urządzanie się w nowym miejscu (w tym różne drobne prace i zmiany) skutecznie mnie odciągnęło od innych rzeczy. A teraz udało się nadrobić z wyprawką i chyba już wszystko mamydosłownie bez jakichś dodatków nice-to-have, które można dokupić później. Mam nadzieję, że zostanie teraz trochę czasu na wyciszenie się i spokojne oczekiwanie na Córeczkę, chociaż ostatnio trochę nas nastraszyła, bo pojawiło mi się jednorazowe krwawienie, ale w szpitalu nic nie znaleźli, wszystko było i u niej i u mnie bardzo dobrze, mógł to być jakiś krwiaczek.
Ale dzięki temu wydarzeniu torba już spakowana czeka i niech jeszcze poczeka 🙏
Może inne osoby czasowo nieaktywne też zmieniły tryb funkcjonowania w ciąży i ich uwaga jest gdzie indziej, więc nie miejcie za złeBardzo mocno Wam życzę wszystkiego dobrego!
Foxy96, TBK, izzou97, Domisiek, kalinok, Fabregasowa, Paulivvv, Asia091 lubią tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '90 & '84
starania o pierwsze 👶🏻 od czerwca '24
👩🏻 AMH 0,46, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza, PAI1 homo
👱🏼♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
listopad '24 1. IUI ❌
styczeń '25 2. IUI ❌
17.02.25 kwalifikacja do ivf
28.02.25 ⏸️🥹 (niespodzianka)
12dpo beta 19,9 —> 14dpo beta 74,5 —> 16dpo beta 166 —> 18dpo beta 421 —> 20dpo beta 1161 —> 23dpo beta 5235
18.03 6+3 ❤️ CRL 0,50cm cudu 🥹
16.04 10+3 CRL 3,68cm, 168bpm
🧬 nifty, ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
7.05 1. prenatalne✅ 13+3 CRL 6,91cm, 157bpm
25.06 2. prenatalne✅ 20+3 370g
29.08 3. prenatalne✅ 29+6 1615g
🙏 czekamy na Ciebie, Skarbie
-
Kasiek7 jak dla mnie to czas najwyższy nauczyć się asertywności i odmawiania 😁 jak nie chcesz tych ubrań to po prostu oddaj, ewentualnie kilka zostaw. Jak koleżanka jest dorosła i normalna to nie powinna się obrazić.
Co do bólu, ja często mam ból w okolicach warg czy jak chodzę czy jak zmieniam pozycję, u mnie to ewidentnie ból spojenia łonowego, mam czasem uczucie jakby się trochę rozchodziło. Spojenie łonowe nie jest zrośnięte kostnie i w trakcie ciąży może się trochę rozchodzić i to wtedy boliWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 08:43
Kasiek7, Domisiek lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
Kasiek7 dwie ciążę miałam skracającą się szyjkę i to nie boli. Przynajmniej mnie. Ja też tak mam, że boli mnie przy takich ruchach+ dochodzi ból lędźwi. Mi się wydaje, że taki urok ciąży, ale jeśli czujesz niepokój, napisz do lekarza. Lepiej zapytać 10x za dużo niż raz za mało. Ja miałam wizytę tydzień temu, szyjka długa.
Co do sytuacji z koleżanką, to ja bym jej odwiozła. Pomysl sobie też w drugą stronę. Tobie jest głupio to oddać, a jej nie było głupio dawać takich rzeczy? Sama oddawałam rzeczy po synach i bym umarła ze wstydu dając poplamione czy zkulkowane. Takie gorsze akurat mąż brał do garażu i dla kolegi do warsztatu 😅
No i to będzie lekcja dla Ciebie, teraz nauczysz się być asertywna, to i potem łatwiej Ci będzie mówić, że nie zgadzasz się np. na całowanie dziecka, dawanie mu lizakow albo pizzy albo straszenie, że jak będziesz niegrzeczny to cie zabiorę (autentycznie jakaś pani tak mi do syna powiedziała, ale ja już wiedziałam jak reagować).
Dziś mam spadek energii, planuję spędzić z dwie godzinki w łóżku z psem 🤣
Bećka ja akurat zawsze piorę 4 godziny, więc te 5 by mi różnicy nie robiło 🤣Zumi, Kasiek7 lubią tę wiadomość
-
@Kasiek jak masz miejsce w domu (strych, piwnica) to wrzuć to tam, a jak się upomni to jej oddasz i powiesz, że miałaś tego tyle, że prawie nie korzystałaś. Jak nie masz miejsca to za tydzień wyślij męża żeby oddał i niech powie, że dostałaś w prezencie bardzo dużo nowych rzeczy i braknie wam czasu żeby to wszystko córce zakładać. Mąż pojedzie bo np Ty się "źle czujesz" a potrzebujecie miejsca w domu, szafach i komodach na cito. Rozumiem Twoje obawy, ludzie są różni, ja np muszę się z teściową obchodzić jak z jajkiem i zawsze wymyślamy z mężem plan jak się zachować 😅. Moja przyjaciółka ciągle wciska mi jakieś szmaty na szczęście pojedynczo i wywalam je do PCKu albo daje teściowi jak jedzie na PSZOK, tylko wiem, że ona się o to nie upomni, a kurde kupuje zawsze takie dziadowskie materiały, tak niewygodne są te rzeczy, że wolałabym do końca życia ubierać się w Pepco i Lidlu tylko niż to nosić, drapiące takie ma to jakieś, skulkowane, niepasujące do niczego, ja kuźwa nie wiem ona to spod kamienia bierze czy co 😅. Teraz są takie wygodne ubrania nawet z Lidla za grosze, wczoraj przyjechały do mnie jeansy ciążowe, są mega milutkie, a ta mi daje jakieś ścierki a nie ubrania. Raz przy niej jakiś sweter mierzyłam i w ramionach mi prawie pękł, a ona, że super wyglądam 🤣. Jeszcze ten materiał mnie tak drażnił, że się zaczęłam drapać jakbym miała pchły i wtedy się wkurzyłam strasznie i kazałam jej to ode mnie zabrać bo mnie coś trafi tak swędziało. O dziwo wtedy się nie obraziła ani nic. Ale 90% przypadków to się kitram z tym i wywalam po cichaczu. Jej mama ostatnio mi dała jakąś bluzkę po swoim wnuku, jak to zobaczyłam to starałam się nie zaśmiać. Wróciłam do domu i pokazuje mężowi, a on "kochanie wyrzuć to, ty masz ładniejsze ścierki pokupowane do kuchni" no i tak też zrobiłam 😂
Kasiek7 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
-
Kasiek 7 też jestem za oddaniem tego, po prostu napisz że masz tego ogrom i nie przydadzą się. Nie lubię takiego wypychania czegoś ludziom "masz weź najwyżej ubierzesz do spania " itp. 😳 ja dostałam ciuchy po moim mężu ponad 20 czy 25 lat na strychu........ i co ?! I też "masz ubierzesz na spanie", wyniosłam na strych nawet nie będę tego prała, każde ubranko ma plamy i po prostu śmierdzi, niepraktyczne zapięcia żeby zmienić pieluchę trzeba całość zdjąć, no niektóre letnie są jakieś na czasie to użyje. Oj ale ciężko czasem jest odmówić skoro wszyscy patrzą i mówią o to weź i to.
Daalia! Cieszę się że wszystko dobrze u Was, i bardzo podziwiam że jesteś aktywna w ciąży, my mimo siedzenia w telefonie też staramy się to ogarnąć ze skutkiem różnym 😎 życzę Wam nudnej końcówki i bezbolesnego rozwiązania 🥰Dahlia, Kasiek7 lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
25.09.2025 III prenatalne 🩺
TP 18.11.2025. 🤞