👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Maddie dużo w tym prawdy, ja też mam czasami problem z równowagą, ale chyba najgorzej jest w miejscach gdzie bez ciąży też trzeba uważać np. basen. Ja na basenie dreptam jak kaczuszka małymi kroczkami, mam wrażenie, że utraciłam kompletnie zdolność utrzymania równowagi na śliskiej powierzchni.
Maddie_Ist lubi tę wiadomość
-
@Natha To ja miałam ostatnio sytuację, że parkowałam tyłem, a gówniarz 10 letni na pełnej pi*dzie wjeżdża mi z chodnika na ulicę tuż pod bagażnik. Gdyby nie to, że spojrzałam we wsteczne lusterko w odpowiednim momencie, to byłby połamany...Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
22+6 tc - 640g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 🩺
35+6 tc - 🩺
37+6 tc - 🩺
-
Ja dzisiaj też jakiś pechowy dzień, prowadziłam auto i powiem Wam że czułam się bardzo ale to bardzo niepewnie, jakby zaraz miało się coś stać i bach! Zarysowałam felgę. Zauważyłam że jeżdżę jak emerytka nie czuję się bezpiecznie, nie czuję się komfortowo, za każdym razem żeby wyjechać upewniam się 3 razy.
Ale dojechałam do celu i wyczylilowałam się na hamaku pod jabłonką i zjadłam lody 🥰
Co do rowerzystów to zgadzam się w zupełności, myślą że wolno im wszystko, że mogą przecinać pas drogi, nie sygnalizują zmiany kierunku jazdy itp. I na koniec puszczą Ci taką wiązankę że głowa mała.😳09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
25.09.2025 III prenatalne 🩺
TP 18.11.2025. 🤞 -
Ja leję jak koń wyścigowy, nie ma spania 🫣 staram się spać na lewym boku ale i tak budze się na plecach i jak znowu się przekręcę na lewy bok to mam wrażenie, że wybuchnie mi pęcherz, na prawym boku tak nie mam.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 12.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Kasiek7 wrote:Dziewczyny stanik z Babydream z rosska to bralyscie według tej tabelki,? Kupiłam z hm teraz 85 F i jest dobry i pisze żeby wziąść XXL a ja się obawiam że będzie mi duży
Ja brałam zgodnie z tabelką L (80 C) i zapinam na ostatnią haftkę (pierwsza od strony boku stanika) i mam jeszcze troszkę luzu.
I na większe piersi przy nawale znajdzie się jeszcze miejsce 😅
Myślę, że M byłaby już bardzo dopasowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 07:27
-
Mnie siku budziło dziś 5 razy, do tego nie mogłam potem zasnąć przez ból żeber. Już nie pamiętam co to znaczy sen 🫣
Ja mam jeden biustonosz z Rossmanna, ale jak dla mnie to wcale nie są takie super, jakbym nie wyregulowała to mi się do góry trochę podnosi pod piersiami, no i jest cały sztuczny, wolę bawełniane👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
Ja siusiałam 3 razy, przed zaśnięciem miałam taki ból kręgosłupa przez skoliozę, że myślałam, że się porzygam 😵💫 o 3 w nocy złapał mnie taki głód przez to wstawanie siku i ból pleców, jakoś to zwalczyłam i poszłam spać dalej. Ale tak źle mi się śpi na lewym boku, że masakra, ciężko mi się oddycha, mam lekkie duszności, na prawym jest idealnie. I tak w nocy muszę zmienić na prawy bo bym nie dotrwała do rana. Pewnie od tej skoliozy mam problem z lewym bokiem 😕👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 12.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Hej. Dla mnie te staniki z rossmanna też nie bardzo... Ale mam jeden ten z rossmanna jeden zamówiłam z Avy i jeden taki jakby sportowy z Pepco to może ten wezmę na czas prysznicu podczas porodu.
Nadzieja mi ćwiczenia od fizjoterapeutki pomogły trochę na ból żeber, rozciąganie i odciążanie kręgosłupa. Dzięki temu ostatnie 3 nocki spałam całkiem nie źle z jedną przerwa na siku 🫣 -
Kasiek7 wrote:Dziewczyny stanik z Babydream z rosska to bralyscie według tej tabelki,? Kupiłam z hm teraz 85 F i jest dobry i pisze żeby wziąść XXL a ja się obawiam że będzie mi duży
Ja go wzięłam do szpitala, żeby potem nie było szkoda wyrzucić. Mam M i L. Jeden i drugi okropnie duży w obwodzie i za małe "miski", na nawał się nie nadaje. Po szpitalu trafia do kosza. Jak dla mnie strata kasy. Szkoda, że nie można oddać . W 2xl się utopisz przy obwodzie 85.Nadzieja32, Kasiek7 lubią tę wiadomość
-
anna.90 wrote:Hej. Dla mnie te staniki z rossmanna też nie bardzo... Ale mam jeden ten z rossmanna jeden zamówiłam z Avy i jeden taki jakby sportowy z Pepco to może ten wezmę na czas prysznicu podczas porodu.
Nadzieja mi ćwiczenia od fizjoterapeutki pomogły trochę na ból żeber, rozciąganie i odciążanie kręgosłupa. Dzięki temu ostatnie 3 nocki spałam całkiem nie źle z jedną przerwa na siku 🫣
Ja byłam u fizjo, rozciągam się codziennie, leżę też na macie z kolcami, ale niestety maks 15 minut i na wpół leżąco, bo płasko na plecach nie dam rady. Ja tak jak Zumi, mam skoliozę i akurat skrócenie boku mam po tej stronie gdzie mnie bolą żebra. Ewidentnie u mnie to neuralgia, coś musi uciskać nerw, bo najgorzej jest jak leżę na bokach, no i mam okropną przeczulicę skóry w tym miejscu
Ja to niemalże skreślam dni w kalendarzu do końca ciąży 😆😆 rozmawiam z Tosią, że termin na 28.11, ale donoszona będzie od 7.11, więc tak od 10.11 spokojnie może wychodzić 🤪🤪 jak pomyślę o kolejnej ciąży to aż mi słabo, ale no chcielibyśmy więcej niż jedno dziecko. Na początku był plan rok po roku, ale już zapowiedziałam mężowi, że moje ciało musi odpocząć i moja głowa też, więc rok po roku na pewno nie 🙈👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
Ja jak rozmawiałam z położną i swoim ginekologiem to mówili, że wcale nie ma takiego dużego parcia na spanie na tym lewym boku. Jest zalecane, ale to nie tak, że jak prześpisz noc na prawym to coś się stanie dziecku. Jeżeli chodzi o boki to najlepiej spać na tym, na którym nie ma żadnych ucisków, bo równie dobrze na tym lewym boku może wcale nie być tak dobrze. Na wznak spanie jest najmniej zalecane ze względu na ucisk no i u mnie to się sprawdza, czuję ograniczony oddech jak jestem na wznak i wybudzam się w nocy.
U mnie jest generalnie ucisk na prawą stronę, Młody też siedzi po prawej stronie (i to jest pewnie powód ucisku 😂) i jest trochę śmiesznie bo boli mnie cała prawa strona - plecy, biodro, pośladek, noga i stopa, rwę kulszową też mam po prawej i nawet ręka i kostka puchnie mi tylko prawa. Jak tak zostanie to będę komicznie wyglądała z jedną stroną większą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 09:01
-
Ja ciagle spie na prawym boku, tak mi najwygodniej. 😅 a co najlepsze, cale zycie naturalnie spie na lewym boku, zawsze tak lubilam to teraz jakos wiecznie sie ukladam na prawym i tak sie najlepiej czuje.
Udalo mi sie jakos utrzymac pecherz do 7, a teraz umieram ze zmeczenia. 🙈 -
Uważajcie na siebie, dziewczyny.
U mnie weekend minął na leżeniu na kanapie i zastanawianiu się, czy duszności/ucisk w klatce piersiowej są normalne. Okropne uczucie, jakby 100 kg leżało mi na piersiach. Już mam dość bycia w ciąży. Mój partner musi codziennie słuchać mojego jeczęnia. Chociaż chyba nic sobie z tego nie robi, bo na koniec stwierdza, że on chce jeszcze syna 👏🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 09:14
-
Ja mam jakiś uraz do lewego boku. Dwie ciąże częściowo przeleżałam w szpitalu i tam strasznie położne tego pilnowały, żeby na tym lewym boku być. Całe dnie i noce... pamiętam,jak jakaś dziewczyna usiadła po turecku, ile było krzyku! Teraz śpię albo na prawej stronie albo na półsiedzaco. Na lewej chwilę się zmuszę i mi niewygodnie.
-
TBK a czemu tak zareagowały na siedzenie po turecku? Ja nawet. Ćwiczeniach mam siedzenie kilka minut po turecku, albo że złączonymi podeszwami stop. Na plecach i mi źle się śpi i właśnie dusi. Ale boków aż tak nie pilnuje bo jak właśnie śpię na lewym to boli mnie bark.
Ja obawiałam się bólu zeber po lewej stronie o po tej miałam złamane. Ale bardziej dokucza po prawej i tak jak piszecie nadwrażliwość nawet skóry.
Myślałam że tylko ze mnie wyrodna matka że odliczam do końca 🫣 mało przytyłam ale mega szybko się mecze, ciężko zmienić strony, w nocy ciężko mi się śpi bo dokucza mi zgaga, u nas teoretycznie 21 października ciąża donoszona i jeśli Młoda stwierdziłaby że ewakuuje się pod koniec października to wręcz bym się ucieszyła. Chyba większość z nas ma podobne odczucia co do końcówki ciąży. -
anna.90 wrote:TBK a czemu tak zareagowały na siedzenie po turecku? Ja nawet. Ćwiczeniach mam siedzenie kilka minut po turecku, albo że złączonymi podeszwami stop. Na plecach i mi źle się śpi i właśnie dusi. Ale boków aż tak nie pilnuje bo jak właśnie śpię na lewym to boli mnie bark.
Ja obawiałam się bólu zeber po lewej stronie o po tej miałam złamane. Ale bardziej dokucza po prawej i tak jak piszecie nadwrażliwość nawet skóry.
Myślałam że tylko ze mnie wyrodna matka że odliczam do końca 🫣 mało przytyłam ale mega szybko się mecze, ciężko zmienić strony, w nocy ciężko mi się śpi bo dokucza mi zgaga, u nas teoretycznie 21 października ciąża donoszona i jeśli Młoda stwierdziłaby że ewakuuje się pod koniec października to wręcz bym się ucieszyła. Chyba większość z nas ma podobne odczucia co do końcówki ciąży.
Jak to w zagrożonej ciąży, nic nie można. Ponoć mogło to źle wpłynąć na szyjkę, bardziej ją skrócić. Wiesz, u mnie to jedyny szpital w okolicy, więc położne mają gdzieś pacjentki, nie sądzę, żeby medycznie ich zachowanie było czymś spowodowane. Sama chętnie siadam ze złączonymi stopami oparta o lozko, fajnie mi na kręgosłup taka postawa robi. Tak samo często siedzę z szeroko rozstawionymi nogami na piłce. I głaskam często brzuch, bo położne w dwóch poprzednich ciążach za to też krzyczały, jak się brzucha dotykało, że niby wzmaga skurcze.