👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
a_aandzela wrote:U mnie karta ciąży była zakładana na pierwszej wizycie ,gdzie też było serduszko. Zrobiłam już badania krwi ,a prenatalne 2 maja mam .
Dziś to mnie zmiotło z powierzchni ;( mam ctak ogromny ból głowy ,że wzięłam wolne . To chyba ciśnienie… bo nie piję tej kawy ,a dziś jest fatalna pogoda . A Wy jak dziś się czujecie.?
U mnie dziś całkiem znośnie, oprócz eksplodujących sutkow 😅 -
Misiula wrote:Mam to samo , ciężko mi się zabrać ,mam totalny brak energii. Prace mam siedząca ,8 godzin za biurkiem także planuje chociaż ruszyć na bieżnie żeby choć trochę się poruszać.
-
Ja póki co biegam ale takich truchtem z 3 razy w tygodniu po 3 km. I dwa razy w tygodniu siłownia w tym że nie robię na jakiś już ciężarach tylko tak spokojniej i nie mega wydolnościowo bo to już szwankuje 😆 i do mnie to aż nie dociera że mam małego kropeczka . Mam nadzieję że jak zobaczę serduszko to poczuje się spokojniej ❤️🍀😀
Natha, Haniaxoxo lubią tę wiadomość
-
Natha, ja będę chodzić dwutorowo - prywatnie i na NFZ. Powiedz mi jaki masz termin?
-
A czy któraś z Was ma do polecenia jakiegoś dobrego gina do prowadzenia ciąży z okolic Aglomeracji Śląskiej?
obojętnie czy prywatny czy nfz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 15:12
👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 kolejna wizyta
21.05 badania prenatalne
27.05 wizyta -
Ja jeszcze karty ciąży nie mam. Założy mi na kolejnej wizycie 1 kwietnia. A termin prenatalnych na 28 kwietnia
Ann35 lubi tę wiadomość
-
Epidrac wrote:Ja tez juz jestem w 9 tygodniu a badania krwi ide zrobic jutro. W srode mam wizyte u mojej prowadzacej ciaze.
Musz wsie tez zapisac na prenatalne… w ktorym tygodniu robicie?
Ja w 12 tygodniu, ale do mnie jak oddzwaniali z tej kliniki od prenatalnych, to Pani pytała się o datę porodu wg USG i na podstawie tego sama zaproponowała termin.12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm -
Natha wrote:Dziewczyny, mam pytanko jeszcze.
Mam świetnego prywatnego ginekologa z którym chciałabym pozostać na czas ciąży. Ale ilość badań i kosztów robionych prywatnie przytłacza, a na NFZ jest za darmo. Jak sobie z tym radzicie?
Ja tylko na NFZ, chyba że będę potrzebować jakiejś dodatkowej wizyty, to pójdę prywatnie. Zbankrutować można robiąc wszystko samemu, ja dokupuję sobie tylko niektóre badania, te na które lekarz mi nie chce skierowania dać, dzisiaj sobie np. ferrytynę sama zrobiłam, bo się boję, że mam za niską.
Z mojego gina jestem bardzo zadowolona, szukałam już sporo przed ciążą właśnie dobrego na nfz, ale niestety nie pracuje w szpitalu, więc zastanawiam się czy jeszcze dodatkowo na wizyty do przychodni przyszpitalnej się nie zapisać - nie wiem czy nie zapytać go w ogóle o to wprost na najbliższej wizycie.12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
Ja zamierzam chodzić tylko prywatnie bo tu lekarze na NFZ to masakra.
Kiki2025 lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:Natha, ja będę chodzić dwutorowo - prywatnie i na NFZ. Powiedz mi jaki masz termin?
Właśnie też myślę o dwutorowych działaniach. A jak to wtedy wygląda z kartą ciąży, jak się gra na dwa fronty?
Ja w klinice wydałam dobre 20 tysięcy na wszystkie badania przez te 3.5 roku, te badania które mam zrobić teraz, miałam robione ze 4 razy, ostatni raz 3 miesiące temu. Jak myślę że dalej miałabym płacić z własnej kasy to robi mi się smutno, bo odprowadzam te składki przecież lataWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 15:47
-
Ania 89 wrote:Ja zamierzam chodzić tylko prywatnie bo tu lekarze na NFZ to masakra.
) to mnie zalewa zimny pot. A raczej nie chcę dokładać w ciąży urazu do wizyt lekarskich
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca, 15:47
-
Natha wrote:Dziewczyny, mam pytanko jeszcze.
Mam świetnego prywatnego ginekologa z którym chciałabym pozostać na czas ciąży. Ale ilość badań i kosztów robionych prywatnie przytłacza, a na NFZ jest za darmo. Jak sobie z tym radzicie?
Możesz jedynie chodzić prywatnie i na NFZ według mnie , na zasadzie żeby ten na NFZ dawał Ci skierowania na badania .
Ja też chodzę prywatnie i też bolą mnie koszta badań laboratoryjnych ale szczerze to tylko te pierwsze badanie jest takie kosztowne bo kosztuje 400-500 zł tak na moje oko a później już tylko profilaktycznie mocz i krew a to mały koszt .Kiki2025 lubi tę wiadomość
🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
A jak to wygląda u Was z badaniami na różyczkę? W pierwszej ciąży nie dostalam skierowania na to, teraz tez nie.
Najgorzej jeśli jeszcze dochodzą prywatne wizyty endokrynolog, diabetolog, okulista tez wpadnie po drodze... Ale jak patałachy na NFZ lub nie ma do kogo iść terminowo to co poradzić -
Mylove wrote:Możesz jedynie chodzić prywatnie i na NFZ według mnie , na zasadzie żeby ten na NFZ dawał Ci skierowania na badania .
Ja też chodzę prywatnie i też bolą mnie koszta badań laboratoryjnych ale szczerze to tylko te pierwsze badanie jest takie kosztowne bo kosztuje 400-500 zł tak na moje oko a później już tylko profilaktycznie mocz i krew a to mały koszt . -
Kiki2025 wrote:A jak to wygląda u Was z badaniami na różyczkę? W pierwszej ciąży nie dostalam skierowania na to, teraz tez nie.
Najgorzej jeśli jeszcze dochodzą prywatne wizyty endokrynolog, diabetolog, okulista tez wpadnie po drodze... Ale jak patałachy na NFZ lub nie ma do kogo iść terminowo to co poradzić
Ja dostałam skierowanie na nfz, dosłownie dzisiaj rano byłam na tym badaniu12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
Hej, witam się z wszystkimi
Nie wiem jeszcze czy zawitam na dłużej, na ten moment moja ciąża to 6+3, według lekarza 5+2 ale podobno jest ok, wszystko okaże się za tydzień na wizycie serduszkowej.
Jestem świeżo po poronieniu w styczniu
a_aandzela, Beatkaaa, Foxy96, kalinok, Haniaxoxo lubią tę wiadomość