👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie, mała Jagódka waży 2600, powiedziała ze nie za duzo nie za mało, do porodu tak 3500 może mieć. Na usg nie było widać buźki, schowała do tłowia. Już kolejny raz nie widzę jej twarzy, nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak wyglada bo ostatni raz dała zrobic zdjęcie na 2 prenatalnych. Szyjka długa i zamknięta, takze moje skurcze nic nie dały nawet nie obniżyła się szyjka. A wydawałoby się że coś sie dzieje.. I Gbs pobrany dziś.
psaj91, Paulivvv, nnaciaa, Domisiek, Asia091, Zumi, Rudka, Klekotka, wellwellwell, kalinok, TBK, edka85, Foxy96, Kropka89, Bećka lubią tę wiadomość
-
Mam jakiś kryzys braku kontroli 🤦🏼♀️
Czy te dzieci nie mogłyby z brzucha wysłać jakiejś informacji kiedy planują wyjść?
Bardzo mnie to drażni, że jest czas praktycznie kilku tygodni, gdzie bobas może sobie wyjść w każdej chwili a ja nie wiem kiedy to będzie 😅 nie lubię tak nie wiedzieć.
Nie musiałby podawać konkretnej daty ale jakiś zarys czasowy - np. „wyjdę pomiędzy 27.10. a 01.11” i wtedy by się wiedziało kiedy być gotowym, a nie takie czekanie.
psaj91, 30latka995, kalinok, izzou97, Kiki2025, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Rudka, mnie na szczęście nie swędziało nic tylko próby wątrobowe wywalone w kosmos. Spokojnie to nic takiego jakby nawet Cię kładli to dostaniesz magnez i sól fizjologiczną na przepłukanie wątroby. I antybiotyk też powinni Ci dać.
Zgadnijcie kto zgubił dowód wpłaty zadatku za wózek?
Rudka lubi tę wiadomość
-
Paulivv o dokładnie, też bym tak wolała. Teraz taki czas , ze jak rano wchodzę na forum to się zastanawiam czy któraś w międzyczasie nie urodziła.
Asia diabeł ogonem nakrył i pewnie zaraz się znajdzie.
Paulivvv, psaj91, izzou97 lubią tę wiadomość
-
@Paulivvv to jest rzecz, której zazdroszczę w planowym CC, że przynajmniej orientacyjnie wiesz jaka data.
Ja mam jakiś spadek energii - tylko bym spała, a jednocześnie mój żołądek jest bez dna. Dosłownie wsypuje w siebie takie ilości jedzenia, że ja nie wiem gdzie to się mieści. U Was pączki i cynamonka, a u mnie wjechała bajaderka i ciasto marchewkowe dwa dni pod rząd 😍
Paulivvv lubi tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Znalazłam ! Mogę jutro odebrać wózek 🥰
Zumi, kalinok, Rudka, Paulivvv, wellwellwell, izzou97, anna.90, Anilorak88, Foxy96, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Paulivvv popieram, to byłoby wspaniałe 😀
My dzisiaj odbieraliśmy wózek i fotelik i też będziemy przez weekend składać, podniecam się tym jakbym otwierała prezenty świąteczne 😃 i zamówiłam materac do łóżeczka i dostawki bo czekałam na promkę od fizjomommy, w sumie to pokój Leonka już prawie gotowy a ja dalej pracuje nad torbą do szpitala - jakoś mi to średnio idzie 😵💫 może do następnego tygodnia wreszcie skończę
wellwellwell, Paulivvv, Zumi, Asia091, Foxy96, Rudka lubią tę wiadomość
-
Nacia gratulacje ! 🍀🍀🍀🍀🩷🩷🩷🩷
Czekamy na kolejne bobaski!
nnaciaa lubi tę wiadomość
👩⚖️94’ 👱♂️91’
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
23.06.2025 330g małej kropeczki 🩷
🩷
7.08.2025 970g kropeczki 🩷🩷
2.09.2025 1417g kropeczki 🩷🩷
12.09 1970g kropeczki 🩷🩷
6.10 2400 g kropeczki 🩷🩷
30.10 3500 g kropeczki 🩷🩷
5.11 3130g 55cm kropeczki 🩷🩷

-
Mi zaczęło bardzo doskwierać zatkanie nosa i to nie jest katar tylko ten ciążowy nieżyt, nie mogę oddychać nosem. Zrobiłam dziś inhalacje z mgiełki zabłockiej i ustawiłam poziom inhalacji na max i jest lepiej, będę teraz codziennie przed spaniem się inhalować. Jednak warto było wydać te 450zł na porządny inhalator, przy tym starym nie było takiego szybkiego efektu👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Też mam taki kryzys jak Paulivv, dziś jeszcze miałam trochę stracha, bo nie czułam za bardzo ruchów rano, do 11 może ze dwa, ale wypiłam colę zwykłą z cukrem, położyłam się na lewym boku i Młody się rozruszał. A już miałam myśl, że coś się zacznie dziać, że pewnie pojadę na IP, zostawią mnie na indukcję i takie tam, cały ciąg myśli 😆
Dziś strasznie męczy mnie zgaga, od kiedy brzuch się obniżył było już lepiej, a teraz jest gorzej niż kiedykolwiek 🥲 -
Dziewczyny ja dziś po wizycie.
Blanka wazy 2650g 37+4. (powiedziała , że drobne dziecko).
Na spadki tętna powiedziala, że mam liczyc i obserwować ruchy(powiem Wam ze mała kopie najwiecej po sniadaniu i wieczorem tak to srednio z tymi kopniakami… spokojna jest sie martwie czy aby nie za bardzo
jak to wyglada u was ? )
Skierowanie do szpitala mam na 25.10 I bede tam lezec do cesarki ktora ma być dopiero 30 albo 31.10.. ciekawe kiedy mnie wypuszczą do domu 😅😅😅
Zumi, wellwellwell, Asia091, kalinok, izzou97, Domisiek, TBK, Foxy96, Kropka89, Klekotka, Rudka, nnaciaa lubią tę wiadomość
-
Czy łapią Was te skurcze przepowiadające? Ja miałam pierwszy taki mocno odczuwalny (wcześniej miałam niebolesne twardnienia brzucha, te skurcze BH), myślałam przez chwilę, że się obsram 😕 jak to tak boli podczas całego porodu to ja się wypisuję z tego. Aż mnie po wewnętrznej stronie ud ciągnęło i bolało. Jak mnie złapie taki skurcz raz dziennie to spoko przeżyję, ale nie wyobrażam sobie mieć takie coś co 5 minut i trwające minutę 🤯😵. Napiszcie coś na pocieszrnie te z Was, które już to przeżyły, czy do tych skurczów można się przyzwyczaić jak już się zacznie akcja? 🥺👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Melduję się z nowymi wieściami .
Mam skierowanie na cc 29.10 od wczoraj wszystko mnie swędzi , mam potwierdzenie cholestazy ale nie były jakoś mega próby wątrobowe podwyższone jednak ostatnia wizyta już za nami na której lekarz zaznaczył że jakbym nagle zaczęła się drapać to mam dzwonić . No więc całą noc się drapalam potem się obserwowałam z nadzieją że przejdzie… nie przeszło . Chciałam dać czas do jutra zobaczyć jak noc jednak maz sie uparł że mam już dzwonić. Zadzwoniłam , opowiedziałam, do szpitala idę jutro 🫣 w piątek mam urodziny i może córcia zrobi mi prezent 😅
Nie żałuje ze zadzwoniłam serio , to swędzenie jest dramatyczne 😬
Daria997, izzou97, Paulivvv, Zumi, kalinok, Foxy96, Kropka89, Klekotka, Fabregasowa, Rudka, nnaciaa lubią tę wiadomość
🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
Też mam taki sam stan jak Wy, jestem zmęczona na maxa, a co to będzie przy porodzie ? Przecież to trzeba wypchać tego człowieka co okupuje nasze ciało.
Mnie dodatkowo boli każda kość na kręgosłupie tzw gnaty mnie bolą 😊i zauważyłam zupełny brak kostek 🙃 cellulit jest wszędzie mam wrażenie że również na nosie 😂
Także fajną ta końcówka ciąży ale w sumie dobrze że nie ma upałów 😃
Jjkm97 lubi tę wiadomość
-
Zumi wrote:Czy łapią Was te skurcze przepowiadające? Ja miałam pierwszy taki mocno odczuwalny (wcześniej miałam niebolesne twardnienia brzucha, te skurcze BH), myślałam przez chwilę, że się obsram 😕 jak to tak boli podczas całego porodu to ja się wypisuję z tego. Aż mnie po wewnętrznej stronie ud ciągnęło i bolało. Jak mnie złapie taki skurcz raz dziennie to spoko przeżyję, ale nie wyobrażam sobie mieć takie coś co 5 minut i trwające minutę 🤯😵. Napiszcie coś na pocieszrnie te z Was, które już to przeżyły, czy do tych skurczów można się przyzwyczaić jak już się zacznie akcja? 🥺
Ja mam jak juz twardnienia brzucha albo czuje takie mega napiecie na calosci albo tez bole miesiaczkowe.
Nie bede oszukiwac, ze nie bolalo, bo te skurcze bola, ze w pewnym momencie ma sie mysl „k**wa ja to pier**** zajebcie mnie i nie bede w tym uczestniczyć”. 😅 aaaale tez jest duzo adrenaliny przy tym i jakos to idzie, a jak sie dostanie to bobo na klate to wszystko w sekunde mija i nie pamietasz o tym.
Chociaz moge nie byc dobrym przykladem, bo jak to wszyscy mi mowia „mialam porod marzenie” - u mnie cala akcja 3h, parte 9 minut. 🙃 za to moze cie pocieszy to, ze moze tak byc, ze pojdzie szybko. 😅
Zumi lubi tę wiadomość
-
Powiem szczerze że ja ten 9 miesiąc też zaczęłam mocno odczuwać , dziś spałam do 11 ,jest mi ciężko i wogole masakra ,wcześniej czułam się świetnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2025, 21:51
-
Mi chyba najbardziej doskwiera ból krocza... Wcześniej bolało tylko przy wstawaniu w nocy siku, teraz czy chodzę, leżę, siedzę czy jak ubieram majtki na stojąco i podnoszę nogi, żeby wsadzić w dziury to boli niemiłosiernie xD no i stopy.. wasze też są spuchnięte i wyglądają jak stopy słonia? Jak tak dalej pójdzie to do porodu pójdę w japonkach xD
Kasiek7, Asia091, Klekotka lubią tę wiadomość
-
Mylove lepiej że idziesz do szpitala bo to swędzenie by Cie zamęczyło tak słyszałam od swojego prowadzącego jak się pytał czy coś swędzi, więc niech wypłukują to z Ciebie jak najszybciej 🤞 a czyli niedługo zobaczysz swoje bobo? 🥰
Daria mój Synek aktywny między 5:30-6, potem jak jem śniadanie, w południe też potrafi o sobie przypomnieć kopniakami w pachwinę a po kolacji i jak ułożę się do snu to ojejku 🤦♀️ makarena połączona z pogo 🤪
Zumi, mnie mój Tato pociesza że jak tylko urodzę to mi to wszytko przejdzie 😆 więc niedługo wszystko przejdzie, nic nie będzie kłuć boleć ani się stawiać .
Zumi lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH