👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Izzou to jest szansa, że dziś albo najpóźniej jutro poznasz malucha 😍
@Natha @Maddie @Nana trzymam za Was kciuki, dajcie znać jak już będziecie po ❤️
izzou97 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Ja też mam tego Frajera i wcale nie umiem go używać... mąż za to bryluje w tym świecie i nakręcił się na to i zawsze wszędzie chwali że tylko airfrayer...a weź to później wymyj
)
Też wolę tradycyjnie ale czasem mi brakuje rąk i siły do tego kręcenia. Myślimy o tym nowym termomixie ale wiem, że będzie stał większość czasu nieużywany. Zobaczę co to wyjdzie. Ale dziękuje bo mnie pocieszyłyście ze nie tylko ja '' taka do tyłu ..''
Mąż powiedział żebym sobie coś kupiła dla siebie z ciuchów a ja dalej przeglądam kokony(fizjo 2w1 obecnie) bo Ignaś ma ubrań do pół roku. Ale nic nie mogę znaleźć..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2025, 10:01
-
izzou97 wrote:Cynamonki polecam z przepisu Kingi Wierzbickiej, mięciutkie wilgotne i cudowne 😻
Hmmm co u mnie, czekamy na decyzję co zrobić, jednak przed 12 mam być na IP. Byłam jeszcze u innej znajomej lekarki, żeby spojrzała swoim okiem i chciałam mieć masaż szyjki robiony - ona nie wróży z tego porodu, wymierzyła chłopa na 4500, szyjka hen daleko rozwarta może na centymetr. Więc zobaczymy, będą jeszcze rozstrzygać trzecim sprzętem 😅 ale powiedziała, żebym na wszelki wypadek nic już nie jadła i nie piła na razie
Więc należy Ci się rezerwacja numerka
ALE TO SN?
-
Asia a może nie termomix tylko robot planetarny ?

Ja nie lubiłam piec ,zwłaszcza nic drożdżowego dopóki robota nie miałam/ teraz to całkiem przyjemne
Asia091 lubi tę wiadomość
👩⚖️94’ 👱♂️91’
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
23.06.2025 330g małej kropeczki 🩷
🩷
7.08.2025 970g kropeczki 🩷🩷
2.09.2025 1417g kropeczki 🩷🩷
12.09 1970g kropeczki 🩷🩷
6.10 2400 g kropeczki 🩷🩷
30.10 3500 g kropeczki 🩷🩷
5.11 3130g 55cm kropeczki 🩷🩷

-
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które są w oczekiwaniu i będą tulić bobaski dziś lub jutro ✊️✊️
Co do różnych robotów to my mamy sporo różnych ułatwiaczy życia, ja nie cierpię gotować ani sprzątać 😂 jestem najgorszym materiałem na żonę 😂 mamy Thermomixa, Ninja Airfyer na dwie komory, wyciskarkę wolnoobrotową, suszarkę bębnową, Roombę i mopa elektrycznego z Tefala 😅
Ja mam od kilku dni takie bóle podbrzusza jak Tosia się rusza, że mnie wpół potrafi zgiąć. Wczoraj wieczorem mocno mnie bolało, aż promieniowało na krzyż. Dziś rano jak się podmylam przed zebraniem siuśków do badania i wycierałam ręcznikiem papierowym to była mała różowo brązowa kropka śluzu. Najpierw się przestraszyłam, ale teraz już nic takiego nie ma, Tosia się normalnie rusza, łudzę się, że może szyjka zaczyna się przygotowywać i uda się uciec przed indukcją 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2025, 14:25
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Asia091 wrote:Więc należy Ci się rezerwacja numerka
ALE TO SN?
Na SN coraz mniej się nastawiam 🤣 ale nigdy nie miałam ciśnienia na konkretny rodzaj porodu. Bylebyśmy zdrowi z tego wyszli. Może to już dziś? A jutro też spoko, będziemy mieć urodzinki w motywie halloween 👻 🎃
Rudka, Asia091, Zumi, kalinok lubią tę wiadomość
-
Airfryer, a raczej jego mycie, to jakiś koszmar jest, dlatego ja na swoim go nie mam, ale jak jeszcze mieszkaliśmy z moimi rodzicami, to co się namyłam tych kratek to moje 🫠
Thermomixa polecam bardzo, mamy go od 4 lat i co najmniej 2 razy w tygodniu jest w użytku. Do wyrabiania ciasta czy jak przychodzą goście i trzeba zrobić coś fajnego i na szybko to sprawdza się świetnie -
Chciałbym, żeby tak było, chociaż nie wiem czemu, ale wydaje mi się to mało realne, jak jakieś odległe marzenie 🤣 Straszny kocioł w głowie jest na tej końcówce ciąży.Zumi wrote:@Foxy u mnie są non stop straszaki, jak nie silne skurcze i ciągnięcie w szyjce macicy to wieści od lekarza, że szyjki prawie nie ma xD idę z duszą na ramieniu na zakupy. Ale czytając poprzednie wątki to były dziewczyny, co potrafiły z taką szyjką przełazić do terminu albo dłużej 😅. Nie zdziwię się jak u Ciebie będzie nagle PYK, odejdą wody i dzień dobry porodówka! Tak z zaskoczenia 😉. Mnie najbardziej te ciągnięcia szyjki łapały na piłce, jak masz w domu to spróbuj, ja nie sądziłam, że to pobolewanie może oznaczać aż takie rewolucje szyjkowe. Mąż mówi do mnie per "Szyjka" bo strasznie go bawi ta sensacja wokół szyjki macicy 😆
Trzymam kciuki, żeby u Ciebie ruszyło przed indukcją, jeszcze masz trochę czasu, a i objawy obiecujące 😃
Zumi lubi tę wiadomość
-
Koleżanka chwali sobie Bosha.. MUF czy coś takiegoa_aandzela wrote:Asia a może nie termomix tylko robot planetarny ?

Ja nie lubiłam piec ,zwłaszcza nic drożdżowego dopóki robota nie miałam/ teraz to całkiem przyjemne
myślałam o tym ale jeszcze nie zdecydowałam. Dzięki za polecajke
)
a_aandzela lubi tę wiadomość
-
Ja jestem freakiem pieczeniowym, najbardziej mi się sprawdza robot Kitchen aid, Thermomixa mam starego i w ogole prawie nie używam tylko do robienia lodów na szybko w lato albo jako miksera z dużą misa (rozdrabniacza).
Zrobiłam sobie babeczki pierniczkowe z żurawiną bo cynamonki wydały mi się zbyt czasochłonne na dziś 😁
Asia091 lubi tę wiadomość
-
Jeśli 3 pomiar potwierdzi 4500 g to twój Bejbiś będzie jednym z większych u Nas na wątkuizzou97 wrote:Na SN coraz mniej się nastawiam 🤣 ale nigdy nie miałam ciśnienia na konkretny rodzaj porodu. Bylebyśmy zdrowi z tego wyszli. Może to już dziś? A jutro też spoko, będziemy mieć urodzinki w motywie halloween 👻 🎃
To jutro albo cukierek albo psikus 
Trzymam kciuki
izzou97 lubi tę wiadomość
-
Właśnie wróciłam z ostatniej wizyty u mojego lekarza prowadzącego 👌 jej zdaniem na dzisiejszej wizycie kwalifikacyjnej do cc mam prosić o szybszy termin operacji, bo szyjka mocno skrócona, a Ada ma 3958g z pomiarów (to przez te Wasze pączki)🐷 bardzo mnie wszystko boli, głowę ma wielką i nisko, więc nacisk jest okrutnie duży. Wątpię, że wepchną mnie gdzieś wcześniej, bo teraz święta, więc i lekarzy mniej. No trudno, tak czy inaczej byle przeżyć 😅👍
edka85, Rudka, kalinok, Asia091, wellwellwell, nnaciaa, psaj91, Zumi, Fabregasowa, izzou97, Kropka89, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:Daj przepis!! Bo akurat chce piec w weekend 🙂
Masz thermomixa? Robiłam w nim z przepisu na ślimaka cynamonowego z tym że zamiast ślimaka uformowałam pojedyncze cynamonkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2025, 11:20
-
Na grupach KPI wyczytałam że polecają jeszcze ten laktator:
https://zapodaj.net/plik-e0aHJKcZez
Zumi lubi tę wiadomość
-
Powodzenia dla wszystkich dziewczyn czekających na poród! Trzymam kciuki za sprawne rozpakowywanie się 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Dzięki za opinie Zumi, ogólnie też mi się wydaje że ten momcozy jest lepszy ale ten produkty Neno tyle razy się przewijają u zaufaj położnej że się zaczęłam zastanawiać. Ale chyba się skuszę na promkę na s12 pro 😀
Zumi lubi tę wiadomość
-
Skorzystałam z promki i kupiłam momcozy, jak coś to będę albo sprzedawać albo oddam jak się nie przyda.
i ZAMIAST kupić coś dla SIEBIE to znowu kupiłam coś dla dziecka (ubranka i kokon).. zabijcie mnie.
Głupie hormony.
Zamiast liczyć na prezenty to ja NiEEe...WSZYSTKO SAMA..
Lavenda super że masz kwalifikacje oby się szybko termin znalazł, pamiętaj mają 7 dni xD też bym chciała wiedziec kiedy mój uzurpator wyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2025, 11:58
Zumi lubi tę wiadomość
-
W szpitalu dali malutkiej mleko modyfikowane i smoczek do tych buteleczek był z tych, przy których nie trzeba pracować, co skutkuje obecnie tym, że malutka nie chce zbytnio ssać piersi.
Dlatego, jeśli chcecie KP rozważcie wzięcie swojej butelki o niskim przepływie smoczka (jedna kropelka), by dziecko nie rozleniwiło się i chciało też pracować z piersią.
W szpitalu dostała mleko Bebilon i w domu dałam jej Smilka. Bardzo spektakularnie nim zwymiotowała. Dlatego jeśli chcecie w domkach zmienić mleko na inne, to mieszajcie je stopniowo ze sobą. Nie popełniajcie mojego błędu.
Byłam bliska zawału serca 🫣
Po Bebilonie kupka może zrobić się po kilku dniach sucha. Wystarczy mleko bardziej rozwadniać.
Nam to pomogło.
Może komuś przydadzą się moje spostrzeżenia jako świeżej pierworódki 😉
Anilorak88, kalinok, psaj91, Domisiek, Paulivvv, Zumi, Rudka, Kropka89, Ilka96 lubią tę wiadomość
👩🏻🦳 38 👨🏻🦰41
- starania od 06.2024
- z pomocą medyczną od 10.2024
⏸️ 23.02.2025
20.10.2025 🌹
2630 g 50 cm 16:30 -
Ja jeszcze dodam, nauczona na swoich bledach w przeszlosci, ze jesli naprawde wam zalezy na KP to wybierzcie sie na wizyte do CDL i neurologopedy. (jezeli jest problem ze ssaniem z piersi/butelki)
Neurologopeda tak naprawde tez powinien pomoc w doborze butelki, ktora bedzie odpowiednia dla danego dziecka i tak samo smoczka.
Gdybym miala te wiedze wczesniej to zaoszczedzilabym sporo pieniedzy, nerwow i czasu, ktore poszly na szukanie odpowiedniego mm, odpowiedniej butelki a ostatecznie i tak i tak przy RD skonczylam u neurologopedy. 😅
kalinok, TBK, Rudka, Kropka89, Ilka96 lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH