👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zumi, dzięki za info, zamówiłam smak kawowy i czekoladowy

Anikorak88 mam tą samą Avent z dwoma kropelkami i lovi mamafeel, jedna ze szkoły rodzenia, dziewczyny chyba też polecaly ta mamafeel ja zostawiam to co mam a w razie czego będziemy dokupować.
Zumi lubi tę wiadomość
-
Anilorak88 wrote:Pytanie jeszcze odnośnie tych butelek z philipsa. Co w zamian, która się lepiej sprawdzi skoro z tej się tak ciężko ciągnie? Bo mam tylko z philipsa dwie butelki z dwoma kropelkami i zastanawiam się czy smoczek z trzema rozwiąże problem czy kupić coś innego ale nie wiem co.
Butelke trzeba dobrac do dziecka. Planujesz karmic piersia czy mm? Jak planujesz KP to zostaw sobie tego Aventa na razie, dziecko jedzac z piersi musi sie bardzo nameczyc, wykonac duza prace zeby pokarm polecial, wiec dostajac butelke z ktorej leci mu mleko od tak do gardla moze odrzucic piers.
TBK, Rudka, Nadzieja32, Domisiek lubią tę wiadomość
-
Rudka wrote:Asia ja też dziś piekłam 😆 narobiłyście ostatnio smaka na cynamonki
https://zapodaj.net/plik-Qjut8mMUE2
Daj przepis!! Bo akurat chce piec w weekend 🙂 -
Anilorak88 - może jutro, cos tu tak wspominają, ale każdy się zasłania „ja tylko tak sugeruje, to zależy co powie lekarz jutro na porannym dyżurze!!” więc nie wiemy, żyjemy nadzieją 🤣
Nam w szpitalu dali dla dzieci butelki z Medeli, nie wiem co to za butelka dokładnie, pewnie jakaś taka, jak do laktatorów bo tu są laktatory z Medeli, ale moja miniaturka człowieka pije z tego spoko. Sprawnie idzie, a nie dławi się, bo też mu to samo tam nie wcieka do buzi. Mój mąż nam przywiozł smoczek „3” do Aventa to dziś mu zmienię butelkę może na następne karmienie i wypróbujemy czy z takim przepływem damy rade. -
Zumi wrote:Promka na produkty Nutropharma 😊
https://zapodaj.net/plik-D7Dh8RETOC
Jeśli któraś szukała taniej Prenatal Lacto, Femaltiker czy Milanellę to patrzyłam, że nie znajdzie się taniej niż przy tej promce. Jeszcze Femaltikery na stronie są te większe po 14 saszetek i jest nowy smak caffe latte 😋
Ooo ja bardzo lubię te suple a akurat zrobiłam zakupy w Olmed- wzięłam juz Lakto na karmienie i Milanelle wspomagajaco -
Pauliv to daj znać proszę jak ta trójka. Planuje kp ale co z tego będzie to zobaczymy. A nie chce sytuacji, ze coś z tym kp nie pojdzie, dziecko głodne, 3 w nocy a w domu tylko butelka z której maluch nie da rady ciągnąć. Wiecie przy pierwszym dziecku to człowiek ma milion scenariuszy 😋
-
Paulivvv wrote:@Rudka - tak, Kraków - Żeromski, z tego co wiem to oni tutaj mają wszystkie sale 2 osobowe a z chęcią zapłaciłabym za 1 osobową każde pieniądze.
P.S.
Zagadka: CO ROBIĘ NA FORUM O 01:50, CZEMU TU JESTEM? KTO mnie obudził płaczem? (Podpowiem: moje dziecko śpi i nie płacze)…
Ja też rodziłam w Żeromskim i teraz też będę. Leżałam na 1 piętrze bo pamiętam że wtedy cesarki leżały na 1 piętrze a po SN na parterze
Wiesz może jakie dają mm teraz w Żeromie?
Zastanawiam się czy jak urodzę to na dokarmianie brać od nich czy kupić np kendamila i im dać żeby w razie w dokarmiać od początku takim jak ja chcę 🤔 Pamiętam że Zumi polecałaś Kendamil albo SmilkWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2025, 09:18
-
Ania 89 wrote:Ooo teraz mi się przypomniało. Bo zamierzam karmić piersią ale wiadomo mm musi być w gotowości. Jakie wybrać
? I czy coś oprócz karty ciąży i tych badań bierzecie ze sobą na poród?
Z dokumentów dowód osobisty, zawsze na sorze u mnie wymagają. -
Anilorak88 wrote:Pytanie jeszcze odnośnie tych butelek z philipsa. Co w zamian, która się lepiej sprawdzi skoro z tej się tak ciężko ciągnie? Bo mam tylko z philipsa dwie butelki z dwoma kropelkami i zastanawiam się czy smoczek z trzema rozwiąże problem czy kupić coś innego ale nie wiem co.
Ja na Twoim miejscu poczekałabym do czasu aż urodzi sie dziecko bo te butelki Philipsa są naprawdę dobre. Mój np ciągnął jak smok i jabkby miał większy przepływ to chybaby się udławił -
Forum dzisiaj odrzuca moje posty...
4 raz go piszę, klikam odpowiedz i dupa.
Moja noc dziś też do dupy, kilka razy sik, koło 2, poszłam do kuchni zjeść muffinkę i murzynka bo blisko miałam z łazienki.
Zumi mój syn to już "ciekawy" element, nawet mąż mówi że to jego charakter 🤦♀️ gada coś o rodzeństwie ale poinformowałam go że drugi raz nie dam się nabrać!
Też chce sobie kupić laktator momcozy i nawet myślałam o ekspresie do mleka..taaa to mówię Ja co gadała że to bezsensowne gadżety - wybaczcie ale nie byłam wtedy w pełni świadomości psychicznej 🙈
Natha powodzenia! 🤞
Izou jak u Ciebie?
Bećka jak sobie radzicie? Czytasz nas czasem? ☺️
A I Rudka dawaj przepis 😎 bo na cynamonkę się na bank nie załapie 😂
Apropo wypieków.. zasuwacie wszystko w robotach ? Czy ręcznie? Bo ja naparzam rękami jak jakaś baba z jaskini, głupia byłam że sprzedałam termomixa stary był ale działał 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2025, 09:18
Zumi lubi tę wiadomość
-
TBK wrote:Ooo byłam na prenatalnych w profalmilii. Nawet rozważałam ten szpital, ale to zdecydowanie za daleko, prędzej bym na autostradzie urodziła. Pewnie gdybym mogła, to pomyslalambym też o Rycerskiej, tam polecają vbac na grupie naturalnie po cc.
Rycerska jest bardzo chwalona do naturalnych porodów! Do vbac i do porodów do wody też, jakby nie problem ze znieczuleniem, to pewnie bym tam poszła, ale jednak 🤷🏼♀️ tam są fajne młode położne, pozycje wertykalne, mało nacięć, więc jakby dołożyli do tego ZZO to bajka
TBK lubi tę wiadomość
-
My się wstrzymaliśmy z ekspresem do mleka i laktatorem do narodzin. Jeśli nie pójdzie sama pierś, lub się w tym nie odnajdę to spróbujemy z laktatorem (w szpitalu+ może na początek wypożyczymy) i jeśli to się uda to będziemy próbować, a jeśli MM to napewno kupujemy ekspres aby sobie ułatwić życie
-
Asia091 wrote:Forum dzisiaj odrzuca moje posty...
Moja noc dziś też do dupy, kilka razy sik, koło 2, poszłam do kuchni zjeść muffinkę i murzynka bo blisko miałam z łazienki.
Zumi mój syn to już "ciekawy" element, nawet mąż mówi że to jego charakter 🤦♀️ gada coś o rodzeństwie ale poinformowałam go że drugi raz nie dam się nabrać!
Też chce sobie kupić laktator momcozy i nawet myślałam o ekspresie do mleka..taaa to mówię Ja co gadała że to bezsensowne gadżety - wybaczcie ale nie byłam wtedy w pełni świadomości psychicznej 🙈
Natha powodzenia! 🤞
Izou jak u Ciebie?
Apropo wypieków.. zasuwacie wszystko w robotach ? Czy ręcznie? Bo ja naparzam rękami jak jakaś baba z jaskini, głupia byłam że sprzedałam termomixa stary był ale działał 😅
Asia na media expert teraz momcozy s12pro ten pojedynczy wychodzi w takiej samej cenie co ta starsza 9.. nie wiem czy to błąd, ale ja właśnie przed chwilą zamówiłam, bo sie balam ze zaraz to poprawią, bo 2 dni temu byl drożej... no i tylko do jutra! 😁
Asia091, kalinok lubią tę wiadomość
-
Asia091 wrote:Forum dzisiaj odrzuca moje posty...
Natha powodzenia! 🤞
Izou jak u Ciebie?
Apropo wypieków.. zasuwacie wszystko w robotach ? Czy ręcznie? Bo ja naparzam rękami jak jakaś baba z jaskini, głupia byłam że sprzedałam termomixa stary był ale działał 😅
Cynamonki polecam z przepisu Kingi Wierzbickiej, mięciutkie wilgotne i cudowne 😻
Hmmm co u mnie, czekamy na decyzję co zrobić, jednak przed 12 mam być na IP. Byłam jeszcze u innej znajomej lekarki, żeby spojrzała swoim okiem i chciałam mieć masaż szyjki robiony - ona nie wróży z tego porodu, wymierzyła chłopa na 4500, szyjka hen daleko rozwarta może na centymetr. Więc zobaczymy, będą jeszcze rozstrzygać trzecim sprzętem 😅 ale powiedziała, żebym na wszelki wypadek nic już nie jadła i nie piła na razie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2025, 09:31
Zumi, Asia091 lubią tę wiadomość
-
Rudka dzięki, chyba właśnie tak zrobię. Asia ja tez wszystko ręcznie. Z robotów kuchennych to mam ekspres i wyciskarke wolnoobrotowa 🤣
Anna.90 mam podobnie, zobaczymy jak będzie i się kupi.
Asia091, Rudka lubią tę wiadomość
-
Rudka wrote:Ja też rodziłam w Żeromskim i teraz też będę. Leżałam na 1 piętrze bo pamiętam że wtedy cesarki leżały na 1 piętrze a po SN na parterze
Wiesz może jakie dają mm teraz w Żeromie?
Zastanawiam się czy jak urodzę to na dokarmianie brać od nich czy kupić np kendamila i im dać żeby w razie w dokarmiać od początku takim jak ja chcę 🤔 Pamiętam że Zumi polecałaś Kendamil albo Smilk
Bebilon Advance Pronutra teraz mają.
Rudka lubi tę wiadomość
-
@Asia ja też wszystko ręcznie, mam co prawda miker, blender, airfryera, mikrofalę, piekarnik, rozdrabniacz itd. ale może za rok kupię thermomixa albo Lidlomixa. Na razie lubie gotować i piec tradycyjnie 😊. Jeszcze marzy mi się maszynka do mielenia mięsa na nowe mieszkanie. Rodzice chcą nam sprezentować 🥰. W sklepach nie mielą drobiu więc nie mogę zrobić np. spaghetti z mięsa z indyka albo pulpecików z indyka.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Co do mleka MM to ja chciałam takie co ma jak najmniej olejów roślinnych albo wcale. Na razie zamówiłam Smilk Max 1 takie małe opakowanie 400 g. Mąż jak był mały to był uczulony na BMK i teściowa nie jadła nabiału. Syn w końcu ma po nim chromosm Y 😂 obawiam się, że też może być alergikiem. W razie czego zamówię kozi kendamil, niby kozie mleko może się przyjąć bo te białka są łatwiej strawne, ale sama nie wiem. Jak uda się piersią i będzie alergia to położna mi samej kazała być ewentualnie tylko na nabiale kozim, więc do szpitala biore kozie mleko UHT, a jakieś próby z krówką zrobimy dopiero w domu, chcę wyjść jak najszybciej ze szpitala. Jakbym nie miała mleka swojego a on byłby na wszystko uczulony łącznie z kozą no to kurde nie wiem albo te na recepte albo Bebilon, ale to są same oleje roślinne, które się utleniają 🥲. Może odziedziczy trochę mamusinych genów xD ja póki co piję dużo mleka krowiego, nabiał też jem, nie mam żadnych problemów, anuż się uda i nam to pyknie.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH