👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Fabregasowa wrote:Do dziewczyn z mthfr, robicie swoim dzieciom badania? Jak podchodzicie do tematu szczepien? Ja chce sie skonsultować z hematologiem ale chyba zbliżam sie do szczepien na nfz i rozdzielania ich, jakos ta dawka 6w1 do mnie nie przemawia a mówi sie, ze przy mthfr jest problem z detoksem wszelkich toksyn. Generalnie mocno stresuje mnie ten temat 🙄🙄🙄
Ja jeszcze mam niezgłębiony ten temat, ale dobrze że piszesz… tzn szczepienia już poszliśmy w 6w1, nie po jakiejś mega dokładnej analizie, ale z kilku takich powierzchownych argumentów typu mniej ukłuć itp… na razie pierwsza dawka poszła super przynajmniej jeśli chodzi o pierwszą reakcję.
Ale nie jestem ekspertem w tych tematach i chętnie się dowiem, czy ktoś z mthfr coś prężniej działa.
PS. Zaczyna mi się przeziębienie i katar 😭 jeśli ktoś ostatnio chorował i udało się nie zarazić maleństwa, to będę wdzięczna za takowe pocieszenie 🙏👩🏻❤️👨🏼 '90 & '84
starania o pierwsze 👶🏻 od czerwca '24
👩🏻 AMH 0,46, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza, PAI1 homo
👱🏼♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
listopad '24 1. IUI ❌
styczeń '25 2. IUI ❌
17.02.25 kwalifikacja do ivf
28.02.25 ⏸️🥹 (niespodzianka)
12dpo beta 19,9 —> 14dpo beta 74,5 —> 16dpo beta 166 —> 18dpo beta 421 —> 20dpo beta 1161 —> 23dpo beta 5235
18.03 6+3 ❤️ CRL 0,50cm cudu 🥹
16.04 10+3 CRL 3,68cm, 168bpm
🧬 nifty, ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
7.05 1. prenatalne✅ 13+3 CRL 6,91cm, 157bpm
25.06 2. prenatalne✅ 20+3 370g
29.08 3. prenatalne✅ 29+6 1615g
listopad '25 Nasz Cud na świecie 💗

-
Fabregasowa wrote:To powiem ci, ze tak jak kkedys miałam epizod bycia fitness freakiem tak teraz mam totalnie yolo pod katem sylwetki 😄 moze tez dlatego ze duzo nie przytyłam w ciazy, zostalo mi 3kg, rozstępów brak no ale brzuch flak, tego sie nie oszuka. Z dobrych newsów właśnie mi otwierają siłownię w bloku obok, jak juz czas pozwoli to nie bede mogła szukać wymówek😅 a wiem ze trening dobrze zrobi na glowe. Dlatego też irytuje mnie to ze spacerki z wózkiem nie naliczają kroków, zawsze to by byla jakas motywacja haha 🙂🙂
Za to jak bujam ciagle mloda to za machani reka nalicza mi miliony krokow i tym sposobem nie wychodząc z domu robie codziennie ponad 10k. 😆
Ja jak ide z wozkiem to sobie na zegarku odpalam trening „spacer” i wtedy mi z gps liczy kroki, zawsze cos. -
Fabregasowa wrote:I wtedy karmisz co ile? Sama sie prosi o 3h czy wypada częściej?
Mi dwa cycki poleciła cdl i to sie sprawdziło- wczesniej mala wisiała i po 40min na jednym ale nie bglo to efektywne, mimo ze karmien było +12. Kończyło się na tym ze na zadanie wieczorami potrafiło byc co 20min i z kiepskimi przyrostami wagi🤪 dla mnie to wykańczajace. A teraz karmimy sie co 2.5-4h, może za 2tyg skonsultuje sie z nia ponownie czy cos zmienic
U każdej to inaczej może wyglądać. Wiadomo, że trzeba dostosować do swojego bobasa i swojego organizmu
w ciągu dnia różnie, między 2-4h. Teraz były dwa dni, że częściej, ale mamy skok rozwojowy. W nocy budzi się co 3-5h. Zawsze sama się odstawia jak już jest najedzona i ogólnie szybko to idzie u nas. Najważniejsze to znaleźć takie rozwiązanie, które nam pasuje i dziecko jest najedzone i przybiera na wadze
Fabregasowa lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Czy tylko moje dziecko domaga się jedzenia co 30min-godzinę? 🫣 Chwilę się pobawi, chwilę pośpi, a najczęściej to mam wrażenie, że pije mleko (KP), które potem wylewa lub wymiotuje milion razy 🫠 Czytałam, że noworodek tak często się domaga jedzenia, a u dziecka dwumiesięcznego też jest to normą?
-
flowery wrote:Czy tylko moje dziecko domaga się jedzenia co 30min-godzinę? 🫣 Chwilę się pobawi, chwilę pośpi, a najczęściej to mam wrażenie, że pije mleko (KP), które potem wylewa lub wymiotuje milion razy 🫠 Czytałam, że noworodek tak często się domaga jedzenia, a u dziecka dwumiesięcznego też jest to normą?
A uzywasz smoczka? Moze to nie glod tylko potrzeba ssania? Ewentualnie kolo 8 tygodnia jest chyba 2gi skok rozwojowy to tez tak moze byc, ze dziecko bedzie wisiec.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:02
-
Myślę że jeśli chodzi o rodzeństwo to zależy kiedy jesteśmy gotowi jeśli chodzi o zazdrość myślę że wszystko zależy od dziecka od podejścia i od rodziców na pokładzie mamy różnice 4 lata wiadomo czasem się obraza ale od początku ciąży tłumaczenie jak to będzie wyglądać itp. teraz jest to jego braciszek i nie wolno nic mu zrobić płakał dziś razem z nim na szczepieniach 😍🙈 dla mnie akurat różnica idealna strzelaliśmy w 3-4lata różnicy
Co do szczepienia my wybraliśmy 6w1 jest marudny i ma stan podgorączkowy
Niestety i mnie zaczęło rozkładac po południu katar vol gardła i mokry kaszel 🫠 -
Mój Ignaś wisi co się nie obudzi, drzemki w ciągu dnia 30-40 min, już dziś nie chciał spać na brzuchu. I noc stop na cycu, oby to był ten skok rozwojowy 🤡
Edit: i dziś zasypia przy cycku nie daj bóg zakryć go bluzka.. 😑Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:16
-
Nie używam bo żadnego nie chce. Bardzo często ssie rączki. Jesteśmy już po drugim skokuwellwellwell wrote:A uzywasz smoczka? Moze to nie glod tylko potrzeba ssania? Ewentualnie kolo 8 tygodnia jest chyba 2gi skok rozwojowy to tez tak moze byc, ze dziecko bedzie wisiec.
-
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH