SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teoretycznie zawsze chcieliśmy 2 dzieci (a ja to najlepiej 3), po męczącym porodzie, na początku połogu twierdziłam że nie ma takiej opcji - Antosiek zostaje jedynakiem.
    No a teraz to z jednej strony chętnie byśmy mieli jeszcze jedno dziecko, najlepiej tak w przedziale lato 2027 - wiosna 2028, ale z drugiej strony, jestem prawie pewna, że nie trafi nam się drugie, tak bezproblemowe dziecko jak Antoś i przeraża mnie, że skończymy w domu z rozbieganym 2 latkiem i krzyczącym całymi dniami w niebogłosy noworodkiem.

Dla nas i tak już ciężkie do przestawienia w głowie było to, że nie możemy się teraz tak po prostu zabrać z domu i iść kiedy nam pasuje i robić co nam pasuje cały czas, bo mamy mini człowieka który wymaga opieki 24h na dobę.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy teraz wychodzicie na spacery? U nas ostatnio po -12, dzis -8 (odczuwalna, ale wieje, ze hej). Ja juz 4 dzien nie wyszlam z domu. 😅

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Czy wy teraz wychodzicie na spacery? U nas ostatnio po -12, dzis -8 (odczuwalna, ale wieje, ze hej). Ja juz 4 dzien nie wyszlam z domu. 😅

My dopiero 4 razy byłyśmy na spacerze, najpierw chorowanie, a potem ciągle tragiczna jakość powietrza. Wczoraj byliśmy na 20 minut, bo było 0, ale wiało, więc nie chciałam dłużej

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My walczymy jeszcze z katarem więc nie wychodzimy na dwór. Ale jak jest duży wiatr to Ja wolę nie wietrzyć Melci. Gdy nie ma wiatru to jak się udało to były codziennie spacery. I dobrze to Melusi robiło.
    Co do różnicy wieku to u Nas jest 8 lat różnicy. Córka tak jest zakochana że aż nie da się tego pojąć. Jeszcze ani razu nie powiedziała że czegoś Jej się nie chce przy bobasku. Mówi do Melusi że jest spełnieniem Jej marzeń:)
    Ja się cieszę z różnicy wieku. No mogłaby być mniejsza ale to nie zależne od Nas. Natomiast siostra ma dzieci z małą różnicą wieku i fatalnie wspomina ten czas. Więc wszystko zależy jakie dzieci się trafi :)

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    event.png

MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak można nawilżyć nosek Melci? Bo teraz tak zdecydowanie mniejszy katar ma ale zalega w nosku. Może inhalację z soli fizjologicznej zrobić ?

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    event.png

MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troche kaszle wiec miałam kilka dni przerwy ale ogólnie chodzimy, mala wtedy przynajmniej spi- ale u mnie 0-5st, teraz lekkie mrozy przychodzą.

Nadzieja, mam tak samo, mala ciężka ssie ostatnio, czuje ze piersi sa pełne ale prawa cały czas mi źle chwyta ze kurwiam pod nosem. Codziennie rano mam uwalona koszule mlekiem i wyglądam jak menel ( tu moja własna odp dlaczego maz nie szuka seksu😛). Dzisiejsza noc też ciężka, mloda w końcu spala w dostawce ale pierwszy raz tak bylo ze charczala i sapala pol nocy - i wg mnie byl bol brzuszka ok 5 nad ranem. Nie wiem czy to nie wynika z tego ze śpiąc na mnie leży na boku czy brzuszku a w dostawce na plecach wiec pod katem brzuszkowych problemów malo komfortowo... tez dzisiaj wjedzie multimam bo ewidentnie nie łapie tego cyca a mnie boli okrutnie

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Tusia88 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kolejne dziecko, to nadal mi się marzą bliźniaki. Ze względu na swój wiek, to też nie chce długo czekać, szczególnie, że o Lili staraliśmy się ponad 6 lat, a w międzyczasie zaliczyłam 3 procedury in vitro i nie ukrywam, że czekają jeszcze na mnie w klinice 3 zdrowe zarodki…
    Nie podjęliśmy z mężem decyzji czy staramy się naturalnie czy idziemy do kliniki. Napewno chce, aby nie była sama w przyszłości - chociaż ma wspaniałych braci ciotecznych. O porodzie to już zapomniałam, bardziej się bałam że go przeoczę 🫣🤣

09.2021 Angelius - GM
    12.2021 laparoskopia - endometrioza II stopnia

2022 - 3 X IUI - ❌️
    1. IVF
    04.2023 - punkcja - mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    1 transfer - beta 0
    2 transfer - coś drgnęło - brak rozwoju...
    3 transfer - beta 0
    4 transfer - beta 0
    5 transfer - 8 tydz. - puste jajo płodowe.

2. IVF
    09.2024 - mamy ❄️❄️
    6 transfer - beta 0
    7 transfer - beta 0

3. IVF - badanie PGT
    01.2025 - punkcja - ❄️❄️❄️ zdrowe na zimowisku🥹

Natural 🫣- Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

🩷🩷🩷 zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
    Termin: 3 listopad 2025 ❤️❤️ jest

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania inhalacje jak najbardziej, ale nawet samo kropienie sola albo woda morska tez jest ok do nawilzania nosa. I w sumie pediatra nam mowila, ze przy katarze jesli nie ma goraczki ani zadnych poważnych dolegliwosci to taki spacer na świeżym powietrzu wlasnie dobrze robi na zatkany nosek. No ale to musi byc tez dobra jakosc powietrza. No i wietrzenie pomieszczen w domu.

Tusia znam sporo par, ktore staraly sie latami z pomoca medyczna a juz z drugim dzieckiem udalo sie naturalnie za pierwszym razem. Po ciazy tez ta plodnosc jest ponoc wieksza, wiec przy szybkich staraniach podobno jest latwiej. Tak czy siak dobrze, ze macie jeszcze opcje w klinice w razie czego, ale moze nie bedziecie potrzebowali juz z niej korzystac. 🤞

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wychodzimy bardzo często na spacery - jeżeli tylko jest taka pogoda, że mi się chce. Antek jest tak opatulony, że jest mu naprawdę wystarczająco ciepło.
    Jak jest zimno to spacerujemy takie 30-40min, a jak cieplej i słonecznie to 1h - 2h.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacerujemy, u mnie ostatnio na - , ślisko ale poradziliśmy sobie, w piątek było najgorzej bo ślisko mega nawet mojemu psu się łapy rozjeżdżały 🙈ale 40 min pochodziliśmy wokół komina.
    Mój synek dzisiaj budził się po 4 co godzinę .. tak z nudów 😅 to ja cyca ten nie chce i zasypiał w ciągu 2 sekund zaczaiłam o co chodzi dopiero jak zasnął tak koło 6 że chce być na rękach finalnie spał na mnie do 10:01 🤞 a mi ręce i dupa tak ścierpły że ruszyć nie mogłam się z miejsca.

Ja nosek odciągam na noc a w dzień sól fizjologiczną i woda morska 2x dziennie stosuje, u nas działa

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓

age.png
‹‹ 938 939 940 941 942
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ