👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja córka pierwszy raz się obróciła jak właśnie miała prawie 4,5 miesiąca. Ale właśnie co do brzuszka to też długo szło jak krew z nosa, teraz nie byłoby może problemu, gdyby tak szybko się nie wkurzała + znowu jakieś problemy brzuszkowe, zawsze coś.
Belma lubi tę wiadomość
-
Belma wrote:Dziewczyny kiedy Wasze dzieci zaczęły się obracać na brzuszek? U nas już 4,5 miesiąca i są jakieś próby, ale póki co bez skutku i w ogóle to leżenie na brzuszku idzie nam jak krew z nosa😬
Jakoś koło 4msc. Też u nas szło jak krew z nosa, nienawidził leżeć na brzuszku. Odkąd sam się obraca to jest awantura jak chce go po jedzeniu przetrzymać chwilę na pleckach 😅 Nie robi u Ciebie „bączków” przypadkiem? U nas to zwiastowało obrót, aczkolwiek nie przejmuj się. Ma jeszcze czas na obroty 😊
Belma lubi tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Cześć dziewczyny! Jak w majówkowy dzień ? U nas zapowiada sie gril, nie mogę sie doczekać tak dawno mięsa takiego nie jadłam 😛 Moja Jagódka przeziębiona katar, oczy łazawiące i gluty spływające do gardła przez co wymusza kaszel. Daje jej inhalacje, wyciąganie kataru i na wieczór aromactiv na koszulkę do przyklejenia. I nasivil baby do nosa.
Nasza gwiazda przekręca sie na z pleców na brzuch ale długo nie poleży tak bo płacz. Nie lubi na brzuchu. Gdzieś tam na firach piszą że ich dzieci robią wysokj podpór 😱 to u mnie daleka droga..
Czy kupiłyście krzesełko do karmienia? Szukam nie drogo a spoko. Patrzyłam ikea ale przy nich nie ma podpórki na nogi a powinno mieć krzesełko. -
Justa877 wrote:Cześć dziewczyny! Jak w majówkowy dzień ? U nas zapowiada sie gril, nie mogę sie doczekać tak dawno mięsa takiego nie jadłam 😛 Moja Jagódka przeziębiona katar, oczy łazawiące i gluty spływające do gardła przez co wymusza kaszel. Daje jej inhalacje, wyciąganie kataru i na wieczór aromactiv na koszulkę do przyklejenia. I nasivil baby do nosa.
Nasza gwiazda przekręca sie na z pleców na brzuch ale długo nie poleży tak bo płacz. Nie lubi na brzuchu. Gdzieś tam na firach piszą że ich dzieci robią wysokj podpór 😱 to u mnie daleka droga..
Czy kupiłyście krzesełko do karmienia? Szukam nie drogo a spoko. Patrzyłam ikea ale przy nich nie ma podpórki na nogi a powinno mieć krzesełko.
U mnie będzie stokke tripp trapp, opcja na lata, ale to na wakacjach pewnie, i tak póki nie siedzi to będę ją przez czerwiec na kolanach trzymać.
Ale z tańszych opcji są kinderkraft livy, lionelo celia albo future desing me&you. Ten ostatni wg mnie najlepszy.
Ja dziś zamówiłam śliniaki 🙈 ale to jeszcze około 3 tygodnie, to w końcu się zmobilizuję. Ciężko mi coś fajnego znaleźć.
Justa877 lubi tę wiadomość
-
A ja dorobiłam się po raz kolejny zapalenia piersi, ale tym razem jest gorzej niż poprzednio. Połowa cycka czerwona i boli jak ch.olera.
-
U nas też ostatnio był katar, też inhalacje z soli fizjologicznej, zakraplanie noska solą i wyciąganie kataru i na noc na łóżeczku naklejony plaster Aromactiv i przeszło już prawie. Ja też wychodzę z kataru, przez chwilę nie miałam węchu, ale na szczęście wrócił. Tak sobie myślałam, że ciekawe czy mała miała cały czas węch czy też jej odcięło. 😅
My mamy to krzesełko z Ikei razem z podnóżkiem, ale póki co czeka sobie, bo jeszcze mała do krzesełka nie za bardzo się nadaje.
Justa877 lubi tę wiadomość
-
edka85 wrote:A ja dorobiłam się po raz kolejny zapalenia piersi, ale tym razem jest gorzej niż poprzednio. Połowa cycka czerwona i boli jak ch.olera.
Współczuję. Ja przez moment miałam bolącą pierś z trzy razy, ale na szczęście po dwóch dniach przechodziło. -
Justa877 wrote:Cześć dziewczyny! Jak w majówkowy dzień ? U nas zapowiada sie gril, nie mogę sie doczekać tak dawno mięsa takiego nie jadłam 😛 Moja Jagódka przeziębiona katar, oczy łazawiące i gluty spływające do gardła przez co wymusza kaszel. Daje jej inhalacje, wyciąganie kataru i na wieczór aromactiv na koszulkę do przyklejenia. I nasivil baby do nosa.
Czy kupiłyście krzesełko do karmienia? Szukam nie drogo a spoko. Patrzyłam ikea ale przy nich nie ma podpórki na nogi a powinno mieć krzesełko.
Na necie można dokupić podnóżek do Antilipa z Ikea i wtedy to krzesełko jest super do RD
oprocz tych szeroko rozstawionych nog, o ktore mozna sie zabic 😅
Edka wpsolczuje. Probowalas suplementowac te Milanelle? Widzialam na forach, ze polecaja przy problemach z piersiami.
2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Polecam Milanelle ja brałam i mi pomogła. Lecytyna działa podobnie , ułatwia wypływ.
My jeszcze nie kupiliśmy krzesełka ale podoba mi się Cybex Click&Fold bo jest składany i chyba to kupimy. Na aplikacji pierwsze smaki jest fajny ranking krzesełek. -
Hejka u Nas wszystko dobrze. Melusia jest tak cudowna że szok
i wyobraźcie sobie hit. Rana to tej pory mi się nie wygoiła dobrze po CC. Ostatnio wręcz zaczęła się znowu otwierać tak na długości ponad cm i z pół cm głębokości. I wiecie co z tej rany wyjęłam. ? Nierozpuszczalną nic po CC. No kurwa szok. 4 razy byłam u ginekologa i każdy mi gadał że na pewno rozpuszczalną nic mi zastosowali tam gdzie miałam CC i po prostu długo się goi. Masakra ile bólu się najadłam żeby to wyciągnąć 😬
-
O jacie tyle czasu chodzić z nicią w ranie, masakra. Dobrze, że nic gorszego z tą raną nie zaczęło się dziać.
Możecie polecić mi jakieś nożyczki do obcinania paznokci dziecku? Mam taki zestaw z Canpol Babies, ale nie do końca dobrze idzie obcinanie, czasami tymi nożyczkami z zestwu jakby ostrzę jeszcze te obcięte paznokcie.
-
Magdalenka2025 wrote:O jacie tyle czasu chodzić z nicią w ranie, masakra. Dobrze, że nic gorszego z tą raną nie zaczęło się dziać.
Możecie polecić mi jakieś nożyczki do obcinania paznokci dziecku? Mam taki zestaw z Canpol Babies, ale nie do końca dobrze idzie obcinanie, czasami tymi nożyczkami z zestwu jakby ostrzę jeszcze te obcięte paznokcie.
Też się wkurzałam ze nożyczki ledwo obcinają albo wyginają paznokcie i kupiłam firmy Staleks są droższe ale bardzo fajnie obcinają
Magdalenka2025 lubi tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Hejka u Nas wszystko dobrze. Melusia jest tak cudowna że szok
i wyobraźcie sobie hit. Rana to tej pory mi się nie wygoiła dobrze po CC. Ostatnio wręcz zaczęła się znowu otwierać tak na długości ponad cm i z pół cm głębokości. I wiecie co z tej rany wyjęłam. ? Nierozpuszczalną nic po CC. No kurwa szok. 4 razy byłam u ginekologa i każdy mi gadał że na pewno rozpuszczalną nic mi zastosowali tam gdzie miałam CC i po prostu długo się goi. Masakra ile bólu się najadłam żeby to wyciągnąć 😬
Ale ta rana na zewnątrz?? No ja pierdziele i że lekarze to zbagatelizowali.. sączy Ci się? Ja miałam długo problem bo sobie naruszyłam ranę zwykłymi gaciami na poczatku- no inteligencja 😂😂 i mi te szwy ocierało i właśnie w jednym miejscu Miami długo otwarta no babrało się trochę
Microdacynem oczyszczalam i antybiotyk dostałam, ładnie się goi. A do urofizjologicznego fizjo nie szałas? Byłam bardzo sceptyczna, kolejny twór by zarobić, ale chylę czola, mocno pomaga 🫣
-
Ania, przecież mogłaś dostać zakażenie w tej ranie!
-
My kupiliśmy Antilop a do niego podnóżek dokupiłam na allegro. Tak samo poduszkę i podkładkę na tackę.
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Magdalenka2025 wrote:O jacie tyle czasu chodzić z nicią w ranie, masakra. Dobrze, że nic gorszego z tą raną nie zaczęło się dziać.
Ja mam zestaw z Akuku i mega lubię te nożyczki tam, dobrze mi się tym obcina.
Za to obcinaczka z tego zestawu okropna, jest tak dziwnie nieporęczna, że prędzej poucinałabym mu palce, niż obciela jakikolwiek paznokieć.
Magdalenka2025 lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Ania 89 wrote:Hejka u Nas wszystko dobrze. Melusia jest tak cudowna że szok
Ja pierdziele ..6 miesięcy się goiło, sorry ale lekarze chyba ślepi 🤯15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙