Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Magdalenka2025 Debiutantka

Wysłany: 30 kwietnia, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka pierwszy raz się obróciła jak właśnie miała prawie 4,5 miesiąca. Ale właśnie co do brzuszka to też długo szło jak krew z nosa, teraz nie byłoby może problemu, gdyby tak szybko się nie wkurzała + znowu jakieś problemy brzuszkowe, zawsze coś.

Belma lubi tę wiadomość

• Domisiek Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    Dziewczyny kiedy Wasze dzieci zaczęły się obracać na brzuszek? U nas już 4,5 miesiąca i są jakieś próby, ale póki co bez skutku i w ogóle to leżenie na brzuszku idzie nam jak krew z nosa😬

Jakoś koło 4msc. Też u nas szło jak krew z nosa, nienawidził leżeć na brzuszku. Odkąd sam się obraca to jest awantura jak chce go po jedzeniu przetrzymać chwilę na pleckach 😅 Nie robi u Ciebie „bączków” przypadkiem? U nas to zwiastowało obrót, aczkolwiek nie przejmuj się. Ma jeszcze czas na obroty 😊

Belma lubi tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Belma Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręci się i próbuje i oczywiście denerwuje, że jej nie wychodzi. Czasu jeszcze trochę jest więc faktycznie jeszcze nie panikuje 😂

• Justa877 Ekspertka

Wysłany: 1 maja, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jak w majówkowy dzień ? U nas zapowiada sie gril, nie mogę sie doczekać tak dawno mięsa takiego nie jadłam 😛 Moja Jagódka przeziębiona katar, oczy łazawiące i gluty spływające do gardła przez co wymusza kaszel. Daje jej inhalacje, wyciąganie kataru i na wieczór aromactiv na koszulkę do przyklejenia. I nasivil baby do nosa.
    Nasza gwiazda przekręca sie na z pleców na brzuch ale długo nie poleży tak bo płacz. Nie lubi na brzuchu. Gdzieś tam na firach piszą że ich dzieci robią wysokj podpór 😱 to u mnie daleka droga..
    Czy kupiłyście krzesełko do karmienia? Szukam nie drogo a spoko. Patrzyłam ikea ale przy nich nie ma podpórki na nogi a powinno mieć krzesełko.

age.png
  • TBK Autorytet

Wysłany: 1 maja, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa877 wrote:
    Cześć dziewczyny! Jak w majówkowy dzień ? U nas zapowiada sie gril, nie mogę sie doczekać tak dawno mięsa takiego nie jadłam 😛 Moja Jagódka przeziębiona katar, oczy łazawiące i gluty spływające do gardła przez co wymusza kaszel. Daje jej inhalacje, wyciąganie kataru i na wieczór aromactiv na koszulkę do przyklejenia. I nasivil baby do nosa.
    Nasza gwiazda przekręca sie na z pleców na brzuch ale długo nie poleży tak bo płacz. Nie lubi na brzuchu. Gdzieś tam na firach piszą że ich dzieci robią wysokj podpór 😱 to u mnie daleka droga..
    Czy kupiłyście krzesełko do karmienia? Szukam nie drogo a spoko. Patrzyłam ikea ale przy nich nie ma podpórki na nogi a powinno mieć krzesełko.

U mnie będzie stokke tripp trapp, opcja na lata, ale to na wakacjach pewnie, i tak póki nie siedzi to będę ją przez czerwiec na kolanach trzymać.
    Ale z tańszych opcji są kinderkraft livy, lionelo celia albo future desing me&you. Ten ostatni wg mnie najlepszy.

Ja dziś zamówiłam śliniaki 🙈 ale to jeszcze około 3 tygodnie, to w końcu się zmobilizuję. Ciężko mi coś fajnego znaleźć.

Justa877 lubi tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dorobiłam się po raz kolejny zapalenia piersi, ale tym razem jest gorzej niż poprzednio. Połowa cycka czerwona i boli jak ch.olera.

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)

Wysłany: 1 maja, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też ostatnio był katar, też inhalacje z soli fizjologicznej, zakraplanie noska solą i wyciąganie kataru i na noc na łóżeczku naklejony plaster Aromactiv i przeszło już prawie. Ja też wychodzę z kataru, przez chwilę nie miałam węchu, ale na szczęście wrócił. Tak sobie myślałam, że ciekawe czy mała miała cały czas węch czy też jej odcięło. 😅

My mamy to krzesełko z Ikei razem z podnóżkiem, ale póki co czeka sobie, bo jeszcze mała do krzesełka nie za bardzo się nadaje.

Justa877 lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 maja, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    A ja dorobiłam się po raz kolejny zapalenia piersi, ale tym razem jest gorzej niż poprzednio. Połowa cycka czerwona i boli jak ch.olera.

Współczuję. Ja przez moment miałam bolącą pierś z trzy razy, ale na szczęście po dwóch dniach przechodziło.

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 1 maja, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa877 wrote:

Na necie można dokupić podnóżek do Antilipa z Ikea i wtedy to krzesełko jest super do RD :) oprocz tych szeroko rozstawionych nog, o ktore mozna sie zabic 😅

Edka wpsolczuje. Probowalas suplementowac te Milanelle? Widzialam na forach, ze polecaja przy problemach z piersiami.

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • Rudka Autorytet

Wysłany: 2 maja, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Milanelle ja brałam i mi pomogła. Lecytyna działa podobnie , ułatwia wypływ.
    My jeszcze nie kupiliśmy krzesełka ale podoba mi się Cybex Click&Fold bo jest składany i chyba to kupimy. Na aplikacji pierwsze smaki jest fajny ranking krzesełek.

🧞‍♀️34l 🧞‍♂️37l
    💙K 11l
    🩷A
    age.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u Nas wszystko dobrze. Melusia jest tak cudowna że szok :) i wyobraźcie sobie hit. Rana to tej pory mi się nie wygoiła dobrze po CC. Ostatnio wręcz zaczęła się znowu otwierać tak na długości ponad cm i z pół cm głębokości. I wiecie co z tej rany wyjęłam. ? Nierozpuszczalną nic po CC. No kurwa szok. 4 razy byłam u ginekologa i każdy mi gadał że na pewno rozpuszczalną nic mi zastosowali tam gdzie miałam CC i po prostu długo się goi. Masakra ile bólu się najadłam żeby to wyciągnąć 😬

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    event.png

MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️

Wysłany: 4 maja, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jacie tyle czasu chodzić z nicią w ranie, masakra. Dobrze, że nic gorszego z tą raną nie zaczęło się dziać.

Możecie polecić mi jakieś nożyczki do obcinania paznokci dziecku? Mam taki zestaw z Canpol Babies, ale nie do końca dobrze idzie obcinanie, czasami tymi nożyczkami z zestwu jakby ostrzę jeszcze te obcięte paznokcie.

• Rudka Autorytet

Wysłany: 4 maja, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka2025 wrote:
    O jacie tyle czasu chodzić z nicią w ranie, masakra. Dobrze, że nic gorszego z tą raną nie zaczęło się dziać.

Możecie polecić mi jakieś nożyczki do obcinania paznokci dziecku? Mam taki zestaw z Canpol Babies, ale nie do końca dobrze idzie obcinanie, czasami tymi nożyczkami z zestwu jakby ostrzę jeszcze te obcięte paznokcie.

Też się wkurzałam ze nożyczki ledwo obcinają albo wyginają paznokcie i kupiłam firmy Staleks są droższe ale bardzo fajnie obcinają

Magdalenka2025 lubi tę wiadomość

🧞‍♀️34l 🧞‍♂️37l
    💙K 11l
    🩷A
    age.png
  • Kanola Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Hejka u Nas wszystko dobrze. Melusia jest tak cudowna że szok :) i wyobraźcie sobie hit. Rana to tej pory mi się nie wygoiła dobrze po CC. Ostatnio wręcz zaczęła się znowu otwierać tak na długości ponad cm i z pół cm głębokości. I wiecie co z tej rany wyjęłam. ? Nierozpuszczalną nic po CC. No kurwa szok. 4 razy byłam u ginekologa i każdy mi gadał że na pewno rozpuszczalną nic mi zastosowali tam gdzie miałam CC i po prostu długo się goi. Masakra ile bólu się najadłam żeby to wyciągnąć 😬

Ale ta rana na zewnątrz?? No ja pierdziele i że lekarze to zbagatelizowali.. sączy Ci się? Ja miałam długo problem bo sobie naruszyłam ranę zwykłymi gaciami na poczatku- no inteligencja 😂😂 i mi te szwy ocierało i właśnie w jednym miejscu Miami długo otwarta no babrało się trochę :/

Microdacynem oczyszczalam i antybiotyk dostałam, ładnie się goi. A do urofizjologicznego fizjo nie szałas? Byłam bardzo sceptyczna, kolejny twór by zarobić, ale chylę czola, mocno pomaga 🫣

Weronika vel wiercik 👶🏼🥰 24.11.2025

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, przecież mogłaś dostać zakażenie w tej ranie! 🫪

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 4 maja, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa877 wrote:

My kupiliśmy Antilop a do niego podnóżek dokupiłam na allegro. Tak samo poduszkę i podkładkę na tackę.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 4 maja, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka2025 wrote:

Ja mam zestaw z Akuku i mega lubię te nożyczki tam, dobrze mi się tym obcina.
    Za to obcinaczka z tego zestawu okropna, jest tak dziwnie nieporęczna, że prędzej poucinałabym mu palce, niż obciela jakikolwiek paznokieć.

Magdalenka2025 lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 00:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie usunęłam się z serwera na discordzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 01:00

• Rudka Autorytet

Wysłany: 5 maja, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Dziewczyny ratujcie usunęłam się z serwera na discordzie
    Dodałam Cię do przyjaciółek wyślę Ci link

🧞‍♀️34l 🧞‍♂️37l
    💙K 11l
    🩷A
    age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:

Ja pierdziele ..6 miesięcy się goiło, sorry ale lekarze chyba ślepi 🤯

15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ