X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • TBK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek może to głupie, ale zapytam. Robiłaś młodemu badania? Morfologia, ferrytyna, crp to moja święta trójca. No i raz w roku wit
    D. Czasem jest tak, że dziecko nie śpi, bo ma anemię i nie potrafi spać.

Co do ciemiączka to warto sprawdzić poziom wit. D, czasem jest za wysoki stad to szybkie zrastanie.

U mnie plamienia, których nigdy nie miałam przed ciążą. Dziś 16dc, ostani trwał 67 dni. Ehhh kobietą być...

Dzwonili z pracy, chcą, żebym wróciła najpóźniej w listopadzie, nie wzięli pod uwagę, że biorę urlop zaległy. O wychowawczym nawet nie wspominałam, żeby ich bardziej nie denerwować 🙈

• Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK wrote:
    Domisiek może to głupie, ale zapytam. Robiłaś młodemu badania? Morfologia, ferrytyna, crp to moja święta trójca. No i raz w roku wit
    D. Czasem jest tak, że dziecko nie śpi, bo ma anemię i nie potrafi spać.

Nie robiłam szczerze mówiąc. On generalnie wydaje się zdrowym dzieckiem (poza brzuszkiem i tymi problemami co chwile). Z tym spaniem on od początku jest taki. Spanie jego trwało może z tydzień po porodzie? Chyba nawet tu pisałam, że mąż go wybudzał w dzień bo twierdził, że nie będzie spał w nocy i potem byłam wkurzona na męża bo myślałam, że to przez jego wybudzanie Leoś przestał spać.

Anemia w ogóle mi nie przyszła do głowy bo ja w tej kwestii miałam wręcz fenomenalne wyniki. Ja nawet po porodzie jak straciłam dużo krwi, to nie mogli uwierzyć, że tak szybko mi parametry wróciły do normy. Całą ciąże też wzorowe wyniki.

Ale może masz racje i faktycznie zrobię mu te badania tak na wszelki wypadek, bo np. zauważyłam, że jak byłam jeszcze KP to u Leosia nasilały się objawy brzuszkowe jak łykałam pregne z żelazem.

EDIT
    Wczoraj nasze pierwsze OA trwało 6h 🤡

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:43

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ