👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia, flowery z dostawką i łóżeczkiem mamy tak samo.
Przemuś śpi między nami, na wysokości naszych głów. Zazwyczaj przekręca się na boczek do mnie, jest blisko mojej poduszki, prawie się w nią wtula, a nogi opiera na mnie, najczęściej na klatce piersiowej.
A jak nie moze spać, to jestem skopana 🤦🏼♀️
Też tak macie Dziewczyny współśpiące? -
Bećka wrote:Asia, flowery z dostawką i łóżeczkiem mamy tak samo.
Przemuś śpi między nami, na wysokości naszych głów. Zazwyczaj przekręca się na boczek do mnie, jest blisko mojej poduszki, prawie się w nią wtula, a nogi opiera na mnie, najczęściej na klatce piersiowej.
A jak nie moze spać, to jestem skopana 🤦🏼♀️
Też tak macie Dziewczyny współśpiące?
Ada tez na wysokosci poduszki spi i obraca sie do mnie bokiem, zasypiamy zazwyczaj tak, ze ja trzymam za raczki. Ona akurat jest meeeega spokojna. Umie juz obroty a i tak spi na boczku/plecach i sie prawie nie rusza. Starsza to byl huragan (nadal z reszta jest 🥲) i jak ogarnela obrot to sie turlala po lozeczku, czesto budzila sie w poprzek lozeczka z raczkami miedzy szczebelkami, do teraz jak spi z nami to kopie nas i do gory nogami laduje.2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Założyłam serwer na Discordzie. Osobom z grupy na FB wyślę link tam, a reszcie podeślę link tutaj w wiadomości. Asia i Kasiek, wyślę Wam zaproszenie do przyjaciółek, zaakceptujcie proszę żebym mogła Wam wysłać wiadomość. Któraś z Was jeszcze chce dołączyć? 😃
Kasiek, nie mogę Ci wysłać zaproszenia, więc musisz chyba w ustawieniach włączyć możliwość ich wysyłania 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 18:38
Rudka, nnaciaa, kalinok, Mmagda389, Asia091, psaj91, Domisiek, Klekotka, Bećka lubią tę wiadomość
2025 🤱 -
Asia trzymam mocno kciuki żebyś niedługo znalazła sposób na Ignasia 🫶 ja nie mam żadnych rad bo u nas podobny problem z refluksem i niemożliwością odłożenia dziecka... Zaczęło się od ząbkowania na początku marca i ciągle jest tak samo 😞
Kasiek daj znać czy coś wam wyszło z tego panelu alergicznego, ja też rozważam czy go nie zrobić bo nasza pediatra zbagatelizowała problem refluksu ("przejdzie samo jak dziecko zacznie siadać i wzmocnią się mięśnie" 🔫) a znajoma mi polecała właśnie badania z krwi
Bećka ja biorę Oliwera nad ranem i kładę koło sobie przy cycku a za plecami ma taka dużą poduszkę-klina żeby nie spadł z łóżka. Dopóki się mocno nie wierci to nam się to sprawdza, jakoś boję się go położyć między mną a mężem ale niedługo będę musiała. No i też oczywiście jestem skopana bo lubi na mnie położyć nogi 😅 -
U nas Tosia zasypia albo w trakcie karmienia na noc albo na rękach po karmieniu. Śpi w sowim łóżeczku, wędruje po nim, często ma rączki między szczebelkami 🙈 ja się boję współspać z bobasem, jest wtedy dużo większe ryzyko sids.
Foxy, ja też poproszę link
Foxy96 lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
nnaciaa wrote:Nie ma to jak zmienić pieluszkę, zapiąć bodziaka i ponownie chcieć na to wszystko zakładać kolejną pieluszkę 😅
Zmęczenie 101 level 🤣
Moim TOP z objawów zmęczenia, jest to, że regularnie, ok 2/3 razy w tygodniu, z jakiegoś nieznanego powodu, wydaje mi się że Antoś ma 6 palców u nogi 🤣 przysięgam, nie mam pojęcia ile razy ja liczyłam mu te palce i powraca to do mnie co kilka dni 🤡
nnaciaa, kalinok, Asia091, Domisiek, flowery, Klekotka, Bećka lubią tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
A i u nas z refluksem jest dramat od kilku dni. Pręży się, wygina, płacze, wybudza
podaję gastrotuss, ale niewiele pomaga. Nie mam pojęcia co to spowodowało, bo już prawie nic nie jem 🙄
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Kurde dziewczyny mało pisze bo nie dość że mała ma katar to jeszcze ostatnio jest tak aktywnym dzieckiem muszę ją zabawiać całe dnie a mój ma nocki ,też padam na pysk.
A i ja już jej nie chwalę. Ostatnio pochwaliłam to przez kilka dni były niezłe jazdy. Znów ciężko uśpić na drzemki. Dziś byliśmy u pediatry na kontrolę bo ma katar straszny to stwierdził lekko atopowa skórę ale że nawet jak jest alergia na bmk to możliwe że 3 klasy i z nią dużo z nas żyje i żeby nie zmieniać mleka już jak nie chce mała pić Nutramigen. Wróciliśmy do Comfortu. Mała piła po 60 ml pół na pół nutramigen /neocate+Bebilon także pomyślcie . Znów by były jaja jakby schudła jeszcze. Już rzygam tymi mlekami!!
Asiu czuje że bardzo zdołowana jesteś już nawet w twoich postach nie ma ani krzty żartu ,nie ma się z czego pośmiać
trzymaj sie tam jako💓
Czy tylko u mojej jest refluks bez płaczu i prężenia i bólu ?może ona z racji że od urodzenia rzyga to już się przyzwyczaiła do tego stanu? Sama nie wiem co myśleć
Discord założonyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia, 19:10
-
My usypiamy w łóżeczku i później lądował unas przy karmieniu ale tak nas kopał że nie szło z nim spać więc przesunęłam łóżeczko do swojego boku narazie zdaje egzamin po wizycie u osteo idzie spać 18/19 i budzi się między 4a 6 na mleko 😍 ale zobaczymy jak długo bo coś mnie chyba rozkłada 🫠