👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Foxy96 wrote:Założyłam serwer na Discordzie. Osobom z grupy na FB wyślę link tam, a reszcie podeślę link tutaj w wiadomości. Asia i Kasiek, wyślę Wam zaproszenie do przyjaciółek, zaakceptujcie proszę żebym mogła Wam wysłać wiadomość. Któraś z Was jeszcze chce dołączyć? 😃
Kasiek, nie mogę Ci wysłać zaproszenia, więc musisz chyba w ustawieniach włączyć możliwość ich wysyłania 🙂
Ja ja ja!!
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Założyłam Discorda i dodałam się do tek grupy czy jak to się tam nazywa. Również nie ogarniam 😅😆👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Ej ej fajny ten Discord - dla dziewczyn które się zastanawiają 😁 Brak reklam, przejrzysty, powiadomienia na bieżąco. Mega fajny pomysł 😊
Paulivvv, Rudka, Nadzieja32, Anilorak88, Foxy96, Kasiek7, Domisiek, Klekotka, kalinok, Bećka, Zumi, Jjkm97 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też bardzo proszę o link ♥️ nie udzielam się zbyt często ale czytam Was codziennie, tyle wsparcia i wiedzy co z tego forum to nigdzie nie otrzymałam:)Foxy96 wrote:Założyłam serwer na Discordzie. Osobom z grupy na FB wyślę link tam, a reszcie podeślę link tutaj w wiadomości. Asia i Kasiek, wyślę Wam zaproszenie do przyjaciółek, zaakceptujcie proszę żebym mogła Wam wysłać wiadomość. Któraś z Was jeszcze chce dołączyć? 😃
Kasiek, nie mogę Ci wysłać zaproszenia, więc musisz chyba w ustawieniach włączyć możliwość ich wysyłania 🙂
psaj91, Foxy96, Bećka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, można do Was dołączyć do discorda jeszcze jako “świeżak”? Też jestem listopadówką i czytam Was codziennie, niestety w trakcie ciąży i po ciąży przeszłam przez prawdziwe piekło, o czym nie miałabym śmiałości tutaj pisać. To forum było i jest dla mnie dużym wsparciem, więc super byłoby mieć możliwość, aby uczestniczyć z Wami w wymianie doświadczeń w bardziej prywatnym miejscu 🤍
-
Dziewczyny super że chcecie dołączyć do naszego grona ale po to stworzyłyśmy odrębny wątek na innej platformie żeby mieć wiecej prywaty i tworzą je dziewczyny które tworzyły wątek listopad 2025, dziwne że nie dałyście znać co u Was jak wasze bąbelki wtedy była by inna rozmowa i niestety ale "świeżaki" to tylko w Biedronkach. Nie mniej jednak ten wątek dalej będzie żył to zapraszamy tu po porady. ☺️
Hancyś, Nadzieja32, Anilorak88, izzou97, Domisiek, Ana29, Kasiek7, Paulivvv, Mmagda389, nnaciaa, Klekotka, Kanola, wellwellwell, Fabregasowa, Zumi lubią tę wiadomość
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙 -
Domisiek może to głupie, ale zapytam. Robiłaś młodemu badania? Morfologia, ferrytyna, crp to moja święta trójca. No i raz w roku wit
D. Czasem jest tak, że dziecko nie śpi, bo ma anemię i nie potrafi spać.
Co do ciemiączka to warto sprawdzić poziom wit. D, czasem jest za wysoki stad to szybkie zrastanie.
U mnie plamienia, których nigdy nie miałam przed ciążą. Dziś 16dc, ostani trwał 67 dni. Ehhh kobietą być...
Dzwonili z pracy, chcą, żebym wróciła najpóźniej w listopadzie, nie wzięli pod uwagę, że biorę urlop zaległy. O wychowawczym nawet nie wspominałam, żeby ich bardziej nie denerwować 🙈 -
TBK wrote:Domisiek może to głupie, ale zapytam. Robiłaś młodemu badania? Morfologia, ferrytyna, crp to moja święta trójca. No i raz w roku wit
D. Czasem jest tak, że dziecko nie śpi, bo ma anemię i nie potrafi spać.
Nie robiłam szczerze mówiąc. On generalnie wydaje się zdrowym dzieckiem (poza brzuszkiem i tymi problemami co chwile). Z tym spaniem on od początku jest taki. Spanie jego trwało może z tydzień po porodzie? Chyba nawet tu pisałam, że mąż go wybudzał w dzień bo twierdził, że nie będzie spał w nocy i potem byłam wkurzona na męża bo myślałam, że to przez jego wybudzanie Leoś przestał spać.
Anemia w ogóle mi nie przyszła do głowy bo ja w tej kwestii miałam wręcz fenomenalne wyniki. Ja nawet po porodzie jak straciłam dużo krwi, to nie mogli uwierzyć, że tak szybko mi parametry wróciły do normy. Całą ciąże też wzorowe wyniki.
Ale może masz racje i faktycznie zrobię mu te badania tak na wszelki wypadek, bo np. zauważyłam, że jak byłam jeszcze KP to u Leosia nasilały się objawy brzuszkowe jak łykałam pregne z żelazem.
EDIT
Wczoraj nasze pierwsze OA trwało 6h 🤡Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 15:43
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙