Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Naadziejaa wrote:Hej dziewczyny.
Przełożyli mi prenatalne na dzisiaj na 16.
Proszę trzymajcie kciuki , żeby wszystko było dobrze. Bo jestem w takim stresie , że aż mnie brzuch boli i jeść nie mogę. 😢
Trzymam kciuki 🍀🍀🍀
Naadziejaa, Odliczam123 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja czekamy na dobre informacje 🤗
Ja mam prenatalne 21.07, nie mogę się doczekać może otrzymam w końcu konkrety odnośnie płci, chciałabym zacząć już coś kupować 😍
I chyba od wczoraj czuje ruchy 🥰 wcześniej coś tam czułam ale nie byłam pewna 😊
Biochemiczka lubi tę wiadomość
-
Odliczam123 wrote:Nadzieja czekamy na dobre informacje 🤗
Ja mam prenatalne 21.07, nie mogę się doczekać może otrzymam w końcu konkrety odnośnie płci, chciałabym zacząć już coś kupować 😍
I chyba od wczoraj czuje ruchy 🥰 wcześniej coś tam czułam ale nie byłam pewna 😊
Tak, u nas wszystko dobrze. Potwierdził że czekamy na dziewczynkę 💕 Na tą chwilę jest wszystko dobrze. Nie miał do czego się przyczepić. Co mi się podobało. Że jak weszłam do gabinetu od razu wiedział co i jak. Bo pamiętał mnie z oddziału. Nie spodziewałam się tego. Po wizycie byłam z synkiem na zakupach oglądałam ubranka ale jakoś nie mogłam się jeszcze przełamać. 😞
yoreva, Biochemiczka, Beezi, Mira.huntrix, KlaudiaŁ, Alicee98, Rocky, blueberry3567, dark, Odliczam123, Ogoorkowa, karczoch321, Wyobraźnia87, Gnom, ann_ber, Niaha lubią tę wiadomość
-
Naadziejaa wrote:Tak, u nas wszystko dobrze. Potwierdził że czekamy na dziewczynkę 💕 Na tą chwilę jest wszystko dobrze. Nie miał do czego się przyczepić. Co mi się podobało. Że jak weszłam do gabinetu od razu wiedział co i jak. Bo pamiętał mnie z oddziału. Nie spodziewałam się tego. Po wizycie byłam z synkiem na zakupach oglądałam ubranka ale jakoś nie mogłam się jeszcze przełamać. 😞
Bardzo się cieszę, że u was dobre informacje ❤️ Oby już do samego końca ciąży wszystko przebiegało spokojnie i bez żadnych zmartwień.
A wyprawką się nie przejmuj.. Ja też bardzo długo nie mogłam się przemóc do kupowania czegokolwiek, bo po pozamacicznej przez długi czas w tej ciąży kierował mną strach i niepewność. Trudne doświadczenia zostają w głowie, a u Ciebie to wszystko jest przecież jeszcze bardzo świeże.. Nie ma sensu przełamywać się na siłę - jest jeszcze czas!♀️29 || 30 ♂️ 👩❤️👨 2014
⏳starania od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 || 💔
⏸️ 24/3/26 (14 dpo) 🌈 (5+2) - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy || (6+4) - 7,2 mm 🫛 || (7+2) - 11,7 mm 🫐 || (9+3) - 2,53 cm 🍒 || (12+3) - 6,40 cm 🍋🟩 niskie ryzyka, it's a girl 🌸 || (16+2) - 154 g 🥑 || (19+2) - 303 g 🥭 || (22+2) - 460 g 🌽

-
A my dzisiaj po wielkich przygodach z córcią dotarliśmy nad morze. (Pizdzi tak że szok 🤣) Ogólnie nie jestem fanką polskiego morza ale z racji na mój stan baliśmy jakoś się lecieć za granicę. Wybraliśmy Gołębiewski i powiem Wam no ekstra hotel. Pogoda też fajna tylko ten wiatr… Boże. Nigdy więcej już chyba nie wrócę nad Bałtyk 🤣
@Nadzieja bardzo się cieszę że wszystko ok. I tak już teraz zostanie 😘♥️🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37
Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

-
Super słyszeć, że wszystko dobrze. 🥰 Życzę, aby do samego końca było wszystko super. Głowa potrzebuje nieraz więcej czasu niż ciało, a tego jeszcze mamy dość, więc najważniejsze abyś Ty psychicznie dochodziła do siebie.Naadziejaa wrote:Tak, u nas wszystko dobrze. Potwierdził że czekamy na dziewczynkę 💕 Na tą chwilę jest wszystko dobrze. Nie miał do czego się przyczepić. Co mi się podobało. Że jak weszłam do gabinetu od razu wiedział co i jak. Bo pamiętał mnie z oddziału. Nie spodziewałam się tego. Po wizycie byłam z synkiem na zakupach oglądałam ubranka ale jakoś nie mogłam się jeszcze przełamać. 😞
-
Anett9300 wrote:A my dzisiaj po wielkich przygodach z córcią dotarliśmy nad morze. (Pizdzi tak że szok 🤣) Ogólnie nie jestem fanką polskiego morza ale z racji na mój stan baliśmy jakoś się lecieć za granicę. Wybraliśmy Gołębiewski i powiem Wam no ekstra hotel. Pogoda też fajna tylko ten wiatr… Boże. Nigdy więcej już chyba nie wrócę nad Bałtyk 🤣
@Nadzieja bardzo się cieszę że wszystko ok. I tak już teraz zostanie 😘♥️
Gołębiewski w Pobierowie? Ten o którym tak głośno ostatnio było? 😅 -
@Beezi z tym żłobkiem to są we mnie dwa wilki - na razie wygrywa chęć spróbowania, choć zakładam taką ewentualność, że jeśli córka zacznie mocno chorować, to zrezygnujemy. Zwłaszcza, że do tej pory ona praktycznie wcale nie chorowała.
Poczyniłam pierwsze maluszkowe zakupy - komplet pajacyków i bodziaków z next, pamiętnik i okładkę na książeczkę zdrowia 🙂 nie wiem, czy będę jeszcze kupować jakieś ciuszki z 56/62, bo dużo mam w takich neutralnych barwach. Zresztą, prawdziwy mężczyzna różu się nie boi 🙃 -
Ja dzisiaj wizyta u prowadzącego- wszystko dobrze. I przed następna wizyta juz musze zrobic krzywa 🤮🤮🤮Na I prenatalnych przesunęli mi tp na tydzień później a teraz maly wyrównał czyli wzgledem nowego tp jest o tydzień większy 😅
Zabezpieczyłam sie na wakacje w ten protrivagin i tampony z Rossmann 😊
yoreva, Gnom, dark lubią tę wiadomość
-
Alicee98 wrote:Gołębiewski w Pobierowie? Ten o którym tak głośno ostatnio było? 😅
Tak. Dokładnie ten 🤣🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37
Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

-
Gratulacje dla wszystkich za udane prenatalne! Maluchy nam pięknie rosną, aż jestem w szoku że tyle już wazą. Nadzieja gratulacje zdrowej dziewczynki 💪 moja od wczoraj na pokładzie zaczyna coraz bardziej dawać znać. Nie byłam pewna czy to na pewno to, ale dziś już nie mam wątpliwości. Jakie to jest piękne uczucie! U mnie prenatalne dopiero za 3tyg (już niecałe 2tyg i 5dni), będę w 23tyg 🥹🥹 czy widzialyscie całe dzidzie? U nas przy USG żeby się płeć dowiedzieć nie dość że było szybko to jeszcze jakoś nic nie widzieliśmy (może przybliżyła za bardzo?) nie widzieliśmy małej z profilu, a ja oprócz kręgosłupa i nóżek twarzy też nie potrafiłam zobrazować gdzie jest 😅 więc się zastanawiam czy to tylko takie USG było czy maluchy już są za duże i ich nie widać w całości?
Jak u Was z ruchami? Jest to moja pierwsza ciąża i w sumie nie mam pojęcia ile razy na dzień się czuje malucha. Też chyba wyczuwam czasem gdzie jest, twardsze miejsce?
U mnie zakupy pełną parą, mam kilkanaście pizdzamek 50/56 i kilka 62, bodziakow to samo. Czy opłaca się szykować kolejny rozmiar? Jeśli tak to jaki?
Wozeczek i fotelik z bazą już mamy, lista życzeń poszła w świat (mimo że dopiero zalążek, ale już znajomi cisnęli). Remont powoli kończymy więc będę mogła w końcu trochę bardziej być tu aktywna 😅
Życzę Wam spokojnego i słonecznego weekendu!
yoreva, Beezi, Gnom, dark lubią tę wiadomość
-
No w całości malucha to już po porodzie uświadczymy 😂 nie zmieszczą się na USG całe, teraz już powoli te USG będą coraz bardziej fragmentaryczne 😅
Ja nie mam nic na 50, zaczynam od 56 (córka szła w ciąży w 50 percentylu i mieściła się w rozmiar 56 idealnie), teraz koleżka trochę większy się szykuje 😬także co do następnego rozmiaru to popytaj jak na siatce centylowej wypada dzidziuś. Chociaż lekarze bardzo różnie mierzą, niektórzy ściągają w dół, niektórym wychodzą giganty z pomiarów… Ale 56 i 62 to tak warto mieć skompletowane na termin porodu 👌
Doriibzh lubi tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ -
Warto też zwrócić uwagę, że rozmiary ubranek z różnych marek mogą się mocno różnić (np. HM ma większe niż next czy Pepco). My 50 używaliśmy bardzo krótko, szybko przeszliśmy na 56 i później 62. Większych rozmiarów moim zdaniem nie warto magazynować, bo dzieciaczki rosną w różnym tempie, więc lepiej dopasować do pory roku.
Co do ruchów, to ja mam regularnie disco 🤡 córka też się non stop wierciła i kopała, jeszcze pod koniec często miała czkawkę.
ann_ber, dark lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, udanych urlopów 🔥
Doriibzh, a dlaczego masz tak późno prenatalne? 🤔 Dokup sobie jeszcze ze 3 szt spodenek ze stopami lub bez i powinno być okej. I przekalkuluj, że i tak będziesz prac co drugi dzień 😅 Ja od razu miałam skompletowane 56-68, wygodne to było, bo praktycznie do wiosny nie robiłam zakupów, a na wiosnę (wtedy bardzo ciepłą) i lato kupowałam letnie 74. Tylko nie trzymałam tego w komodzie, miałam posegregowane w workach próżniowych i wymieniałam na bieżąco.
Nie miałam żadnych 50, jak się synek urodził (2500, 50cm) to mój mąż chodził do kolegi pożyczać po jego córce wcześniaku, sam je prał i prasował w domu, na Patologii Noworodka były szpitalne ubranka, więc był czas.
U mnie ruchy już są codziennie, zazwyczaj po kilka-kilkanascie razy, chociaz czasem są dni, że jest mało. Ale i tak jestem zaskoczona, bo synek się tyle nie ruszał na końcówce co Dzidzia teraz 😅 Za to faktycznie często miał czkawkę, po porodzie też po kilka razy dziennie.
Rocky, Doriibzh, dark lubią tę wiadomość
-
Ja to mam skompletowane ubranka już do 74 rozmiaru 🫣ale nie mogłam się powstrzymać i nie skorzystać z letnich wyprzedaży 😀starania od 2024 r
08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
5dpt II
6dpt beta 21,1
8dpt beta 71,3
11 dpt beta 200,1
18 dpt beta 2646,1
27 dpt beta 25904
7+5 💔
01.2026 kolejna procedura
03.2026 transfer ❄ 4.1.2
5dpt II
8dpt beta 116,7
10 dpt beta 237,8
16 dpt beta 2551.1
27 dpt beta 56747 mamy ♥️
-
Moj starszy syn zaczyna nosić r 80 wiec do tego rozmiaru mam skompletowane 😅
Ja mialam 56 i 62 skompletowane ( Synek byl wzrostowo i wagowo 50centyl) i to starczyło na jakies 2-3 miesiące a potem zamowilam paczkę na vinted, przyszla po 3-4 dniach, wyprałam i wyprawka gotowa 😄 nie mialam gdzie nawet trzymać tych ubranek na wyrost bo przy bobasie i tak jest sporo tych sprzętów i innych carow 😅 -
Dziewczyny, czy u Was ten drugi trymestr naprawdę jest taki magiczny? Ja nadal nie mam na nic siły, wczoraj wstałam przed 7, a o 9:30 już spałam na drzemce. Dzisiaj też spałam ponad godzinę na drzemce z synkiem, a teraz znowu jestem tak okrutnie zmęczona. W pierwszej ciąży w 26 tygodniu zwiedziliśmy pół Andaluzji, łącznie z Caminito del Rei, a teraz nie mam siły dojść na Rynek, na który mam 30 minut pieszo. Rozważam jeszcze czy to nie faktycznie tarczyca tak mi się daje we znaki. 🤔
Rocky, z tym żłobkiem różnie bywa, u nas było maks. 2 tygodnie ciągiem w żłobku, były miesiące, że w żłobku było 5-7 dni, a reszta w domu (koszmar, bo obydwoje wtedy pracowaliśmy i były kombinacje co zrobić z opieką). A np. mam wśród znajomych dziecko, które pierwszy miesiąc przechorowało calutki, a w kolejnych 6 miesiącach opuściło łącznie jakieś 10 dni z powodu chorób 😳 -
KASIEEK wrote:Moj starszy syn zaczyna nosić r 80 wiec do tego rozmiaru mam skompletowane 😅
Moja córka ma półtora roku i nadal nosi 80, czasem 86 😂 Urodziła się z wagą 3100, teraz dobija powoli do 10 kg (jest w 40 centylu, więc nie jakoś nisko!).
To nieźle pokazuje, jaki może być rozstrzał między dziećmi 🙂
@Beezi, u mnie forma zależy od tego, o której mam pobudkę 🤡 ale ja świetnie się czuję w ciąży (żadnych mdłości etc), tyle tylko że powoli zaczynam odczuwać zmianę środka ciężkości 🙃