Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Szop wrote:Ja wózek i łóżeczko też już upatrzyłam. Miała mieć po bracie ale jednak stwierdziłam, że jest zbyt styrany... Żule wożą czasem swoje bambetle w nowszych 😅 Gdy zauważyłam, że przy nóżkach już się wydziera i nie mogłam znaleźć pokrowca na gondolę, tę część na zamek, to stwierdziłam, że kupię nowy. To czwarte dziecko, ale to nie znaczy, że już naprawdę musi być traktowane po macoszemu 😂 Dostanie nowe rzeczy. Stare już wyrzuciłam aby nie mieć zagwózdki.
Zakupy będą u mnie we wrześniu. Do końca października jadę z koksem jeśli chodzi o sprzątanie i wyrzucanie wszystkiego co było odkładane na "może się przyda". Mąż jest przerażony. Raczej był bo zauważa, że robi się ładnie w piwnicy, w szafach. Aż miło popatrzeć. Boże, nigdy nie miałam tak uporządkowanego mieszkania.
Mała ma już swoją komódkę z rzeczami. We wrześniu stanie w sypialni łóżeczko i w piwnicy wózek. Wszystko zaplanowane. Miało być ciasno a okazało się, że jest lżej wizualnie i ładnie.
Kurczę, muszę założyć firmę odgracajacą ludziom przestrzeń życiową. Wyrzuciliśmy masę rzeczy. Sąsiadka pytała czy się wyprowadzamy...🙈 A ile zapominanych fajnych rzeczy się znalazło. Dzieci mówią, że mają wigilię w lipcu. Tyle nowych rzeczy i niespodzianek 😁 A ile poszło na Vinted!!! Zarobiłam na wózek prawie 😅😅😅
Mnie też rzuciło na generalnie porządki!! Ostatnio mega odgracilismy dom i kupa rzeczy poszła na śmieci. Nie dość, że więcej miejsca się zrobiło, to i w głowie jakoś lżej. I też powstawiałam mnóstwo pierdól na Vinted i wpadły już ponad dwie stówki. A to rzeczy typu stara waga - dobra, ale porysowana. Albo za małe na psa kagańce. Powystawialam po 5-10 zł i prawie wszystko zeszło 😀 nawet nie planuje tej kasy wypłacać z vinted, będę miała na kolejne pierdoły dla małego 🤭
Uszyłam wczoraj pierwszy kocyk dla Bobaska 🥺🥺
W planach mam jeszcze rożek i kokon 🥰 i pewnie jakieś ozdóbki do pokoju, typu girlanda albo może jakiś organizer i ochraniacz na łóżeczko.
Biochemiczka, Beezi, Szop, Anett9300, Kleo10, Alicee98, Gnom, stayaway, Niaha lubią tę wiadomość
-
Karczoch, ale piękny kocyk 😍
Ja z porządkami czekam na wyprowadzkę, zamierzam wtedy zrobić ostrą selekcję 🙈
Alicee, jaki wózek zamówiliście? 😁
Mnie teściowa wczoraj pytała czy ona moze kupić wózek. Ja mówię, że przecież mamy, nie zamierzamy kupować. Ale mamy miętowy, a ona by kupiła w jakimś dziewczęcym kolorze 🤡😅 Powiedziałam, żeby lepiej zostawiła na szczepionki dla dziecka 😉
U mnie TSH 3,64, może to dlatego tak bardzo nie mam siły. Wyczuwam Euthyrox na horyzoncie. Wyniki TRAbów w następnym tygodniu. 🤞🏻
Dark, udanego urlopu! Czekam na relację po powrocie 😁🥶
Szop lubi tę wiadomość
-
Odliczam, blancaa gratulacje udanych połówkowych 💜
Dark, udanego urlopu! Też nie mogę się doczekać relacji jak wrócisz!
Karczoch, przepiękny ten kocyk 😍 masz talent!
U nas też szał na odgracanie i planujemy przemeblowanie sypialni, żeby już powoli kupować komodę dla małej i mieć gdzie trzymać jej rzeczy.
Ostatnio też dużo się edukujemy, bo mamy przyszpitalną szkołę rodzenia (bardzo ciekawie prowadzą zajęcia, tylko wkurza mnie, że często są odwoływane i przekładane) i zajęcia z położną środowiskową (polecam już się zapisać, od 21 tc można mieć położną i jest właśnie ta edukacja przedporodowa w ramach NFZ. Nam się udało znaleźć świetną położną i jesteśmy bardzo zadowoleni).
We wtorek idę na OGTT, którąś z Was też czeka w przyszłym tygodniu?
I jak tam Wasze brzuszki na tym etapie ciąży? Mój już spory, okrąglutki i nie da się ukryć, że to ciąża 😅 już mi coraz ciężej na co dzień
Odliczam123 lubi tę wiadomość
-
Kupiliśmy future design inspiro ☺️ Zależało mi na składanej gondoli do auta, to będzie taki typowy wózek, którego nie planuję wyciągać z auta 😅 Na spacerki po wiosce mamy po mojej siostrze baby jogger city elite ☺️
Ja dzisiaj byłam na krzywej, wyniki wydaje mi się, że są książkowe na szczęście 🙈 Samo badanie nie było takie złe jak się spodziewałam 😅 ale prosto po poszliśmy na dobre śniadanko 😉 Za to ferrytyna spadła mi do 12 😔 -
Cześć dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było ale czas leci jak szalony.
Widze ze duzo z was planuje przeprowadzki, my właśnie jestesmy w procesie kupowania domu ale przeprowadzka planowana dopiero w VI kwartale 2027. Takze ja sie bede bawic z małym w pakowanie kartonow 🫣
Z badań ok prenatalnych tylko mial lekarz duzy problem ze znalezieniem żołądka - finalnie zbalazł ale mowil ze slabo wypełniony jest do weryfikacji na kolejnym usg. Co mnie troche zestresowało. Ale wydaje mi sie ze na poprzednim usg był mega widoczny. Ale stres oczywiscie wykiełkował i tak.
Z wózków zdecydowałam sie na espiro code. A co do wyprawki to ilosc tego mnie aktualnie przytłacza. Oraz idacy za tym marketingu oparty
na naszych hormonach... Naprawde tego jest tak dużo i jest za duzy wybor aktualnie...
🙋♀️30l
🙋♂️33l
Zajescie z anty 02.2025
Naturalne starania 09.2025
amh 0.99
Reszta super ♥️
03.2026 pierwsza symulacja aromek+otrivelle
19.03 ⏸️
20.03 beta 172 ♥️
10.04 crl= 7.5mm mamy serduszko ♥️
30.04 crl=2.87 cm
Planowany termin: 28.11.2026 ♥️ -
lalu wrote:Cześć dziewczyny!
Dawno mnie tu nie było ale czas leci jak szalony.
Widze ze duzo z was planuje przeprowadzki, my właśnie jestesmy w procesie kupowania domu ale przeprowadzka planowana dopiero w VI kwartale 2027. Takze ja sie bede bawic z małym w pakowanie kartonow 🫣
Z badań ok prenatalnych tylko mial lekarz duzy problem ze znalezieniem żołądka - finalnie zbalazł ale mowil ze slabo wypełniony jest do weryfikacji na kolejnym usg. Co mnie troche zestresowało. Ale wydaje mi sie ze na poprzednim usg był mega widoczny. Ale stres oczywiscie wykiełkował i tak.
Z wózków zdecydowałam sie na espiro code. A co do wyprawki to ilosc tego mnie aktualnie przytłacza. Oraz idacy za tym marketingu oparty
na naszych hormonach... Naprawde tego jest tak dużo i jest za duzy wybor aktualnie...
O, to podobnie jak my. U nas też przeprowadzka z bobasem w 2027. Liczę na późną wiosnę/lato, ale zobaczymy jak wyjdzie 😅
Ale nawet się cieszę, że ten pierwszy czas z dzieckiem będziemy mieli tutaj, bo obecne mieszkanie mamy bardzo komfortowe, mamy ogródek i jesteśmy w dużym mieście, gdzie mamy super opiekę medyczną itd. więc czuje się bardzo bezpiecznie tutaj. A przeprowadzamy się na przedmieścia mniejszego miasteczka i wszędzie trzeba będzie dojeżdżać.
Kiedy macie kolejne USG żeby podejrzeć żołądek?
Mnie też ta wyprawka przytłacza. Bardzo dużo jest tego wszystkiego… -
U mnie też coraz większy brzuszek i nie do ukrycia, że to ciąża. Gdzie spotyka nas ktoś znajomy to lecą gratulacje, mimo, że wydaje mi się że ubieram się luźno 😅
Poza tym synuś nadal ma swoje ulubione ułożenie w brzuszku i mimo, że jest coraz większy, ciągle mam prawa połowę brzucha mocno przechylona gdzie ma wypchane plecki i pupcię 🥰
My mieszkamy już 5 lat „na swoim”. Na szczęście nie mieliśmy żadnych przebojów z przyłączami, mimo że był to czas covidu. Pierwsza przysłowiowa łopata była wbijana w tygodniu, kiedy urodziła się córka, a wprowadzaliśmy się gdy miała 15 miesięcy. Mieliśmy wtedy tylko jedną łazienkę, kuchnie, łóżko w sypialni i telewizor w salonie 😅 ale wcześniej mieszkaliśmy z teściami więc wyprowadzka była czymś cudownym.
dark, udanego urlopu ❤️
Lalu, bez stresu, może maleństwo po prostu akurat spało i mniej jadło i dlatego żołądek był słabo wypełniony. Trzymam kciuki 😘
Dziewczyny, wybieracie się na III prenatalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 11:27
Kleo10, lalu lubią tę wiadomość
-
Ja się wybieram na III prenatalne, tym bardziej że mój lekarz tak planuje wizyty żeby z prenatalnymi były w jakimś odstępie, żeby się nie dublowały. U mnie też brzuszek już dawno jest widoczny i nie da się pomylić, że to z przejedzenia 😉ale lubię to bardzo 🙂 zrobiłam sobie listę rzeczy do wyprawki i jest tego tyle, że chyba zacznę kupować już co miesiąc coś z tej listy, żeby później nie trzeba było wszystkiego na raz 🫣 przytłacza mnie ten wybór wszystkiego i im więcej czytam tym bardziej nie wiem co jakiej firmy wybrać żeby było odpowiednie, ale żeby bez sensu nie przepłacać.starania od 2024 r
08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
5dpt II
6dpt beta 21,1
8dpt beta 71,3
11 dpt beta 200,1
18 dpt beta 2646,1
27 dpt beta 25904
7+5 💔
01.2026 kolejna procedura
03.2026 transfer ❄ 4.1.2
5dpt II
8dpt beta 116,7
10 dpt beta 237,8
16 dpt beta 2551.1
27 dpt beta 56747 mamy ♥️
-
Ja w sumie nie myślałam jeszcze o III prenatalnych, ale pewnie powinnam zacząć 🙈 Chyba się wybierzemy, ale omówię to jeszcze z lekarką prowadzącą.
W temacie wyprawki. Mamy dostawkę (będzie na stałe przymocowana), ale zastanawiam się gdzie odkładać Małą jak będziemy np. w salonie. Bujaczek, kosz Mojżesza, kokon, jakaś kołyska, wózek? Co Wy macie w planach?
Z wyprawki higienicznej zamówiłam trochę rzeczy, bo znalazłam sprzedającego na allegro, który miał sporo z produktów, które miałam na liście i w dobrych cenach. Z polecenia naszej położnej kupiłam też butelkę Lansinoh ze smoczkami XS i S.
I jeszcze jedno pytanie - decydujecie się na monitor oddechu? Ja wciąż się zastanawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 20:21
-
Mi brzuch teraz już też wywaliło. Bardzo długo nie miałam wcale i nagle intensywnie w krótkim czasie urósł, przez co oberwały dosyć mocno plecy. Chodzę teraz co dwa tygodnie do fizjo.
Na III prenatalne jestem umówiona, ja mam bezpłatnie z pakietu medicover, więc się nawet nie zastanawiałam.
U góry w sypialni będę miała łóżeczko, a na dół w salonie się zastanawiam nad dostawką na kółkach. Chociaż przekonana jeszcze też nie jestem, bo przecież tam będzie wózek.
Monitor oddechu- też nie zdecydowałam jeszcze. Niektórzy mówią, że przydatna rzecz, inni, że stratą pieniędzy, więc no nie wiem.
Kleo10 lubi tę wiadomość
-
Ja monitora oddechu nie planuję. Nie mieliśmy przy wcześniaku, teraz też jakoś damy radę. I tak przy niemowlaku wstaje się co chwilę. 🙈
Kleo, musisz pomyśleć jakie macie potrzeby i czy na pewno dostawka nie jest łatwa w demontażu. My w mieszkaniu mieliśmy łóżeczko elektryczne 4moms i je przesuwałam do salonu, zdarzało mi się też po prostu odkładać na kanapę, później na matę. Teraz łóżeczko planuję na piętrze, a na parter dostawkę. Wózka w domu w sezonie zimowym sobie nie wyobrażam - to wieczne czyszczenie kół 🫠
Stayaway, u nas sam dom powstał szybko - zamówiliśmy w tamtym roku modułowy, w marcu przywieźli w częściach, w kwietniu mieliśmy odbiór od wykonawcy. No ale reszta się ciągnie niemiłosiernie, chociaż i tak prawdopodobnie zamkniemy się w 7-8 miesiącach od pierwszej koparki. Rok temu za to budowaliśmy garaż/budynek gospodarczy - zdobycie pozwolenia zajęło nam dłużej niż pozwolenia na budowę domu 😂 Akurat nie mamy problemu, bo mieszkamy w swoim mieszkaniu, którego nie zamierzamy na razie sprzedawać, ale po pierwsze już się ledwo mieścimy ze wszystkim, a po drugie fajnie byłoby od października wynająć, bo akurat rok akademicki się zaczyna.
U mnie brzuch już spory, zresztą waga też, osiągnęłam taką jaką miałam przy pierwszym porodzie 🙈😅 Ale wtedy faktycznie trzymałam dietę cukrzycową i przytyłam tylko 9kg. Teraz od początku ciąży mam jakieś +7-8kg.
Ja prenatalnych na razie nie mam zaplanowanych, ale na pewno zrobimy na którejś wizycie, wszystkie badania robi mi moja lekarka prowadząca, tylko na 1 i 2 prenatalnych byłam w szpitalu, gdzie pracuje. -
Ja kupuje tym razem łóżeczko dostawne na górę a na dół myślę kupić baby hug chicco tylko jeszcze nie wiem który 😊 Jeśli chodzi o monitor oddechu to miałam przy córeczce babysense 5 i używaliśmy go bardzo długo. Byłam o wiele spokojniejsza. Zdarzyło nam się że zawył 2 razy i to pierwszy raz w pierwszą noc w domu. Jets bardzo czuły i wykrywa bezdechy u dziecka. Ja osobiście bardzo polecam. Tylko teraz jeśli planuje dostawkę to monitor chyba się nie przyda bo żeby działał prawidłowo to łóżeczko musi być oddalone bodajże o 1m albo 2m od łóżka rodziców bo może wczuwać oddechy rodziców. Jak to działa to dla mnie zagadka ale działa. Co do prenatalnych to też się wybieram 😊 ale lekarz kazał tak nie wcześniej niż w 30 tygodniu 😊🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37
Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

-
dark wrote:Dziewczyny przeczytałam jak niektóre z Wam potrafią boleć lędźwie, krocze, brzuchy i mega współczuje! Ja raz miałam taką ostrą akcję, ale jak poleżałam to przeszło. Poza tym mnie ciągnie, ale biegam za życiem, bo się dużo dzieje i trzeba nadążyć.
Wczoraj byliśmy na wizycie kontrolnej i wszystko ok. Czasami szukam dziury w całym, że coś złego powinno się przecież dziać. 🤦♀️ 700g waży mała, a stópka ma 5 cm. 🥰
Lekarka powiedziała, że jestem jej jedyną pacjentką, która na wakacje leci na Arktykę. 🤣 Ale z dużym zainteresowaniem podeszła do tematu, wypisała mi furę leków na wszystkie potencjalne schorzenia ciążowe, więc jesteśmy zabezpieczeni pod tym kątem.
Uciekam zatem na tydzień na wyprawę polarną, a Wam życzę tutaj dobrego, ciepłego czasu.
Ahoj przygodo!
Udanej wycieczki, koniecznie pokaż jakieś fotki po powrocie 🥰 -
stayaway wrote:
Dziewczyny, wybieracie się na III prenatalne?
Tak, w sumie moja dr nawet się mnie nie spytała czy planuję, po prostu wyznaczyła termin kiedy mam na to przyjść. Przychodnia podniosła ceny i teraz chcą za prenatalne 600 zł 😑. No ale trudno, jak trzeba to trzeba. -
Kleo10 wrote:Ja w sumie nie myślałam jeszcze o III prenatalnych, ale pewnie powinnam zacząć 🙈 Chyba się wybierzemy, ale omówię to jeszcze z lekarką prowadzącą.
W temacie wyprawki. Mamy dostawkę (będzie na stałe przymocowana), ale zastanawiam się gdzie odkładać Małą jak będziemy np. w salonie. Bujaczek, kosz Mojżesza, kokon, jakaś kołyska, wózek? Co Wy macie w planach?
Z wyprawki higienicznej zamówiłam trochę rzeczy, bo znalazłam sprzedającego na allegro, który miał sporo z produktów, które miałam na liście i w dobrych cenach. Z polecenia naszej położnej kupiłam też butelkę Lansinoh ze smoczkami XS i S.
I jeszcze jedno pytanie - decydujecie się na monitor oddechu? Ja wciąż się zastanawiam
My mamy 3 piętra w domu. W sypialni tym razem będzie łóżeczko (chociaż nie będę się oszukiwać, młody pewnie będzie spał z nami w łóżku). Na środkowym są pokoje w których starszy synek ma zabawki (tam również będzie łóżeczko) i na najniższym piętrze w salonie mamy kołyskę na kółkach, dzięki czemu możemy ją łatwo przemieszczać.
Co do butelek, to będę kupowała tylko te z Philips Avent, jedynie one mi się sprawdziły przy starszaku (wszystkie inne odrzucił). I taka polecają: najlepsza zasypka to alantan, warto szukać promek, czasami są fajne w aptece dr max.
Co do monitora oddechu to w domu mamy owlet, ale to czy będziemy zakładać to tego jeszcze nie wiem.
Również zrobiłam listę rzeczy które muszę dokupić, ale nie ma tego dużo:
1. Otulacze
2. Zasypka Alantan
3. Butelki
4. Smoczki (tak w razie czego, i te zdecyduje się na te z Philipsa)
5. Mleko modyfikowane (planuję kp, ale wolę się zabezpieczyć i kupię te małe gotowe buteleczki)
6. Waciki (nie będę używał chusteczek nawilżających, tylko właśnie wacików i ciepłej wody)
7. Kocyk z lullalove
Resztę już mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 22:56
Kleo10 lubi tę wiadomość
-
Ja do spania mam łóżeczko Chicco forever, na początku będzie jakoś dostawka u nas w sypialni ☺️ dodatkowo planuje kosz Mojżesza żeby móc kursować góra dół z młodym i na parterze będzie stojak bujany do tego kosza. Dodatkowo może kupię już teraz krzesełko triptrapp i dokupię te nakładkę dla bobasów, ale tu się nie upieram, pewnie fajnie byłoby w 4 jadać posiłki ☺️
Z monitorem oddechu chyba jest trochę jak z detektorem. Będą fani i antyfani. Ja uważam że to zbędny gadżet, żerujący na naszym stresie a do tego może wprowadzić jeszcze większy stres jak będzie źle używany albo właśnie w przypadku korzystania z dostawek. Rozumiem używać go przy wcześniakach albo dzieciach z jakimiś schorzeniami. Ale przy zdrowym dziecku to jest moim zdaniem bez sensu.
III prenatalne będę wykonywać, bo moja prowadząca ma odpowiednie certyfikaty, więc będzie to w ramach jednej z wizyt pewnie z usg 3d od razu ☺️ w ogóle w tym tygodniu zaczynam 3 trymestr! Szok jak to zleciało. Właśnie czekam na ostatnie pobranie do krzywej. Na start miałam 92, ale z palca chyba zawsze glukoza trochę wyżej wychodzi.
Wróciliśmy też z wakacji, prawie 2 tygodnie i 4 różnych miejscach byliśmy, trasy samochodem po 5-8h, zarówno ja jak i syn sobie świetnie daliśmy radę 😅 cieszę się, że wrócę do mojej rutyny, syn się stresował powrotem do przedszkola, mam nadzieję że nie będzie po mnie wydzwaniał, bo akurat dzisiaj będę potrzebować odpoczynku 😅
Kleo10 lubi tę wiadomość
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
09.04 4.47cm 🦋
22.04 6.74cm 🩵
30.04 8.40cm 🐥
11.05 130g 🦔
25.05 254g 🐿️
08.06 311g 🩵
24.06 446g 🐇
06.07 685g 🩵
29.07 994g 🐨
❗️ cross-match 36,6%
⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero, KIR Bx (brak 2DS3), HLA-C1

-
Ja będę mieć łóżeczko w sypialni, choć pewnie będzie często przy nas spać jak wcześniej nasze dzieci. Nie wiem czy będę kupować coś dodatkowo. Miałam wcześniej przy dzieciach kołyski na kółeczkach ale ostatecznie było tak, że dzieć po spacerze był wnoszony w gondoli od wózka do domu i spał w nim jak w koszu Mojżesza. Wózkiem do domu nigdy nie wyjeżdżałam bo jestem chorobliwie dbająca o czystość. Więc po prostu odpinam gondolę i wnoszę tak śpiące dziecko. Tylko odkrywam i rozpinam ubranka i sobie dalej śpi. I jako przenośne leżanko też się sprawdza. Później gdy już maluch jest ruchliwy to leży na macie na podłodze. Bezpiecznie i ma też sporo miejsca do pełzania i kręcenia bączków. No i starszaki już wchodzą wtedy do akcji i na podłodze bezpieczniej i więcej miejsca. W kołysce dzieci mi często jęczały, nudziły się bo miały ograniczone miejsce i widok. Na podłodze zawsze mogły wszystkich widzieć i się kręcić ile wlezie.
-
Dzięki Dziewczyny! To dla mnie bardzo cenne przeczytać o Waszym doświadczeniu ❤️ Spróbujemy tak przemeblować sypialnie, żeby tą dostawką dało się wyjechać, bo teraz nie ma miejsca. I chyba też będę ściągać gondolę i z niej korzystać, tak jak piszesz Szop.
Z monitorem oddechu chyba się wstrzymam, najwyżej jak będę się bardzo stresować po porodzie to dokupimy na szybko. Czytałam, że ponoć Snuza Hero się sprawdza przy dostawkach.
A jakieś bujaczki typu baby bjorn kupujecie? Wiem, że pozycja dziecka w nich nie jest zbyt dobra, ale czytałam też, że wiele osób sobie chwali, żeby na chwilę gdzieś odłożyć dziecko i np. coś zjeść.
Beezi, ja mam około 8kg na plusie obecnie, ale jakoś się nie przejmuję. Co sobie teraz przytyjemy, to sobie po porodzie schudniemy 😛 Według wszelkiej literatury i kalkulatorów też mi wychodzi, że to wręcz książkowy przyrost, więc nie martwię się tym. Zaczynałam z prawidłowym BMI, więc liczę, że pewnie będzie te +14-15 kg. Szczerze mówiąc, to ja zawsze jestem w szoku, że są kobiety, które tyją tylko te 8-9 kg przez całą ciążę. Mam wrażenie, że u mnie to fizjologicznie niewykonalne, bo ja teraz jem zdrowo i wiem ile kcal, ćwiczę regularnie i dużo się ruszam, więc chyba tak musi być po prostu 🤷🏼♀️ -
Miałam baby bjorna ale nie używałam zbyt intensywnie. Do 6 miesięcy miał kosz Mojżesza a potem poszedł w długą więc nie było kiedy go używać. Raz chyba do ogrodu wyciągnęłam żeby nie musieć cały czas go pilnować, ale tak to nie było kiedy. Najbardziej by się przydał do tego 3/4 miesiąca kiedy nie jest wskazane jego używanie. Przy starszym się tego trzymałam, teraz możliwe że będę musiała się ugiąć i zacząć wcześniej używać. Wyjdzie w praniu. Te dlatego zresztą myślę o tej dostawce do triptrappa, bo przynajmniej jest wyżej a nie że dziecko jest na podłodze, koty się ocierają a ja stoję przy garach 😅 bo oczywiście na stole też nie jest zalecane trzymanie tego leżaczka, bo może spaść.
Ciekawy pomysł z tą gondolą, chociaż wydaje mi się że to dość ciężko wychodzi. Ja miałam dosyć dużą te gondolę i w sumie nie wpadłabym żeby chodzić z nią z młodym w środku. No i wypinania jej ze stelaża, jakoś skomplikowane mi się to wydaje. Plus oczywiście chyba na niej też jest zakaz przenoszenia z dzieckiem w środku 😅 no ale jak masz wybór obudzić dziecko albo się nagimnastykować i nagiąć trochę zakazy to wybór jest prosty 😉
Właśnie nie ma co kupować wszystkiego na zaś. Jak coś sobie wymarzysz to klikniesz w komórce i w 2 dni masz w domu.
Kleo10 lubi tę wiadomość
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
11.03 0.64cm🐞 + ❤️
16.03 1.30cm 🐝
26.03 2.36cm 🐌
09.04 4.47cm 🦋
22.04 6.74cm 🩵
30.04 8.40cm 🐥
11.05 130g 🦔
25.05 254g 🐿️
08.06 311g 🩵
24.06 446g 🐇
06.07 685g 🩵
29.07 994g 🐨