X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Beezi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genevieve, prenatalne w 1 trymestrze to pobranie krwi i bardzo dokładne USG, ze wszystkimi pomiarami. Czasem krew robisz wcześniej i z wynikami masz USG - wtedy wyniki są od razu "skorygowane", jak pobierasz krew tego samego dnia co jest USG to po wynikach badań krwi lekarz wklepuje wyniki w ich specjalny system i dopiero wtedy masz pełne, skorygowane wyniki - czyli na podstawie wywiadu, ciśnienia, USG i krwi. I tak, warto pamiętać, że to tylko statystka, nie mówi tylko o ryzyku wad, ale też np. o ryzyku porodu przedwczesnego czy stanu przedrzucawkowego.

Niaha, umówiłaś się do diabetologa?

Blanca, dokładnie, stres to już zawsze zostaje, chociaż u mnie się trochę wyciszył jak synek skończył rok. 🙈

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Genevieve, prenatalne w 1 trymestrze to pobranie krwi i bardzo dokładne USG, ze wszystkimi pomiarami. Czasem krew robisz wcześniej i z wynikami masz USG - wtedy wyniki są od razu "skorygowane", jak pobierasz krew tego samego dnia co jest USG to po wynikach badań krwi lekarz wklepuje wyniki w ich specjalny system i dopiero wtedy masz pełne, skorygowane wyniki - czyli na podstawie wywiadu, ciśnienia, USG i krwi. I tak, warto pamiętać, że to tylko statystka, nie mówi tylko o ryzyku wad, ale też np. o ryzyku porodu przedwczesnego czy stanu przedrzucawkowego.

Niaha, umówiłaś się do diabetologa?

Blanca, dokładnie, stres to już zawsze zostaje, chociaż u mnie się trochę wyciszył jak synek skończył rok. 🙈

Jeszcze nie 🫣
    Mam to na liście zadań do zrobienia na dzisiaj.

👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 1,5 lat ❤️ 🐶 13 lat
    🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
    31.10 - Remek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

3 cs
    21.02 [10 dpo] - beta 15,6
    24.02 [13 dpo] - 122 (przyrost 313%)
    26.02 [15 dpo] - 298 (przyrost 151%)
    28.02 [17 dpo] - 660 (przyrost 121%)
    09.03 [26 dpo] - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy bez zarodka
    10.03 [27 dpo] - 32171,6, YS 4,1mm, GS 13,7mm
    12.03 [29 dpo] - 43237.5 (przyrost 34%)
    13.03 [30 dpo] CRL 2,5mm, FHR 170/min, YS 6mm (5t+5d)
    23.03 [40 dpo] CRL 1,2mm, 161u/min
    1.04 [49 dpo] -
    20.04 [dpo] gin
    ...
    1.11 - termin wg OM
    5.11 - termin skorygowany wg wywiadu

preg.png
  • blancaa12 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi ja w tej ciąży zero stresu jedynie po pozytywnym teście miałam ogrom sprzecznych emocji. Teraz podchodzę do tego - co ma być to będzie, ale u mnie też to już inaczej na mnie działa ze względu że to 4 ciąża i poprzednie ciąże też miałam bezobjawowe, nic się nie działo więc też głowa spokojniejsza.

Ottioli, Beezi lubią tę wiadomość

• Kapturek Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny melduje się po świętach, trochę się odcięłam bo moje czarne myśli sięgnęły zenitu po ostatnich wydarzeniach. Mieliśmy ogłosić nowinę a wyszło tak, że nie powiedziałam nikomu nic. Objawy praktycznie wszystkie mi minęły, nie pomaga to. Do tego wyszła mi opryszka więc jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów i stresu. Jutro mam położna, w czwartek wizytę.

Do urofizjo się wybieram, mam rozejście mięśnia prostego po poprzedniej ciąży więc chcę czy nie chce iść muszę.

preg.png
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturek witaj w klubie, może to taki etap że objawy przeszły? Ja mam wizytę jutro. Musi być dobrze 🤞

Alicee ojej to takie miłe 😊❤️ cieszę się moje gadanie komuś pomogło. No wiadomo łatwiej powiedzieć, mi pomaga uświadomienie sobie że jak na coś nie mam wpływu to po co się tym przejmować. Mąż mnie tego nauczył. To jest nerwowy człowiek więc żeby nie zejść na zawał to musiał sobie znaleźć jakiś sposób na stresy 😅

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔
    02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
    11.03 0.64cm🐞 + ❤️
    16.03 1.30cm 🐝
    26.03 2.36cm 🐌

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c& białko s, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
    ✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
    💊euthyrox 50, jod, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, encorton, prograf, progesteron
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)
    ❗️ liczba, ruch, upłynnienie

preg.png
‹‹ 65 66 67 68 69
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ