Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
zimowa stokrotka wrote:kryha. Nie wiem bo Pani w aptece powiedziała tylko że nie bo nie. To wyszłam, wrócił później mąż i i tak mi kupił. Brałam do końca ciąży. Taki był po prostu wymysł farmaceutki. W zamian za to proponowała mi jakiś magnez jako suplement.
Dziwne, wygląda po prostu jakby chciała opchnąć inny preparat ;/ no nic, nie będę się przez to stresować -
Zimowa ja radze słuchać lekarza a nie farmaceuty... całą ciaze lecialam na magne b6 (jeden z nielicznych lekow z magnezem). potem sie przerzuciłam na aspargin, bo jest z potasem i mimo niskiej dawki świetnie sie wchłania (tez lek).
Proponowała pewnie jakies suplementy diety... -
oyeykova. Dokładnie. Lekarz krzywdy mi nie zrobi (z reguły) a często zdarzają się farmaceuci którzy polecają dany produkt bo mają z niego prowizję. Teraz mam dobrze bo moja przyjaciółka pracuje wiec od niej dostanę dokładnie to co chce bez udziwniania i marudzenia.
-
A ja się dzisiaj zapisałam na usg serduszkowe na piątek, 30 marca.
Idę prywatnie do tego samego lekarza do którego chodzę na nfz.
Juz ustaliliśmy wstępnie termin usg genetycznego na 28 kwietnia
Ale radość, już z samego faktu umówienia sięWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2018, 09:27
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Nova87 wrote:Dziewczyny a czy wy tez macie tyle badan do zrobienia? Naliczylam chyba z 20. A mam pytanie. Jak mam u corki w ksiazeczce wpisany grupe mojej krwi to musze teraz znow ja robic?
Tak, grupe krwi trzeba powtarzac ze wzgledu na przeciwciala. -
panienka.z.okienka wrote:Cześć dziewczyny!
Przepraszam że tak rzadko piszę ale w 7t pojawił mi się cał zestaw ciążowych objawów i zdycham... najbardziej dokucza mi popołudniowe wyczerpanie. Na dodatek dopadło mnie przeziębienie. Poza tym praca, synek... nie mam chwili, ale podczytuję Was codziennie. Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne!
Byłam wczoraj na wizycie - jest serduszko
Według usg ciąża młodsza o 5 dni ale nadal karmię więc owu mogła się przesunąć. 19 kwietnia mam już prenatalne.
Martwi mnie tylko jedna rzecz - po powrocie zauważyłam że mam spuchniętą prawą stopę, wydaje mi się, że to trochę zbyt wcześnie na obrzęki... zmierzyłam ciśnienie i wyszło mi bardzo niskie (90-100/60 podczas gdy zawsze miałam książkowe...) Dziś od rana opuchlizna się utrzymuje... nie jest duża ale widać ją gołym okiem...
Girzej jakby opuchlizna szla w parze z wysokim. -
Ana. wrote:Skad masz az tyle?? Ja mialam 11 + mocz
Tak, grupe krwi trzeba powtarzac ze wzgledu na przeciwciala. -
Nova87 wrote:mam tak: morfologie, glukoza, badanie moczu, crp, tsh, ft3, ft4, Hbs, cytomegali IgG i IgM, p/c anty Hcv, Rubella IgG i IgM, Toxo IgG i IgM, anty hiv, grupa krwi i coś co nie moge rozczytac
-
I ja dzisiaj byłam na badaniach krwii, mam nadzieję że na wtorkową wizytę będą wyniki wszystkie
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i czekam na info
Ja Was czytam na bieżąco ale prze z mdłości całodniowe i wymioty nie mam życia i słabo się udzielam.
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Jest ❤️Jestem troszkę spokojniejsza bo widzę różnice między ciążami . Tamta była 8 dni młodsza , ta jest idealnie jak z on . W tamtej w 8+5 dalej było widać duża fasolkę teraz 8+3 bądź 4 widać nóżki raczki , i coś po czym lekarz stwierdził ze teraz może stwierdzić na ta chwile dzidzia rozwija się dobrze a w tamtej ciąży tego nie widziała .. mózg było widać No matko cudo ❤️Jestem w szoku bo myślałam ze będzie tez młodsza ciąża
prosze trzymaj dalej kciuki za nas narazie wszytko super oczywiście serducho wali jak dzwon mu ❤️
Kolejna wizyta 10 kwietnia już Ala prenatalne zaraz po niej mam prenatalne i nifty z krwi ❤️
Termin raczej będzie koniec października 28/29;p
A tutaj całej 1,70cm miłość ❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bc6d2b5e600.jpgkryha, inaa, Arashe, kreseczki, WildVerm, Martusiaa, AleksandraW, Justaaa, Kinaa, Almond, Loretka, peeky, RedRose lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
20.11.2018 51cm 3520g ❤️
18.12.2018 54cm 4530g❤️
25.01.2019 59cm 6020g ❤️ -
Co do magnezu to u mnie było odwrotnie - jadlam od początku cyklu jakiś neomag czy coś ( suplement) ostatnio kupując w aptece inne leki poprosiłam o magnez po czym sama od siebie dodałam " a w ciąży też można tak?". Na to farmaceutka, że jeśli w ciąży to absolutnie nie żadne suplementy ( nie są przebadane) i dała mi magne B6 ( lek). Na studiach również się uczyłam o tym, że suplement diety może tworzyć "Jan Kowalski" w stodole i nie jest prawnie uregulowane ze na opakowaniu nie może pisać kłamstw. Suple nie są w ogóle kontrolowane ponoć
-
Ana. wrote:I juz od razu masz wyniki?
Ana., Justaaa lubią tę wiadomość