X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    molisia wrote:
    Omg ile mnie tu nie było
    Przychodzę do Was z pytaniem o ząbki
    Zauważyłam ze mamy na jedynkach i dwójce białe plamki
    Czytam , ze to początki próchnicy
    Wiecie coś na ten temat , spotykałyście się z takimi cudami ??
    23 idziemy do dentysty

Ja mam córkę ma 10 lat i ma takie białe kropki na jedynkach. Są to już stale żeby i białe plamiki miała od razu jak jej te zęby wychodziły A to już ponad 4 lata temu do dziś nie ma żadnej próchnicy ani na tych jedynkach ani na innych zębach

Red Rose gratulacje :)

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • Lola_M Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka A jak mały poszedł do żłobka?
    A i czy zaczął jesc normalnie bo mój to też taki problem ma

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Kropka Ty masz dwójkę dzieciaczków z tego co pamiętam. Czy jak zaszłaś w ciążę to karmiłaś piersią?
    Nie, moje oba dzieciaki prawie od początku były na mm :)
    Lola_M wrote:
    Kropka A jak mały poszedł do żłobka?
    A i czy zaczął jesc normalnie bo mój to też taki problem ma
    Chodzi do żłobka od grudnia, już się zaadaptował, oboje są w jednej grupie i non stop przeziebieni :/ z jedzeniem nie jest nic lepiej, nadal nie chce grudek/kawałkow. Tydzień temu miał podciete wedzidelko pod językiem (neurologopeda stwierdziła, że jest za krótkie), ale nie widać poprawy w jedzeniu
    Ma dosłownie kilka rzeczy, które je w całości: kabanos, parowka, biszkopt, herbatnik, surowe jabłko i nic innego nie ruszy, z grudkami je tylko mus owocowy z musli/płatkami jaglanymi lub jogurty z farfoclami z owoców, kaszki muszą być gładkie, obiadki gładkie i to tylko kilka sztuk mu pasuje. Zaczynam myśleć czy to się nie nadaje do psychologa albo dietetyka, bo on sobie radzi z jedzeniem, ale jest baaaaaardzo wybiorczy i wybredny. Neurologopeda nam nie pomogła, kazała robić masaz logopedyczny (robimy ponad miesiac) i podciac wedzidelko, efektów nie widać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2020, 17:34

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka to że przeziębieni to norma mój nie chodzi do żłobka A i tak non stop katar i kaszel tłumaczę sobie że od zębów:) Mój młody też dalej nie chce jeść grudek i też ma ulubione dania jak się mu spodoba to chleba trochę zje z masłem czy dżemem A jak nie to nie ruszy. Nie wciskam na siłę. Córka też bardzo długo nie chciała jesc i też wszystko zmiksowałam aż zaczęła koło 2,5 roku

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola_M wrote:
    Kropka to że przeziębieni to norma mój nie chodzi do żłobka A i tak non stop katar i kaszel tłumaczę sobie że od zębów:) Mój młody też dalej nie chce jeść grudek i też ma ulubione dania jak się mu spodoba to chleba trochę zje z masłem czy dżemem A jak nie to nie ruszy. Nie wciskam na siłę. Córka też bardzo długo nie chciała jesc i też wszystko zmiksowałam aż zaczęła koło 2,5 roku
    Może i mojemu się kiedyś odmieni. Miałam strasznego doła przez to jego jedzenie, nie chcę żeby wyrosło mi dziecko, ktore żyje na suchych bułkach (mam taki przypadek 8 latka wśród znajomych, który je dosłownie kilka produktów i nic innego nie zje, teraz zaczyna terapię u psychologa od zaburzeń odżywiania) :/ ale nic nie działa, ani prośbą, ani groźbą, ani głodem, ani kolorowo i z wycietymi wzorkami... więc olałam trochę temat, chodzi do żłobka i tam się z nim męczą (też mu miksują), zjada więcej rodzajów zup niż w domu, ale nic stałego tam póki co nie chce. Ja w domu podsuwam mu w stałej formie cokolwiek byle gryzł i tyle. Zastanawiam się co dalej

• Lola_M Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety na takie niejadki nie znalazlam sposobu. Córka też długo miała wybrane dania naleśniki pierogi makaron rosół i pomidorową i tak w kółko leciało dziś ma 10 lat i je wszystko. Młody też pomalutku się uczy nowych smaków wcześniej mi pił tylko wode A teraz uwielbia sok malinowy. Z owoców jadł tylko jabłko A teraz banany mandarynki pomarańcze winogrona

Ja myślę że każde dziecko dorasta w swoim tempie do wszystkiego

Pcos
    f2wlp07whe3ye9wg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś tu jeszcze zagląda? :) jak tam wasze dzieciaki? :)

U nas z jedzeniem bez zmian... :( motorycznie młody rozwija się bardzo dobrze, sprawnie chodzi, wspina się na szafki, biega i nawet próbuje podskakiwać. Wszystkie guziki i przełączniki to jego żywioł, widać że bardzo lubi siedzieć i "dłubać". Nawet sam składa pierwsze puzzle (okrągłe elementy do wkladania w odpowiednie dziurki). Hitem jest wrzucanie grosikow do skarbonki. Niestety ku mojemu niezadowoleniu książki wcale go nie interesują :/ no i pewnie przez to mało mówi. A jak tam u was?

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dawno mnie tu nie było...

Zaglądacie tu jeszcze? :) jak tam Wasze pociechy? Nawet nie wiem kiedy minęło to półtora roku :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 7 marca 2023, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam zobaczyć co tutaj się dzieję, oj nie pamiętam kiedy tu bylam, ale jeżeli ktoś z was zajrzy to na piszcie do mnie na ig jestem ciekawa waszych losów☺ mama_ola_pola_i_antola

mhsvqtkfflrf4775.png
‹‹ 443 444 445 446 447
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ