X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    U mnie pewnie tez ... tylko czy zleci juz badania... hmm chyba juz czas
    Mi odrazu założył kartę, zlecił badania, polowe mam z głowy bo robiłam do pracy, kompleks badań z kosmosu.

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś beta 2150 ... Jutro 18 wizyta , trzymajcie kciuki :-)
    U mnie też zero objawów kompletnie nic ...

oyeykova, plemniczka, Millvaa, Ana. lubią tę wiadomość

• Loretka Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa Gratuluję wizyty, super wieści :)

Jastin76 piękna beta i powodzenia jutro na wizycie, musi być dobrze!

Aga i Słoneczko trzymajcie się ciepło i zdrowo. Życzę zdrowia z całego serca :)

aw3ncwo.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 22 marca 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy dziewczęta :)

Loretka, oyeykova lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy tez macie tyle badan do zrobienia? Naliczylam chyba z 20. A mam pytanie. Jak mam u corki w ksiazeczce wpisany grupe mojej krwi to musze teraz znow ja robic?

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    Mi odrazu założył kartę, zlecił badania, polowe mam z głowy bo robiłam do pracy, kompleks badań z kosmosu.
    Mi nie zakładał bo ciąża nie było wszystko ok od początku;) mam nadzieję że dziś będzie ok.

Co do grupy krwi to musi być oryginalny wynik badania

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Mi nie zakładał bo ciąża nie było wszystko ok od początku;) mam nadzieję że dziś będzie ok.

Co do grupy krwi to musi być oryginalny wynik badania
    Dzięki za odpowiedź :) tak jakby grupa krwi sie zminiała :) No ale jak mus to mus.
    Wczoraj gin założyła karte i powiem Wam ze dopiero teraz czuje sie pełnoprawną ciężarówką :)

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    Dzięki za odpowiedź :) tak jakby grupa krwi sie zminiała :) No ale jak mus to mus.
    Wczoraj gin założyła karte i powiem Wam ze dopiero teraz czuje sie pełnoprawną ciężarówką :)
    Też właśnie nie mam karty i tak dziwnie się czuje ..
    Ja mam oryginalny wynik z 2009 to nie muszę robić;) ale właśnie trzeba mieć wynik

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • piorunem Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kreseczki wrote:
    No ja niestety ciążę w której nie miałam mdłości skończyłam poronieniem. Puste jajo w 11 tygodniu. Nie dochodziłam do 2 wizyty u gina. Na pierwszej było wszystko ok.

Nie ma reguły... ja poroniłam ciążę, w której objawy miałam tak nasilone, źe niemal umierałam od początku...

oyeykova lubi tę wiadomość

f2w3vfxmnwy34lhx.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ma sie oryginal z badania grupy krwi to nie trzeba znowu robic tego. Nova j tez mam sporo badan do zrobienia

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Wstalam z lekkim bólem gardla oby to nie byla zapowiedz choroby. No i u mnie nadal bez mdlosci, wymiotów...hmm z Kornelką tez nie mialam wogole to pewnie drugą córe w brzuchu nosze skoro podobnie wygladz to, czy niekoniecznie?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko1909 wrote:
    Dziewczyny dzis was czytam i nie miałam siły pisać. W poniedziałek bylam u lekarza bo brało mnie przeziębienie. Dostałam leki choc zaznaczalam 3 razy ze jestem w ciąży. Jak pani w aptece zobaczyła receptę to powiedziala ze chyba nie chce brac tych leków.wiec wyszłam tylko z syropem pelafen mama. I tak się domowymi sposobami lecze ale chyba osiągam apogeum choroby. Męczy mnie straszny kaszel i nie wiem juz co mam wziac.
    Ojejku niedobrze. Jak sie dzisiaj czujesz? Moze idz jeszcze raz do lekarza...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin, Martusia powodzenia na wizytach! Martusia na ktora twoja wizyta?
    Czy ktos jeszcze dzisiaj wizytuje?

Jastin76 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • panienka.z.okienka Debiutantka

Wysłany: 23 marca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Przepraszam że tak rzadko piszę ale w 7t pojawił mi się cał zestaw ciążowych objawów i zdycham... najbardziej dokucza mi popołudniowe wyczerpanie. Na dodatek dopadło mnie przeziębienie. Poza tym praca, synek... nie mam chwili, ale podczytuję Was codziennie. Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne!

Byłam wczoraj na wizycie - jest serduszko <3
    Według usg ciąża młodsza o 5 dni ale nadal karmię więc owu mogła się przesunąć. 19 kwietnia mam już prenatalne.
    Martwi mnie tylko jedna rzecz - po powrocie zauważyłam że mam spuchniętą prawą stopę, wydaje mi się, że to trochę zbyt wcześnie na obrzęki... zmierzyłam ciśnienie i wyszło mi bardzo niskie (90-100/60 podczas gdy zawsze miałam książkowe...) Dziś od rana opuchlizna się utrzymuje... nie jest duża ale widać ją gołym okiem...

ckaigov37wqbu68e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panienka z okienka ciesze sie ze na wizycie dobrze, nie doradze z opuchlizna i cisnieniem bo zupelnie sie na tym nie znam...

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jestesmy na tym samym etapie... w ktorym tygodniu i dniu bedziesz miala prenatalne? Ciekawe ile trzeba teraz czekac na to badanie... tez juz musze myslec o tym

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizyte mam na 10
    Panienka z okienka ja bym skontaktował się z lekarzem w sprawie opuchlizny.

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa. Trzymam kciuki za wizytę :)

Kurcze. Ja znowu mam nos psa tropiącego. Zapachy to. Na kilometr czuje. Mąż mówi że powinnam na okres ciąży iść do antynarkotykowego :p
    Co ciekawe w pierwszej ciąży mój mąż dla mnie pachniał bardzo nieprzyjemnie, a teraz on mówi że po pracy sam czuje swój zapach, a dla mnie jest neutralny mimo iż zawsze sama goniłam go żeby od razu po pracy się mył bo nie pachnie zbyt ładnie , tak teraz jego zapach w ogóle nie robi na mnie wrażenia.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • piorunem Koleżanka

Wysłany: 23 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WildVerm wrote:
    Moja ma zaraz 14 miesięcy, póki co jest mega wymagająca, Ale wiem też, że za te 8 miesięcy będzie starsza i pewnie bardziej samodzielna:) narazie po prostu ciężko mi sobie to wyobrazić. Mój mąż pewnie będzie się upierał przy żłobku, Ale ja jakoś nie jestem przekonana. Pozbieram informacje jak to inne mamy robią i trzeba brdzie podjąć decyzję.

Między mną i moim bratem jest 13 miesięcy różnicy - mama zostawała z nami sama większość dnia i nie było problemu. Przecież ludzie radzą sobie z bliźniakami czy trojaczkami, a w żłobku panie mają pod opieka kilkoro dzieci na jedną... myślę, że to nie moźe być takie skomplikowane ;)
    Sama czasem zostawałam z czwórką dzieci kuzynów w różnym wieku - pamiętam jak pierwszy raz zostałam miały: 2 miesiące, 1,5 roku, 2,5 roku i 4 latka - dało się ogarnąć, co prawda kilka godzin, ale nie pamiętam, żeby to było jakieś wyzwanie ;)

f2w3vfxmnwy34lhx.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    Sloneczko1909. Nie wiem co miałaś na tej recepcie, ale jeśli zaznaczałaś fakt bycia w ciąży powinnaś dostać leki "bezpieczne". Generalnie nie leczona choroba jest często gorsza od przyjmowanych leków. Mi szanowna Pani farmaceutka powiedziała że pod żadnym pozorem w ciąży nie powinnam brać magnezu z Wit B6 (magne b6) który zlecił mi gin i który dostawałam w szpitalu...

A wytłumaczyła dlaczego nie można brać magnezu +b6? Szczerze zaciekawiło mnie to, bo sama biorę magneb6...

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ