X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • nadia1 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Dziękuję ! Czyli nie ma znaczenia :)

Powiedz czy miałaś problemy ze stolcem ze względu na acard ? Jakoś dziś przyszło.mi do głowy że on dziala dojelitowo A mam problemy z zatwierdzeniem... sorry za dosłownosc:)

Kiedyś czytałam że lepiej brać clexane rano bo większość porodów jest nocą i dlatego tak brałam w poprzedniej ciąży ale poród zakończył się cc i teraz też będzie cc bo za krótka przerwa więc biorę wieczorem.
    Czasem zdarzają się zatwardzenia ale bardziej obstawiam duphaston. Na mnie dobrze działa kawa i mleko, jogurt.

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też CC jeśli tak daleko dojdę;-) bo to daleka droga jeszcze ...
    Duphaston od dziś biorę jedynie luteina .

• nadia1 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej na pewno progesteron tak działa. Dojdziesz, dojdziesz trzeba myśleć pozytywnie, chociaż wiem jak to jest odliczać tygodnie: najpierw do 12, później do 24, a później byle do 30 itd... miałam tak w poprzedniej ciąży.

Jastin76 lubi tę wiadomość

f2wl2n0aostlugvm.png
    iv09df9hod3fw1jt.png
  • piorunem Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam segregator mamyginekolog i mnie się podoba ;) lubię mieć porządek ;)

f2w3vfxmnwy34lhx.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będzie dobrze wszystko tego 30.04 to też sobie zamówie ten segregator hehe

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• happywife Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez właśnie wstrzymywałam się do tej pory z kupnem, ale dzisiaj już zamówiłam i nie mogę się doczekać aż przyjdzie

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też zamówię:-D A co ;-) namowilyscie mnie ;)))

• Littlegirl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamówiłam w niedziele :)

*Starania od 2013,
    *Hashimoto,
    *Niepłodność idiopatyczna,
    * I UIU - 11.2017 :(
    * II UIU - 01.2018 - :(
    * III UIU - 10.02.2018 :) beta 9dpo 10,8, 10dpo 25, 12dpo 86, 15dpo 359, 17dpo 950.
    3jgx3e3kn1i4v6fc.png
  • piorunem Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż zamówił segregator i zawieszkę z wózkiem do bransoletki z pandory - dostałam po pierwszej wizycie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 20:19

f2w3vfxmnwy34lhx.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piorunem wrote:
    Mi mąż zamówił segregator i zawieszkę z wózkiem do bransoletki z pandory - dostałam po pierwszej wizycie ;)

Pozazdrościć takiego męża domyślnego ;-)

Zamówiłam sobie sama :-P

• piorunem Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Pozazdrościć takiego męża domyślnego ;-)

Zamówiłam sobie sama :-P

Segregator widział jak przeglądałam, a charmsy ciągle mi kupuje na każdą okazję albo bez ;p

Jastin76 lubi tę wiadomość

f2w3vfxmnwy34lhx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Witaj! Gratulacje. Dlaczego obawa? Wszystko będzie dobrze :)
    Pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem w 10 tyg. Wszystko było dobrze i nagle serduszko przestało bić :(

• happywife Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campanula, trzeba wierzyć ze będzie dobrze!

Piorunem, fajnego masz męża :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campanula wrote:
    Pierwsza ciąża zakończyła się poronieniem w 10 tyg. Wszystko było dobrze i nagle serduszko przestało bić :(

Teraz się uda! Musisz w to wierzyć i myśleć pozytywnie... Trzymam mocno kciuki!

Strestant
    A ty czemu się tak stresujesz? :( Masz jakieś podstawy? Może jakieś techniki relaksacyjne by na ciebie podziałały, nie wiem, może joga?

Nadia
    Gratuluję słodkiej wpadki :)

Dziewczyny, wczoraj na wizycie posłuchałam serduszka:) Aż się wzruszyłam... W tej ciąży czasami zapominam, że w niej jestem, a to było takie rzeczywiste.. Mały człowiek ma już 3,50cm i widziałam na monitorze, że dalej pokazuje wyższy tydzień niż jestem wg OM, ciekawe kiedy to się wyrówna?
    Teraz pokazywało nawet 10+5 ;)
    Już widać takie małe rączki i nóżki, no cud miód i malina ;)
    Dał mi skierowanie na testy Pappa, bo mam darmowe..to wzięłam. Końcem kwietnia. Zestresowałam się tym trochę...
    Ale muszę być dobrej nadziei.. To że niedługo skończę 35lat nie przekreśla przecież szansy na zdrowe dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 07:59

Andzia80 lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Teraz się uda! Musisz w to wierzyć i myśleć pozytywnie... Trzymam mocno kciuki!

Strestant
    A ty czemu się tak stresujesz? :( Masz jakieś podstawy? Może jakieś techniki relaksacyjne by na ciebie podziałały, nie wiem, może joga?

Nadia
    Gratuluję słodkiej wpadki :)

Dziewczyny, wczoraj na wizycie posłuchałam serduszka:) Aż się wzruszyłam... W tej ciąży czasami zapominam, że w niej jestem, a to było takie rzeczywiste.. Mały człowiek ma już 3,50cm i widziałam na monitorze, że dalej pokazuje wyższy tydzień niż jestem wg OM, ciekawe kiedy to się wyrówna?
    Teraz pokazywało nawet 10+5 ;)
    Już widać takie małe rączki i nóżki, no cud miód i malina ;)
    Dał mi skierowanie na testy Pappa, bo mam darmowe..to wzięłam. Końcem kwietnia. Zestresowałam się tym trochę...
    Ale muszę być dobrej nadziei.. To że niedługo skończę 35lat nie przekreśla przecież szansy na zdrowe dziecko :)

Super Girl jasne ze nie przekreśla :) ja we wrześniu kończe 37 i mam nadzieje ze urodzi sie cale i zdrowe :)

A stresuje sie bo chyba taka moja natura wszystkim sie przejmuje, nie tylko ciaza, ale np. co ktos pomysli, co ktos o mnie powie itp...zyje w malej społecznosci gdzie wszystcy sie znaja i duzoooo plotkuja, do tego jestem "osoba publiczna" wiec ciagle pod obstrzałem :) jakos tam mam .....zeby ludzie dobrze sie o mnie wyrazali i mnie lubili :)

Pozatym przezylam 3 poronienia kazde było inne i na innym etapie.....serduszko juz słyszałam ale jak czytam ze u niektorych tez było a nagle przestało bić to strach mnie ogarnia.....pozatym moja ciaza nie odpowiada OM dziecię było o 2 tygodnie młodsze.....lekarz niby twierdzi ze ok ale znam go i nigdy nie mowi prawdy bo nie chce martwic tylko kaze czekać

• stresant Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super girl jestesmy na tym samym etapie ciąży :) jak OM miałam 3.2. a jak byłam tydzien temu na wizycie to usg pokazywał 6t4d zamiast 8t4d ale serce biło...fakt ze cykle mam rozne zalezy od miesiaca raz 27 dni raz 40....zakładając ze test ciazowy wykaze pozytyw 7 dni po zapłodnieniu to najpózniej musiało do niego dojsc 25dc....(teoretycznie ciaza moze sie zgadzac z usg) ale testy takie czułe nie sa, czyli ovu musiała nastapic jeszcze wczesniej.....test 3.3 negatywny, 6.3. pozytywny......

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

• Miniaczek Debiutantka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) dołączam do listopadowych mamusiek :) termin mam na 26.11, trzymam kciuki za nas wszystkie i życzę dobrego samopoczucia, bo u mnie niestety nudności i zawroty głowy o półtora tygodnia :(

p5s1g8p.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za tydzień w piątek i jak wszystko będzie dobrze, to też zamówię segregator. Póki co to mdłości, nudności i bóle głowy męczą mnie każdego dnia. Po pracy mam już nie wiele siły dla synka i tak mi z tym źle. Dobrze że mąż we wszystkim pomaga.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant
    Ja tez mieszkam na zadupiu... U mnie bardziej rozpoznwalny jest teść. Ja się nie przejmuję tym co kto o mnie myśli, zależy mi tylko na opinii osób, na których mi zależy. Mąż, rodzeństwo, przyjaciółka.. Ale ja miałam ciężkie dzieciństwo, dostałam po dupie i to od własnej matki i to mnie zahartowało.
    Teraz dla mnie liczy się tylko rodzina, nasze zdrowe i zdrowie Bąbla. Staram się być dobrym człowiekiem, ale wiadomo, może komuś niechcący na stopę nadepnęłam...
    U mnie termin wg USG jest szybszy niż wg OM. Bo wg OM miałam 9+5, a na tym monitorze nawet 10+5, ale myślę, że to się wszystko wyrówna :)

34bwgywl9johpf1n.png
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miniaczek wrote:
    cześć dziewczyny :) dołączam do listopadowych mamusiek :) termin mam na 26.11, trzymam kciuki za nas wszystkie i życzę dobrego samopoczucia, bo u mnie niestety nudności i zawroty głowy o półtora tygodnia :(

Witaj :) spokojnej ciąży i oby nudności szybko minęły :)

3jvzio4p1o0pfe4r.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ