Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head wrote:
    Wczoraj krytyczny dzień miałam a dzisiaj wstałam wyspana, chyba dużo ta kroplówka dała. Krwawienie juz mniejsze i zmienia kolor na ciemniejszy. Jak dobrze pójdzie to wypiszą mnie w sobotę;) badań żadnych dodatkowych nie miałam ale wydaje mi się że z dziećmi wszystko w porzadku a krwiak chyba w większości wyciśnięty;) trzymajcie kciuki;)

trzymam kciuki :) podpiszę sie pod tym co piszą dziewczyny, dopytuj lekarzy gdzie krwiak, co i jak, jak z dziećmi, powinni udzielić Ci takich informacji, kurcze no...

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi, gratuluje syneczka!

Redhead, nie stresuj się kochana. Życzę Wam dużo zdrówka i szybkiego powrotu do domu.

Dziewczyny, wczoraj jadłam lody i po chwili poczułam takie bulgotko-łaskotki. W pewnym momencie zaczęłam się aż śmiać w głos. To było takie inne odczucie i zastanawiam się czy to mogły być pierwsze ruchy które poczułam ? Jejku to było niesamowite.

SuperGirl_83, bacha8709 lubią tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife chyba trochę wcześnie na ruchy ale wszystko jest możliwe :) u mnie to było właśnie takie dziwne uczucie jakby mi ryba w brzuchu fiknęła i chlapnęła ogonem :D po tym już często czułam ruchy (najbardziej wieczorem jak spokojnie leżałam w łóżku). Z czasem ruchy były mniej subtelne :P teraz jeszcze nic nie czuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2018, 15:53

• karnataka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife wszystko możliwe. Ja czułam ruchy w 13tc co mój prof uznał za absurd. A ja wiem co czułam, takie pękające pęcherzyki jakby folia bąbelkowa. A obecnie czuje się laskotki. Tyle że ja mialam/ mam dwójkę to chyba też inaczej...

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedHead
    Współczuje ci takich doświadczeń w ciąży, naprawdę... i jeszcze lekarze gamonie, którzy nie udzielają żadnych informacji, masakra. Dobrze, że jednak wszystko idzie ku lepszemu :) trzymam kciuki!

Stresant
    Dobrze robisz. Tam cię przebadają i szybko zobaczysz znowu II kreski i donosisz zdrową ciążę!:)

Happywife
    Ciężko powiedzieć.. niby za szybko na pierwsze ruchy w 1.ciazy..dopiero od 18tygodnia tal. Ale z 2.strony, zawsze są wyjątki od reguły :) ja tez uwielbiam jesc lody..czasami tez ostatnio tak mnie łaskocze na dole, szczególnie przed zaśnięciem, ale ciężko mi uwierzyć, że to już to :) z synkiem właśnie koło 18tygodnia to poczułam.. takie bąbelki wieczorem ;)

MałaMi
    Gratuluje synka!! Śliczna fotka:)

U mnie synek miał jelitowke, niby przeszła ale wesoło nie było... teraz coś kaszle. Alergia albo od gardła. Jutro chyba lekarz :(

34bwgywl9johpf1n.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ziaja-mamma-mia-krem-przeciw-rozstepom-i-lanomasc-i7325644089.html

mam na sprzedaż nowe kosmetyki dla przyszłych mam, zapraszam, może komuś się przyda :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziewczyny jestem po badaniach prenatalnych. Miałam mieć w poniedziałek, ale pokryły mi się wizyty u ginekologa i endokrynologa i udał mi się dziś to badanie wykonać. Nawet dobrze, że dziś poszłam,bo okazało się, że dziecko trochę nadgoniło. Najpierw ciąża była młodsza o 2 dni, a dziś wg OM 13w1d, a wg USG 13w5d. Dzidziuś ma już 7,6 cm <3 Badania wyszły ok, jutro jeszcze idę na pappa.
    Najbardziej zaskoczona byłam tym, że już USG przez brzuch było robione :) Badanie trwało dłuższą chwilę, bo dzidziuś strasznie ruchliwy był i nie można było pomiarów dokonać :) co do płci to lekarz nie chciał wróżyć z fusów i na jednej z kolejnych wizyt sie dowiem :)

molisia, .kropka., SuperGirl_83, Angel1982 lubią tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie jedno dziecko zdrowe a drugie niestety ma prawdopodobieństwo zrośnięcia kończyn dolnych plus DV czyli przepływ żylny niewidoczny ale nie wiem czy go nie ma czy nie mozna bylo zobaczyc. Mam sie zglosic do specjalisty do szpitala i on powie co dalej plus pewnie ma lepsze usg. Czy któras z was slyszala o ryzyku sirenomelli/zrosnieciu konczyn dolnych? Czy myslicie ze jest szansa albo mozliwosc ze to tylko jakas blonka pomiedzy nozkami? Nic nie ma w necie o tym.. Najczesciej jak sa wady to sa zrosniete paluszki. Prosze jesli ktos slyszal o takich podejrzeniach i wadach prosze o info i komentarz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2018, 17:35

Jezu ufam Tobie
  • stresant Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red rose, może to pomyłka...leć do innego lekarza, może sprzęt słaby..... co jeszcze Twój lekarz mówił?

Widziałam kiedyś program medyczny o dziewczynce z Indii, mała syrenka, urodziła sie ze zrośnietymi nóżkami....zrobili jej operację i jest całkiem zdrowa :)

• RedRose Autorytet

Wysłany: 5 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze nogi mają ograniczone ruchy i ze są dwie ale prawdopodobnie zrosniete.. Dała skierowanie do szpitala mam zadzwonic i powiedzieć ze zostala wykryta wada i umówić sie na konsultacje specjalistyczna. Prawdopodobnie czeka mnie amniopunkcja za jakis czas.

Jezu ufam Tobie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm o zrośniętych kończynach nie słyszałam. Znajomego córka miała zrośnięte palce u prawej ręki, operacyjnie je rozdzielili, dziewczynka ma teraz 5 lat i żyje normalnie, o tamtych problemach chyba dawno zapomnieli :) pewnie ze zrośniętymi nogami jest podobnie, operacja póki dziecko jest malutkie i nie ma to wpływu na jego rozwój

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose. To na pewno źle zabrzmi, ale przy tego typu zrośnięciu najczęściej występują również inne wady genetyczne, ale jeśli ich nie ma, co wyjdzie w dodatkowych badaniach, to po urodzeniu kończyny zostają po prostu rozdzielone tak jak u tej dziewczynki "syrenki". Po operacji dziecko rozwija się wtedy już normalnie. Oczywiście trzymam kciuki żeby w twoim przypadku to było wyłącznie zrośnięcie.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose
    Bardzo współczuję... moze się jeszcze wszystko wyjaśni? Ta amniopunkcja odpowie chyba na sporo pytań, tak?
    Mocno trzymam za was kciuki!!

ann1109
    Gratuluję udanej wizyty:) Ja tez miałam prenatalne przez brzuch :) Zobaczę jak mój gin będzie robił na przyszłej wizycie, ale może niech sprawdzi szyjkę.. Jak mam te kłucia to wolałabym, żeby ją zmierzył :)

A gdzie reszta dziewczyn?
    Cicha sza tutaj...

34bwgywl9johpf1n.png
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red rose każda z nas ma zmartwienia, trzymam kciuki żeby to była jakaś pomyłka. Ja jestem jeszcze w szpitalu ale wypisują mnie;) dzisiaj. Miałam badanie usg i cała trójca żyje, krwiak jest ale podobno losmówki idealnie przyklejone. Mam prowadzić oszczędny tryb życia czyli kupa siku i leżeć jak to doktor powiedział. O 17.40 mam prenatalne więc trzymajcie kciuki żeby dzieci były w 100% zdrowe;)

SuperGirl_83, bacha8709 lubią tę wiadomość

mhsvqtkfflrf4775.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem zostalam uprzedzona o wadach genetycznych. Sa 3 przypadki na swiecie gdzie dziewczynki przezyly dluzej niz kilka dni po porodzie. Jesli to jest ta choroba czyli sirenomella.. Na konsultacje zostalam zapisana na 16.05 do dr Roszkowskiego podobno bardzo dobry diagnosta. Rejestratorka chciala na 23.05 mnie zapisac ale sie rozplakalam i sie zlitowala. I tak to czekanie chyba mnie wykonczy.. Wiaodmo juz rozmyslam rozne opcje. Jesli dojdzie do poronienia tego chorego dziecka lun do obumarcia to nie wirm co z tym zdrowym. Nic nie wiem co mnie czeka. To chyba najgorsze co przeszlam w zyciu na prawde.. Nawet nie jetem w stanie opisac tego.
    Co do amnipunkcji to podobno czeka sie ok 1miesiac/2 miesiace na wyniki (?)

W ogole lekarka ktora robila usg byla zla ze dzien wczesniej posmarowalam sie oliwka ale ja na prawde nie mialam pojecia ze nie mozna sie przez kilka dni niczym smarowac przed prenatalnym badaniem. Nikt mi o tym nie powiedzial. Skarzyla sie ze slabo widac ze dzieci sa zle ulozone doslowanie waliła mnie sondą po brzuchu a ja widzialam jak machaja wtedy rączkami. Kazala mi sie przejsc i cos zjesc i dopiero przyjsc po wszystkich pacjentkach jeszcze raz. Wirc ogolnie spedzilam tam kilka godzin..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 10:13

Jezu ufam Tobie
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl ja właśnie na wizycie wspomniałam o tych kłuciach, ale lekarz mnie zbadał i powiedział, że wszystko jest w porządku i że te kłucia mogą wystąpić od powiększającej się macicy :)

RedRose trzymam kciuki za to aby wszystko było w porządku z dzidziusiem.

RedHead dobrze, że już sytuacja się uspokoiła :) czekam na wieści z dzisiejszych badań :) trzymam kciuki :)

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head
    Super, że się dobrze wszystko skończyło :) To odpoczywaj grzecznie :)

RedRose
    Trzymam kciuki za twoje maleństwa, szczególnie za te ze zrośniętymi kończynami.. Nie myśl o najgorszym. Na razie najważniejsze są wyniki amniopunkcji jak zrobisz.
    A lekarka od prenatalnych jakaś nawiedzona... ja tez miałaś nieprzyjemnego lekarza, który skarżył się, że nikt nie lubi tych badań robić, bo trzeba czekać aż się dziecko ułoży i tez parę razy uderzał sondą mnie w brzuch, kazał kaszleć i się zginać. Nie wiem skąd się tacy lekarze biorą :( Ja wyczytałam jeszcze, że dobrze przed tymi badaniami jest wcześniej dużo pić wody- tak z tydzień, dwa, bo wtedy jest więcej wód płodowych i wyraźniej widać wszystko. U mnie akurat nie ma tego problemu bo piję wodę jak opętana... Ale może któraś skorzysta...
    Ogólnie nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujesz... ale musisz byc dzielna.I cierpliwa. Nie zadręczaj się proszę..

Ann1109
    Też tak myślę, że to nic takiego, ale wiesz... jak mi zmierzy szyjkę to już zupełnie się uspokoję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 10:58

34bwgywl9johpf1n.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Tak wiem zostalam uprzedzona o wadach genetycznych. Sa 3 przypadki na swiecie gdzie dziewczynki przezyly dluzej niz kilka dni po porodzie. Jesli to jest ta choroba czyli sirenomella.. Na konsultacje zostalam zapisana na 16.05 do dr Roszkowskiego podobno bardzo dobry diagnosta. Rejestratorka chciala na 23.05 mnie zapisac ale sie rozplakalam i sie zlitowala. I tak to czekanie chyba mnie wykonczy.. Wiaodmo juz rozmyslam rozne opcje. Jesli dojdzie do poronienia tego chorego dziecka lun do obumarcia to nie wirm co z tym zdrowym. Nic nie wiem co mnie czeka. To chyba najgorsze co przeszlam w zyciu na prawde.. Nawet nie jetem w stanie opisac tego.
    Co do amnipunkcji to podobno czeka sie ok 1miesiac/2 miesiace na wyniki (?)

W ogole lekarka ktora robila usg byla zla ze dzien wczesniej posmarowalam sie oliwka ale ja na prawde nie mialam pojecia ze nie mozna sie przez kilka dni niczym smarowac przed prenatalnym badaniem. Nikt mi o tym nie powiedzial. Skarzyla sie ze slabo widac ze dzieci sa zle ulozone doslowanie waliła mnie sondą po brzuchu a ja widzialam jak machaja wtedy rączkami. Kazala mi sie przejsc i cos zjesc i dopiero przyjsc po wszystkich pacjentkach jeszcze raz. Wirc ogolnie spedzilam tam kilka godzin..

Kurcze jakaś podejrzana ta lekarka, może ona się pomyliła, trzymam kciuki za kojejną wizytę, żeby wszystko było dobrze. Może po prostu drugie dziecko nie machało nóżkami.

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za wsparcie :) mąż tez bardzo mi pomaga gdyby nie on to nie wstalabym z łóżka chyba.. Wiem ze musze byc silna. Tez duzo sie modle. Chodze w pasku św Dominika.
    RedHead trzymam kciuki za badania. Daj znac po.

molisia lubi tę wiadomość

Jezu ufam Tobie
  • magdzi Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose bardzo Wasm współczuje tego co teraz z mężem przechodzicie :( Mam jedną sugestię...jeśli stać Was finansowo to idzie jak najszybciej do jakiegoś innego ginekologa- nawet jeszcze dzisiaj!! Przedstawcie sytuację, może ktoś Was przyjmie poza kolejnością! 10 dni czekania na wizytę u profesora to byłaby dla mnie wieczność...Trzymam kciuki za to, że lekarka się pomyliła!!! Może warto poszukać innej opinii i skrócić ten czas życia w stresie i niepewności. Przytulam!

atdc2n0adheyq10q.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ