Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
happywife wrote:Serduszko biło jak dzwon, więc myślę że też powinnaś usłyszeć.
Ja wiem, że dużo z Was jest już mamami, to jest moja pierwsza ciąża i szczerze mówiąc to nie wiedziałam, że to jest takie przeżycie. Ten dźwięk, matko mi aż łzy się cisnęły do oczu. Piękny moment
Też się wzruszłam jak usyłszałam serduszko mojej córci te prawie 4 lata temu -
happywife wrote:Serduszko biło jak dzwon, więc myślę że też powinnaś usłyszeć.
Ja wiem, że dużo z Was jest już mamami, to jest moja pierwsza ciąża i szczerze mówiąc to nie wiedziałam, że to jest takie przeżycie. Ten dźwięk, matko mi aż łzy się cisnęły do oczu. Piękny moment
Ja myślę, że mimo iż mam w domu małego szkraba, to i tak się wzruszęDrugie dziecko, ale w końcu cud to cud
-
Jesli chodzi o wiek ciazy i termin porodu, to mi kiedys lekarz mowil, ze najmniejszym bledem jest obarczone wczesne USG, kiedy jeszcze zarodek jest maly. Pozniej np w polowie czy pod koniec ciazy dzieci moga rosnac we wlasnym tempie i wtedy nie warto sie sugerowac tymi "zmieniajacymi sie" terminami.
Ana. lubi tę wiadomość
Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018
-
Nie uwierzycie, w pracy jest nas 7 kobiet.
Dwa tygodnie temu jedna przynosi L4 na ciążę, dzisiaj następna w ciazy i L4 od jutra. Życzę im wszystkiego najlepszego, ale czemu się wpychaja w kolejkęZ czego ja pracuje ponad 4 lata, a one obie po 5 miesięcy.
Ja tu grzecznie czekam na serduszko. Jak jeszcze ja dam L4 (choć nie planuje szybko jeśli będzie wszystko ok) to dyrektorką mnie chyba przeklnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 20:04
-
Loretka, ta ciaza jest chyba u was w pracy zarazliwa
Dyrektorka sie nie przejmuj, przeciez nie zaszlas w ciaze jej na zlosc, a ciaza to nie przestepstwo
To jest problem pracodawcy, a nie Twoj, zeby znalezc jakies zastepstwo.
Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018
-
plemniczka wrote:Ana czy moglabys sprobowac mi wyliczyc w ten sposob wiek ciazy? Ja wiem na 100% ze owulacja byla w 17dc- 12lutego
6+2?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 13:46
-
MonisiaK wrote:I widać u Ciebie już serduszko było?
Bo też mam na bank owulacje później, a suwaczek wcześniejszy w dalszym ciągu.
Mam nadzieje, że jutro czegoś się dowiem... -
Iza_86 wrote:Loretka, ta ciaza jest chyba u was w pracy zarazliwa
Dyrektorka sie nie przejmuj, przeciez nie zaszlas w ciaze jej na zlosc, a ciaza to nie przestepstwo
To jest problem pracodawcy, a nie Twoj, zeby znalezc jakies zastepstwo.
No niby tak, ale kurcze czuje się jak dziecko, któremu ktoś się wpycha w kolejkę. Staraliśmy się kilka miesięcy, a tu nagle jak się udało, to wszystkie dookoła na zawołanie zachodzą, jak tylko skończyły okres próbny i dostały dłuższą umowęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 13:53
-
Hej dziewczyny, moge dolacyc?
Termon @ mial byc w pon, poleciałam jednak zrobic bete, mialam jakies przeczucia i sie sprawdzily:) beta wyszla 265. Dzis po 48h beta 648
Wizyte u lekarza mam w kolejny wtorek, ze wzgledu na ryzyko poronienia. Pewnie nie bedzie jeszcze serduszka, juz nie moge sie doczekac
Gratuluje wszyskim i mam nadzieje, ze czekaja nas dlugie nude miesiace:)Nova87, Joanna_blondi, SuperGirl_83, Ffilpiek, AleksandraW, 2mama, Arashe, Justaaa, truskawka_oli lubią tę wiadomość
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
Loretka
Widocznie praca podziała na was jak najlepszy afrodyzjak
A tak serio to nie zrozumiałam o co chodzi... O to, że one dały przed tobą L4 i ty nie możesz iść teraz? Czy o to, że tak szybko poszły na L4?
Może nie wiedziały, że jest jakaś kolejka
Sorki, za moje żarty, ale tak mi się skojarzyło z sytuacją mojej siostry... bo w jej pracy jej koleżanka wzięła rok ślub przed nią, a moja siostra wzięła ślub jak już w ciąży była, czyli zaciążyła w tym samy czasie to ślub wzięła. I ta koleżanka jej powiedziała niby w żartach, że w kolejkę się wepchałaMoja siostra była zdezorientowana trochę, ale odpowiedziała, że listy zachodzeń nie widziała
Oczywiście rozumiem, że to przykre, że ktoś przyszedł do pracy i zaraz idzie na L4, szczególnie jak nic nie dolega, a praca nie zagraża ani kobiecie, ani dziecku.
-
Almond wrote:Hej dziewczyny, moge dolacyc?
Termon @ mial byc w pon, poleciałam jednak zrobic bete, mialam jakies przeczucia i sie sprawdzily:) beta wyszla 265. Dzis po 48h beta 648
Wizyte u lekarza mam w kolejny wtorek, ze wzgledu na ryzyko poronienia. Pewnie nie bedzie jeszcze serduszka, juz nie moge sie doczekac
Gratuluje wszyskim i mam nadzieje, ze czekaja nas dlugie nude miesiace:)
Witaj:)
Piękna beta :)Gratuluję
-
nick nieaktualnyHej Listopadówki
Pójdę w ślady ALmond i też dołączę do was, chociaż jeszcze w to nie wierzę.
Moje wyniki:
08.03 beta 106
10.03 beta 266 prog 23,50
12.03 beta 765
W ten piątek wybieram się jeszcze do lekarza na ostateczne potwierdzenie
Joanna_blondi, Iza_86, 2mama, Justaaa, truskawka_oli lubią tę wiadomość
-
SuperGirl_83 wrote:Po prostu ciąża jest parę dni młodsza i tyle:) Te suwaki to na cykle 28dniowe z owulacją w 14 dniu cyklu, a mało która kobieta tak ma
Ja miałam ovu w 11dc przy cyklach 25dniowych, więc dlatego liczę na serduszko 20.0311.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶 -
Ana. wrote:Nieee, termin porodu ustala sie na podstawie usg do 14 tyg max, a najlepiej z pierwszego serduszkowego
potem juz nie powinno sie go ruszac bo dzieci roznie sie rozwijaja
a poza tym dokladnie tak, ilosc dni po ovu+14.
dlatego powiedział że mój termin na 7.11 zostanie jeśli potwierdzi się na kolejnej wizycie. Wiadomo, że np w 35 tyg nikt nie zmieni terminu porodu, jedno dziecko rodzi się 5 kg, drugie 2,5 kg w terminie
Iza_86 lubi tę wiadomość
-
Aga188990 wrote:Loretka to może idz i porozmawiaj teraz z dyrektorka i wytłumacz ze ty nie chcesz iść na zwolnienie w końcu jak jest kobieta to myśle ze wszystko zrozumie
Narazie nic nikomu nie mowie. Za tydzień mam wizytę i jak będzie serducho to chce powiedzieć w pracy i dalej pracować. No chyba ze będzie coś źle, ale o tym nawet nie myślę.
Ale to chyba tylko ja mam taki tok myślenia, bo dziewczyny informują o ciąży wręczając L4 w zasadzie to od dzisiaj, ale dziś jeszcze zostaną w pracy, żeby nie robić kłopotu.
SuperGirl jestem tak ogólnie w szoku i chciałam się wygadacWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 15:07