X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Serduszko biło jak dzwon, więc myślę że też powinnaś usłyszeć. <3
    Ja wiem, że dużo z Was jest już mamami, to jest moja pierwsza ciąża i szczerze mówiąc to nie wiedziałam, że to jest takie przeżycie. Ten dźwięk, matko mi aż łzy się cisnęły do oczu. Piękny moment <3

Też się wzruszłam jak usyłszałam serduszko mojej córci te prawie 4 lata temu <3

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Serduszko biło jak dzwon, więc myślę że też powinnaś usłyszeć. <3
    Ja wiem, że dużo z Was jest już mamami, to jest moja pierwsza ciąża i szczerze mówiąc to nie wiedziałam, że to jest takie przeżycie. Ten dźwięk, matko mi aż łzy się cisnęły do oczu. Piękny moment <3

Ja myślę, że mimo iż mam w domu małego szkraba, to i tak się wzruszę :) Drugie dziecko, ale w końcu cud to cud <3

34bwgywl9johpf1n.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wiek ciazy i termin porodu, to mi kiedys lekarz mowil, ze najmniejszym bledem jest obarczone wczesne USG, kiedy jeszcze zarodek jest maly. Pozniej np w polowie czy pod koniec ciazy dzieci moga rosnac we wlasnym tempie i wtedy nie warto sie sugerowac tymi "zmieniajacymi sie" terminami.

Ana. lubi tę wiadomość

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie uwierzycie, w pracy jest nas 7 kobiet.
    Dwa tygodnie temu jedna przynosi L4 na ciążę, dzisiaj następna w ciazy i L4 od jutra. Życzę im wszystkiego najlepszego, ale czemu się wpychaja w kolejkę :) Z czego ja pracuje ponad 4 lata, a one obie po 5 miesięcy.

Ja tu grzecznie czekam na serduszko. Jak jeszcze ja dam L4 (choć nie planuje szybko jeśli będzie wszystko ok) to dyrektorką mnie chyba przeklnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 20:04

aw3ncwo.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciała zobaczyc i usłyszeć już serduszko ❤️
    W 1 ciazy lekarz nawet mi nie pokazał jak bije, a biło króciutko..
    No ale jeszcze tylko (aż) dwa tygodnie ❤️

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loretka, ta ciaza jest chyba u was w pracy zarazliwa :D

Dyrektorka sie nie przejmuj, przeciez nie zaszlas w ciaze jej na zlosc, a ciaza to nie przestepstwo :)
    To jest problem pracodawcy, a nie Twoj, zeby znalezc jakies zastepstwo.

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Ana czy moglabys sprobowac mi wyliczyc w ten sposob wiek ciazy? Ja wiem na 100% ze owulacja byla w 17dc- 12lutego
    To policz ile dni minelo od 12 (13 liczysz jako 1 dzien) i dodaj 14 :) 6+2?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 13:46

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonisiaK wrote:
    I widać u Ciebie już serduszko było?

Bo też mam na bank owulacje później, a suwaczek wcześniejszy w dalszym ciągu.
    Mam nadzieje, że jutro czegoś się dowiem...
    Tak, ale nie sluchalismy, prawdopodobnie dopiero co wyksztalcone, dopiero ruszalo.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    Loretka, ta ciaza jest chyba u was w pracy zarazliwa :D

Dyrektorka sie nie przejmuj, przeciez nie zaszlas w ciaze jej na zlosc, a ciaza to nie przestepstwo :)
    To jest problem pracodawcy, a nie Twoj, zeby znalezc jakies zastepstwo.

No niby tak, ale kurcze czuje się jak dziecko, któremu ktoś się wpycha w kolejkę. Staraliśmy się kilka miesięcy, a tu nagle jak się udało, to wszystkie dookoła na zawołanie zachodzą, jak tylko skończyły okres próbny i dostały dłuższą umowę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 13:53

aw3ncwo.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loretka to może idz i porozmawiaj teraz z dyrektorka i wytłumacz ze ty nie chcesz iść na zwolnienie w końcu jak jest kobieta to myśle ze wszystko zrozumie :)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Almond Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, moge dolacyc?:) Termon @ mial byc w pon, poleciałam jednak zrobic bete, mialam jakies przeczucia i sie sprawdzily:) beta wyszla 265. Dzis po 48h beta 648 :)

Wizyte u lekarza mam w kolejny wtorek, ze wzgledu na ryzyko poronienia. Pewnie nie bedzie jeszcze serduszka, juz nie moge sie doczekac :)

Gratuluje wszyskim i mam nadzieje, ze czekaja nas dlugie nude miesiace:)

Nova87, Joanna_blondi, SuperGirl_83, Ffilpiek, AleksandraW, 2mama, Arashe, Justaaa, truskawka_oli lubią tę wiadomość

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Almond,

Grupa nam się powiększa :)

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loretka
    Widocznie praca podziała na was jak najlepszy afrodyzjak :)
    A tak serio to nie zrozumiałam o co chodzi... O to, że one dały przed tobą L4 i ty nie możesz iść teraz? Czy o to, że tak szybko poszły na L4?
    Może nie wiedziały, że jest jakaś kolejka :)
    Sorki, za moje żarty, ale tak mi się skojarzyło z sytuacją mojej siostry... bo w jej pracy jej koleżanka wzięła rok ślub przed nią, a moja siostra wzięła ślub jak już w ciąży była, czyli zaciążyła w tym samy czasie to ślub wzięła. I ta koleżanka jej powiedziała niby w żartach, że w kolejkę się wepchała ;) Moja siostra była zdezorientowana trochę, ale odpowiedziała, że listy zachodzeń nie widziała ;)
    Oczywiście rozumiem, że to przykre, że ktoś przyszedł do pracy i zaraz idzie na L4, szczególnie jak nic nie dolega, a praca nie zagraża ani kobiecie, ani dziecku.

34bwgywl9johpf1n.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Hej dziewczyny, moge dolacyc?:) Termon @ mial byc w pon, poleciałam jednak zrobic bete, mialam jakies przeczucia i sie sprawdzily:) beta wyszla 265. Dzis po 48h beta 648 :)

Wizyte u lekarza mam w kolejny wtorek, ze wzgledu na ryzyko poronienia. Pewnie nie bedzie jeszcze serduszka, juz nie moge sie doczekac :)

Gratuluje wszyskim i mam nadzieje, ze czekaja nas dlugie nude miesiace:)

Witaj:)
    Piękna beta :)Gratuluję :)

34bwgywl9johpf1n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Listopadówki :)

Pójdę w ślady ALmond i też dołączę do was, chociaż jeszcze w to nie wierzę.
    Moje wyniki:
    08.03 beta 106
    10.03 beta 266 prog 23,50
    12.03 beta 765
    W ten piątek wybieram się jeszcze do lekarza na ostateczne potwierdzenie :)

Joanna_blondi, Iza_86, 2mama, Justaaa, truskawka_oli lubią tę wiadomość

• Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Po prostu ciąża jest parę dni młodsza i tyle:) Te suwaki to na cykle 28dniowe z owulacją w 14 dniu cyklu, a mało która kobieta tak ma :)
    Ja miałam ovu w 11dc przy cyklach 25dniowych, więc dlatego liczę na serduszko 20.03 :)
    Dziewczyny nie kumam tego od dnia owulacji +14, teoretycznie powinno liczyć sie od dnia owulacji tygodnie wtedy powinno dokładnie wyjsc który tydzień. Bo dzień ostatniej miesiaczki do owulacji to okolo 2 tygodni w których nie wiadomo czy będzie ta ciaza czy nie. Ja miałam miesiączkę ostatnia 23 stycznia. 7i 8 lutego mocno przytulalam sie z narzeczonym:)))) i 9 miałam na 99%owulacje, czyli 18dc bolał mnie brzuszek plecy jak przy miesiączce, cykle Ok. 31-33 dni,

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • Megi777 Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Nieee, termin porodu ustala sie na podstawie usg do 14 tyg max, a najlepiej z pierwszego serduszkowego :) potem juz nie powinno sie go ruszac bo dzieci roznie sie rozwijaja :) a poza tym dokladnie tak, ilosc dni po ovu+14. ;)
    No mój lekarz jest innego zdania. Twierdzi że na 2 kolejnych wizytach potwierdza się termin i wtedy zostaje :) dlatego powiedział że mój termin na 7.11 zostanie jeśli potwierdzi się na kolejnej wizycie. Wiadomo, że np w 35 tyg nikt nie zmieni terminu porodu, jedno dziecko rodzi się 5 kg, drugie 2,5 kg w terminie :)

Iza_86 lubi tę wiadomość

• Loretka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga188990 wrote:
    Loretka to może idz i porozmawiaj teraz z dyrektorka i wytłumacz ze ty nie chcesz iść na zwolnienie w końcu jak jest kobieta to myśle ze wszystko zrozumie :)

Narazie nic nikomu nie mowie. Za tydzień mam wizytę i jak będzie serducho to chce powiedzieć w pracy i dalej pracować. No chyba ze będzie coś źle, ale o tym nawet nie myślę.

Ale to chyba tylko ja mam taki tok myślenia, bo dziewczyny informują o ciąży wręczając L4 w zasadzie to od dzisiaj, ale dziś jeszcze zostaną w pracy, żeby nie robić kłopotu.

SuperGirl jestem tak ogólnie w szoku i chciałam się wygadac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 15:07

aw3ncwo.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki właśnie wracam z pracy i widziałam dwa lecące bociany, pewnie parka. To dobry znak, wiecie bociany :D
    Będą dzieci :D

Ffilpiek, oyeykova, Iza_86, 2mama, Almond, plemniczka, Justaaa, truskawka_oli lubią tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • oyeykova Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety slabe przyrosty bety, jutro powtarzam wczorajszą i szykuję sie niestety na pożegnanie z Wami :(

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ