Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKatalonia i madzialenka, za późno bo nie chcę dużej różnicy wieku. Chcę odchować dzieci i porządnie zająć się karierą a nie przerywać ciągle. Nie podoba mi się też jak jedno dziecko ma 15 lat a drugie 5. Jakoś ostatnio mnie naszło i zaczęłam myśleć, że w sumie nie wyobrażam sobie już nigdy tego przeżyć
Yerenia moja też tak ma.. 2 tygodnie na mleku i kaszce, apetyt wrócił a 2 dni później ząb -
I znowu wiadac jak dzieci potrafia byc rozne-jedne wcinaja wszystko jak makaron ze szpinakiem, a drugie potrafia 2 tyg tylko mleko. U nas na przyklad jest nadal mleko/kaszka 3 razy dziennie a na posilki musy albo papki i wyobrazcie sobie, ze czasem musze domowa zupke przelozyc do starego sloiczka, zeby ja oszukac, bo woli taka jesc.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualnymadzialenka84 wrote:I znowu wiadac jak dzieci potrafia byc rozne-jedne wcinaja wszystko jak makaron ze szpinakiem, a drugie potrafia 2 tyg tylko mleko. U nas na przyklad jest nadal mleko/kaszka 3 razy dziennie a na posilki musy albo papki i wyobrazcie sobie, ze czasem musze domowa zupke przelozyc do starego sloiczka, zeby ja oszukac, bo woli taka jesc.
-
No u nas tez je rozne zupy, ale bylo juz tak, ze jadla z wiekszymi kawalkami, zjadla omleta pokrojonego na kawalki, czy nawet buleczke w kawalkach z maslem i wedlinka, a potem jej sie przestawilo i zaczela pluc i tylko papki, nie chce nawet wziac do buzi kawalka bulki, ale chrupki kukurydziane to wcina[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
nick nieaktualnyAlma84 wrote:Dziewczyny, Ulka właśnie zasnęła. Od rana bez kp!!!!!! Cycki mi zaraz eksplodują!
Katalonia lekarze zalecają do 3 roku życia.. Ja starszej dawałam do 2 roku życia z tego co pamiętam a piersią karmiłam ją 9mscK@sia lubi tę wiadomość
-
Alma jak masz laktator to sobie troszkę odciągnij żebyś odczuła ulgę. Żebyś nie dostała zapalenia! Natomiast my cycamy dzisiaj co godzinę. Bartek nie tknął dziś nic prócz chleba jajka i szynki. Zupy zjadł dwie łyżki. Cyc cały dzień. My się chyba nigdy nie rozstaniemy...
-
heheheh cycki całe
Wczoraj zasnęła o 22.20, ale po północy już się obudziła i jej dałam. 3 razy piła w nocy. Dziś raz o 16.00. Tak sobie myślę że będę dążyła teraz do karmienia wyłącznie w nocy. Nie chce jej robić szoku.
Ale wiecie co, matki to są jednak dziwne... Niby chciałabym już przestać karmić, ale wczoraj jak zasnęła na noc bez karmienia, to mi się ryczeć chciało... Jak pomyślałam że już więcej nie będzie chciała, to myślałam że mi serce pęknie i już za tym tęskniłam...
A usypiam na rękach tuląc i śpiewając. Oczywiście jest ryk. Ale wczoraj przed drzemką 15min, dziś tylko 5min.
A co do zastąpienia innym mlekiem... nie mam pojęcia... co chwile inne zalecenia i teorie...Yerenia lubi tę wiadomość
-
Aniluap wrote:
Katalonia lekarze zalecają do 3 roku życia.. Ja starszej dawałam do 2 roku życia z tego co pamiętam a piersią karmiłam ją 9mscWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 18:31
Aniluap lubi tę wiadomość
-
A w ogóle to Ulka od jakiegoś czasu jest taka pocieszna... Przychodzi do nas i daje buziaki i się tuli. Przytula wszystkie maskotki i całuję zwierzaki w książkach
Jestem mega zadowolona bo uwielbia "bawić się książkami". Ogląda kartka po kartce, i jak jej się przerzuci za dużo stron, to tak długo walczy, aż każdą po kolej obejrzy
mam nadzieje że będzie lubić książki po mamusi. Bo ja nie wyobrażam sobie życia bez książek.Aniluap, Katalonia, Yerenia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzisz Kasia nie wiedziałam.. Ja to mam stare informacje z roku 2013
Alma koniecznie odstawiaj stopniowo bo Ci cycki pękną. Jak już ograniczysz karmienie do jednego razu dziennie to wtedy wyeliminuj wieczorne karmienie i odstaw jak Ci dobrze to karm. Ja też tak miałam.. Tęskniłam za karmieniem.. Ale musiałam niestety bo musiałam zacząć brać leki, których nie można podczas kp.
Ale! Co najśmieszniejsze jak ścisnę cycka to dalej pojawiają się kropelki mleka -
Chyba mamy trzydniowke...Filip miał wysoka gorączkę, a teraz widzę wysypkę na karku - jutro idziemy do lekarza znów..
A druga jedynka nie chce się przebić, aż się bąbel zrobił i Fifi mega marudny
Te górne jedynki to i nas jakiś koszmar.
No i spanie nam się przez to wszystko popsuło - teraz Filip usypia tylko na rękach i jest mega problem, żeby Go przełożyć do łóżka. Już nie wiem co robić?
-
O kurczę, nie zazdroszczę.
Może jakieś przeciwbólowe na noc żeby chociaż mógł spać.
Wszystko złożyło się w jednym czasie.
Z tym wyjściem zębów to nie tak szybko. Ja mam wrażenie że dwójki górne już jutro wyjdą i tak od tygodnia. To wygląda jak połówka grochu pod dziaslem.
Yerenia siły żebyś to przetrzymala.
Acha i moja jak była młodsza to też się rzucala po łóżku ale przeszło. Teraz się kręci, kopie. Spi z nami więc mnie budzi i ja układam na miejsce i cycu. Inaczej to by uderzała o wszystko.Yerenia lubi tę wiadomość
Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
My mieliśmy typową trzydniówke we wrześniu. Też miała wysypkę. Po mieliśmy zlecone badanie moczu żeby wykluczyć właśnie zapalenie układu moczowego. Trzymajcie się cieplutko. Wiem jak ciężko, ja wtedy w ogóle nie spałam. Nocki były najgorsze...
Yerenia lubi tę wiadomość