WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa gratuluję nowym rozpakowanym, za Agatę trzymam kciuki :-)
    brzuch wcale nie musi się opuścić żeby zaczął się poród, jestem na to przykładem :-) dziecko samo zadecyduje, ja nic nie zdążyłam zastosować ani sexu, ani liści malin, nic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 15:25

Dotty84, Agusia ;), Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dzisiejszych mamusiek i ich pociech:)))

r5bup6u.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    a ja dzisiaj znowu się popłakałam, że jestem złą matką bo dziecko nie najada się moim mlekiem :-( mąż powiedział że nie może patrzeć jak płaczę. Przykro mi że nie mam tyle mleka ile bym chciała, że młody nie ssie jakbym chciała, że jestem leniwa i brakuje mi sił żeby siedzieć z nim przy cycu cały dzień, nie da się tak.
    Dzwoniłam do poradni laktacyjnej, żebym miała więcej mleka to mam ściągać najpierw [po 15 min z każdej, odpocząć, później po 5 minut, odpocząć i znowu 5-10 minut, ściągać co 2,5-3h oczywiście w przerwie dostawiać synka.
    Ciężkie to wszystko, chciałabym żeby miał co najlepsze ale jak widać nie mogę mu dać wszystkiego przynajmniej na razie...laktacje normuje się ponoć 6 tygodni nawet więc walczymy dalej. Tylko że ciągle ktoś mi przeszkadza. Co chwilę ktoś wpada do nas i tak jakoś kurde mnie to wkurza że nie wiem, ale nie powiem rodzicom że mają nie przychodzić no bo jak to będzie wyglądało??

Ja tak wlasnie sobie mysle, ze chyba warto powiedziec najbliższym ze musisz nauczyc sie karmić dziecko, co wiecej laktacja musi sie rozkręcić a Ty potrzebujesz spokoju, relaksu.
    Nie jest to łatwe, sama nie wiem czy mi bedzie łatwo powiedziec, ale dziecko jest najwazniejsze.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina gratulacje!

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    a ja dzisiaj znowu się popłakałam, że jestem złą matką bo dziecko nie najada się moim mlekiem :-( mąż powiedział że nie może patrzeć jak płaczę. Przykro mi że nie mam tyle mleka ile bym chciała, że młody nie ssie jakbym chciała, że jestem leniwa i brakuje mi sił żeby siedzieć z nim przy cycu cały dzień, nie da się tak.
    Dzwoniłam do poradni laktacyjnej, żebym miała więcej mleka to mam ściągać najpierw [po 15 min z każdej, odpocząć, później po 5 minut, odpocząć i znowu 5-10 minut, ściągać co 2,5-3h oczywiście w przerwie dostawiać synka.
    Ciężkie to wszystko, chciałabym żeby miał co najlepsze ale jak widać nie mogę mu dać wszystkiego przynajmniej na razie...laktacje normuje się ponoć 6 tygodni nawet więc walczymy dalej. Tylko że ciągle ktoś mi przeszkadza. Co chwilę ktoś wpada do nas i tak jakoś kurde mnie to wkurza że nie wiem, ale nie powiem rodzicom że mają nie przychodzić no bo jak to będzie wyglądało??

Nata kochanie ja myślę że recznym laktatorem to się można zajechac i ciężko pobudzić laktacje. Mi w szpitalu od razu polozne powiedziały ze recznym nic nie zdzialam. W szpitalu miałam dostępna specjalna pompę na dwa cycki ze specjalnym programem pobudzajacym laktacje. Ta sama pompę wypozyczylam sobie do domu, bo jest tu taka możliwość. I jest mi tak wygodnie i szybko ściągać pokarm ta pompa ze jeszcze jej nie oddałam, a każdy dzień to 2,5euro. No ale trudno. Dzisiaj próbowałam ściągnąć recznym i normalnie się zajechalam, przez pół godziny ściągnęłam z obu piersi 30ml gdzie przy tej pompie sściągam w 15 minut około 130ml. Także sama widzisz różnice. I prawda że trzeba ściągać jak i pobudzać laktacje co 3h po 15 minut, ja tak robiłam i mi się po 4 dniach rozkrecilo. Zorientuj się , może u Ciebie w szpitalu albo w jakiejś specjalnej instytucji można coś takiego wypożyczyć. Ja to w ogóle żałuję że kupiłam ręczny laktator, ale tak to jest jak się czyta opinie w necie, mogłam posłuchać samej siebie i kupić elektryczny. I nie denerwuj się, jesteś cudna mama dla swojego synka, nie stresuj się bo dziecko to czuje.

relgh3714vlmssyj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny, pytanko odnośnie płytek i ZZO... Na podstawie czego anestezjolog w szpitalu dopuszcza/albo nie do znieczulenia?
    Ostatnich wyników badań? Czy robią coś "na świeżo"?
    Jeśli z ostatnich wyników, to na ile aktualne muszą być?

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata ja ma coś takiego:
    http://www.medela.com/PL/pl/breastfeeding/products/pumping/symphony.html

relgh3714vlmssyj.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w pl z medela wyposycEnie na miesiąc to koszt 280 zl.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dzieczyny, pytanko odnośnie płytek i ZZO... Na podstawie czego anestezjolog w szpitalu dopuszcza/albo nie do znieczulenia?
    Ostatnich wyników badań? Czy robią coś "na świeżo"?
    Jeśli z ostatnich wyników, to na ile aktualne muszą być?

u nas położna mówiła, że robią wyniki na świeżo, ale też zależy z jakim rozwarciem trafimy na IP, czasem widać już, że poród tak postępuje, że zdążysz urodzić zanim przyjdą wyniki z płytkami :)
    ale nie sugerują się ostatnimi badaniami jeśli chodzi o płytki, robią u siebie, na świeżo.

Co do norm to z tego co widzę i czytam to każdy szpital trochę inaczej, sama jestem ciekawa bo te płytki mi skaczą.

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty, u mnie jest tak, że w momencie przyjęcia do szpitala zgłaszasz, że masz pozwolenie od anestezjologa na zzo, oni wtedy robią świeże badania (plt i krzepliwość). Na tej podstawie decydują. Wyniki musza być z dnia porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:01

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caśka wrote:
    U nas w pl z medela wyposycEnie na miesiąc to koszt 280 zl.
    Czyli tak samo jak w Nl a zarobki w PŁ niższe. ..żenada.

relgh3714vlmssyj.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisi to robią dzisiaj cc czy czekają do jutra?

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro o 8:30 robią.Chyba,ze cos się zacznie wczesniej dziać. Po 6h pionizowac próbują. Cewnik zakładają przed CC i wyjmuja dobę po. Leże w sali sama. Dzisiaj to ja juz na pewno nie zasne:)
    O 18 ostatni posiłek mi dają. Pic wodę mogę max do 24.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:10

Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech no ten ksiezyc na mnie dzisiaj wplynie porodowo;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak mi to juz drazu leci dociskam mocno laktator do cyca i sciagam . Z tym ze ja scisgam max 30 ml zeby nawalu odrazu nie dostac.
    Moja jak tylko wrocilysmy dzisiaj do domku to wisi mi na cycu i nie chce puscic.

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie odszedł mi czop, myślicie ze porod tuż tuż? Czy mam sie jesCze nie stresowac?

Dotty84 lubi tę wiadomość

d69canli3gjdxceq.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co z Agata urodziła?

d69canli3gjdxceq.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Jutro o 8:30 robią.Chyba,ze cos się zacznie wczesniej dziać. Po 6h pionizowac próbują. Cewnik zakładają przed CC i wyjmuja dobę po. Leże w sali sama. Dzisiaj to ja juz na pewno nie zasne:)
    O 18 ostatni posiłek mi dają. Pic wodę mogę max do 24.

To trzymam kciuki za jutro a w piątek przybywam na imprezę ;)

sisiiii lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w poczekalni u lekarza.. ciekawosc jednak byla silniejsza..

ChciałabymJuż, Marzena27 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    To trzymam kciuki za jutro a w piątek przybywam na imprezę ;)
    A Ty na która masz się stawić w piątek? :))
    No zapraszam do mnie na kawke ..... Hahaha :)))

Amnezja, Fidelissa lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
‹‹ 1922 1923 1924 1925 1926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ