WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole dojzalam dzisiaj ze moja 1 faza porodu trwala 1h15min a 2 faza az 8 minit. Kurde myslalam ze dluzej rodzilam

ChciałabymJuż, Marzena27, Paju, Rybka Nemo, Nata, Florentine, Fidelissa lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Dzieczyny, pytanko odnośnie płytek i ZZO... Na podstawie czego anestezjolog w szpitalu dopuszcza/albo nie do znieczulenia?
    Ostatnich wyników badań? Czy robią coś "na świeżo"?
    Jeśli z ostatnich wyników, to na ile aktualne muszą być?

U nas podczas przyjęcia do szpitala mówisz, że chcesz mieć zzo. Oni wtedy robią badania i anastezjolog stwierdza czy możesz mieć (w sensie wyniki ok) czy nie możesz. Przy czym właśnie położna bardzo zwracała uwagę na to, zeby mówic od razu przy przyjęciu, bo później na sali to już lipa bo an wyniki czeka się ok.2h i są to najdłuższe 2h Twojego życia :P Bo te badania do zzo potrzebne są ważne bodajże 3dni. No ale nie będziesz przecież co 3 dni biegała pobierać krew.

kittykate, Marzena27 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wiesz.. czop może odejść nawet na 2tyg. przed porodem :P Ale zważając na to w którym tyg. jesteś to z pewnością jest tuż tuż :P
    Tylko bym się nie napalała, bo niektóre dziewczyny tak bez czopa się trochę bujały. Także... nadal nie znasz dnia ani godziny :P Co za życie :P

A Agatka jeszcze chyba nie.. znaczy popołudniu mieli ją brać na porodówke dopiero a wieczór mają dać znać :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    A Ty na która masz się stawić w piątek? :))
    No zapraszam do mnie na kawke ..... Hahaha :)))

Na 9:00
    Jak tylko stanę na nogi to coś wykombinuję ;)
    Może jeszcze Niecierpliwa do nas wpadnie :)

sisiiii lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:
    No to może uda nam się spotkać:))
    Oby wstawanie jakoś poszło:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tylko jak pojadę do szpitala ze skurczami co 5-7 minut, to jakie mam szanse że zrobią mi badanie płytek/krzepliwości i że doczekam wyników?????

Ewelina - jak to wyglądało u Ciebie w Zośce (w praktyce)? bo wiem, że długo czekałaś w domu zanim pojawiłaś się w szpitalu.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i ja po badaniu...

przed 12 zaczął odchodzić czop...ale bardzo mało i bezbarwny...
    pojechałam do lekarza, bo miałam umówioną wizytę...
    przebadała....hmm..trochę bolało-nie da się ukryć
    no ale: 1,5 cm rozwarcia i jak się nic nie ruszy to za tydzień do szpitala pod kroplówkę...

cały dół brzucha mnie boli po badaniu... oby coś dziś się ruszyło, bo oczekiwanie do 12-go chyba nie wytrzymam

jmmg93c.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty ja miałam przy przyjęciu pobraną krew i na cito wyniki ;)
    Aha i jak byłam na gorze juz zaraz były wyniki pol godzinki czekałam ;)

A u Nas 5zl/dobę za laktator elektryczny, medela lactima na dwa cycki i taki w szpitalu mieli na położnictwie ciąg to on ma 5minut i 3 buteleczki male ;) a dzisiaj się tylko wkurwia recznym sprzedaje w pizdu kupuje medele jak tylko przyjdą pieniądze... Bo potrzebuje chodzić do szkoły a re znym to dupa nie sciagne juz teraz... Raptem jedna butle z dwóch cycków 90ml sciagnelam no i mała się najadla cos tam jest ale nie da rady tego ręcznym ściągnąć... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 16:36

Dotty84, Madlen222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    a ja dzisiaj znowu się popłakałam, że jestem złą matką bo dziecko nie najada się moim mlekiem :-( mąż powiedział że nie może patrzeć jak płaczę. Przykro mi że nie mam tyle mleka ile bym chciała, że młody nie ssie jakbym chciała, że jestem leniwa i brakuje mi sił żeby siedzieć z nim przy cycu cały dzień, nie da się tak.
    Dzwoniłam do poradni laktacyjnej, żebym miała więcej mleka to mam ściągać najpierw [po 15 min z każdej, odpocząć, później po 5 minut, odpocząć i znowu 5-10 minut, ściągać co 2,5-3h oczywiście w przerwie dostawiać synka.
    Ciężkie to wszystko, chciałabym żeby miał co najlepsze ale jak widać nie mogę mu dać wszystkiego przynajmniej na razie...laktacje normuje się ponoć 6 tygodni nawet więc walczymy dalej. Tylko że ciągle ktoś mi przeszkadza. Co chwilę ktoś wpada do nas i tak jakoś kurde mnie to wkurza że nie wiem, ale nie powiem rodzicom że mają nie przychodzić no bo jak to będzie wyglądało??

Nata a ja wlasnie zapowiedziałam wszystkim, ze potrzebuje spokoju, poukładania planu dnia i odwiedziny tak ale najbliższych i góra pol godz.
    Do mamy dzwonię, cały czas masy ze zdj wysyłam i jest ok. Teraz jak zaczęliśmy dlugie spacery to umawiam sie np z rodzicami z siostra. W weekend ze znajomymi. Początki sa trudne. Ja wyszłam z założenia ze ważne jest moj dom, moje dziecko a nie to ze ktos ma chec mnie odwiedzić. Bo ja potem musze na nowo wszystko poukładać. Pol godziny snu w ciagu dnia zamiast odwiedzin.

Marzena27, Limerikowo, Goplana, Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Wogole dojzalam dzisiaj ze moja 1 faza porodu trwala 1h15min a 2 faza az 8 minit. Kurde myslalam ze dluzej rodzilam

ekspres!!! ja też tak poproszę (prosi prosi prooosi) ^^

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    a ja dzisiaj znowu się popłakałam, że jestem złą matką bo dziecko nie najada się moim mlekiem :-( mąż powiedział że nie może patrzeć jak płaczę. Przykro mi że nie mam tyle mleka ile bym chciała, że młody nie ssie jakbym chciała, że jestem leniwa i brakuje mi sił żeby siedzieć z nim przy cycu cały dzień, nie da się tak.
    Dzwoniłam do poradni laktacyjnej, żebym miała więcej mleka to mam ściągać najpierw [po 15 min z każdej, odpocząć, później po 5 minut, odpocząć i znowu 5-10 minut, ściągać co 2,5-3h oczywiście w przerwie dostawiać synka.
    Ciężkie to wszystko, chciałabym żeby miał co najlepsze ale jak widać nie mogę mu dać wszystkiego przynajmniej na razie...laktacje normuje się ponoć 6 tygodni nawet więc walczymy dalej. Tylko że ciągle ktoś mi przeszkadza. Co chwilę ktoś wpada do nas i tak jakoś kurde mnie to wkurza że nie wiem, ale nie powiem rodzicom że mają nie przychodzić no bo jak to będzie wyglądało??

I ja dziś miałam kryzys.
    jak się w nocy obudził po 40 minutach to Nie wiedziałam co robić.. bo i skąd mam sobie mleko wziąć..

Próbuje przystawiac.. Ale on zasypia przy cycu od razu i taka z nim zabawa. Zresztą ja nie potrafię wepchnąć mu do buzi dobrze sutka.. no brakuje mi ręki.. trzymać jego, mojego wielkiego cyca i wpychac mu tyle ile powinnam to za dużo. Jak już ni dobrze idzie to on się ruszy i od nowa. Ma za mały pyszczek żebym mogła tam to wrzucić :/
    Wkurza mnie to.. i robię tak jak kazały te laktacyjne w szpitalu i nic nie wychodzi.. :/

A dziś metodą 7-5-3 sciagnelam 50 ml jak na razie najwięcej w swojej karierze..

Laktator mam ręczny więc pewnie elektrycznym było by szybciej...
    może jak się do poniedzialku w miarę nie unormuje to kupię jakaś używana medele mini electric...

A i taaak mnie bolą brodawki ze każdy stanik mnie uwiera. Maaasakra.
    smaruję sobie je maltanem oby przeszło...

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja wrote:

Oj chciałabym chciała!

nxbhnwz.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pewnie masz racje... Ale jakies podniecenie mnie ogarnęło :)) hihihi

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

d69canli3gjdxceq.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    No to może uda nam się spotkać:))
    Oby wstawanie jakoś poszło:)

Nic się nie martw.Dasz radę.Najgorsze będzie pierwsze wstawanie a później na pewno jakoś pójdzie.

sisiiii lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od Magi :D

Stasiu wita: 3370 g, 57 cm, ur 5.11 o godz.13.16, ostatecznie musieli mi zrobić cc, bo tętno spadło i nie umiał się wbić do kanału, mimo, że rozwarcie pełne miałam. 9/10 p apgar :-)

1zbv60z.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:03

Mag.1990, Rybka Nemo, ÓptimusPrime, Ninusia, ChciałabymJuż, Mamadomina, Lafar_ra, Madlen222, Marzena27, mada_lena, Dotty84, Agusia ;), Amnezja, karmelek, blue00, santoocha, Nata, Isia14, sisiiii, lkc, FK81, ewelina_d, Paju, Agata92, misiaczk25, zupaztytki, Florentine, Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia gratuluję:)

Milaszka gratuluję:)

Sylvi, a lekarz wziął Cię do szpitala tylko na badania? Czy była konkretny powód?

Mamadomina gratuluję:)

Maga gratuluję:)

Ale dzieciaczków się dziś pojawiło:) Super:)

U mnie jest tak dzwinie brzuch mam cały czas twardy, w nocy nie mogłam spać przez to. Ja nie wiem czy na tym etapie ciązy jest to normalne? Któraś coś wie na ten temat?
    Ja dziś jadę jeszcze na ktg bo lekarz kazał robić co tydzień więc za godzinkę się zbieram:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 17:05

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Ninusia Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Maga!!! kolejna szczęśliwa mamuśka ;)

jmmg93c.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jak ja juz nie mam siły chodzic w tej ciazy, siedze ciagle sie przewalam tylko z kanapy na fotel juz mnie wszystko boli, dzis zdecydowalam sie na spacer z mezem to zeszlam po schodach na dol zachcialo mi sie siku weszlam spowrotem na gore i odrazu zaslablam juz nie daje rady:( jakas załamkna mnie bierze.
    Kurcze i jak tak czytam o problemach z laktacja to mnie zaczyna przerazac myslalam ze to tak hop siup pokarm ma byc i starczac, ale ja malo wiem;/

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga, gratulacje!! :) Cudny synuś! :)
    Te maleństwa w czapeczkach to jak takie małe smerfiki wyglądają :P Już się mojego nie mogę doczekać :P

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga gratuluję, cudny synuś.

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 1923 1924 1925 1926 1927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ