X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co innego gdybyśmy zaglądały tam codziennie, ale w takich odstępach czasu nie zaszkodzi, więc nie ma się czego obawiać :)

rwi37s6.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak się człowiek przyuczył że najchętniej to bym co 2 tyg na usg chodziła ale teraz dzielnie czekam od 1 kwietnia już a wizyta 17 kwietnia:) Wkońcu już jest ok i nie trzeba się już tak martwić. Teraz tylko dzidzia szybko rośnie i rozciąga macicę mamusi:)

xpatiiix3, anusiaa90 lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam wasi faceci przyjmują ciążę? Mój się bardzo cieszy i stara się być dobrym ojcem. Ale do szału mnie doprowadzają ciągłe jego uwagi na temat mojej huśtawki emocjonalnej. On nie rozumie, że to mnie rani i że jest mi przykro, jak przed znajomymi mówi żartem "Jak ja wytrzymam te dziewięć miesięcy". Wiem, że to nie jest przejaw złej woli, ale doprowadza mnie to do białej gorączki.
    A wy? Macie idealnych partnerów?

• Goplana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Dzisiaj zaczął nam sie 10Hbd, a zatem wczytałam się w szczegóły i ponoć w tym tygodniu statystycznie następuje apogeum mdłości i częstości skłonów nad sedesem :)
    Od razu poczułam się gorzej... bleah...

Widzę, że ja chyba mam najrzadziej z Was USG - miałam ostatnie w 7Hbd a następne będzie dopiero genetyczne 11-14Hbd.
    Mimo, że chodzę prywatnie i jesteśmy z ginką obustronnie sobie polecone... Moja gin uważa, że nie ma po co tam zagladać, jeśli nic się nie dzieje.
    Ale nie powiem, nakręcacie mnie dziewczyny :) Nie wiem czy się zastosuję zatem do zaleceń.

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka chyba nikt nie ma ideału :P a mój to by tylko przytulał i całował mój brzuch... ale też mnie strasznie denerwuje swoimi tekstami.. z kolei ostatnio jak kazałam mu szukać pracy, no i zaproponowałam ,żeby na 3 miesiące wyjechał nazwał mnie materialistką a ja jak na zawołanie w bek jak mój Marcel.. :P ajj czasami oni nie wyczują, że żarcik im się nie udał...

okti ja też mam 17 podglądanko :D jeszcze 5 dni tylko ,ja mam na samo rano do szpitala a potem 10.45 u ginki liczę, że któryś z lekarzy nagra mi to usg fajnie by było mieć taką pamiątkę w postaci filmiku :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Jak tam wasi faceci przyjmują ciążę? Mój się bardzo cieszy i stara się być dobrym ojcem. Ale do szału mnie doprowadzają ciągłe jego uwagi na temat mojej huśtawki emocjonalnej. On nie rozumie, że to mnie rani i że jest mi przykro, jak przed znajomymi mówi żartem "Jak ja wytrzymam te dziewięć miesięcy". Wiem, że to nie jest przejaw złej woli, ale doprowadza mnie to do białej gorączki.
    A wy? Macie idealnych partnerów?

przy pierwszej ciąży tak bywa - faceci nie mają hormonów, nie wiedzą jak reagować i na dodatek są wzrokowcami i póki brzuszka nie widać to to dla nich troche abstrakcja - a mówią tak jak pieszesz napewno nie ze złej woli a raczej z emocji bo sami to przeżywają

u nas to wygląda inaczej bo to druga ciąża - ona się tak poprostu "wstroiła" w nasze życie - niema już takiej "obsesji" jak za pierwszym razem bo jest synek i mąż poświęca mu każdą wolną chwilę a tych wolnych chwil bywa ostatnio nie dużo bo sporo pracuje - i owszem czytamy informacje cotygodniowe, filmiki z mamazone ale tak raczej myślimy jak to będzie potem jak już będzie z nami - narazie jest takie real życie - ja się staram odpoczywać a teraz po wirusie tym bardziej a on stara się mi jakoś pomóc ogarnąć dom, synka, pranie, porządek itd

Goplana lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia to moja trzecia ciąża. No i mój M patrzy na nią z punktu widzenia "doświadczonego" ojca, który już wie, jaka to mordęga wytrzymać z kobietą w ciąży. Oczywiście w ten sposób stara się jakoś oswoić z nową sytuacją, ale czasami mam wrażenie, że to ja muszę być bardziej racjonalna niż on.

• izia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa to nie wiedziałam :) - myślałam że pierwsza.. póki co sugeruję się tylko suwaczkami czy podpisami i myślałam że pytasz o takiego nastaszonego przyszłego tatusia bo oni bywają przewrażliwieni albo na plus albo na minus

jak tam nasza tabelka ?? czekam na nią bo byłaby właśnie jakaś wiedza o każdej z nas

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nam przepadła Młoda.Mama już nawoływałam, ale się nie odzywa ,a zajmowała się tabelką ja staram się dopisywać ile tam mi przeleciało przez oczy mamusiek na listę mam 47 :D ale tabelki brak :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w nocy złapał jakby skurcz jajnika, nie wiem coś mnie ścisnęło po prawej stronie podbrzusza zupełnie jakby mi się klejem skleiło zgięło mnie w pół i nie mogłam się wyprostować. dzisiaj cały dzień bardzo niefajnie ciągnie mnie podbrzusze :( i ta strona prawa bardziej kłuje.. na złość, że weekend i nie ma jak skonsultować z doktorem więc po cichu mam nadzieję, że to klusek śląski się rozpycha i chce więcej miejsca sobie wygospodarować

goOlp2.png NJmJp2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ja robię tabelkę, chyba ,że mamuśka jednak powróci do Nas :) nick, imię i wiek matki ,termin porodu ,płeć ,waga, wzrost , data urodzenia, imiona tak.? czy jeszcze coś.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz Wam pokażę co mam ,nie chce mi się wstecz szukać już to napiszcie zaraz co o Was brakuje w tabeli i uzupełnię na razie prowizorka biało czarna aby dane były, a później pięknie zakoloruje ją hehe :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Za to gmeram po necie od paru dni w poszukiwaniu przepisów na jakieś fenomenalne mazury :)

Paschy i baba jak zawsze z tradycyjnego przepisu, ale jakiegoś mazura mi się chce hmmmmmmm, znacie jakieś fajne receptury? (byle nie z kajmakiem błagam!) :)

Ja też szukałam, jak narazie nic, jakbyś miała fajny przepis, to wstaw link :)

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mój mąż to jest bardzo spokojny, pomaga mi, sprząta (a wcześniej ja sprzatałam :) gotuje, robi zakupy, ale widzę, że już przemęczony, także ja w miarę możliwości coś zrobię, choć nie moge za dużo.
    On jest bardzo pozytywnie nastawiony, że się udało i będzie dobrze i uwielbiam to w nim, że mi zawsze nagada. No faktycznie czasem dziwi go, że się zezłoszczę szybciej, albo rozpłaczę. Jedyne co to stał się mniej czuły, przy tylu obowiązkach jest zabiegany, ale czeka na brzuszek.

Kocie Oczy a to nie ta stron Cię zabolała, co masz torbielkę?

Info do tabelki jak uważacie :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    heheh krejzolki ale faktycznie jakbym wygrała w totka to bym sobie kupiła swoje usg, najlepiej przenośne takie i by stało w domu hehe i bym chyba codziennie zaglądała :D o matko i brzuch mi rośnie z dnia na dzień startowałam z 74 w talii tym najszerszym miejscu a teraz 89cm... ;oo już +15cm a waga stoi w miejscu :P a jak tam u Was sporo cm przybyło.? :)

Ja niestety nie mierzyłam się przed, ale na wadze 1,5kg na plusie a w talii już sporo, brzuszek rośnie bo jak się przeglądam w lustrze, to tak 4-5 m-c. Chociaż największy jest wieczorami.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, nareszcie w domu. Od 5.00 jestem na nogach, dopiero niedawno do domu weszłam.Odpoczywam, bo jutro czeka mnie jeszcze cięższy dzień. Dobrze że chociaż dziś mieliśmy ładna pogode. Zjadłam dwa pucharki lodów i już mi lepiej. Czekam na wtorek, na 9.40 mam wizytę u gin. I zobaczymy co się tam kryje. A czuje że coś się tam dzieje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed ciążą schudłam na szczęście 1 kg przez stres, bo jak obserwuję teraz jaki mam wzrost apetytu i ciągle jestem głodna, to obawiam się, że skończę z 30 kg na plusie :-/ ale póki co, dziś się ważyłam i ważę normalnie. Brzucha nie mierzę, bo i tak jest wielki od ciągłego wzdęcia ;-)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wsio na razie tyle mam danych, więc piszcie co brakuje i co zmienić, będę na bieżąco uzupełniać w miarę Naszą tabelkę ,na razie prowizorka, później jakoś ładnie się edytuje ją :) Mam nadzieję, że się podoba tak na szybko hehe miałam później skończyć uzupełniać, ale mama zabrała wnusia hehe więc i ja sobie odpoczywam :P
    21orjoo.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 19:15

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, termin 26/11/14, lat 27

‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ