X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie obżarta jak dzikie prosię: jajeczniczka i ZNOWU pumpernikiel z pomidorkiem omniomniom.

Poszliśmy dziś do cukierni, zawsze to ja zamawiam największe puchary, no i tradycji stała się zadość :D
    Niestety po paru łyżkach...bieg z przeszkodami...bo ludzi było zyliard. Coś mi lody nie bardzo podchodzą bleeee

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Ja też szukałam, jak narazie nic, jakbyś miała fajny przepis, to wstaw link :)

Asiula, wszędzie są kajmakowe i jakieś takie....zwykłe.
    Sama już nie wiem czego szukam, ma być dobry, niezwykły i jeszcze mało pracochłonny i dobrze wyglądający.
    Na nieśmiertelnej stronie znalazłam to: http://www.mojewypieki.com/przepis/mazurek-rozany-z-marcepanem,
    lubię marcepan i konfiturę różaną, to pewnie machnę tego :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue o to żes na imię trafiła, kurde co Elki nie znam to fajne babki są :P

Rewolucja jeszcze trochę, już niedługo się to skończy ,tak Ciebie pocieszę ciut :D

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    blue o to żes na imię trafiła, kurde co Elki nie znam to fajne babki są :P

Rewolucja jeszcze trochę, już niedługo się to skończy ,tak Ciebie pocieszę ciut :D

Oby, oby!
    Poprzednio tego tak drastycznie nie przechodziłam:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, moje dane do tabelki :) Marzena, lat 27, termin na 25 listopada, imiona... Zuzia lub Adaś :) :* śpijcie dobrze Dziewczyny :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja z pierwszej ciąży to ja pamiętam, że 2 czy 3 razy miałam tylko i to rano przez pół godzinki zaraz po wstaniu :P a teraz jakieś 3 tygodnie :) chyba im człowiek starszy tym ciężej ciążę przechodzi :P

Marzena już zmieniłam dane u siebie, jutro wrzucę na pierwszą stronę poprawki, bo nie chce się sto razy kopiować wrzucać itd hehe a na pewno mamuśki dadzą więcej danych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 00:14

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No podobno tak jest, im starsza matka tym więcej dolegliwości... co mnie niestety zmusza, aby moje dziecko zostało jedynakiem :/
    Można być przez 2 lata wyłączonym z życia (ciąża na L4 + macierzyński), ale 4...??? To już letka strata czasu... :P
    Choć cały czas liczę, że to przejdzie i będę mogła chociaż w domu funkcjonować... coś napisać chociażby...
    Chyba, że około 40stki znów poczuję się zmęczona zawodem... ale to już mniej bezpieczna opcja...
    Choć pomimo dziamgolenia ginekologów z powodu dużego ryzyka wad genetycznych, uważam późne macierzyństwo za świetną opcję przedłużenia młodości... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 11:01

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :) , ja jestem Ola, a imiona dla dzieci to: Aleksander i Lidia

jftycms.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie nadal mdłośći:( mam już ich dość.

Powiedzcie mi dlaczego ja nie mogę podglądnąć tabelki?

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybka jest na pierwszej stronie :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dawno mnie nie było, mnie ostatnio naszło na lody, ale w nawale szperacza sklepowego wyleciało mi z głowy, żeby je sobie kupić... ;)

Mój Małż aktualnie chory, a wiadomo, chory facet = umierający facet, ma gorsze humorki niż ciężarówka. A tak poza umieraniem z urojenia czasem jest troskliwy, a czasem nie rozumie mojego stanu... tego, że usypiam na stojąco, mdli mnie cały dzień, że mam humorki, że nie mam siły na nic...

Mam pytanko, zmienił się wam zapach ciała...? a może to moje wyostrzone zmysły, tak czy siak mnie denerwuje. :/

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe scindapsus skąd ja to znam ,chory i umierający na katar hahaha i od razu lekami się faszeruje, a w dodatku trzeba żałować ,że tak źle się czuje ,bo inaczej jesteś, wredną i oschłą kobietą nie liczącą się z jego samopoczuciem :P

A ja ne czuje żadnego zapachu chyba nie pachne wcale xD ale za to w autobusie jak ktoś się mocno wypsika takimi perfumami mocnymi dla starszych babek to aż w mózgu czuje ten zapach i zatoki bolą od tego..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 10:47

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie.

Moje dane do tabelki: Karolina, 27 lat, termin porodu Pati zmień mi na 19.11.2014r. imiona - no jeszcze nie wiem, mamy dla dziewczynki ale narazie jeszcze znak zapytania hehe.

U mnie też nadal mdłości, oj dziś mocne. Przeziębienie mija uff.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Pati, u mnie imiona: Hania lub Franek :)

Marzena27, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej :-)
    moj mąż cos ostatnio na dziewczynke nastawiony :-) poza tym z kim bym nie rozmawiala to mowi mi ze jak bardzi ciąża daje popalic na początku, to na dziewczynke :-) ile w tym orawdy niedlugo sie przekonam :-)

myslicie ze na tym genetycznym usg bedzie juz widac co sie kryje? :-) bo ide pod koniec 13 tyg. czy to jeszcze za wczesnie??

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok na bieżąco uzupełniam i poprawiam hehe już się obcykałam trochę w tym formatowaniu :P wszystko mi się poprzypominało z liceum :D

karmelek ja liczę na to, że 5 maja ujrzę ptaszka :D bo te w czwartek to na pewno za wcześnie 11+6, chyba, że dzidzia mocno urosła i wyprzedziła terminy hehe to może coś tam ujrzy się, ale się nie nastawiam za to te w 15 tygodniu to myślę, że zobaczymy coś :) ale pod koniec 13 myśle, że chłopaczka mogą stwierdzić, bo dziewczynki to nie wiem :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :*

U mnie z imionami koszmar, jak podobają się mnie, to Małż fuka i odwrotnie. Na razie stawiam na Różę w przypadku dziewczynki i Franciszka w przypadku chłopca :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o córeczce myślałam jeszcze o Jagódce :D hehe Ale znając życie do końca ciąży jeszcze Nam się typy zmienią, ale chłopiec Miłoszek będzie na 100 % to to akurat jestem pewna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 12:06

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    No podobno tak jest, im starsza matka tym więcej dolegliwości... co mnie niestety zmusza, aby moje dziecko zostało jedynakiem :/
    Można być przez 2 lata wyłączonym z życia (ciąża na L4 + macierzyński), ale 4...??? To już letka strata czasu... :P
    Choć cały czas liczę, że to przejdzie i będę mogła chociaż w domu funkcjonować... coś napisać chociażby...
    Chyba, że około 40stki znów poczuję się zmęczona zawodem... ale to już mniej bezpieczna opcja...
    Choć pomimo dziamgolenia ginekologów z powodu dużego ryzyka wad genetycznych, uważam późne macierzyństwo za świetną opcję przedłużenia młodości... :)

Niedawno jeszcze macierzyński wynosił 6 miesięcy, więc w sumie mnie nie było niewiele czasu, bo pracowałam właściwie do końca, a i tak zdążyłam znienawidzić powrót;)
    w domu było nam cudownie:)
    gorzej sytuacja się przedstawiała na początku ciąży, kiedy musiałam przyznać, że jak zniknę to niestety "cofnę się" i to mi sprawiało najwięcej problemów, tak do 6 miesiąca ciąży. Potem zwyczajnie...olałam :D jestem typem "być" niż "mieć", więc w sumie z karierą pożegnałam się bez żalu ;)
    A co do wieku, to podziwiam matki po 40 roku życia, które zachodzą w ciążę, ja mam rocznikowo 32 i wydaje mi się, że stara kobieta już jestem ;) Ostatnim razem tak nie dziadziałam :D:D:D

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nic nie pozostaje tylko czekac :-)
    co do imion to mamy duzo propozycji i raczej jestesmy zgodni:-)
    ale zobaczymy jak juz konkretnie bedziemy wiedziec co sie w brzuszku kryje:-) narazie sama nie moge sie zdecydowac :-)

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ