Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie obżarta jak dzikie prosię: jajeczniczka i ZNOWU pumpernikiel z pomidorkiem omniomniom.
Poszliśmy dziś do cukierni, zawsze to ja zamawiam największe puchary, no i tradycji stała się zadość
Niestety po paru łyżkach...bieg z przeszkodami...bo ludzi było zyliard. Coś mi lody nie bardzo podchodzą bleeee
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
asia099 wrote:Ja też szukałam, jak narazie nic, jakbyś miała fajny przepis, to wstaw link
Asiula, wszędzie są kajmakowe i jakieś takie....zwykłe.
Sama już nie wiem czego szukam, ma być dobry, niezwykły i jeszcze mało pracochłonny i dobrze wyglądający.
Na nieśmiertelnej stronie znalazłam to: http://www.mojewypieki.com/przepis/mazurek-rozany-z-marcepanem,
lubię marcepan i konfiturę różaną, to pewnie machnę tego
xpatiiix3 wrote:blue o to żes na imię trafiła, kurde co Elki nie znam to fajne babki są
Rewolucja jeszcze trochę, już niedługo się to skończy ,tak Ciebie pocieszę ciut
Oby, oby!
Poprzednio tego tak drastycznie nie przechodziłam:)
Rewolucja z pierwszej ciąży to ja pamiętam, że 2 czy 3 razy miałam tylko i to rano przez pół godzinki zaraz po wstaniu a teraz jakieś 3 tygodnie chyba im człowiek starszy tym ciężej ciążę przechodzi
Marzena już zmieniłam dane u siebie, jutro wrzucę na pierwszą stronę poprawki, bo nie chce się sto razy kopiować wrzucać itd hehe a na pewno mamuśki dadzą więcej danychWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 00:14
Livia
Nela
Marcel
-
No podobno tak jest, im starsza matka tym więcej dolegliwości... co mnie niestety zmusza, aby moje dziecko zostało jedynakiem
Można być przez 2 lata wyłączonym z życia (ciąża na L4 + macierzyński), ale 4...??? To już letka strata czasu...
Choć cały czas liczę, że to przejdzie i będę mogła chociaż w domu funkcjonować... coś napisać chociażby...
Chyba, że około 40stki znów poczuję się zmęczona zawodem... ale to już mniej bezpieczna opcja...
Choć pomimo dziamgolenia ginekologów z powodu dużego ryzyka wad genetycznych, uważam późne macierzyństwo za świetną opcję przedłużenia młodości...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 11:01
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Witajcie, dawno mnie nie było, mnie ostatnio naszło na lody, ale w nawale szperacza sklepowego wyleciało mi z głowy, żeby je sobie kupić...
Mój Małż aktualnie chory, a wiadomo, chory facet = umierający facet, ma gorsze humorki niż ciężarówka. A tak poza umieraniem z urojenia czasem jest troskliwy, a czasem nie rozumie mojego stanu... tego, że usypiam na stojąco, mdli mnie cały dzień, że mam humorki, że nie mam siły na nic...
Mam pytanko, zmienił się wam zapach ciała...? a może to moje wyostrzone zmysły, tak czy siak mnie denerwuje. -
Hehehe scindapsus skąd ja to znam ,chory i umierający na katar hahaha i od razu lekami się faszeruje, a w dodatku trzeba żałować ,że tak źle się czuje ,bo inaczej jesteś, wredną i oschłą kobietą nie liczącą się z jego samopoczuciem
A ja ne czuje żadnego zapachu chyba nie pachne wcale xD ale za to w autobusie jak ktoś się mocno wypsika takimi perfumami mocnymi dla starszych babek to aż w mózgu czuje ten zapach i zatoki bolą od tego..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 10:47
Livia
Nela
Marcel
-
Witam niedzielnie.
Moje dane do tabelki: Karolina, 27 lat, termin porodu Pati zmień mi na 19.11.2014r. imiona - no jeszcze nie wiem, mamy dla dziewczynki ale narazie jeszcze znak zapytania hehe.
U mnie też nadal mdłości, oj dziś mocne. Przeziębienie mija uff. -
hej, hej
moj mąż cos ostatnio na dziewczynke nastawiony poza tym z kim bym nie rozmawiala to mowi mi ze jak bardzi ciąża daje popalic na początku, to na dziewczynke ile w tym orawdy niedlugo sie przekonam
myslicie ze na tym genetycznym usg bedzie juz widac co sie kryje? bo ide pod koniec 13 tyg. czy to jeszcze za wczesnie?? -
Ok na bieżąco uzupełniam i poprawiam hehe już się obcykałam trochę w tym formatowaniu wszystko mi się poprzypominało z liceum
karmelek ja liczę na to, że 5 maja ujrzę ptaszka bo te w czwartek to na pewno za wcześnie 11+6, chyba, że dzidzia mocno urosła i wyprzedziła terminy hehe to może coś tam ujrzy się, ale się nie nastawiam za to te w 15 tygodniu to myślę, że zobaczymy coś ale pod koniec 13 myśle, że chłopaczka mogą stwierdzić, bo dziewczynki to nie wiemLivia
Nela
Marcel
-
Cześć dziewczyny! :*
U mnie z imionami koszmar, jak podobają się mnie, to Małż fuka i odwrotnie. Na razie stawiam na Różę w przypadku dziewczynki i Franciszka w przypadku chłopcaxpatiiix3 lubi tę wiadomość
A ja o córeczce myślałam jeszcze o Jagódce hehe Ale znając życie do końca ciąży jeszcze Nam się typy zmienią, ale chłopiec Miłoszek będzie na 100 % to to akurat jestem pewna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 12:06
Livia
Nela
Marcel
-
Goplana wrote:No podobno tak jest, im starsza matka tym więcej dolegliwości... co mnie niestety zmusza, aby moje dziecko zostało jedynakiem
Można być przez 2 lata wyłączonym z życia (ciąża na L4 + macierzyński), ale 4...??? To już letka strata czasu...
Choć cały czas liczę, że to przejdzie i będę mogła chociaż w domu funkcjonować... coś napisać chociażby...
Chyba, że około 40stki znów poczuję się zmęczona zawodem... ale to już mniej bezpieczna opcja...
Choć pomimo dziamgolenia ginekologów z powodu dużego ryzyka wad genetycznych, uważam późne macierzyństwo za świetną opcję przedłużenia młodości...
Niedawno jeszcze macierzyński wynosił 6 miesięcy, więc w sumie mnie nie było niewiele czasu, bo pracowałam właściwie do końca, a i tak zdążyłam znienawidzić powrót;)
w domu było nam cudownie:)
gorzej sytuacja się przedstawiała na początku ciąży, kiedy musiałam przyznać, że jak zniknę to niestety "cofnę się" i to mi sprawiało najwięcej problemów, tak do 6 miesiąca ciąży. Potem zwyczajnie...olałam jestem typem "być" niż "mieć", więc w sumie z karierą pożegnałam się bez żalu
A co do wieku, to podziwiam matki po 40 roku życia, które zachodzą w ciążę, ja mam rocznikowo 32 i wydaje mi się, że stara kobieta już jestem Ostatnim razem tak nie dziadziałam :D:DGoplana lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.