Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzinsy juz ledwo dopinam, na szczescie spodnie ciazowe juz na mnie czekaja, a mnie sie wydaje, ze dziewczynke lepiej pielegnowac niz chlopca, chodzi mi tu bardziej o zmiane pieluchy hehe

• izia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w planach była i jest Maja - dla chłopaka narazie nie wiemy- jak się okaże że będzie to będziemy się głowić

w pierwszej ciąży w 14tc dowiedzieliśmy się płci - ale chłopak więc szybciej - bratowa w 13 ale też chłopaka

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) doczytałam wątek. Wczoraj Szwagier ze Szwagierką wpadli wstałam pierwszy raz z łóżka od poniedziałku :) 2 h siedzenia a śmiechu mnóstwo. Szwagierka w 18tc :)

Co do tabeli mam 28lat (no w maju 29). Imiona wybiera mąż - dziewczyna będzie Magdalena a syn Artur. Płeć poznany przy porodzie:) chcę mieć niespodziankę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 16:58

uwo9skjovnetfmk9.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy to jak się zdecydujecie to wpiszę hehe bo za mało miejsca na wpisanie wszystkiego :P

blue a mi właśnie lepiej chłopaka sprzątnąć nawet jak kupa, bałabym się o dziewczynkę, że gdzieś tam jej nawłazi.. ;/ faktycznie może temu wolę chłopców, bo do dziewczynek nie mam doświadczenia w przewijaniu, nigdy tego nie robiłam, a braci i mojego małego to z milion razy hehe :P i jak dla mnie syn łatwiekjszy w obsłudze się wydaje na pierwszy rzut oka :P hehe ale może kiedyś będzie mi dane nabrać doświadczenia przy córce :P

Kurde 4 godzinny spacer heheh 20min temu dopiero do domku wróciliśmy :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak będzie dziewczynka to Zosia, chłopiec - Konrad na drugie Marek.

Sama wolałabym chłopca, zaskoczenie przy porodzie byłoby super, ale ja i tak zobaczę na USG płeć chcąc nie chcąc.

A brzuszek u mnie płaski, wieczorem się powieksza ciut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 18:22

nxbhnwz.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- no ale jak? Ja z tych plam na USG nic nie poznam ;)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati to tak jak ja pewnie chce dziewczynke bo mam doswiadczenie jako niania rzy dziewczynkach :)

kurde tak mam wszystko w gardle ze dopoki nie zjem najpierw kiszeniaka to nic innego nie przełknę...

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Niecierpliwa- no ale jak? Ja z tych plam na USG nic nie poznam ;)

Widziałam tysiące USG , nie tylko macicy :) widzę tam wszystko niestety,

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa podaj dane do tabelki, jeżeli możesz :)

sylvi a ja dzisiaj jadłam zestaw z kfc i zagryzałam lodami frytki :D a co do kiszonych to już mi przeszło wolę świeże warzywa i owoce :) chociaż dzisiaj sobie przegryzam suszone morelki :P no pewnie przez to doświadczenie tak się nastawiamy :) u chłopaka nic trudnego tylko z ptaszkiem czasem mogą być problemy, bo trzeba w środku czyścić itd hehe a dziewczynka nawet nie wiem co się z Nią robi, widziałam tylko jak koleżanki swoje córki przewijały, ale ja w życiu, tylko posikanej dziewczynce co najwyżej pieluszkę zmieniłam raz czy dwa ,ale kupy nie sprzątałam :P hehe chyba po prostu się boje mieć córke heheh bo będę bała się przewijać ;oo

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba tylko pamietac o kierunku wycierania a tak to nic innego :)

niech już będzie ta środa,chce zobaczyć jak urósł fasolek :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    hej, hej :-)
    moj mąż cos ostatnio na dziewczynke nastawiony :-) poza tym z kim bym nie rozmawiala to mowi mi ze jak bardzi ciąża daje popalic na początku, to na dziewczynke :-) ile w tym orawdy niedlugo sie przekonam :-)

myslicie ze na tym genetycznym usg bedzie juz widac co sie kryje? :-) bo ide pod koniec 13 tyg. czy to jeszcze za wczesnie??

Podobno narządy chłopca można zobaczyć już 11-12 tc, ale myślę, że jak lekarz nic nie zobaczy to powie że jeszcze za wcześnie.

No mi ciąża w ogóle nie daje popalić, więc ciekawe czy synek będzie...

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi od wczoraj dziewczyny wszystko gorzko smakuje.
    Zupa ogórkowa, mimo że kwaśna, to jakaś gorzka, koktajl owocowy (pyyychotka) - a tym razem gorzki, frytki z Mc donald (po raz pierwszy nie mogłam ich przełknąć) - gorzkie...

U mnie jest bardzo dużo opcji co do imion, więc poczekamy na potwierdzenie od lekarza.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dzięki:) ślepota przeze mnie przemawia:).

Ja dziś czuję się paskudnie, wymotuję, do tego mdłości i ból głowy, blee. Powoli wymiękam. Nie mam smaku do jedzenia, ani do picia. Brzuszka u mnie nadal nie widać.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zachcianek smakowych nie mam, ale kiszonki zdziałały cuda na zaparcia i metoda- siedzieć do skutku :P

Mdłości bywają, ale nie są jakieś zbijające z nóg, grunt to nie dopuścić do uczucia głodu- reszta jest absolutnie do przeżycia.

Choć uwielbiam Big Maca z McDonalds a jak go sobie kupiłam, zjadłam kęs i myślałam, że zacznę wymiotować. Moja zachcianka to wegetarianizm- mięso powoduje mdłości :) Więc wcinam wszelkie warzywa i owoce :)

Relanium już działa- czas spać :)

Kiedy Cudak zacznie słyszeć? Będę mu czytać książki!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś w tym listopadzie będzie rodzić w Poznaniu? Ja będę chciała na Polnej :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede rodzic na Polnej:) Ginekolog do ktorego chodze pracuje na Polnej i mam nadzieje,ze bedzie mi odbieral porod,chociaz jeszcze z nim nie rozmawialam:) Mam termin na 11 a ty na kiedy?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 listopad, no mój ginekolog też jest z Polnej i mam tę samą nadzieję- że będzie odbierał mi poród :)

Lubię gościa, choć jest dość mocno specyficzny.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Ja zachcianek smakowych nie mam, ale kiszonki zdziałały cuda na zaparcia i metoda- siedzieć do skutku :P

Kiedy Cudak zacznie słyszeć? Będę mu czytać książki!

No właśnie wyczytałam, że w 10Hbd ukształtuje się już ucho ostatecznie, więc od 11 ma szansę zacząć coś podsłuchiwać :) ale ponoć reaguje na bodźce akustyczne dopiero między 4 a 5 miesiącem.

Idia lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe co do tego sprawdzania płci to mam ogromną nadzieję, że jednak tym razem szybko zobaczę, bo Marcelo jajeczka i ptaszka pokazał łaskawie mamusi w 34tc dopiero ;P A i moja mama zapowiedziała, że ciuszków to ona nakupi maluśkich tylko musi znać płeć, idzie ze mną w czwartek na usg, bo pracuje piętro niżej tylko ,więc zajdzie i powinni jak zwykle poza kolejką mnie przyjąć hehe jak dobrze mieć rodzine pracującą w szpitalu :D hehe tak samo było z diabetologiem :P kolejka oo z 30 osób heheh ale mieli miny jak przyszłam i od razu do gabinetu weszłam, a co trzeba korzystać ze swoich przywilejów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 22:02

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    hehe co do tego sprawdzania płci to mam ogromną nadzieję, że jednak tym razem szybko zobaczę, bo Marcelo jajeczka i ptaszka pokazał łaskawie mamusi w 34tc dopiero ;P A i moja mama zapowiedziała, że ciuszków to ona nakupi maluśkich tylko musi znać płeć, idzie ze mną w czwartek na usg, bo pracuje piętro niżej tylko ,więc zajdzie i powinni jak zwykle poza kolejką mnie przyjąć hehe jak dobrze mieć rodzine pracującą w szpitalu :D hehe tak samo było z diabetologiem :P kolejka oo z 30 osób heheh ale mieli miny jak przyszłam i od razu do gabinetu weszłam, a co trzeba korzystać ze swoich przywilejów :P

Pati pewnie że korzystaj, niech się patrzą. Inni tak robią to Ty w tym stanie tym bardziej powinnaś ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ