X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzinsy juz ledwo dopinam, na szczescie spodnie ciazowe juz na mnie czekaja, a mnie sie wydaje, ze dziewczynke lepiej pielegnowac niz chlopca, chodzi mi tu bardziej o zmiane pieluchy hehe

• izia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas w planach była i jest Maja - dla chłopaka narazie nie wiemy- jak się okaże że będzie to będziemy się głowić

w pierwszej ciąży w 14tc dowiedzieliśmy się płci - ale chłopak więc szybciej - bratowa w 13 ale też chłopaka

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) doczytałam wątek. Wczoraj Szwagier ze Szwagierką wpadli wstałam pierwszy raz z łóżka od poniedziałku :) 2 h siedzenia a śmiechu mnóstwo. Szwagierka w 18tc :)

Co do tabeli mam 28lat (no w maju 29). Imiona wybiera mąż - dziewczyna będzie Magdalena a syn Artur. Płeć poznany przy porodzie:) chcę mieć niespodziankę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 16:58

uwo9skjovnetfmk9.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KocieOczy to jak się zdecydujecie to wpiszę hehe bo za mało miejsca na wpisanie wszystkiego :P

blue a mi właśnie lepiej chłopaka sprzątnąć nawet jak kupa, bałabym się o dziewczynkę, że gdzieś tam jej nawłazi.. ;/ faktycznie może temu wolę chłopców, bo do dziewczynek nie mam doświadczenia w przewijaniu, nigdy tego nie robiłam, a braci i mojego małego to z milion razy hehe :P i jak dla mnie syn łatwiekjszy w obsłudze się wydaje na pierwszy rzut oka :P hehe ale może kiedyś będzie mi dane nabrać doświadczenia przy córce :P

Kurde 4 godzinny spacer heheh 20min temu dopiero do domku wróciliśmy :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak będzie dziewczynka to Zosia, chłopiec - Konrad na drugie Marek.

Sama wolałabym chłopca, zaskoczenie przy porodzie byłoby super, ale ja i tak zobaczę na USG płeć chcąc nie chcąc.

A brzuszek u mnie płaski, wieczorem się powieksza ciut.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 18:22

nxbhnwz.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- no ale jak? Ja z tych plam na USG nic nie poznam ;)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati to tak jak ja pewnie chce dziewczynke bo mam doswiadczenie jako niania rzy dziewczynkach :)

kurde tak mam wszystko w gardle ze dopoki nie zjem najpierw kiszeniaka to nic innego nie przełknę...

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Niecierpliwa- no ale jak? Ja z tych plam na USG nic nie poznam ;)

Widziałam tysiące USG , nie tylko macicy :) widzę tam wszystko niestety,

nxbhnwz.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa podaj dane do tabelki, jeżeli możesz :)

sylvi a ja dzisiaj jadłam zestaw z kfc i zagryzałam lodami frytki :D a co do kiszonych to już mi przeszło wolę świeże warzywa i owoce :) chociaż dzisiaj sobie przegryzam suszone morelki :P no pewnie przez to doświadczenie tak się nastawiamy :) u chłopaka nic trudnego tylko z ptaszkiem czasem mogą być problemy, bo trzeba w środku czyścić itd hehe a dziewczynka nawet nie wiem co się z Nią robi, widziałam tylko jak koleżanki swoje córki przewijały, ale ja w życiu, tylko posikanej dziewczynce co najwyżej pieluszkę zmieniłam raz czy dwa ,ale kupy nie sprzątałam :P hehe chyba po prostu się boje mieć córke heheh bo będę bała się przewijać ;oo

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba tylko pamietac o kierunku wycierania a tak to nic innego :)

niech już będzie ta środa,chce zobaczyć jak urósł fasolek :)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    hej, hej :-)
    moj mąż cos ostatnio na dziewczynke nastawiony :-) poza tym z kim bym nie rozmawiala to mowi mi ze jak bardzi ciąża daje popalic na początku, to na dziewczynke :-) ile w tym orawdy niedlugo sie przekonam :-)

myslicie ze na tym genetycznym usg bedzie juz widac co sie kryje? :-) bo ide pod koniec 13 tyg. czy to jeszcze za wczesnie??

Podobno narządy chłopca można zobaczyć już 11-12 tc, ale myślę, że jak lekarz nic nie zobaczy to powie że jeszcze za wcześnie.

No mi ciąża w ogóle nie daje popalić, więc ciekawe czy synek będzie...

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi od wczoraj dziewczyny wszystko gorzko smakuje.
    Zupa ogórkowa, mimo że kwaśna, to jakaś gorzka, koktajl owocowy (pyyychotka) - a tym razem gorzki, frytki z Mc donald (po raz pierwszy nie mogłam ich przełknąć) - gorzkie...

U mnie jest bardzo dużo opcji co do imion, więc poczekamy na potwierdzenie od lekarza.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dzięki:) ślepota przeze mnie przemawia:).

Ja dziś czuję się paskudnie, wymotuję, do tego mdłości i ból głowy, blee. Powoli wymiękam. Nie mam smaku do jedzenia, ani do picia. Brzuszka u mnie nadal nie widać.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zachcianek smakowych nie mam, ale kiszonki zdziałały cuda na zaparcia i metoda- siedzieć do skutku :P

Mdłości bywają, ale nie są jakieś zbijające z nóg, grunt to nie dopuścić do uczucia głodu- reszta jest absolutnie do przeżycia.

Choć uwielbiam Big Maca z McDonalds a jak go sobie kupiłam, zjadłam kęs i myślałam, że zacznę wymiotować. Moja zachcianka to wegetarianizm- mięso powoduje mdłości :) Więc wcinam wszelkie warzywa i owoce :)

Relanium już działa- czas spać :)

Kiedy Cudak zacznie słyszeć? Będę mu czytać książki!

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś w tym listopadzie będzie rodzić w Poznaniu? Ja będę chciała na Polnej :)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede rodzic na Polnej:) Ginekolog do ktorego chodze pracuje na Polnej i mam nadzieje,ze bedzie mi odbieral porod,chociaz jeszcze z nim nie rozmawialam:) Mam termin na 11 a ty na kiedy?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 listopad, no mój ginekolog też jest z Polnej i mam tę samą nadzieję- że będzie odbierał mi poród :)

Lubię gościa, choć jest dość mocno specyficzny.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Ja zachcianek smakowych nie mam, ale kiszonki zdziałały cuda na zaparcia i metoda- siedzieć do skutku :P

Kiedy Cudak zacznie słyszeć? Będę mu czytać książki!

No właśnie wyczytałam, że w 10Hbd ukształtuje się już ucho ostatecznie, więc od 11 ma szansę zacząć coś podsłuchiwać :) ale ponoć reaguje na bodźce akustyczne dopiero między 4 a 5 miesiącem.

Idia lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe co do tego sprawdzania płci to mam ogromną nadzieję, że jednak tym razem szybko zobaczę, bo Marcelo jajeczka i ptaszka pokazał łaskawie mamusi w 34tc dopiero ;P A i moja mama zapowiedziała, że ciuszków to ona nakupi maluśkich tylko musi znać płeć, idzie ze mną w czwartek na usg, bo pracuje piętro niżej tylko ,więc zajdzie i powinni jak zwykle poza kolejką mnie przyjąć hehe jak dobrze mieć rodzine pracującą w szpitalu :D hehe tak samo było z diabetologiem :P kolejka oo z 30 osób heheh ale mieli miny jak przyszłam i od razu do gabinetu weszłam, a co trzeba korzystać ze swoich przywilejów :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 22:02

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    hehe co do tego sprawdzania płci to mam ogromną nadzieję, że jednak tym razem szybko zobaczę, bo Marcelo jajeczka i ptaszka pokazał łaskawie mamusi w 34tc dopiero ;P A i moja mama zapowiedziała, że ciuszków to ona nakupi maluśkich tylko musi znać płeć, idzie ze mną w czwartek na usg, bo pracuje piętro niżej tylko ,więc zajdzie i powinni jak zwykle poza kolejką mnie przyjąć hehe jak dobrze mieć rodzine pracującą w szpitalu :D hehe tak samo było z diabetologiem :P kolejka oo z 30 osób heheh ale mieli miny jak przyszłam i od razu do gabinetu weszłam, a co trzeba korzystać ze swoich przywilejów :P

Pati pewnie że korzystaj, niech się patrzą. Inni tak robią to Ty w tym stanie tym bardziej powinnaś ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ