Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej:) doczytałam wątek. Wczoraj Szwagier ze Szwagierką wpadli wstałam pierwszy raz z łóżka od poniedziałku
2 h siedzenia a śmiechu mnóstwo. Szwagierka w 18tc
Co do tabeli mam 28lat (no w maju 29). Imiona wybiera mąż - dziewczyna będzie Magdalena a syn Artur. Płeć poznany przy porodzie:) chcę mieć niespodziankęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 16:58
-
KocieOczy to jak się zdecydujecie to wpiszę hehe bo za mało miejsca na wpisanie wszystkiego
blue a mi właśnie lepiej chłopaka sprzątnąć nawet jak kupa, bałabym się o dziewczynkę, że gdzieś tam jej nawłazi.. ;/ faktycznie może temu wolę chłopców, bo do dziewczynek nie mam doświadczenia w przewijaniu, nigdy tego nie robiłam, a braci i mojego małego to z milion razy hehei jak dla mnie syn łatwiekjszy w obsłudze się wydaje na pierwszy rzut oka
hehe ale może kiedyś będzie mi dane nabrać doświadczenia przy córce
Kurde 4 godzinny spacer heheh 20min temu dopiero do domku wróciliśmyLivia
Nela
Marcel
-
U nas jak będzie dziewczynka to Zosia, chłopiec - Konrad na drugie Marek.
Sama wolałabym chłopca, zaskoczenie przy porodzie byłoby super, ale ja i tak zobaczę na USG płeć chcąc nie chcąc.
A brzuszek u mnie płaski, wieczorem się powieksza ciut.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 18:22
-
niecierpliwa podaj dane do tabelki, jeżeli możesz
sylvi a ja dzisiaj jadłam zestaw z kfc i zagryzałam lodami frytkia co do kiszonych to już mi przeszło wolę świeże warzywa i owoce
chociaż dzisiaj sobie przegryzam suszone morelki
no pewnie przez to doświadczenie tak się nastawiamy
u chłopaka nic trudnego tylko z ptaszkiem czasem mogą być problemy, bo trzeba w środku czyścić itd hehe a dziewczynka nawet nie wiem co się z Nią robi, widziałam tylko jak koleżanki swoje córki przewijały, ale ja w życiu, tylko posikanej dziewczynce co najwyżej pieluszkę zmieniłam raz czy dwa ,ale kupy nie sprzątałam
hehe chyba po prostu się boje mieć córke heheh bo będę bała się przewijać ;oo
Livia
Nela
Marcel
-
karmelek wrote:hej, hej
moj mąż cos ostatnio na dziewczynke nastawionypoza tym z kim bym nie rozmawiala to mowi mi ze jak bardzi ciąża daje popalic na początku, to na dziewczynke
ile w tym orawdy niedlugo sie przekonam
myslicie ze na tym genetycznym usg bedzie juz widac co sie kryje?bo ide pod koniec 13 tyg. czy to jeszcze za wczesnie??
Podobno narządy chłopca można zobaczyć już 11-12 tc, ale myślę, że jak lekarz nic nie zobaczy to powie że jeszcze za wcześnie.
No mi ciąża w ogóle nie daje popalić, więc ciekawe czy synek będzie...
-
A mi od wczoraj dziewczyny wszystko gorzko smakuje.
Zupa ogórkowa, mimo że kwaśna, to jakaś gorzka, koktajl owocowy (pyyychotka) - a tym razem gorzki, frytki z Mc donald (po raz pierwszy nie mogłam ich przełknąć) - gorzkie...
U mnie jest bardzo dużo opcji co do imion, więc poczekamy na potwierdzenie od lekarza.
-
Pati dzięki:) ślepota przeze mnie przemawia:).
Ja dziś czuję się paskudnie, wymotuję, do tego mdłości i ból głowy, blee. Powoli wymiękam. Nie mam smaku do jedzenia, ani do picia. Brzuszka u mnie nadal nie widać.Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
Ja zachcianek smakowych nie mam, ale kiszonki zdziałały cuda na zaparcia i metoda- siedzieć do skutku
Mdłości bywają, ale nie są jakieś zbijające z nóg, grunt to nie dopuścić do uczucia głodu- reszta jest absolutnie do przeżycia.
Choć uwielbiam Big Maca z McDonalds a jak go sobie kupiłam, zjadłam kęs i myślałam, że zacznę wymiotować. Moja zachcianka to wegetarianizm- mięso powoduje mdłościWięc wcinam wszelkie warzywa i owoce
Relanium już działa- czas spać
Kiedy Cudak zacznie słyszeć? Będę mu czytać książki! -
Idia wrote:Ja zachcianek smakowych nie mam, ale kiszonki zdziałały cuda na zaparcia i metoda- siedzieć do skutku
Kiedy Cudak zacznie słyszeć? Będę mu czytać książki!
No właśnie wyczytałam, że w 10Hbd ukształtuje się już ucho ostatecznie, więc od 11 ma szansę zacząć coś podsłuchiwaćale ponoć reaguje na bodźce akustyczne dopiero między 4 a 5 miesiącem.
Idia lubi tę wiadomość
-
hehe co do tego sprawdzania płci to mam ogromną nadzieję, że jednak tym razem szybko zobaczę, bo Marcelo jajeczka i ptaszka pokazał łaskawie mamusi w 34tc dopiero ;P A i moja mama zapowiedziała, że ciuszków to ona nakupi maluśkich tylko musi znać płeć, idzie ze mną w czwartek na usg, bo pracuje piętro niżej tylko ,więc zajdzie i powinni jak zwykle poza kolejką mnie przyjąć hehe jak dobrze mieć rodzine pracującą w szpitalu
hehe tak samo było z diabetologiem
kolejka oo z 30 osób heheh ale mieli miny jak przyszłam i od razu do gabinetu weszłam, a co trzeba korzystać ze swoich przywilejów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 22:02
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:hehe co do tego sprawdzania płci to mam ogromną nadzieję, że jednak tym razem szybko zobaczę, bo Marcelo jajeczka i ptaszka pokazał łaskawie mamusi w 34tc dopiero ;P A i moja mama zapowiedziała, że ciuszków to ona nakupi maluśkich tylko musi znać płeć, idzie ze mną w czwartek na usg, bo pracuje piętro niżej tylko ,więc zajdzie i powinni jak zwykle poza kolejką mnie przyjąć hehe jak dobrze mieć rodzine pracującą w szpitalu
hehe tak samo było z diabetologiem
kolejka oo z 30 osób heheh ale mieli miny jak przyszłam i od razu do gabinetu weszłam, a co trzeba korzystać ze swoich przywilejów
Pati pewnie że korzystaj, niech się patrzą. Inni tak robią to Ty w tym stanie tym bardziej powinnaśxpatiiix3 lubi tę wiadomość