X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    no nic nie pozostaje tylko czekac :-)
    co do imion to mamy duzo propozycji i raczej jestesmy zgodni:-)
    ale zobaczymy jak juz konkretnie bedziemy wiedziec co sie w brzuszku kryje:-) narazie sama nie moge sie zdecydowac :-)

Ale zdradź nam swoje typy no :D

karmelek lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek - mój gin ostatnio jak byłam na wizycie to dziewczynie w 13 t3d już podał płeć, ale to chłopaka ma ona i było widać już i powiedział jej, z dziewczynką tak szybko pewnie nie potwierdzi, ale to zalezy też czy Dzidzia się odkryje :)

Też chciałabym córcię i mąż bardzo nastawiony na córcię, a jak będzie synek to będzie mamusiny synek :)

karmelek, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) no wiec jesli dziewczynka to myslimy o Alicji, Adriannie, Jagodzie, Zosi, Aleksandrze ( tu typ mojego meża i synka ale ja raczej jestem na nie bo mamy synka Aleksandra ;) )
    jesli chlopiec to Filip, Wojtek, Jaś, Antek

i pewnie jeszcze nam coś do glowy wpadnie :-)

xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Goplana lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe synki to mamusine z natury zazwyczaj hehe :D Mój to taki maminsynek ,że dzisiaj rano przez godzinę wisiał mi na szyi nie chciał ode mnie odejść, ale to chyba temu, że troche się rozpłakałam, a potem już mnie nie chciał puścić i głaskał mnie po policzku, dziecko to skarb najcenniejszy na świecie ,a teraz sobie słodko chrapie mój syńcio hehe :P

Viviana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie nadal wstręt do jedzenia :P troszeczke zjem czegokolwiek i już mnie mdli

a jak tam Wasze brzuszki ? powiększyły się co nieco? bo mój póki co stoi w miejscu, jaki był taki jest

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheheh Pati,fajnie to zabrzmialo,ze chcialabys zobaczyc ptaszka :-) :-) ,ja wczoraj zrobilam szarlotke i zjedlismy na goraco z lodami,pychotaaaa

xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj synek tez mamusi jest :-) a pieszczoch z niego straszny, z tym tylko ze moj już starszy i bardzo rozumny :-). teraz tak sie o mnie troszczy bo wie ze w brzuszku nosze dzidziusia, to co chwile biegaja z moim męzem na zmiane i pytaja czy mi czegos nie potrzeba :-)

sylvi u mnie troche brzuch juz widac, ale w szczegolnosci czuje to ja bo mam problem juz ze spodniami, szczególnie w nich usiaść :-) dzisiaj to na powaznie musze usiasc i zakupic sobie jakies spodnie na allegro :-)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi mój ciągle rośnie :D ostatnio miałam już 15cm więcej w talii :) jak się położę też sterczy do gry a wcześniej na leżąco był płaski tylko jak stałam albo siedziałam to wyskakiwał do przodu :D

blue hehe bo jednak chłopcy łatwiejsi w obsłudze są, a i ciuszki mam po Marcelu hehe a tak to wstążeczki kokarki opaski czesanie hehe no i ruszoffe ciuszki trzeba kupować, a szczerze nie lubię różowego :P więc jednak ptaszek mi bardziej by odpowiadał ^^

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no i narobiaś mi ochoty na szarlotke idę zaraz na spacer jak tylko się wykąpię hehe to chyba zrobi się dzisiaj i lody kupimy :P jak zjem mały kawałek to nie zaszkodzi może :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patii podobno w kolejnej ciązy brzuszek szybko wyskakuje :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    a u mnie nadal wstręt do jedzenia :P troszeczke zjem czegokolwiek i już mnie mdli

a jak tam Wasze brzuszki ? powiększyły się co nieco? bo mój póki co stoi w miejscu, jaki był taki jest

Mój jest ogromny i go widać!
    chodzę w bluzkach i swetrach oversize, więc na razie maskuję, gorzej z dołem, zwykłe spodnie odpadają, a ciążowe mi ... spadają.
    Zostają mi sukienki dresowe ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • karmelek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    patii podobno w kolejnej ciązy brzuszek szybko wyskakuje :)
    z tym bywa różnie bywa chociaz teraz tez mam szybciej brzuszek niz w pierwszej ciazy, ale bez przesady :-)

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tym bardziej ,że niecały rok po porodzie druga ciąża :) Ale mi się wydaje, że część brzuszka to tak naprawdę wypchnięte jelita do góry, bo dopiero teraz zaczął mi się robić taki prawdziwy ciążowy powoli i czuć już z linią majtek powiększającą się macicę tak parę cm nad spojenieniem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 12:41

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    z tym bywa różnie bywa chociaz teraz tez mam szybciej brzuszek niz w pierwszej ciazy, ale bez przesady :-)

U mnie jest przesada, naprawdę..:D
    nie napiszę o obwodzie, bo wstyd :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze już się nie mogę doczekać brzuszka a tu póki co spadek wagi i brak jakichkolwiek krągłości :(

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ok ja spadywuje sobie się wykąpię w końcu bo ile można w łóżku leżec hehe a zaraz trzeba iść :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba zaraz z ciekawosci sie zmierzę i na wagę stane :-). ostatni raz robilam to miesiac temu :-)

• Viviana Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie malutki brzuszek wyskoczył, ale normalnie wchodze w spodnie. W ubraniu nie widać, a już bym chciała widoczny. Jedynie jak leżę na plecach to widać fajną kuleczkę :)
    Ja narazie to nie moge przytyć i tak mało ważę, jem ile mogę i codziennie ciągle mniej, no moje Dzidzi to głodomorek. :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas będzie Kalina, Jagoda albo Hubert, Kajetan :) chociaż wolałabym chłopaka :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja razem z mężem jesteśmy zgodni co do imienia dziewczynki - jeżeli nic się nie zmieni będzie Jagódka, jednak na chłopca pomysłu nie mamy żadnego. Mam nadzieje, że będzie po mojej myśli i nie będę musiała wymyślać :p

Jak na razie nie mam jeszcze problemu ze spodniami, ale to pewnie kwestia czasu, macica już tak delikatnie się wybrzuszyła :))

rwi37s6.png
‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ