Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
mada_lena wrote:Czy Wy tez jesteście wiecznie zmęczone, senne i nic Wam sie nie chce? Ja bym spała, leżała i jadła jak nie mam mdlosci
Czasem czuje się jak staruszka,choc przed ciążą mogę powiedzieć że miałam dobra kondycję.
Wystarczy ze wejdę w domu po schodach i mam zadyszkę!
Ostatnio schyliłam się zeby załozyć buty i..mi sie ciemno przed oczami zrobiło,straciłam równowagę i uderzyłam głową o szafkę teraz mam guza i siniaka na pół czoła:/ -
Jestem umówiona na NT na 12 maja, co będzie 13t4d, i tak myślę, że może za późno jeśli okazałoby się, że coś jest nie w porządku... Kombinuję, żeby może się przepisać na 11t5d. Potem na prawie 2 tygodnie wyjeżdżam:(.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 11:27
-
a to genetyczne to jest ta przezierność karkowa czy jeszcze inne cudo? ja badanie będę miała w 13 tygodniu bo mój lekarz powiedział, że wtedy najlepiej czas jest do 14 tygodnia więc myślę Ewelina że nie masz się co stresować u mnie dzisiaj jakby trochę lepsze samopoczucie, chociaż nie chce mi się nic robić i czuję jakby supeł na żołądku ale jest ok
-
Idia wrote:Dziewczyny macie problemy z zaparciami? Ja leże od poniedziałku i już marzę o dłuższej wizycie w WC. Co pomaga na zaparcia? Kapusta kiszona, warzywa, jabłka jem tego bardzo dużo.
Ja wyrobiłam sobie nawyk. Nie ma - chcę czy nie chcę - codziennie o tej samej porze idę i czekam:).Idia lubi tę wiadomość
-
desou wrote:usg genetyczne można wykonywać od 11 tyg i 0 dni do 13 tyg i 6 dnia, także spokojnie
Dzięki dziewczęta. Trochę spanikowałam, bo miałam wrażenie, że czas na podjęcie ewentualnych kroków jest do końca 1 trymestru, co dawałoby bardzo mało czasu na dalszą diagnostykę i decyzję, ale czas jest do ok. 22 tyg, więc spokojnie.
Może to niepopularne, że o tym piszę, ale nie chcę być hipokrytką - muszę w razie czego znać swoje opcje... -
kochana, ja wyczytałam w książce dla cięzarówek, że fajnie działają leki zawierające doculan sodowy (np doculax) - bardziej szczegółowo nie dzialają one przeczyszczająco, ale nie dopuszczają do stwardnienia kału.
Możecie podpytać swego gina - ja łykam czasem i nie mam problemów większych -
hej też będę umawiała się teraz na usg genetyczne mnimo że mam dopiero 24 lata myślę ze warto zrobić. Heh ręce i cycki opadją jak przegrzebałam temat na forum na jakiejś stronie że nie powinno sie robić badań genetycznych miedzy 11 a 13 tyg bo istnieje duże ryzyko poronienia.
Od dziś stwerdzam że nic nie czytam bo nawet doczytałam się że kłucie i ciągnięcie w macicy (które mi towarzyszy w małym odczuwalnym stopniu)to początek poroniernia ochh.. a poprostu myślałam że macica się rozciąga ale nie wg wielu dziewczyn ciągnięcie w macicy to poronienie... A potem dziwować się że niektóre popadają w paranoje.
Pewnie ja też się martwie każdym objawem ale jakbym miala wnioskować moje bóle tym co piszą na forach to chyba bym musiala schować głowę w piasek i zapomnieć o ciąży..
-
Ja rozmawiałam z lekarzem na temat tych badań i on mi powiedział, że to jest normalne USG tylko, że dłuższe, bo zbierają wszystkie pomiary i nie szkodzi dziecku. Kazał nie czytać tych bzdur w internecie, bo co druga osoba to większy specjalista i wie lepiej od doświadczonych lekarzy
-
anusiaa90 wrote:Ja rozmawiałam z lekarzem na temat tych badań i on mi powiedział, że to jest normalne USG tylko, że dłuższe, bo zbierają wszystkie pomiary i nie szkodzi dziecku. Kazał nie czytać tych bzdur w internecie, bo co druga osoba to większy specjalista i wie lepiej od doświadczonych lekarzy