X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patix a ty na kiedy zapisałaś się na to Usg genetyczne ? Który to będzie u Ciebie tydzień ,dzień?

Bo mnie lekarka wcisnęła na 30 kwietnia-to bedzie mój 11 tydz 6 dzień,więc chyba ok co?

gg64l6d8uplrbvce.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to u mnie w czwartek w 11 tygodni skończone i 6 dniu będzie też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 10:51

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Czy Wy tez jesteście wiecznie zmęczone, senne i nic Wam sie nie chce? Ja bym spała, leżała i jadła jak nie mam mdlosci ;)
    też!
    Czasem czuje się jak staruszka,choc przed ciążą mogę powiedzieć że miałam dobra kondycję.
    Wystarczy ze wejdę w domu po schodach i mam zadyszkę!
    Ostatnio schyliłam się zeby załozyć buty i..mi sie ciemno przed oczami zrobiło,straciłam równowagę i uderzyłam głową o szafkę teraz mam guza i siniaka na pół czoła:/

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to usg genetyczne to jest robione dopochwowo czy przez brzuch? I to jest normalne usg tylko z pomiarami wszystkimi?

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem umówiona na NT na 12 maja, co będzie 13t4d, i tak myślę, że może za późno jeśli okazałoby się, że coś jest nie w porządku... Kombinuję, żeby może się przepisać na 11t5d. Potem na prawie 2 tygodnie wyjeżdżam:(.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 11:27

Ewelina
    hhojzmj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usg genetyczne można wykonywać od 11 tyg i 0 dni do 13 tyg i 6 dnia, także spokojnie :)

• Nata Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to genetyczne to jest ta przezierność karkowa czy jeszcze inne cudo? ja badanie będę miała w 13 tygodniu bo mój lekarz powiedział, że wtedy najlepiej :-) czas jest do 14 tygodnia więc myślę Ewelina że nie masz się co stresować :-) u mnie dzisiaj jakby trochę lepsze samopoczucie, chociaż nie chce mi się nic robić i czuję jakby supeł na żołądku ale jest ok :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie problemy z zaparciami? Ja leże od poniedziałku i już marzę o dłuższej wizycie w WC. Co pomaga na zaparcia? Kapusta kiszona, warzywa, jabłka jem tego bardzo dużo.

uwo9skjovnetfmk9.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Dziewczyny macie problemy z zaparciami? Ja leże od poniedziałku i już marzę o dłuższej wizycie w WC. Co pomaga na zaparcia? Kapusta kiszona, warzywa, jabłka jem tego bardzo dużo.

Ja wyrobiłam sobie nawyk. Nie ma - chcę czy nie chcę - codziennie o tej samej porze idę i czekam:).

Idia lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:56

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    usg genetyczne można wykonywać od 11 tyg i 0 dni do 13 tyg i 6 dnia, także spokojnie :)

Dzięki dziewczęta. Trochę spanikowałam, bo miałam wrażenie, że czas na podjęcie ewentualnych kroków jest do końca 1 trymestru, co dawałoby bardzo mało czasu na dalszą diagnostykę i decyzję, ale czas jest do ok. 22 tyg, więc spokojnie.

Może to niepopularne, że o tym piszę, ale nie chcę być hipokrytką - muszę w razie czego znać swoje opcje...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana, ja wyczytałam w książce dla cięzarówek, że fajnie działają leki zawierające doculan sodowy (np doculax) - bardziej szczegółowo nie dzialają one przeczyszczająco, ale nie dopuszczają do stwardnienia kału.

Możecie podpytać swego gina - ja łykam czasem i nie mam problemów większych :)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nietolerancję laktozy. Więc kibelek problemem nigdy nie był. Teraz nie pomaga mi nic a w kibelku nie byłam od poniedziałku. I już nie wiem czy brzuch boli bo macica czy zaparcie....

uwo9skjovnetfmk9.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój gin nic nie mówił o usg genetycznym... spytam sie go w srode

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie na zajęciach mówili że najlepiej 11-13tydzień ciąży usg genetyczne.

Przezierność karkowa i zespoły 13,18,21

nxbhnwz.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide pod koniec 13 tyg. na usg genetyczne, moja gin mowi ze wtedy najlepiej bo im wieksze dziecko tym dokladniej mozna pomierzyc:-)

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak dzwoniłam się umówić na badania genetyczne to babeczka powiedziała mi, że najlepiej zrobić w 13 tyg, a lekarz mówił, że mam zrobić te badania między 11 a 14

rwi37s6.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej też będę umawiała się teraz na usg genetyczne mnimo że mam dopiero 24 lata myślę ze warto zrobić. Heh ręce i cycki opadją jak przegrzebałam temat na forum na jakiejś stronie że nie powinno sie robić badań genetycznych miedzy 11 a 13 tyg bo istnieje duże ryzyko poronienia.
    Od dziś stwerdzam że nic nie czytam bo nawet doczytałam się że kłucie i ciągnięcie w macicy (które mi towarzyszy w małym odczuwalnym stopniu)to początek poroniernia ochh.. a poprostu myślałam że macica się rozciąga ale nie wg wielu dziewczyn ciągnięcie w macicy to poronienie... A potem dziwować się że niektóre popadają w paranoje.
    Pewnie ja też się martwie każdym objawem ale jakbym miala wnioskować moje bóle tym co piszą na forach to chyba bym musiala schować głowę w piasek i zapomnieć o ciąży..

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam z lekarzem na temat tych badań i on mi powiedział, że to jest normalne USG tylko, że dłuższe, bo zbierają wszystkie pomiary i nie szkodzi dziecku. Kazał nie czytać tych bzdur w internecie, bo co druga osoba to większy specjalista i wie lepiej od doświadczonych lekarzy

rwi37s6.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiaa90 wrote:
    Ja rozmawiałam z lekarzem na temat tych badań i on mi powiedział, że to jest normalne USG tylko, że dłuższe, bo zbierają wszystkie pomiary i nie szkodzi dziecku. Kazał nie czytać tych bzdur w internecie, bo co druga osoba to większy specjalista i wie lepiej od doświadczonych lekarzy
    Dokładnie! a ponoć często robione normalne usg też jest groźne ja od początku ciąży w ciągu 1 miesiąca miałam robone 4 razy i co dzidzia ma się dobrze

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ