X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.znanylekarz.pl/mariusz-sadowski2/ginekolog-polozna-poloznik/warszawa

Reverie lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Warszawę to ja mogę tutaj polecić : http://www.znanylekarz.pl/monika-przybylkowska/ginekolog-polozna-poloznik/warszawa.

Z chęcią chodziłabym do Pani doktor,bo jest wspaniała, ale niestety przyjmuje głównie prywatnie, więc łażę na abonament lux-med do innej.

Reverie lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    Jeśli chodzi o Warszawę to ja mogę tutaj polecić : http://www.znanylekarz.pl/monika-przybylkowska/ginekolog-polozna-poloznik/warszawa.

Z chęcią chodziłabym do Pani doktor,bo jest wspaniała, ale niestety przyjmuje głównie prywatnie, więc łażę na abonament lux-med do innej.

Znam ją z opinii, głównie jej męża haha (wykładowca), który ciągle powtarzał, że "ginekolog to nie zawód, to charakter..." Coś w tym jest, ja bym nie mogła w tym pracować :)

Kurcze, a ja już od 3 tygodni nie wiem co u mojego fasola... i w dodtatku dopiero za 4 tygodnie mam w planie...
    Chyba nie wytrzymam, szczególnie po dzisiejszych wydarzeniach :/ i polezę normalnie.
    Co prawda echo w sedesie mówi mi, że chyba żyje sobie głodomór.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dołanczam. Od poniedziałku leżę w łóżku bo twardnieje mi macica i mam skurcze. Cudak w zeszłą sobotę miał 1cm i bijące serduszko :)

Biorę lutkę i relanium.

KocieOczy, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, anusiaa90, Fidelissa lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam się :)
    Wszystko jak na razie cacy, maleństwo wcale nie jest takim maleństwem, ma już 3,35 cm! :)

Pech chciał, że wróciły mdłości dzisiaj, myslałam, że obrzygam mojego doktorka jak schodziłam z tronu, co skwitowane było "Mam się odsunąć?" ;):D

santoocha, Goplana, Czarnaa94, xpatiiix3, Lavendula, anusiaa90, Idia, KocieOczy, Fidelissa, Viviana, Cześka lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Znam ją z opinii, głównie jej męża haha (wykładowca), który ciągle powtarzał, że "ginekolog to nie zawód, to charakter..." Coś w tym jest, ja bym nie mogła w tym pracować :)

Kurcze, a ja już od 3 tygodni nie wiem co u mojego fasola... i w dodtatku dopiero za 4 tygodnie mam w planie...
    Chyba nie wytrzymam, szczególnie po dzisiejszych wydarzeniach :/ i polezę normalnie.
    Co prawda echo w sedesie mówi mi, że chyba żyje sobie głodomór.

Ooo tak, ginekologów zatrzęsienie, ale znaleźć DOBREGO SPECJALISTĘ już dość ciężko :)

A z usg się nie stresuj, idź po prostu za tydzień i już:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Dziewczyny doradźcie.
    Mialam już robioną morfologię, mocz, glukozę i WR.
    Teraz gin mi kazal na własną rękę, czyli prywatnie, za tamte nie płaciłam zrobić:
    toxo IgG, IgM
    HIV
    rózyczka
    HCV

i tyle. Czy robić jeszcze cytomegalię? Co jeszcze robiłyście? W ktorym tygodniu robiłyście badania? Już abstrahując, że są drogie, ale co poradzić.

Ja jeszcze robiłam EBV i cały profil wątrobowy i tarczycowy, ale robiłam w panice, także wystarczy Ci TSH, ft4 i cytomegalia :)

Viviana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia wrote:
    Cześć dziewczyny, dołanczam. Od poniedziałku leżę w łóżku bo twardnieje mi macica i mam skurcze. Cudak w zeszłą sobotę miał 1cm i bijące serduszko :)

Biorę lutkę i relanium.

"CUDAK", o raju :D:D:D

Idia lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam skierowanie na morfologię, magnez (mówiłam że mam problemy ze skurczami nóg), tsh, ft4, ft3, cytomegalię, hiv, toxo, różyczkę.
    Na grupę krwi nie, bo jestem/byłam honorowym dawcą, więc spisał sobie z legitymacji.
    I badanie moczu ogólne.

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dzięki ;) nie wiem czemu ale nie mogłam tego znaleźć a w tych z paskiem się zakochałam :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha i ja też mam legitke dawcy :)

rewolucja ale wielkoludek :D ciekawe ile mój będzie miał we czwartek :P

ewelina świetne wieści :)

idia witamy :) na kiedy termin.?

Mloda.Mama apeluję do Ciebie :P co z Naszą tabelką.? odzywaj się :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Idia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudak no bo lekarz stwierdził że po jedynie 2 miesiącach na clo, z PCO i niedoczynnością tarczycy to istny cud.
    Poza tym jest- a jakby go nie było. Poza tym to Cudak i już ;)

Termin mam na 21 listopada:)
    Uziemiona w łóżku co najmniej do środy po świętach.

Jeszcze nie mam żadnych badań. Pewnie mi lekarz zleci w środę po świętach wszystko. On zwykle wysyła na 24h do szpitala.

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

uwo9skjovnetfmk9.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia witamy :)

rewolucja to już fajny bąbelek :)

rwi37s6.png

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati od razu mi się przypomniały te 4 kg dzieci ;)
    glukoza w normie, więc taka uroda ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    santoocha i ja też mam legitke dawcy :)

No ładnie, a mnie się znowu wstyd robi:) mam Orh- i moim psim obowiązkiem powinno być oddawanie krwi, ale no kurde nie dam rady. Pewnie jakby coś przyszpiliło to wytrzymałabym te tortury na fotelu, ale dziewczyny z krwiodawstwa na BANK musiały by mnie resuscytować ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idia Witam Cię:)

Rewolucja super, że dzidziak ma już 3,5cm bardzo się cieszę:)

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja ja też mam 0Rh- krew oddawałam dwa razy, pierwszy na WOŚP-ie a drugi na rzecz mojego byłego szefa bo była potrzebna dla niego krew i bank potrzebował uzupełnić braki, więc oddałam :-) ja idę na badania w poniedziałek, nie wiem tylko czemu mam tokso jedynie Igm a różyczkę Igg, może powinnam sobie dopisać na tym skierowaniu?? ;) Ja też bym chciała już wiedzieć czy wszystko jest z maluszkiem ok, a tu jeszcze 13 dni do wizyty!!!!

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Rewolucja ja też mam 0Rh- krew oddawałam dwa razy, pierwszy na WOŚP-ie a drugi na rzecz mojego byłego szefa bo była potrzebna dla niego krew i bank potrzebował uzupełnić braki, więc oddałam :-) ja idę na badania w poniedziałek, nie wiem tylko czemu mam tokso jedynie Igm a różyczkę Igg, może powinnam sobie dopisać na tym skierowaniu?? ;) Ja też bym chciała już wiedzieć czy wszystko jest z maluszkiem ok, a tu jeszcze 13 dni do wizyty!!!!

Masz tak dlatego, że IgG mówi o tym, że przeszłaś daną chorobę, natomiast IgM odnosi się do sytuacji, kiedy pierwszy raz się natykasz na wajrusa ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja ja jak zdawałam ostatnim razem to zemdlałam haha jak wstałam to nagle łubudu i tylko otwieram oczy a nade mną chyba z 10 osób tylko pamiętam takie światło i jak padałam nie pamiętam tylko, że jak spowrotem wylądowałam na fotelu to mi się okropnie żygać chciało hahah ja mam 0 rh + :D ajj 4kg klocuszki nie straszcie mnie hehe :P cukier zapewne bedzie mi caly czas wariować jak przed ciążą, bo tarczyca tak sbie steruje moim organizmem ,że jednego dnia po posiłku mam mniej niż miałam przed i mogę słabnąć, a drugiego cholernie wysokie chociaż prawie nic nie jem :P chyba taka uroda mojej tarczycy.. :P

łaaa a ja aż do czwartku muszę czekać na to genetyczne stresuje się tym już trochę :P bo chciałabym wiedzieć jak tam mój dzieć kochany się trzyma :) ale całe szczęście usg z samego rana a na 10.45 wizyta u ginki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 20:58

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i widziałyście jak mój dzieć pięknie zmienił sie na suwaczku już w większego normalnego dzidziusia ;D jeju jak ja bym chciała już go zobaczyć a najbardziej poczuć ruchy cuuuuuuuuudowne uczucie :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ