X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane to trochę wizyt dzis jest, ja dziś rano jak wstałam to w ogóle nie miałam objawów, ale zanim się zebrałam na wizytę to mnie zemdliło ze stresu, będzie dobrze, trzymam kciuki za wizyty, idę się położyć, grzać przeziębienie.

Izia jak Ty sie czujesz, puszcza Cię choroba? Ja wczoraj czosnek, Prenalen, herbatki i jest nieco lepiej.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno kciukam za wszystkie Wasze wizyty i serca jak dzwon u fasolek! :)

Lavendula, KUNIAK lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, bardzo współczuję tym które muszę po raz kolejny przeżywać stratę...jak czytam o tym to wzbiera we mnie lęk. Wizyta za 13 dni i ciągle myślę o tym, czy dzidziak cały i zdrowy, no ale to chyba normalne i staram się zaraz myśleć pozytywnie i negować siebie w myślach za to że w ogóle mogą mi takie rzeczy przez myśl przechodzić...co do lekarza to ja chodze do dwóch, ogólnie zdecydowałabym się już na jednego, ale ta druga jest endo też a ja mam tarczycę, więc najpierw muszę znaleźć nowego endokrynologa:-) i tak Pan doktor założył mi kartę w 7 tygodniu na 1 wizycie i zlecił chyba z 10 badań, a u Pani doktor byłam w 6 tyg i nic, karty nie założyła dała jedynie na mocz i morfologię skierowanie, na kolejnej wizycie u niej w 9 tyg założyła mi kartę i dała na kilka badań tylko zastanawia mnie czemu na toksoplazmoze zarówno jeden jak i drugi lekarz dał tylko na IgM??
    jeżeli chodzi o sushi to moja przyjaciółka jadła w ciąży więc algi można :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna ja dzis po wizycie i tak jak ostatnio różnica między OM a USG 12 dni ale bąbel jest :) ma 1,8 cm serduszko pięknie bije - dziś słyszałam pierwszy raz i co było niesamowite rusza już rączkami i nóżkami. Lekarz mówił że to ruchy mimowolne trenujące mięśnie. SUper uczucie. Na chwile obecną zalecenia nie stresować się .wszystko rozwija się tak jak powinno:) następna wizyta 9 maja.

Lavendula, KocieOczy, Viviana, blue00, anusiaa90 lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach:)
    Ja mam wizytę dopiero za dwa tygodnie.... A ostatnio bylam 3tyg temu:( Tak mnie korci, zeby podejrzec mojego skarba:) tylko nie wiem czy jest sens. niestety moja ginka ma wolne, bo tak bym szła za tydzien.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też bym chodziła najchętniej co tydzień podejrzeć groszka :) niestety moja wizyta dopiero 7MAJA :( a tydzien po badanie prenatalne :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    ja też bym chodziła najchętniej co tydzień podejrzeć groszka :) niestety moja wizyta dopiero 7MAJA :( a tydzien po badanie prenatalne :)

Ehhh... mam tak samo :)

Musimy zdobyć adres pracy Santoochy :) ona jest weterynarzem i widziałam, że podgląda swojego groszka na USG dla psów :) :) :) Będziemy jeździć do niej co tydzień :D :D

KocieOczy, Monique, Viviana, Lavendula, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź Dotty, ja się muszę powstrzymywać żeby nie zaglądać do niego codziennie!
    Zagladałam we wtorek, miał niecałe 2cm i też się poruszał :D
    Póki co nadal konam z mdłościami i wymiotami, mimo torecanu. Idzie się wykończyć...

Dotty84, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaale weterynarz ma podobny sprzecior takiego usg dopochwowego ?:) sokri za ciekawość :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Monique Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no chyba to USG przez brzuch ;)))) Nie sądze żeby dopochwowym ktoś robił tym samym, którym się robi USG suk ;))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 12:34

Viviana lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie tak mnie to ciekawi :P
    a jesli przez brzuch to podziwiam ze juz widać :D

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zależy jaki weterynarz. Ja mam sondę do badania przez powłoki brzuszne, bo leczę psy i koty. Weterynarze od dużych zwierząt mają liniowe, czyli takie jak do dopochwowego dla kobiet, tyle że badają per rectum.
    Dla jasności- ja sobie robię przez brzuch :P

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh krejzolki ale faktycznie jakbym wygrała w totka to bym sobie kupiła swoje usg, najlepiej przenośne takie i by stało w domu hehe i bym chyba codziennie zaglądała :D o matko i brzuch mi rośnie z dnia na dzień startowałam z 74 w talii tym najszerszym miejscu a teraz 89cm... ;oo już +15cm a waga stoi w miejscu :P a jak tam u Was sporo cm przybyło.? :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dorotucha Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Słonka :) ja byłam wczoraj na wizycie niestety bez USG bo ginek do którego chodzę nie robi USG co wizytę ale zbadał mnie na fotelu i powiedział że ciąża rośnie i 5 maja zrobi USG. Mam trochę niską hemoglobine bo 12 i cukier niziutki jak na mnie bo 69 ale niby wszystko w normie. Schudłam tez 3kg bo nie mogę dużo jeść bo mdłości i wymioty nie pozwalają mi na to ale to nic niepokojącego bo podobno można chudnąć do 14 tygodnia ;) gdyby wymioty się nasilały dostałam jakieś doodbytnicze czopki które niby pomagają ;) Przepraszam że tak rzadko zaglądam ale nadal źle się czuję i gdy tylko mi trochę lepiej to ogarniam chatę bo mąż nie jest w stanie sam wszystkiego robić. Mam nadzieję że te mdłości wreszcie sobie pójdą i wrócę na regularne plotki ;) Pozdrawiam Was serdecznie drogie Ciężaróweczki ;)

Czarnaa94, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha dziekuję za wytłumaczenie :P
    Pati również gdybym miała tyle kasy i nie trzeba by było na nic wydawac bym zainwestowała w usg ;D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ja też chciałabym takie usg, już jak się staraliśmy o Dzidzię to chciałam takie by zobaczyć jak pęcherzyk rośnie :D
    Mnie coś brzuszek właśnie wyskoczył, jeszcze mało,bo w ubraniu nie widać ale jak leżę na plecach fajnie odstaje :)

Hej Dorotucha, też mam taką hemoglobinę, dostałam żelazo mimo, że jest w normie. Też schudłam, ale gin mowil, że w I trymestrze to jest normalne. Też mam te czopki gdyby wymioty bardzo męczyły.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się zastanawiam (być może pytanie już padło a ja przeoczyłam) jak często można robić usg. Pytam bo dziś byłam u lekarza na NFZ a w przyszłym tygodniu mam wizytę prywatna i nie wiem czy mogę wtedy zrobić usg czy niekoniecznie

f2w343r88uf9xtcb.png

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh... wszystkie chudną, a ja tylko przybieram :)
    skończyły się mdłości i pochłaniam jak odkurzacz... :/

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    ehh... wszystkie chudną, a ja tylko przybieram :)
    skończyły się mdłości i pochłaniam jak odkurzacz... :/

nie tylko ty... Mnie też przybywa w tempie zastraszającym

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na + bo apetyt jest, a wymiotów brak

goOlp2.png NJmJp2.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ