Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane to trochę wizyt dzis jest, ja dziś rano jak wstałam to w ogóle nie miałam objawów, ale zanim się zebrałam na wizytę to mnie zemdliło ze stresu, będzie dobrze, trzymam kciuki za wizyty, idę się położyć, grzać przeziębienie.
Izia jak Ty sie czujesz, puszcza Cię choroba? Ja wczoraj czosnek, Prenalen, herbatki i jest nieco lepiej. -
hej dziewczyny, bardzo współczuję tym które muszę po raz kolejny przeżywać stratę...jak czytam o tym to wzbiera we mnie lęk. Wizyta za 13 dni i ciągle myślę o tym, czy dzidziak cały i zdrowy, no ale to chyba normalne i staram się zaraz myśleć pozytywnie i negować siebie w myślach za to że w ogóle mogą mi takie rzeczy przez myśl przechodzić...co do lekarza to ja chodze do dwóch, ogólnie zdecydowałabym się już na jednego, ale ta druga jest endo też a ja mam tarczycę, więc najpierw muszę znaleźć nowego endokrynologa:-) i tak Pan doktor założył mi kartę w 7 tygodniu na 1 wizycie i zlecił chyba z 10 badań, a u Pani doktor byłam w 6 tyg i nic, karty nie założyła dała jedynie na mocz i morfologię skierowanie, na kolejnej wizycie u niej w 9 tyg założyła mi kartę i dała na kilka badań tylko zastanawia mnie czemu na toksoplazmoze zarówno jeden jak i drugi lekarz dał tylko na IgM??
jeżeli chodzi o sushi to moja przyjaciółka jadła w ciąży więc algi można -
Dziewczyna ja dzis po wizycie i tak jak ostatnio różnica między OM a USG 12 dni ale bąbel jest ma 1,8 cm serduszko pięknie bije - dziś słyszałam pierwszy raz i co było niesamowite rusza już rączkami i nóżkami. Lekarz mówił że to ruchy mimowolne trenujące mięśnie. SUper uczucie. Na chwile obecną zalecenia nie stresować się .wszystko rozwija się tak jak powinno:) następna wizyta 9 maja.
Lavendula, KocieOczy, Viviana, blue00, anusiaa90 lubią tę wiadomość
-
ja też bym chodziła najchętniej co tydzień podejrzeć groszka niestety moja wizyta dopiero 7MAJA a tydzien po badanie prenatalne
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Jula222 wrote:ja też bym chodziła najchętniej co tydzień podejrzeć groszka niestety moja wizyta dopiero 7MAJA a tydzien po badanie prenatalne
Ehhh... mam tak samo
Musimy zdobyć adres pracy Santoochy ona jest weterynarzem i widziałam, że podgląda swojego groszka na USG dla psów Będziemy jeździć do niej co tydzieńKocieOczy, Monique, Viviana, Lavendula, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Weź Dotty, ja się muszę powstrzymywać żeby nie zaglądać do niego codziennie!
Zagladałam we wtorek, miał niecałe 2cm i też się poruszał
Póki co nadal konam z mdłościami i wymiotami, mimo torecanu. Idzie się wykończyć...Dotty84, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
To zależy jaki weterynarz. Ja mam sondę do badania przez powłoki brzuszne, bo leczę psy i koty. Weterynarze od dużych zwierząt mają liniowe, czyli takie jak do dopochwowego dla kobiet, tyle że badają per rectum.
Dla jasności- ja sobie robię przez brzuch -
heheh krejzolki ale faktycznie jakbym wygrała w totka to bym sobie kupiła swoje usg, najlepiej przenośne takie i by stało w domu hehe i bym chyba codziennie zaglądała o matko i brzuch mi rośnie z dnia na dzień startowałam z 74 w talii tym najszerszym miejscu a teraz 89cm... ;oo już +15cm a waga stoi w miejscu a jak tam u Was sporo cm przybyło.?Livia
Nela
Marcel
-
Hej Słonka ja byłam wczoraj na wizycie niestety bez USG bo ginek do którego chodzę nie robi USG co wizytę ale zbadał mnie na fotelu i powiedział że ciąża rośnie i 5 maja zrobi USG. Mam trochę niską hemoglobine bo 12 i cukier niziutki jak na mnie bo 69 ale niby wszystko w normie. Schudłam tez 3kg bo nie mogę dużo jeść bo mdłości i wymioty nie pozwalają mi na to ale to nic niepokojącego bo podobno można chudnąć do 14 tygodnia gdyby wymioty się nasilały dostałam jakieś doodbytnicze czopki które niby pomagają Przepraszam że tak rzadko zaglądam ale nadal źle się czuję i gdy tylko mi trochę lepiej to ogarniam chatę bo mąż nie jest w stanie sam wszystkiego robić. Mam nadzieję że te mdłości wreszcie sobie pójdą i wrócę na regularne plotki Pozdrawiam Was serdecznie drogie Ciężaróweczki
Czarnaa94, xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
santoocha dziekuję za wytłumaczenie
Pati również gdybym miała tyle kasy i nie trzeba by było na nic wydawac bym zainwestowała w usgxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Pati ja też chciałabym takie usg, już jak się staraliśmy o Dzidzię to chciałam takie by zobaczyć jak pęcherzyk rośnie
Mnie coś brzuszek właśnie wyskoczył, jeszcze mało,bo w ubraniu nie widać ale jak leżę na plecach fajnie odstaje
Hej Dorotucha, też mam taką hemoglobinę, dostałam żelazo mimo, że jest w normie. Też schudłam, ale gin mowil, że w I trymestrze to jest normalne. Też mam te czopki gdyby wymioty bardzo męczyły.
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny