X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że może przedwczesne pytanie, ale jak wybieracie porodówkę? Właśnie próbuję wytłumaczyć mężowi, że nie będę rodzić w tej najbliższej, w której urodziłam wcześniejsze dzieci, bo mam złe doświadczenia i przeczucia. Ale trudno go się przekonuje. On traktuje poród jak zabieg np. wyrwania zęba a nie rozumie, że kobieta musi czuć się komfortowo, by poród przebiegał dobrze.

• Cześka Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre pytanie :) nigdy nie rodziłam i choć czasu jeszcze dużo to przechodzi mi przez głowę taka myśl, kompletnie nie wiem czym się kierować. Moja najbliższa i jedyna w Opolu porodówka to ta, w której miałam łyżeczkowania ( byłam wówczas bardzo zadowolona z opieki ) ale to tez ta "słynna" porodówka z ogólnopolskiej afery uśmiercenia córki bliźniaczki Bartłomieja Bonka także uczucia mam mocno mieszane.

Jak to w ogóle jest z porodówka, można sobie pojechać gdziekolwiek jak akcja porodowa się rozpocznie i muszą mnie przyjąć ?.

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja większego problemu z tym nie mam. szpital ginekologiczno-położniczy mam niespełna 1km od domu :) jest tam oddział patologii ciąży i neonatologiczny więc jakby się coś działo z maluchem to będzie w dobrych rękach, nie ma czasu na wożenie do innego miasta :)

goOlp2.png NJmJp2.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga bardzo wielkie wyrazy współczucia kochana trzymaj się cieplutko mam nadzieję, że szybko wróci do Ciebie Twój aniołeczek :***

Cześka mi urosły w pierwszej z D do E podczas laktacji F-G, a teraz z C do D póki co ale do końca jeszcze z rozmiar urosną albo dwa heheh już się boję jak znowu będę musiała z takimi cycorami chodzić, że większe od główki dziecka, aż strach ,że można przydusić hehe :P

madalenka no chałeczki znowu mi sie chce bo cukru nie podnosi :P jedyne co dobrze wchodzi od wczoraj, a dzisiaj z kolei cukry spadają mi szybko ,najlepiej to chyba, żebym cały czas siedziała z jedzeniem w ręku, bo będę mdleć :P

A co do porodówek to zależy chyba jakie miasto u mnie zależy czy się ma skierowanie, ewentualnie zależne od dyżuru gdzie się rodzi :)

Kocie Oczy i u mnie właśnie jest bardzo dobry oddział neonatologii w szpitalu w którym rodziłam i znowu chcę rodzić, no i tam mam jednego doktorka, który prowadził pierwszą ciążę i przyjmuje w poradni patologii ciąży przyszpitalnej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 10:35

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Mysz trzymaj sie. Jeszcze nic straconego.

Pati chałka była tak jak mówisz mniamniusna :) ehh szkoda, ze tak szybko sie skończyła:D
    Tez mam refluks. I na mnie wlasnie lepiej działa gaviscon. Rennie rowniez wyprobowalam, mam zawsze ze sobą w torebce, natomiast w domu tylko gaviscon. Pomimo smaku i konsystencji dla mnie jest numer jeden.

Fidelissa marchew z jabłkiem tak, ale z burakiem odpada. Kurczę, wiem ze zdrowe ale jakos nie moge przełknąć. Taki ma ziemisty posmak....
    Ale gotowany buraczek, barszczyk, albo sałatka z pieczonych buraczkow mmmmm

Wiecie co chodzi za mna sushi.... I zupa tajska. Ale wiem, ze bede po niej zdychac....jest mega ostra i zgaga żyć mi nie da.
    Nie wiecie przypadkiem gdybym w domu zrobiła sobie oszukane sushi z pieczona ryba albo krewetka np. czy możemy jesc nori??? To sa algi, chyba nie powinny zaszkodzić....
    krewetek i innych owocow morza na pewno nie mozemy.
    ale mozna pieczone i duszone rybki:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dziewczyny wpadlam sie pozegnac... Wczoraj bylam u lekarza... Diagnoza ciaza obumarla.... Peklo mi serce. nie wiem jak ja to wytrzymam... Dzis mnie juz do szpirala przyjeli :-(
    Mam nadzieje ze operacja bedzie bez komplikacji.

Trzymam mocno za Was kciuki.

Mam nadzieje ze kiedys uda mi sie miec swoje ukochane malenstwo

Kochanie bardzo mi przykro. Trzymaj sie.

qq87j44jhto0od0f.png

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie wymeczylo w nocy :/ Miałam ciężki wieczór wymiotowalam mocno po kolacji a pózniej położyłam sie do łóżka i w nocy obudziłam sie głodna ... Wiec zaczęłam palaszowac sucharki które mam przy łóżku ... No i powtórka z rozrywki , pół nocy nad kibelkiem :( Dziś mam wizytę wiec będę prosić lekarke o jakiś lek przeciwwymiotny bo sie wykończe :/ Maz nawet straszył kropka w nocy ze jak sie nie uspokoi to nazwiemy go Rzygimir albo Pawianna :D

Fidelissa, Monique, Lavendula, Czarnaa94, anusiaa90 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Ale mnie wymeczylo w nocy :/ Miałam ciężki wieczór wymiotowalam mocno po kolacji a pózniej położyłam sie do łóżka i w nocy obudziłam sie głodna ... Wiec zaczęłam palaszowac sucharki które mam przy łóżku ... No i powtórka z rozrywki , pół nocy nad kibelkiem :( Dziś mam wizytę wiec będę prosić lekarke o jakiś lek przeciwwymiotny bo sie wykończe :/ Maz nawet straszył kropka w nocy ze jak sie nie uspokoi to nazwiemy go Rzygimir albo Pawianna :D

super imionka:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże dziewczyny , teraz odczytałam :( Bardzo mi przykro :/ Agus trzymaj sie kochana! Mysz a ty ? Może jeszcze nie wszystko stracone ? Przecież krwawiący można z rożnych powodów :(

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)))) Ostatnio patrzyłam najbardziej popularne imiona męskie w Warszawie: miejsce pierwsze Jakub, miejsce ostatnie: Żyraf (!!!).
    Co to za imię ? :)))

Fidelissa lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz mam nadzieje ze jestes w szpitalu i ze wszystko ok. Moze Cie tam potrzymaja i polezysz spokojnie i wszystko sie unormuje:))

Kuniak wspolczuje wizyt w wc...

ja tez sie zastanawiam nad szpitalem
    cudnie byloby miec pokoj dla siebie z lazienka i polozna dla siebie

nie wiem jeszcze gdzie..
    poza tym zastanawiam sie nad ginekologiem caly czas nie jestem pewna tej mojej ginki
    cos mi nie pasi...

qq87j44jhto0od0f.png

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique , dobrze ze chociaż na ostatnim miejscu ten Żyraf OMG kto to wymyślił ?

Monique lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LOL, ja nie wiem, ale jak można tak skrzywdzić dziecko takim imieniem ? :P

Popatrzcie sobie tutaj, Żyraf to nie jedyne takie "piękne" :)

http://gorny.edu.pl/imiona/

KUNIAK lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ginki to ja jestem pewna profesjonalizmu swojej, naprawdę kobieta ma ogromna wiedzę , do tego jej maz tez jest ginem bardzo znanym w Krakowie i podobno jak jest jakiś trudny przypadek czy niepewność to zawsze ich pacjentka może liczyć na opinie i natychmiastowa konsultacje tego drugiego. Naprawdę wielki szacun za to , ale pracują w jednym z najbardziej hardkorowych szpitali :/ tzn szpitAlu uniwersyteckim a tam bym sie rodzic nie odważyła , tzn lekArze tam pierwsza liga ale warunki straszne a położne i pielęgniarki , podobno same starsze babki , hetery nieznająca pojęcia rodzic po ludzku :( Wiec tez mam zagwozdke

gg64l6d8uplrbvce.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monigue , moim faworytem na tej liście są Guantanamera i Tito (szkoda ze nie Mao) LOL. :D.

Monique, mada_lena lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monique wrote:
    LOL, ja nie wiem, ale jak można tak skrzywdzić dziecko takim imieniem ? :P

Popatrzcie sobie tutaj, Żyraf to nie jedyne takie "piękne" :)

Żyraf i Niunia to moi faworyci:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 11:13

Monique lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie the best z męskich to Torkil, dobrze że nie Torkill ;)))) Z żeńskich Mrówka na podium ;)))

mada_lena lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amnezja tez ladnie brzmi:D buhahaha

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tak mi przykro :( trzymaj się

Ja to mam ogromny dylemat z tym gdzie rodzic. Jakbym w moim mieście trafiła że mojej przyjaciółki mama miałaby dyżur bo jest polozna to bym się nie martwila. Ale ginekolodzy jakby nie było do dupy. Mój gin pracuje w szpitalu 100 km ode mnie i o ile on ma same pozytywne opinie to o tamtejszej porodowce ani jednej dobrej nie słyszałam. Najbardziej przekonuje mnie jak na razie szpital 20 km ode mnie dużo kobiet od nas tam ucieka i bardzo dobry gin tam przyjmuje ale też nie wiadomo na kogo.się trafi. Teraz trochę żałuję że do niego nie.poszłam a nie chce już teraz zmieniać. Najwyżej przejdę się do niego ze 3 razy i zobaczę jakie wrażenie na mnie zrobi

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dziewczyny wpadlam sie pozegnac... Wczoraj bylam u lekarza... Diagnoza ciaza obumarla.... Peklo mi serce. nie wiem jak ja to wytrzymam... Dzis mnie juz do szpirala przyjeli :-(
    Mam nadzieje ze operacja bedzie bez komplikacji.

Trzymam mocno za Was kciuki.

Mam nadzieje ze kiedys uda mi sie miec swoje ukochane malenstwo

Aga, tak mi przykro... <3

‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ