Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Hej, macie jakiś sposób na zgagę? Bo niewyrabiam....
    KOchana,

Renni - polecany również w ciąży. Pomaga na zgagę i dodatkowo zawiera dużo wapnia :)
    Tak doczytałam w książce dla cieżarówek.

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 - nie rozumiem Cię... czemu nie jesteś jeszcze w szpitalu??? Krwawienia się zdarzają i nie zawsze kończą się źle... ale trzeba być pod opieką lekarza!

Natychmiast do lekarza! A my trzymamy kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:32

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem takiego zachowania twojego mysz :0

• Monique Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, przecież tu wśród Nas były kobietki - są właściwie, które miały krwawienia a okazało się, że to nie to co najgorsze i ich maleństwo ma się teraz dobrze. Po co od razu się żegnać, nie rozumiem ? Mysz apelujemy do Ciebie: jedź do szpitala !

e43bfde7db.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz ja tez cie nie rozumiem.. przeciez sam lekarz mówił że te nitki krwi nie zagrażały - poza tym dziwne dla mnie że dostałaś wolne a biegasz po sklepach jak wczoraj.. ja bym dawno jechała do szpitala - może nie wszystko stracone a może przynajmniej jeśli jest źle to przebadają cię czemu tak się dzieje - w końcu to drugi raz to już powinni przebadać ..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz - Twoje czarnowidztwo i fatalne nastawienie do tej ciąży, to niemalże samospełniająca się przepowiednia... A teraz, zachowanie paradoksalne :/
    Racja, w szpitalu na tym etapie zbyt wiele nie pomogą, ale ani chwili bym nie czekała - musiałabym wiedzieć co się dzieje.

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reszta opisujac swoj przypadek wspomnialas, ze zauwazono jakas narosl na szyjce macicy, ktora trzeba obserwowac, moze to jest przyczyna krwawienia a nie dziecko, nawet nie chcesz tego sprawdzic

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego tak na nią naskoczyłyście? Podejrzewam, że już jest w drodze do szpitala a pisała tutaj, bo potrzebowała wsparcia. Zamiast tego mogła przeczytać, że jest conajmniej dzieciobójczynią! W stresie człowiek różne rzeczy mówi i pisze.
    Mysz, trzymaj się!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a szpitala się nie obawiaj - jak nie będzie wskazań do łyżeczkowania, to na pewno go nie zrobią....

To może być równie dobrze jakiś krwiak (moja koleżanka własnie tak miała), a dzidzia była całkiem zdrowa!

APELUJĘ DO CIEBIE!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pożegnanie się nie jest potrzebą wsparcia. To czego ona potrzebuje to zimny prysznic co najmniej. Od samego początku sama sobie złorzeczy a wszelkie próby wsparcia i dobrych rad miała głęboko w nosie co udowadniała swoim postępowaniem.

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My naskakujemy ale pozytywnie, w dobrej wierze - aby coś zrobiła, nikt tu nikogo nie obrażał !

e43bfde7db.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz trzymaj sie. Jeszcze nic straconego.

Pati chałka była tak jak mówisz mniamniusna :) ehh szkoda, ze tak szybko sie skończyła:D
    Tez mam refluks. I na mnie wlasnie lepiej działa gaviscon. Rennie rowniez wyprobowalam, mam zawsze ze sobą w torebce, natomiast w domu tylko gaviscon. Pomimo smaku i konsystencji dla mnie jest numer jeden.

Fidelissa marchew z jabłkiem tak, ale z burakiem odpada. Kurczę, wiem ze zdrowe ale jakos nie moge przełknąć. Taki ma ziemisty posmak....
    Ale gotowany buraczek, barszczyk, albo sałatka z pieczonych buraczkow mmmmm

Wiecie co chodzi za mna sushi.... I zupa tajska. Ale wiem, ze bede po niej zdychac....jest mega ostra i zgaga żyć mi nie da.
    Nie wiecie przypadkiem gdybym w domu zrobiła sobie oszukane sushi z pieczona ryba albo krewetka np. czy możemy jesc nori??? To sa algi, chyba nie powinny zaszkodzić....

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadlam sie pozegnac... Wczoraj bylam u lekarza... Diagnoza ciaza obumarla.... Peklo mi serce. nie wiem jak ja to wytrzymam... Dzis mnie juz do szpirala przyjeli :-(
    Mam nadzieje ze operacja bedzie bez komplikacji.

Trzymam mocno za Was kciuki.

Mam nadzieje ze kiedys uda mi sie miec swoje ukochane malenstwo

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Aga89 trzymaj się dzielnie...!

e43bfde7db.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymaj sie:(:(

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga następnym razem na pewno się uda!

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 :( wyrazy współczucia. Bądź dzielna.. Wierzę, że niebawem kolejna fasolka zostanie z Wami do końca :*

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dziewczyny wpadlam sie pozegnac... Wczoraj bylam u lekarza... Diagnoza ciaza obumarla.... Peklo mi serce. nie wiem jak ja to wytrzymam... Dzis mnie juz do szpirala przyjeli :-(
    Mam nadzieje ze operacja bedzie bez komplikacji.

Trzymam mocno za Was kciuki.

Mam nadzieje ze kiedys uda mi sie miec swoje ukochane malenstwo

Przykro mi...przytulam <3
    Na pewno jeszcze się uda Kochana! Będziemy na Ciebie czekać..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Dlaczego tak na nią naskoczyłyście? Podejrzewam, że już jest w drodze do szpitala a pisała tutaj, bo potrzebowała wsparcia. Zamiast tego mogła przeczytać, że jest conajmniej dzieciobójczynią! W stresie człowiek różne rzeczy mówi i pisze.
    Mysz, trzymaj się!

Jakbyś troszkę wcześniej do nas dołączyła na forum to byś czuła o co chodzi :)
    i dlaczego tak zareagowałyśmy.
    Nikt Myszy o takie rzeczy przecież nie oskarża, i na pewno wszystkie mamy nadzieję, że wszystko skończy się pozytywnie.

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Jakbyś troszkę wcześniej do nas dołączyła na forum to byś czuła o co chodzi :)
    i dlaczego tak zareagowałyśmy.
    Nikt Myszy o takie rzeczy przecież nie oskarża, i na pewno wszystkie mamy nadzieję, że wszystko skończy się pozytywnie.

Dobra, odpuszczam, chciałam dobrze a i mnie się dostało

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ