X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Hej, macie jakiś sposób na zgagę? Bo niewyrabiam....
    KOchana,

Renni - polecany również w ciąży. Pomaga na zgagę i dodatkowo zawiera dużo wapnia :)
    Tak doczytałam w książce dla cieżarówek.

Fidelissa lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 - nie rozumiem Cię... czemu nie jesteś jeszcze w szpitalu??? Krwawienia się zdarzają i nie zawsze kończą się źle... ale trzeba być pod opieką lekarza!

Natychmiast do lekarza! A my trzymamy kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:32

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem takiego zachowania twojego mysz :0

• Monique Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, przecież tu wśród Nas były kobietki - są właściwie, które miały krwawienia a okazało się, że to nie to co najgorsze i ich maleństwo ma się teraz dobrze. Po co od razu się żegnać, nie rozumiem ? Mysz apelujemy do Ciebie: jedź do szpitala !

e43bfde7db.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysz ja tez cie nie rozumiem.. przeciez sam lekarz mówił że te nitki krwi nie zagrażały - poza tym dziwne dla mnie że dostałaś wolne a biegasz po sklepach jak wczoraj.. ja bym dawno jechała do szpitala - może nie wszystko stracone a może przynajmniej jeśli jest źle to przebadają cię czemu tak się dzieje - w końcu to drugi raz to już powinni przebadać ..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz - Twoje czarnowidztwo i fatalne nastawienie do tej ciąży, to niemalże samospełniająca się przepowiednia... A teraz, zachowanie paradoksalne :/
    Racja, w szpitalu na tym etapie zbyt wiele nie pomogą, ale ani chwili bym nie czekała - musiałabym wiedzieć co się dzieje.

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z reszta opisujac swoj przypadek wspomnialas, ze zauwazono jakas narosl na szyjce macicy, ktora trzeba obserwowac, moze to jest przyczyna krwawienia a nie dziecko, nawet nie chcesz tego sprawdzic

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego tak na nią naskoczyłyście? Podejrzewam, że już jest w drodze do szpitala a pisała tutaj, bo potrzebowała wsparcia. Zamiast tego mogła przeczytać, że jest conajmniej dzieciobójczynią! W stresie człowiek różne rzeczy mówi i pisze.
    Mysz, trzymaj się!

Gosia_1987 lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a szpitala się nie obawiaj - jak nie będzie wskazań do łyżeczkowania, to na pewno go nie zrobią....

To może być równie dobrze jakiś krwiak (moja koleżanka własnie tak miała), a dzidzia była całkiem zdrowa!

APELUJĘ DO CIEBIE!!

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pożegnanie się nie jest potrzebą wsparcia. To czego ona potrzebuje to zimny prysznic co najmniej. Od samego początku sama sobie złorzeczy a wszelkie próby wsparcia i dobrych rad miała głęboko w nosie co udowadniała swoim postępowaniem.

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My naskakujemy ale pozytywnie, w dobrej wierze - aby coś zrobiła, nikt tu nikogo nie obrażał !

e43bfde7db.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz trzymaj sie. Jeszcze nic straconego.

Pati chałka była tak jak mówisz mniamniusna :) ehh szkoda, ze tak szybko sie skończyła:D
    Tez mam refluks. I na mnie wlasnie lepiej działa gaviscon. Rennie rowniez wyprobowalam, mam zawsze ze sobą w torebce, natomiast w domu tylko gaviscon. Pomimo smaku i konsystencji dla mnie jest numer jeden.

Fidelissa marchew z jabłkiem tak, ale z burakiem odpada. Kurczę, wiem ze zdrowe ale jakos nie moge przełknąć. Taki ma ziemisty posmak....
    Ale gotowany buraczek, barszczyk, albo sałatka z pieczonych buraczkow mmmmm

Wiecie co chodzi za mna sushi.... I zupa tajska. Ale wiem, ze bede po niej zdychac....jest mega ostra i zgaga żyć mi nie da.
    Nie wiecie przypadkiem gdybym w domu zrobiła sobie oszukane sushi z pieczona ryba albo krewetka np. czy możemy jesc nori??? To sa algi, chyba nie powinny zaszkodzić....

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Aga89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadlam sie pozegnac... Wczoraj bylam u lekarza... Diagnoza ciaza obumarla.... Peklo mi serce. nie wiem jak ja to wytrzymam... Dzis mnie juz do szpirala przyjeli :-(
    Mam nadzieje ze operacja bedzie bez komplikacji.

Trzymam mocno za Was kciuki.

Mam nadzieje ze kiedys uda mi sie miec swoje ukochane malenstwo

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
  • Monique Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Aga89 trzymaj się dzielnie...!

e43bfde7db.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymaj sie:(:(

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga następnym razem na pewno się uda!

• KocieOczy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 :( wyrazy współczucia. Bądź dzielna.. Wierzę, że niebawem kolejna fasolka zostanie z Wami do końca :*

goOlp2.png NJmJp2.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dziewczyny wpadlam sie pozegnac... Wczoraj bylam u lekarza... Diagnoza ciaza obumarla.... Peklo mi serce. nie wiem jak ja to wytrzymam... Dzis mnie juz do szpirala przyjeli :-(
    Mam nadzieje ze operacja bedzie bez komplikacji.

Trzymam mocno za Was kciuki.

Mam nadzieje ze kiedys uda mi sie miec swoje ukochane malenstwo

Przykro mi...przytulam <3
    Na pewno jeszcze się uda Kochana! Będziemy na Ciebie czekać..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Dlaczego tak na nią naskoczyłyście? Podejrzewam, że już jest w drodze do szpitala a pisała tutaj, bo potrzebowała wsparcia. Zamiast tego mogła przeczytać, że jest conajmniej dzieciobójczynią! W stresie człowiek różne rzeczy mówi i pisze.
    Mysz, trzymaj się!

Jakbyś troszkę wcześniej do nas dołączyła na forum to byś czuła o co chodzi :)
    i dlaczego tak zareagowałyśmy.
    Nikt Myszy o takie rzeczy przecież nie oskarża, i na pewno wszystkie mamy nadzieję, że wszystko skończy się pozytywnie.

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Jakbyś troszkę wcześniej do nas dołączyła na forum to byś czuła o co chodzi :)
    i dlaczego tak zareagowałyśmy.
    Nikt Myszy o takie rzeczy przecież nie oskarża, i na pewno wszystkie mamy nadzieję, że wszystko skończy się pozytywnie.

Dobra, odpuszczam, chciałam dobrze a i mnie się dostało

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ