X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • candy Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja generalnie szybko łapie z otoczenia choróbska. W czwartek zaczęło mnie mocno boleć gardło, do tego w piatek doszła temperaturka, zabarwiona na pomarańczowo flegma, poszłam do rodzinnego i powiedziała, że bardzo dobrze, że teraz przyszłam bo możemy zadziałać łagodnym antybiotykiem - Duomox 1g . Dla pewności skonsultowałam się z ginekologiem czy mogę brać - potwierdził. Antybiotyk brałam od piątku a osłonowe dopiero od niedzieli więc swedzenie pewnie od tego. Cały czas się zastanawiam czy zastosować ten kremik czy się wstrzymać..

d2db9585a4f07c53cccd1d4d1622100b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • izia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ze smaruj - krem to nawet nie wkładasz do srodka.. ja mialam taka grzybice ze mnie piekła cała szyjka i musialam globulki..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • candy Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ten Gynazol jest z aplikatorem i jednorazowo się go 'wyciska' do pochwy! on sobie tam podobno tydzień 'leczy' :)

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FOT7CC9aj_exnwahn.jpg

Kupiłam żółte i czerwone śliwki za ciężką kasę (nie w Lidlu, tylko na targowisku), były obrzydliwe, zachciało mi się ciasta i eureka! przegenialne, wilgotniutkie, z marcepanem, śliweczki się sprawdziły, że omniomniom. Małż wyżera, ja po 2 kawałkach pękam :D

Przepis stąd: http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-sliwkowe-z-marcepanem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 18:47

Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie i mnie zgroza dopadła;/ dziś rano obudziłam się z łamaniem w kościach, temperaturą bolącym gardłem i strasznym katarem zatokowym:( Nie dałam rady w pracy ! okropna wojna z szefową;/ nie dałam rady w tej konwersacji poległam tyle przykrych słów usłyszałam Dla mnie tak kobieta jest nie ludzka i skończona ! Tyle ! od jutra ide na l4 nie chce mieć z nią nic wspólnego chociaż będę się sądzić z nią o moją wypłate za 1 miesiąć l4 i za pieniądze za mój niewykorzystany urlop... Takie uroki pracy u prywaciarzy !!!
    Dostalam od rodzinnego dzisiaj duomox 1g ale boje się go brać jutro z ginem to skonsultuje narazie jestem na syropku Prenalen..
    Mam dosyc tych nerwów aż mnie brzuch dzisiaj rozbolał:(

Dziewczyny jakaś porada na zapchany nos? bo oddychać nie mogę

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam duomox w pierwszym trymestrze i urodziłam zdrowego pięknego synka :D więc okti kochana bierz jeżeli trzeba lepiej nie dopuścić do gorszej infekcji niż później sobie pluć w brodę, że coś nie tak jest ,ale każda mama wie co dla Niej i jej dziecka jest najlepsze, także jeżeli czujesz się na tyle dobrze ,żeby bez antybiotyku ogarnąć choróbsko naturlnymi domowymi sposobami to nawet nie wykupuj chyba, że czujesz się bardzo źle, chociaż izi się prawie już udało szybko pokonać od początku choróbsko bez antybiotyku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 19:51

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti spróbuj wodę morska. Ponoć wąchanie chrzanu pomaga....nie wiem skad moja mama czerpie takie inf, ale musze przyznać ze jak mialam katar na poczatku ciazy kilka razy spróbowałam i troszke pomogło.

Teraz nie myśl o szefowej, niech spada. Zapewne jakas sfrustrowana damesa.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • candy Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to samo mi lekarze mówili co patii :) lepiej brać niż żałować! chociaż wiem, że z drugiej strony targają człowiekiem wątpliwości - "a może obejdę się bez leku.."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 19:55

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis dla odmiany cały dzien z bólem zoladka. Podejrzewam skórkę od pomidorkow koktajlowych. Od południa mnie trzymało dopiero zaczyna odpuszczać....masakra

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale któraś mamusia pisała, że ten antybiotyk jest z tej grupy bezpiecznej dla ciężarnych :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojj madalena trzymaj się kochana oby szybko przeszło pij dużo wody :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    FOT7CC9aj_exnwahn.jpg

Kupiłam żółte i czerwone śliwki za ciężką kasę (nie w Lidlu, tylko na targowisku), były obrzydliwe, zachciało mi się ciasta i eureka!

Och, od kilku dni chodzi za mną ciasto drożdżowe ze śliwkami... i cynamonem...
    A teraz to już mnie rozwaliłaś :) znaczy się trzeba zrealizować , kurcze jak tu skombinować węgierki... może mrożone?

jftycms.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dzięki pije herbatę za herbata do tego kaszka ryżowa z malinami. Powoli odpuszcza.

Za mna wczoraj chodził ananasowiec:) ale ucieranego ze śliwką tez bym pojadla

Fidelissa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo śliwki moja teściowa na swieta w grudniu kupiła kilka śliwek w markecie i o dziwo do tej pory w lodowce wytrzymała. prawie nie naruszona. Wyobrażacie sobie ile w niej chemii? Trzyma jedna i czekamy moze dotrwa do kolejnej gwiazdki.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj chałeczkę z masełkiem opyliłam prawie całą i cukier gitarka w normie :D hehe więc wsio 'oł rajt' nie taki diabeł straszny jak go malują :D

madalenka no to ciesze się, że już lepiej jest :)

A i dzisja byłam w końcu na posiadówie od 3 czy 4 dni :P i jaka ulga z 3 kg mniej :D sorki za szczerość ale dla mnie to jest powód do radości :D hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 20:12

mada_lena, Goplana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, macie jakiś sposób na zgagę? Bo niewyrabiam....

qq87j44jhto0od0f.png

• izia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja walcze bez antybiotyku - jest lepiej bo nie łamie w kosciach ale 37 ponad jest cały czas - katar tez mam mega i jak oddycham buzia jak spie to boli gardło.. jak jutro tak bedzie dalej to ide do lekarza ale to raczej wirus bo synek od wtorku je antybiotyk a katar ma ciagle i nawet 37 sie zdarza

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 wrote:
    Fidelissa tak się wtrącę jeśli mogę :) tak pacjentka sali porodowej ma prawo do PLANU PORODU jak to się ładnie nazywa ale uwierz mi to położna widzi i wie czy trzeba kroczę naciąć czy nie i nie chciała byś być na miejscu kobiety która kategorycznie zakazała nacięcia i pękła w gwiazdkę...dla położnej która się tego świadomie by dopuściła był by błąd w sztuce...
    Ok. Ale mozesz sie nie zgodzić na nacięcie w kierunku odbytu bo sie cieżko goi i paskudzi. Najlepiej na skos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 20:15

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati haha ja tez juz 3 dzien chodzę z nadbagazem:) zazdroszczę :) czekam na posiedzenie :)
    Fidelissa zimne mleko, małymi łykami i gaviscon. Współczuje ci, ja mam średnio co drugi dzien, a najgorzej wieczorem. A po soku pomarańczowym myślałam ze skonam. Szkoda, bo lubię bardzo .....

Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Ja zawsze robię sama twaróg, na ogniu, także wrzucam jajca i gotuję i już, z gotowego twarogu pascha już mi nie smakuje, dodaję tylko do serników i to takie twarogi "kostkowe" (a nie te obrzydlistwa seropodobne w wiaderkach).

Tu masz przepisy matki :)
    http://www.chillibite.pl/2011/04/doskonaa-pascha-wielkanocna.html

http://www.mamazone.pl/kuchnia/przepisy/male-dziecko/201403/pascha-bez-surowych-jajek.aspx

http://czarownie.blox.pl/2013/03/Pascha-z-bakaliami-z-mleka.html

Dzieki:)) moze sie skusze bo uwielbiam pasche :)

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ