Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja generalnie szybko łapie z otoczenia choróbska. W czwartek zaczęło mnie mocno boleć gardło, do tego w piatek doszła temperaturka, zabarwiona na pomarańczowo flegma, poszłam do rodzinnego i powiedziała, że bardzo dobrze, że teraz przyszłam bo możemy zadziałać łagodnym antybiotykiem - Duomox 1g . Dla pewności skonsultowałam się z ginekologiem czy mogę brać - potwierdził. Antybiotyk brałam od piątku a osłonowe dopiero od niedzieli więc swedzenie pewnie od tego. Cały czas się zastanawiam czy zastosować ten kremik czy się wstrzymać..
-
właśnie ten Gynazol jest z aplikatorem i jednorazowo się go 'wyciska' do pochwy! on sobie tam podobno tydzień 'leczy'
-
Kupiłam żółte i czerwone śliwki za ciężką kasę (nie w Lidlu, tylko na targowisku), były obrzydliwe, zachciało mi się ciasta i eureka! przegenialne, wilgotniutkie, z marcepanem, śliweczki się sprawdziły, że omniomniom. Małż wyżera, ja po 2 kawałkach pękam
Przepis stąd: http://www.mojewypieki.com/przepis/ciasto-sliwkowe-z-marcepanemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 18:47
Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Witajcie i mnie zgroza dopadła;/ dziś rano obudziłam się z łamaniem w kościach, temperaturą bolącym gardłem i strasznym katarem zatokowym:( Nie dałam rady w pracy ! okropna wojna z szefową;/ nie dałam rady w tej konwersacji poległam tyle przykrych słów usłyszałam Dla mnie tak kobieta jest nie ludzka i skończona ! Tyle ! od jutra ide na l4 nie chce mieć z nią nic wspólnego chociaż będę się sądzić z nią o moją wypłate za 1 miesiąć l4 i za pieniądze za mój niewykorzystany urlop... Takie uroki pracy u prywaciarzy !!!
Dostalam od rodzinnego dzisiaj duomox 1g ale boje się go brać jutro z ginem to skonsultuje narazie jestem na syropku Prenalen..
Mam dosyc tych nerwów aż mnie brzuch dzisiaj rozbolał
Dziewczyny jakaś porada na zapchany nos? bo oddychać nie mogę
-
Ja brałam duomox w pierwszym trymestrze i urodziłam zdrowego pięknego synka więc okti kochana bierz jeżeli trzeba lepiej nie dopuścić do gorszej infekcji niż później sobie pluć w brodę, że coś nie tak jest ,ale każda mama wie co dla Niej i jej dziecka jest najlepsze, także jeżeli czujesz się na tyle dobrze ,żeby bez antybiotyku ogarnąć choróbsko naturlnymi domowymi sposobami to nawet nie wykupuj chyba, że czujesz się bardzo źle, chociaż izi się prawie już udało szybko pokonać od początku choróbsko bez antybiotyku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 19:51
Livia
Nela
Marcel
-
Okti spróbuj wodę morska. Ponoć wąchanie chrzanu pomaga....nie wiem skad moja mama czerpie takie inf, ale musze przyznać ze jak mialam katar na poczatku ciazy kilka razy spróbowałam i troszke pomogło.
Teraz nie myśl o szefowej, niech spada. Zapewne jakas sfrustrowana damesa.
-
to samo mi lekarze mówili co patii lepiej brać niż żałować! chociaż wiem, że z drugiej strony targają człowiekiem wątpliwości - "a może obejdę się bez leku.."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 19:55
-
RewolucjaSięDzieje wrote:
Och, od kilku dni chodzi za mną ciasto drożdżowe ze śliwkami... i cynamonem...
A teraz to już mnie rozwaliłaś znaczy się trzeba zrealizować , kurcze jak tu skombinować węgierki... może mrożone?
-
a ja dzisiaj chałeczkę z masełkiem opyliłam prawie całą i cukier gitarka w normie hehe więc wsio 'oł rajt' nie taki diabeł straszny jak go malują
madalenka no to ciesze się, że już lepiej jest
A i dzisja byłam w końcu na posiadówie od 3 czy 4 dni i jaka ulga z 3 kg mniej sorki za szczerość ale dla mnie to jest powód do radości heheWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 20:12
mada_lena, Goplana lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
no ja walcze bez antybiotyku - jest lepiej bo nie łamie w kosciach ale 37 ponad jest cały czas - katar tez mam mega i jak oddycham buzia jak spie to boli gardło.. jak jutro tak bedzie dalej to ide do lekarza ale to raczej wirus bo synek od wtorku je antybiotyk a katar ma ciagle i nawet 37 sie zdarza
-
Ana0408 wrote:Fidelissa tak się wtrącę jeśli mogę tak pacjentka sali porodowej ma prawo do PLANU PORODU jak to się ładnie nazywa ale uwierz mi to położna widzi i wie czy trzeba kroczę naciąć czy nie i nie chciała byś być na miejscu kobiety która kategorycznie zakazała nacięcia i pękła w gwiazdkę...dla położnej która się tego świadomie by dopuściła był by błąd w sztuce...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 20:15
-
Pati haha ja tez juz 3 dzien chodzę z nadbagazem:) zazdroszczę czekam na posiedzenie
Fidelissa zimne mleko, małymi łykami i gaviscon. Współczuje ci, ja mam średnio co drugi dzien, a najgorzej wieczorem. A po soku pomarańczowym myślałam ze skonam. Szkoda, bo lubię bardzo .....Fidelissa, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
RewolucjaSięDzieje wrote:Ja zawsze robię sama twaróg, na ogniu, także wrzucam jajca i gotuję i już, z gotowego twarogu pascha już mi nie smakuje, dodaję tylko do serników i to takie twarogi "kostkowe" (a nie te obrzydlistwa seropodobne w wiaderkach).
Tu masz przepisy matki
http://www.chillibite.pl/2011/04/doskonaa-pascha-wielkanocna.html
http://www.mamazone.pl/kuchnia/przepisy/male-dziecko/201403/pascha-bez-surowych-jajek.aspx
http://czarownie.blox.pl/2013/03/Pascha-z-bakaliami-z-mleka.html
Dzieki:)) moze sie skusze bo uwielbiam pasche