X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 wrote:
    Hej Jula222 też mam termin na 24.11 :)

a robisz badania prenatalne ? :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bede robić test PAPPA i USG genetyczne...ale na to jeszcze kilka tygodni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam u siebie jedna dziwna rzecz, mianowicie rano idę wypuścić psa na dwór, ponieważ jest to starsza i chora jamniczka, to w druga stronę ja wnoszę.Jak już dojdę z nia po schodach na gore, to sama dysze jak pies. Mam taka zadyszkę ze hej. Wcześniej tak nie miałam.

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem wiem :)
    chcę się umówic gdzies w granicach 12-15 maj :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia_1987 wrote:
    Zauważyłam u siebie jedna dziwna rzecz, mianowicie rano idę wypuścić psa na dwór, ponieważ jest to starsza i chora jamniczka, to w druga stronę ja wnoszę.Jak już dojdę z nia po schodach na gore, to sama dysze jak pies. Mam taka zadyszkę ze hej. Wcześniej tak nie miałam.

nie martw się :) też to mam :) w ciąży szybciej się męcze :/ mimo ze przed biegałam przez 2 lata i zadyszka dopiero po 2godzinach..

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę się umawiać po następnej oficjalnej wizycie u gina i usg.Bo nie oficjalną zrobię sobie może w poniedziałek:)

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedy byłaś ostatnio na usg ?:)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek i zarodek miał 7 mm ale mierzenie było byle jakie i ponieważ wyszło że przez tydzień urosło tylko 2mm to stres mnie zżera i muszę to sprawdzić wcześniej niż za 3 tyg.Nawet tętno nie było posłuchane...a Twoje male takie duże już wyszło...

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 wrote:
    We wtorek i zarodek miał 7 mm ale mierzenie było byle jakie i ponieważ wyszło że przez tydzień urosło tylko 2mm to stres mnie zżera i muszę to sprawdzić wcześniej niż za 3 tyg.Nawet tętno nie było posłuchane...a Twoje male takie duże już wyszło...

Kochana każda ciąza jest inna :* kumpela jak była ostatnio na usg w 7w4d zarodek miał tylko 4mm, a wczoraj była na wizycie 12w2d i juz ma 5 cm ! :)

A lekarz mówił ci że jest zalążek serduszka?
    Mi np, nie właczyła do posłuchania bo nie chciałam sie stresowac czy za szybko czy za wolno :) najwazniejsze ze FHR uwidoczniono i było widac jak pulsuje :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było widać migający pikselek ale jaka wartość nie mam pojęcia,ani pęcherzyk nie był zmierzony.Ach wiesz pewnie mnie zrozumiesz bo widzę że też straciłaś jedną ciążę tak jak ja 3 lata temu i teraz każdy dzień to stres,spadek temperatury panika,brak mdłości to samo i wiem że tak do 12 tygodnia będzie:(

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie paskudna pogoda, ale pojechałam sobie do sklepów, bo nudzi mi się w domu. Połaziłam sobie po Lidlu i Biedronce i jak wróciłam do domu, to okazało się, że plamienie się nasiliło... Czyli jednak muszę sobie odpoczywać. Wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka z pracy, opieprzyła, że myślę o pracy, że mam odpoczywać... Powiedziałam jej dlaczego mnie nie ma, a w zasadzie, to tylko utwierdziłam ją w jej podejrzeniach. Powiedziała, że będzie się modliła za mnie i za moje dziecko, żeby wszystko było dobrze i żeby się udało.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Za to gmeram po necie od paru dni w poszukiwaniu przepisów na jakieś fenomenalne mazury :)

Paschy i baba jak zawsze z tradycyjnego przepisu, ale jakiegoś mazura mi się chce hmmmmmmm, znacie jakieś fajne receptury? (byle nie z kajmakiem błagam!) :)

Hej:)) a ja uwielbiam z kajakiem:)) a jak zrobić Pasche z sera pasteryzowanego i zeby nie było surowych jajek bo ich jesc nie możemy? Masz jakiś pomysł?

qq87j44jhto0od0f.png

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mierz tempki! :) dobrze Ci radzę :) wyluzujesz :) ja mam zakaz od gin mierzenia, bo po stracie strasznie panikuję..
    Mi również nie zmierzyła wczoraj pęcherzyka, ale był dośc duży jak na moje oko :) fasolek to wyglada jak kuleczka :) robiłą zdj z 70% zblizeniem wiec duzo nie widac tylko kropę :)
    Ana nie stresuj się :) spokojnie z fasolkiem wszystko ok :) ja sie najbardziej bałam i bać bede nastepnej wizyty bo Naszemu Aniołeczkowi serduszko przestało pracowac.. w 8 tyg wogole nie uwidoczniono ale nie było mowione ze ciaza obumiera kazała mi przyjść po 2 tyg, i niestety juz nie rosło a malało.. dlatego serduszko to dla mnie najwiekszy stres, dlatego chciałam tylko wiedziec czy bije nawet się popłakałam jak mi pokazała pulsujący kropek :)
    hmm.. co do mdłosci Kochana się nie martw :) u mnie jest w kratke.. w zeszłym tyg od poniedziałku straszne poprostu miałam juz dosc w sobote rano minęły jak ręką odjął:) a dziś jedynie to po kisielku był rzyg :) ale był przyjemny bo szybki i słodki :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bać się o maluszki będziemy już do końca :) teraz czy z ciążą wszytsko dobrze czy się dobrze maluszki rozwijają a pózniej pierwsze dni przedszkola szkoły wybory partnerek i wybryki jakie nam przysporzy :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    hmm.. co do mdłosci Kochana się nie martw :) u mnie jest w kratke.. w zeszłym tyg od poniedziałku straszne poprostu miałam juz dosc w sobote rano minęły jak ręką odjął:) a dziś jedynie to po kisielku był rzyg :) ale był przyjemny bo szybki i słodki :)

Dobre :-)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myśle o porodzie naturalnym z moim M.

Obym dała radę. Na wykładach mówili o tym ze mamy prawo decydować czy chcemy byc napięte czy nie i możemy dać instrukcje w planie porodu w jaki sposób. Potem najważniejsze jest aby dziecko natychmiast było położone skóra do skory. Aby nasze bakterie mogły go chronić-tak w skrócie :))) mamy prawo do min 2 godzin bebe na brzuchu:)

marynka lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula dzieki za dobre słowa.Mojemu poprostu przestało bić serduszko a objawem dla mnie że coś jest nie tak był totalny zanik objawów wiec jakoś te mdłości sa u mnie wyznacznikiem dobrostanu płodu a właściwie jeszcze zarodka...dla tego teraz tak świruje jak coś mi się nie podoba,mimo że po tamtej stracie zaraz zaszłam w kolejną ciąże i mam 2 letnią córeczkę.

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 wrote:
    Jula dzieki za dobre słowa.Mojemu poprostu przestało bić serduszko a objawem dla mnie że coś jest nie tak był totalny zanik objawów wiec jakoś te mdłości sa u mnie wyznacznikiem dobrostanu płodu a właściwie jeszcze zarodka...dla tego teraz tak świruje jak coś mi się nie podoba,mimo że po tamtej stracie zaraz zaszłam w kolejną ciąże i mam 2 letnią córeczkę.

Mi poprzednim razem też przeszły objawy. Jednak teraz w dalszym ciągu bolą mnie piersi, są jakieś takie wrażliwe i delikatne, bolą przy dotyku. To moze jest jeszcze szansa... Chociaż się nie łudzę.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa tak się wtrącę jeśli mogę :) tak pacjentka sali porodowej ma prawo do PLANU PORODU jak to się ładnie nazywa ale uwierz mi to położna widzi i wie czy trzeba kroczę naciąć czy nie i nie chciała byś być na miejscu kobiety która kategorycznie zakazała nacięcia i pękła w gwiazdkę...dla położnej która się tego świadomie by dopuściła był by błąd w sztuce...

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Hej:)) a ja uwielbiam z kajakiem:)) a jak zrobić Pasche z sera pasteryzowanego i zeby nie było surowych jajek bo ich jesc nie możemy? Masz jakiś pomysł?

Ja zawsze robię sama twaróg, na ogniu, także wrzucam jajca i gotuję i już, z gotowego twarogu pascha już mi nie smakuje, dodaję tylko do serników i to takie twarogi "kostkowe" (a nie te obrzydlistwa seropodobne w wiaderkach).

Tu masz przepisy matki :)
    http://www.chillibite.pl/2011/04/doskonaa-pascha-wielkanocna.html

http://www.mamazone.pl/kuchnia/przepisy/male-dziecko/201403/pascha-bez-surowych-jajek.aspx

http://czarownie.blox.pl/2013/03/Pascha-z-bakaliami-z-mleka.html

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 198 199 200 201 202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ