Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ach podobnie jest z decyzją co do wykonania lewatywy jasne możecie się nie zgodzić ale czy ta chwila dyskomfortu jest warta urodzenia dziecka przepraszam za słowa z kupą na głowie?Nie chodzi o nos położnej bo ta wiele się już nawąchała:D ale o Wasze dobre samopoczucie.
-
Kochane wczoraj gin mi powiedział że objawy mogą ustąpić juz do końca ciąży i maluszek się będzie dobrze rozwijać, w 1 ciazy wymiotki trwał u mnie od 6 tyg do 9, a mimo to ciąża obumarła.. teraz najwazniejsze jest zeby sie nie stresowac nie harcować za bardzo a dużo leżeć i pachnieć mi mdłości odeszły tak jak pisałam w sobote rano, a ból sutków od czego się zaaczeło ze wiedziałam ze jestem w ciązy tez ustapiły po bodajże 11dniach, co prawda teraz nie bolą ale są duuuuze sutki są ciemne i takie inne i są żyłki a w zasadzie pełno żyłek a tak innych objawow nie mam, jedynie jeszcze strasznie mnie 2 czy 3 tyg bolało w lewej pachwinie ale tez przeszło
-
Mysz86 wrote:Mi poprzednim razem też przeszły objawy. Jednak teraz w dalszym ciągu bolą mnie piersi, są jakieś takie wrażliwe i delikatne, bolą przy dotyku. To moze jest jeszcze szansa... Chociaż się nie łudzę.
Mysz, przeczytaj sobie "Sekret" Rhondy ByrneMonique, Fidelissa lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
nick nieaktualnyAna0408 wrote:Ach podobnie jest z decyzją co do wykonania lewatywy jasne możecie się nie zgodzić ale czy ta chwila dyskomfortu jest warta urodzenia dziecka przepraszam za słowa z kupą na głowie?Nie chodzi o nos położnej bo ta wiele się już nawąchała:D ale o Wasze dobre samopoczucie.
-
Ja w święta też będę gościem, tylko ciasta mamie porobie
W sobotę idę na urodziny do bratanicy i kompletnie nie wiem co kupić. Ona i tak wszystko zaraz w kąt rzuca a nie mam zamiaru niewiadomo ile kasy wydać. Nie jestem fanka drogich prezentów a ona i tak wszystko ma... Widziałam kubeczki fajne z imionami ale jej imienia nie było akurat. Zawsze mnie coś trafia jak muszę jej coś kupić.
-
Dotty84 wrote:KOchana,
Każdy poród jest inny i nie ma "złotego środka". Moja mama miała dwie cesarki (moja starsza siostra i ja) i jesteśmy piękne i zdrowe
Nigdy nie było z nami problemu, nie miałyśmy żadnych alergii i na pewno nie chorowałyśmy więcej niż inne dzieci
Myślę, że na każdy sposób znalazła by się cała lista za i przeciw - a najważniejsze jest to, żeby każda rodziła godnie i tak, jak uważa za słuszne..
Ja póki co jestem daleko od porodu drogami rodnymi (bez znieczulenia wogóle nie wchodzi w grę), ale nie wykluczoe, że jeszcze zmienię zdanie
i bądź tu mądry i pisz wiersze
Jakoś urodzić trzeba więc może zdać się po prostu na intuicje ... .
-
Cześć dziewczyny
byłam dzisiaj u gin w związku ze swędzeniem..
Przepisał mi Gynazol krem i w związku z tym na tydzień zamiennie luteinę pod język (bo stosuję dopochwowo).
Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dziecku. Jakoś pechowo dla mnie zaczęła się ta ciąża:( spotkałyście się z taką maścią? -
A ja nie myślę nawet o świętach, bo się nie najem hehe więc żadna frajda, ale póki co dzisiaj cukry są świetne góra 110 w dzień, nawet chałkę zjadłam z masełkiem i jest ok
Hehe a ja nie miałam lewatywy, a miałam zaparcie przed porodem i nawet o tym jakoś nie pomyślałam, że mogę się wypróżnić w trakcie wypychania dziecka i nic takiego mi się nie przydażyło ,ale pierwszy raz na kibelku był straszny 2 dni po porodzie nikomu tego nie życzę hehe
No i gratuluję dziewczyny serduszek świetne wieściLivia
Nela
Marcel
-
candy wrote:Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dziecku. Jakoś pechowo dla mnie zaczęła się ta ciąża:( spotkałyście się z taką maścią?
candy gdzie pechowo? ja miałm po owu rotawirusa, po nim grzybice wyleczona globulkami a teraz mega przeziebienie z gorączką .. twoje swedzenie to pikuś...
a co do lewatywy to przy cc jest zbawienna i z radością zrobie ją znów.. ten czas kiedy nie trzeba iść po cc na dłuższe posiedzenie jest bezcenny - doliczajac diete to ja pierwszy raz robiłam gdzies po tygodniu.. -
teraz we wtorek skończyłam brać antybiotyki na przeziębienie.. A dla dziecka podobno 7-10 tydzień są najważniejsze..
wykupiłam maść i na noc zaaplikuję
Dziewczyny Wy już o porodach myślicie? szalone