X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach podobnie jest z decyzją co do wykonania lewatywy jasne możecie się nie zgodzić ale czy ta chwila dyskomfortu jest warta urodzenia dziecka przepraszam za słowa z kupą na głowie?Nie chodzi o nos położnej bo ta wiele się już nawąchała:D ale o Wasze dobre samopoczucie.

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wczoraj gin mi powiedział że objawy mogą ustąpić juz do końca ciąży i maluszek się będzie dobrze rozwijać, w 1 ciazy wymiotki trwał u mnie od 6 tyg do 9, a mimo to ciąża obumarła.. teraz najwazniejsze jest zeby sie nie stresowac :) nie harcować za bardzo a dużo leżeć i pachnieć :) mi mdłości odeszły tak jak pisałam w sobote rano, a ból sutków od czego się zaaczeło ze wiedziałam ze jestem w ciązy tez ustapiły po bodajże 11dniach, co prawda teraz nie bolą ale są duuuuze sutki są ciemne i takie inne i są żyłki a w zasadzie pełno żyłek :) a tak innych objawow nie mam, jedynie jeszcze strasznie mnie 2 czy 3 tyg bolało w lewej pachwinie ale tez przeszło :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Mi poprzednim razem też przeszły objawy. Jednak teraz w dalszym ciągu bolą mnie piersi, są jakieś takie wrażliwe i delikatne, bolą przy dotyku. To moze jest jeszcze szansa... Chociaż się nie łudzę.

Mysz, przeczytaj sobie "Sekret" Rhondy Byrne :)

Monique, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Monique Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kiedyś Mysz polecałam Ci tę książkę :)

e43bfde7db.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy o ciastach a ja czekam na bigos w Święta :-)) normalnie tak za mną chodzi że szok, chociaż może się zdarzyć że w Święta nie będę miała na niego kompletnie ochoty...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o jedzeniu myslec nie mogę ;) praktycznie co jem w ciagu dnia to sucharki i pije wode..;/

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Monique Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj jak ja dawno w swoim życiu nie jadłam bigosu :)) ja jeśli chodzi o święta to czekam na wszystko oprócz ciast i słodyczy :)

Viviana lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam mega apetyt przeplatany z mdłościami.

• Viviana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez polecam książkę "Sekret" wiele rzeczy możemy do siebie przyciągnąć i warto myśleć pozytywnie, wiem, że to jest trudne w dzisiejszych czasach, ale nie można ciągle szukać dziury w całym.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam apetyt pod koniec dnia ale nie az taki duzy :)jeszcze się okaże ze głodzę Fasolkę bo mi sie jesc nie chce :(a raczej nie moge :(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 wrote:
    Ach podobnie jest z decyzją co do wykonania lewatywy jasne możecie się nie zgodzić ale czy ta chwila dyskomfortu jest warta urodzenia dziecka przepraszam za słowa z kupą na głowie?Nie chodzi o nos położnej bo ta wiele się już nawąchała:D ale o Wasze dobre samopoczucie.
    Mnie przy obu porodach przeczyscilo tak dokładnie, że lewatywa była absolutnie zbędna. Jednak ciało dobrze wie, jak się zachować. A opisana przez ciebie sytuacja może się zdarzyć chyba tylko podczas rodzenia na czworaka. A to chyba nie jest mile widziane na porodowkach.

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz obecnie pozycje wertykalne są bardzo powszechne choć zwykle ostatnie parcia wykonuje się w pozycji klasycznej:)

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w święta też będę gościem, tylko ciasta mamie porobie :)

W sobotę idę na urodziny do bratanicy i kompletnie nie wiem co kupić. Ona i tak wszystko zaraz w kąt rzuca a nie mam zamiaru niewiadomo ile kasy wydać. Nie jestem fanka drogich prezentów a ona i tak wszystko ma... Widziałam kubeczki fajne z imionami ale jej imienia nie było akurat. Zawsze mnie coś trafia jak muszę jej coś kupić.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    KOchana,

Każdy poród jest inny i nie ma "złotego środka". Moja mama miała dwie cesarki (moja starsza siostra i ja) i jesteśmy piękne i zdrowe :) :)
    Nigdy nie było z nami problemu, nie miałyśmy żadnych alergii i na pewno nie chorowałyśmy więcej niż inne dzieci :)

Myślę, że na każdy sposób znalazła by się cała lista za i przeciw - a najważniejsze jest to, żeby każda rodziła godnie i tak, jak uważa za słuszne..

Ja póki co jestem daleko od porodu drogami rodnymi (bez znieczulenia wogóle nie wchodzi w grę), ale nie wykluczoe, że jeszcze zmienię zdanie :)
    Ja myślę, że tu chodzi o to, że dzieci po cc są bardziej na to narażone aczkolwiek nie świadczy o tym że z każdym będzie coś nie tak.
    i bądź tu mądry i pisz wiersze ;)
    Jakoś urodzić trzeba więc może zdać się po prostu na intuicje ... :).

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Mysz, przeczytaj sobie "Sekret" Rhondy Byrne :)

Już mam pliczek mobi na Kindla.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • candy Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    byłam dzisiaj u gin w związku ze swędzeniem..
    Przepisał mi Gynazol krem i w związku z tym na tydzień zamiennie luteinę pod język (bo stosuję dopochwowo).
    Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dziecku. Jakoś pechowo dla mnie zaczęła się ta ciąża:( spotkałyście się z taką maścią?

d2db9585a4f07c53cccd1d4d1622100b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie myślę nawet o świętach, bo się nie najem hehe więc żadna frajda, ale póki co dzisiaj cukry są świetne góra 110 w dzień, nawet chałkę zjadłam z masełkiem i jest ok :P

Hehe a ja nie miałam lewatywy, a miałam zaparcie przed porodem i nawet o tym jakoś nie pomyślałam, że mogę się wypróżnić w trakcie wypychania dziecka i nic takiego mi się nie przydażyło ,ale pierwszy raz na kibelku był straszny 2 dni po porodzie nikomu tego nie życzę :P hehe

No i gratuluję dziewczyny serduszek świetne wieści :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candy wrote:
    Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dziecku. Jakoś pechowo dla mnie zaczęła się ta ciąża:( spotkałyście się z taką maścią?

candy gdzie pechowo? ja miałm po owu rotawirusa, po nim grzybice wyleczona globulkami a teraz mega przeziebienie z gorączką .. twoje swedzenie to pikuś...

a co do lewatywy to przy cc jest zbawienna i z radością zrobie ją znów.. ten czas kiedy nie trzeba iść po cc na dłuższe posiedzenie jest bezcenny - doliczajac diete to ja pierwszy raz robiłam gdzies po tygodniu..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • candy Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz we wtorek skończyłam brać antybiotyki na przeziębienie.. A dla dziecka podobno 7-10 tydzień są najważniejsze..
    wykupiłam maść i na noc zaaplikuję ;)
    Dziewczyny Wy już o porodach myślicie?:) szalone :):):):)

d2db9585a4f07c53cccd1d4d1622100b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • izia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candy a czemu miałaś antybiotyk na przeziębienie? pytam bo ja się męcze prenalenem itd ciekawa jestem jakie ty miałaś objawy ze przepisali ci antybiotyk.. a bralaś probiotyk? swedzenie to pewnie grzybica po antybiotyku...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ