Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach podobnie jest z decyzją co do wykonania lewatywy jasne możecie się nie zgodzić ale czy ta chwila dyskomfortu jest warta urodzenia dziecka przepraszam za słowa z kupą na głowie?Nie chodzi o nos położnej bo ta wiele się już nawąchała:D ale o Wasze dobre samopoczucie.

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wczoraj gin mi powiedział że objawy mogą ustąpić juz do końca ciąży i maluszek się będzie dobrze rozwijać, w 1 ciazy wymiotki trwał u mnie od 6 tyg do 9, a mimo to ciąża obumarła.. teraz najwazniejsze jest zeby sie nie stresowac :) nie harcować za bardzo a dużo leżeć i pachnieć :) mi mdłości odeszły tak jak pisałam w sobote rano, a ból sutków od czego się zaaczeło ze wiedziałam ze jestem w ciązy tez ustapiły po bodajże 11dniach, co prawda teraz nie bolą ale są duuuuze sutki są ciemne i takie inne i są żyłki a w zasadzie pełno żyłek :) a tak innych objawow nie mam, jedynie jeszcze strasznie mnie 2 czy 3 tyg bolało w lewej pachwinie ale tez przeszło :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    Mi poprzednim razem też przeszły objawy. Jednak teraz w dalszym ciągu bolą mnie piersi, są jakieś takie wrażliwe i delikatne, bolą przy dotyku. To moze jest jeszcze szansa... Chociaż się nie łudzę.

Mysz, przeczytaj sobie "Sekret" Rhondy Byrne :)

Monique, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Monique Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kiedyś Mysz polecałam Ci tę książkę :)

e43bfde7db.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy o ciastach a ja czekam na bigos w Święta :-)) normalnie tak za mną chodzi że szok, chociaż może się zdarzyć że w Święta nie będę miała na niego kompletnie ochoty...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o jedzeniu myslec nie mogę ;) praktycznie co jem w ciagu dnia to sucharki i pije wode..;/

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Monique Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj jak ja dawno w swoim życiu nie jadłam bigosu :)) ja jeśli chodzi o święta to czekam na wszystko oprócz ciast i słodyczy :)

Viviana lubi tę wiadomość

e43bfde7db.png
  • Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam mega apetyt przeplatany z mdłościami.

• Viviana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez polecam książkę "Sekret" wiele rzeczy możemy do siebie przyciągnąć i warto myśleć pozytywnie, wiem, że to jest trudne w dzisiejszych czasach, ale nie można ciągle szukać dziury w całym.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja mam apetyt pod koniec dnia ale nie az taki duzy :)jeszcze się okaże ze głodzę Fasolkę bo mi sie jesc nie chce :(a raczej nie moge :(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana0408 wrote:
    Ach podobnie jest z decyzją co do wykonania lewatywy jasne możecie się nie zgodzić ale czy ta chwila dyskomfortu jest warta urodzenia dziecka przepraszam za słowa z kupą na głowie?Nie chodzi o nos położnej bo ta wiele się już nawąchała:D ale o Wasze dobre samopoczucie.
    Mnie przy obu porodach przeczyscilo tak dokładnie, że lewatywa była absolutnie zbędna. Jednak ciało dobrze wie, jak się zachować. A opisana przez ciebie sytuacja może się zdarzyć chyba tylko podczas rodzenia na czworaka. A to chyba nie jest mile widziane na porodowkach.

• Ana0408 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz obecnie pozycje wertykalne są bardzo powszechne choć zwykle ostatnie parcia wykonuje się w pozycji klasycznej:)

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w święta też będę gościem, tylko ciasta mamie porobie :)

W sobotę idę na urodziny do bratanicy i kompletnie nie wiem co kupić. Ona i tak wszystko zaraz w kąt rzuca a nie mam zamiaru niewiadomo ile kasy wydać. Nie jestem fanka drogich prezentów a ona i tak wszystko ma... Widziałam kubeczki fajne z imionami ale jej imienia nie było akurat. Zawsze mnie coś trafia jak muszę jej coś kupić.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Cześka Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    KOchana,

Każdy poród jest inny i nie ma "złotego środka". Moja mama miała dwie cesarki (moja starsza siostra i ja) i jesteśmy piękne i zdrowe :) :)
    Nigdy nie było z nami problemu, nie miałyśmy żadnych alergii i na pewno nie chorowałyśmy więcej niż inne dzieci :)

Myślę, że na każdy sposób znalazła by się cała lista za i przeciw - a najważniejsze jest to, żeby każda rodziła godnie i tak, jak uważa za słuszne..

Ja póki co jestem daleko od porodu drogami rodnymi (bez znieczulenia wogóle nie wchodzi w grę), ale nie wykluczoe, że jeszcze zmienię zdanie :)
    Ja myślę, że tu chodzi o to, że dzieci po cc są bardziej na to narażone aczkolwiek nie świadczy o tym że z każdym będzie coś nie tak.
    i bądź tu mądry i pisz wiersze ;)
    Jakoś urodzić trzeba więc może zdać się po prostu na intuicje ... :).

3i49krhmf29pknts.png

dhi43e3kwcnz3lr3.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Mysz, przeczytaj sobie "Sekret" Rhondy Byrne :)

Już mam pliczek mobi na Kindla.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • candy Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    byłam dzisiaj u gin w związku ze swędzeniem..
    Przepisał mi Gynazol krem i w związku z tym na tydzień zamiennie luteinę pod język (bo stosuję dopochwowo).
    Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dziecku. Jakoś pechowo dla mnie zaczęła się ta ciąża:( spotkałyście się z taką maścią?

d2db9585a4f07c53cccd1d4d1622100b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie myślę nawet o świętach, bo się nie najem hehe więc żadna frajda, ale póki co dzisiaj cukry są świetne góra 110 w dzień, nawet chałkę zjadłam z masełkiem i jest ok :P

Hehe a ja nie miałam lewatywy, a miałam zaparcie przed porodem i nawet o tym jakoś nie pomyślałam, że mogę się wypróżnić w trakcie wypychania dziecka i nic takiego mi się nie przydażyło ,ale pierwszy raz na kibelku był straszny 2 dni po porodzie nikomu tego nie życzę :P hehe

No i gratuluję dziewczyny serduszek świetne wieści :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candy wrote:
    Mam nadzieję, że to nie zaszkodzi dziecku. Jakoś pechowo dla mnie zaczęła się ta ciąża:( spotkałyście się z taką maścią?

candy gdzie pechowo? ja miałm po owu rotawirusa, po nim grzybice wyleczona globulkami a teraz mega przeziebienie z gorączką .. twoje swedzenie to pikuś...

a co do lewatywy to przy cc jest zbawienna i z radością zrobie ją znów.. ten czas kiedy nie trzeba iść po cc na dłuższe posiedzenie jest bezcenny - doliczajac diete to ja pierwszy raz robiłam gdzies po tygodniu..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • candy Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz we wtorek skończyłam brać antybiotyki na przeziębienie.. A dla dziecka podobno 7-10 tydzień są najważniejsze..
    wykupiłam maść i na noc zaaplikuję ;)
    Dziewczyny Wy już o porodach myślicie?:) szalone :):):):)

d2db9585a4f07c53cccd1d4d1622100b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • izia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candy a czemu miałaś antybiotyk na przeziębienie? pytam bo ja się męcze prenalenem itd ciekawa jestem jakie ty miałaś objawy ze przepisali ci antybiotyk.. a bralaś probiotyk? swedzenie to pewnie grzybica po antybiotyku...

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ