X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Okti spróbuj wodę morska. Ponoć wąchanie chrzanu pomaga....nie wiem skad moja mama czerpie takie inf, ale musze przyznać ze jak mialam katar na poczatku ciazy kilka razy spróbowałam i troszke pomogło.

Teraz nie myśl o szefowej, niech spada. Zapewne jakas sfrustrowana damesa.
    Chrzan tarty Działa ! ładnie schodzi z nosa po sztachnięciu się ale najlepiej ro by było chyba sobie go do nosa zapakować to cały czas by był konfort.
    Przed chwilą miałam starcie z wymiotami :( za bardzo się przegłodziłam dzisiaj... i silne mdłości od stresu przemieniły się w wymioty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 20:21

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Pati haha ja tez juz 3 dzien chodzę z nadbagazem:) zazdroszczę :) czekam na posiedzenie :)
    Fidelissa zimne mleko, małymi łykami i gaviscon. Współczuje ci, ja mam średnio co drugi dzien, a najgorzej wieczorem. A po soku pomarańczowym myślałam ze skonam. Szkoda, bo lubię bardzo .....
    Dzieki:)

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti cieszę sie ze pomogło:)
    Zjedz cos lekkiego, głodowe mdlosci sa okrutne...
    Ja chyba skusze sie na chałke z masłem Pati narobiłas mi ochoty:)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti ty sie juz niczym nie stresuj tylko lez - ja jak leze to nie mam mdłosci 0 pojawiaja sie jak posiedze czy pochodze z pół godz

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od weterynarza. I wiecie co, przy pobieraniu krwi mojemu psu "zgasło mi światło". Jak się ocknęłam to byłam oblana wodą, i z tlenem w nosie. Wszyscy mieli wielkie oczy, a mój D największe.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Pati haha ja tez juz 3 dzien chodzę z nadbagazem:) zazdroszczę :) czekam na posiedzenie :)
    Fidelissa zimne mleko, małymi łykami i gaviscon. Współczuje ci, ja mam średnio co drugi dzien, a najgorzej wieczorem. A po soku pomarańczowym myślałam ze skonam. Szkoda, bo lubię bardzo .....
    Spróbuj sok nie z kartonu tylko wyciskamy i będzie ok.:)

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam. I niestety. W ogole z soków, ktore robilam sama wchodzi mi tylko marchewkowy.
    Nie mam po nim zgagi.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Próbowałam. I niestety. W ogole z soków, ktore robilam sama wchodzi mi tylko marchewkowy.
    Nie mam po nim zgagi.
    Dobry jeszcze jest burak marchew jabłko pycha

qq87j44jhto0od0f.png

• RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O buraki też bym zjadła, np. z pęczakiem mmmmmm.

Fidelissa lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Och, od kilku dni chodzi za mną ciasto drożdżowe ze śliwkami... i cynamonem...
    A teraz to już mnie rozwaliłaś :) znaczy się trzeba zrealizować , kurcze jak tu skombinować węgierki... może mrożone?

Wydaje mi się, że to ciasto będzie smakować z każdymi owocami, prócz bananów i cytrusów ;)
    działaj ;)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • izia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja mam właśnie problem z nadmiarem czosnku zdaje sie - tak mi buzuje w jelitach ze szok.. nie wiem jak dzis przespie noc czy nie padniemy tu wiec moja rada - ostroznie z czosnkiem... ;)

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos głodowych mdłości, to widzę że są strasznie niezrozumiałe dla otoczenia, szczególnie dla płci męskiej. Mój mąż i teść, gdy widzą jak mnie męczy to radzą, - to już nic nie jedz, przegłodzisz się i będzie lepiej.

No w sumie, kto je gdy go zbiera na wymioty - człowiek pokręcony... albo w ciąży :)
    Oczy teścia (jak 5zł), gdy po sesji na klopem, wykrzywiona jem banana - bezcenne :)

xpatiiix3, Lavendula, Fidelissa lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalenka heheh chałeczka była mniamuśna :D

fidelissa tak jak madalena mówiła gaviscon albo renni bo nie każdemu gaviscn odpowiada hehe smak albo kosystencja ale i mi pomagał, bo mam refluks a w ciąży mega nasilony, że aż często muszę 2-3 razy przełykać tego samego kęsa szamki :P

a ja z kolei przedobrzyłam bułeczka żytnia z masełkiem a tu cukier 150 ;oo i że niby co.? myśle sobie no przecież tak jak kazali a masło też dla cukrzyków zalecane bo flora i co cukier tak skoczył po bułce.? jednej bułce ,a może to stres po każdym jedzeniu.. ajj już sama nie wiem oby rano był w normie :)

A tak ogólnie to dla babci teraz się wygadałam, masakra no i jestem taka wściekła na R ,że bym mu chyba na ten moment wydłubała oczy, żeby był obok...

Fidelissa, mada_lena lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i krwawienia się nasilają. Może dlatego, że dziś pojechałam sobie na zakupy. Jutro odpoczywam.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysz86 wrote:
    No i krwawienia się nasilają. Może dlatego, że dziś pojechałam sobie na zakupy. Jutro odpoczywam.
    Mysz leżeć

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• desou Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 19:55

• izia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou ginekolog to jest jedna z ważniejszych osób w twoim stanie - to ona czuwa nad stanem twoim i dziecka, to ona powinna wykryc jakies nieprawidłowości lub problemy- takiej osobie powinno sie ufac - baardzo tez sie przydaje podczas porodu i nawet nie musi tam byc ale ważne ze ja znają i szanują - a chodzisz na nfz? tacy lekarze czesto choć nie zawsze jakoś bardzo sie nie przejmują ..

a co do innego lekarza to jak jestes w ciazy to powinien cie szybciej przyjac - ale te kolejki tez o czyms świadczą - ze lekarz jest warty

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam Was dziewczyny. Niestety leci już ze mnie porządnie, brzuch boli. Nie chcę jechać na razie do szpitala, bo chciałabym uniknąć łyżeczkowania, może się uda. Na razie dam sobie na wstrzymanie, odpuszczę kolejną ciążę, porobię badania, zrzucę parę kilogramów, zacznę zdrowiej się odżywiać, więcej się ruszać... Ale za jakiś czas spróbuję znowu...
    Zdrówka Wam życzę.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ginekologa, dentysty i fryzjera nie chodzi się z przypadku, bo można tego bardzo żałować :)
    Tak mi starsze koleżanki zawsze powtarzały :) i coś w tym jest.
    Ginekologa wybrałam sobie z polecenia, zbierając uprzednio porządny wywiad, pod kątem tego czego od niego oczekuję, ponad rok przed zajściem w ciążę.
    Póki co nie żałuję, ale kilka razy i tak ją "sprawdziłam", czy dobrze mnie prowadzi, idąc jednorazowo do innych znanych specjalistów.
    Ona póki co nie jest "znana", ale ma dobre opnie w środowisku, a przez to że nie jest taka oblegana (pewnie jeszcze) mam z nią kontakt i pamięta mnie, co daje duży komfort.

jftycms.png
  • KocieOczy Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Mysz!
    Jeszcze u lekarza nie byłaś, nie chcesz ratować swojego groszka, a już go 'uśmierciłaś' pod postem, po prostu BRAWO! Może i masz przeczucie, że niestety kolejny raz się nie udało, ale zachowujesz się niestosownie do sytuacji bo zamiast tu siedzieć i pisać to powinnaś być w drodze do szpitala!
    Szczęka opadła mi aż do piwnicy, weź się ogarnij dziewczyno.

Cześka, Fidelissa, Czarnaa94, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

goOlp2.png NJmJp2.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ