X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmykam spać dziewczęta... miłej nocy... i pewnie do jutra!!! :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No a co do zaparć ja wypiłam duphalac i wsio rozgoniło moje zaparcie raz jeden jedyny musiałam zadziałać, a to to samo co lactulosum czy jak to tam hehe smakuje jak syropek z glukozy wypijesz troszę poczekasz i jak pogoni to bieg przez przeszkody do wc :D

No właśnie u mnie nie jest tak ciekawie, bo lactulosum piję małymi łykami od początku ciąży, chyba zaczęłam w okolicy 10tc.
    Natomiast co do wagi, to mam od początku 4 kg więcej, 1 kg na m-c to nie jest źle, oby tak dalej.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi gratuluje:)) wszystkiego dobrego:))

Gratuluje wizyt i witam nowa koleżankę:))

Uciekam spać:)

sylvi lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Dziękuję Ci kochana :)
    jutro dam znać, lecz wieczorekim bo wizyta dopiero o 19.30 :( może w końcu zobaczę siusiaczka bądź i nie :)

3mam kciuki:):)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siaa machnij raz a polrządną dawkę :) widocznie przyzwyczaiłaś organizm już do tego syropu .. ;/

desou a mocno przy tym boli Cię brzucholek tak okresowo jakby.? no i ja mam właśnie dyskomfort taki aż zaboli jak siadam i mam spiętą piłeczkę, no a ta kula taka bo macica ale mały leży u mnie na prawdę mocno po lewej stronie i tak się przechyla na tą stronę :) u mnie jedna wielka bulwa taka jest twarda normalnie jak kamulec jakiś wielki, a i właśnie na ktg pokazało że to skurcze są i wtedy robi się jeszcze twardsza macica niż jest bo tak to prawie cały czas spięty brzuch ale nie tak jak prz skurczach wtedy to kamień... a mała kulka tylko jak wypcha dupkę ,główkę czy kopie wtedy widać taką małą kulkę wypukłą.. a wody.? jak z wodami.? masz w normie może za mało wód, u mojej koleżanki mało wód było i normalnie zamiast okrągły brzuch mieć to mała jej się odznaczała cała pod koniec już... ;/ ale ona już bezwodzie miała i cc musieli szybko robić pod koniec ciąży a wcześniej łapała normalnie za rękę albo nogę takie małowodzie było...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Dopiero dotarłam do domu...padam. Wizyta trwała godz. Usg polowkowe zaliczone:)
    Wszystko ok. Na 100% córcia :):)
    Jutro wrzuce zdjęcia :)

xpatiiix3, Lavendula, Goplana, KasiaKa, maaartinka, KUNIAK, Viviana, Fidelissa, karmelek, Nata, anusiaa90, Maga31, sylvi lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zaparcia pomogło mi siemie lniane pite przed snem a rano na czczo łyżka oliwy. popijam ja ciepła woda z cytryna. I po problemie. A i spacery, spacery, spacery:)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie jakieś sposoby na nerwobóle.... znowu mi zaatakowało pół klatki piersiowej, kark i łopatkę - od poniedziałku rano, druga doba - oszaleję, rwie, ciągnie, piecze, nie mogę głębiej oddychać bo kłuje, nie mam wygodnej pozycji do spania [leżenia] muszę ją zmieniać do parę chwil Wylądowałam na SORze - kroplówki - nic nie pomogło. Jedyne co mogę to magnez, potas i paracetamol co 6 godzin 2 tabletki - jestem przerażona - z zegarkiem w ręku patrzę kiedy mogę wziąć następne - tak boli - nie pamiętam kiedy ostatnio płakałam z bólu.......

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedna Lavendula. Nie zazdroszczę i trzymam kciuki, by szybko minęło. A ja dziś wybieram się do lekarza. Od jakiegoś czasu twardnieje mi brzuch i miałam wczoraj jakąś taką bardzo wodnistą wydzielinę, aż się przestraszyłam, że mi się wody sączą. Jak się położyłam, to mi przeszło. Muszę sprawdzić, co to było.

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Kuniak i planujesz cos pracodawcy mowic? Czy bedziesz tak pracowala caly czas?

Martinka,moj pracodawca wie o ciazy, bylam juz na zwolnieniu 3 tyg. bo byl czas ze nie moglam podniesc glowy zeby nie zwymiotowac :/
    Zamierzam pracowac do konca 6 msc,czyli do konca sierpnia o ile oczywiscie dam rade i wszystko bedzie ok.
    W pracy jestem rozliczana za gotowy projekt i zadowolenie klienta :) a wiec teoretycznie odemnie zalezy ile siedze codziennie ale w praktyce nie da sie tego zrobic szybciej, no i przyznaje ze ja jestem mniej wydajna nie umiem sie tak skupic jak wczesniej,na razie nie odczuwam niestety slynnego przyplywu energi
    Na szczescie atmosfera jest na prawde luzna i przyjemna,gdyby bylo inaczej pewnie siedzialabym na l4 od poczatku, ale ja lubie tam chodzic :))

Fidelissa, Goplana lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczynki w 16 tygodniu :)
    kolejny tydzień za mną.. jutro badania i wkrótce wizyta u gin :) już nie mogę się doczekać :)

e_v_e, karmelek lubią tę wiadomość

201411191762.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:15

• Idia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Dawno mnie nie było ;) w piątek idę na badania do szpitala :)
    Wy też czujecie już ruchy? Ten mój Cudak to jak kulka przetacza się przez mój brzuch, szczególnie jak słucham muzyki ;)

uwo9skjovnetfmk9.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie witaminy aktualnie bierzecie? Zastanawiam się czy kupić Penatal Duo czy LadeeVit..

201411191762.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano lepiej się czuję, wszystko nie jest tak ściśnięte, no i wyjdę na spacerek, pogoda się robi i słońce wychodzi. Miłego dnia

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Strupka Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję świeżo upieczonej mężatce!;)

Fidelissa dzięki za cynk, na pewno sprawdzę, mam nadzieję że u mnie też się sprawdzi.

Co do zaparć, to ja miałam tylko w początkowych tygodniach, ale profilaktycznie, codziennie rano piję na czczo szklankę ciepłej wody z cytryną i miodem i póki co problem nie wraca.

Ja biorę Femibion natal 2, i o dziwo nawet się już przyzwyczaiłam i połykam je bez większego problemu, ale ogólnie połykanie większych tabletek to dla mnie męczarnia. Przez jakiś czas brałam też LadeeVit bo dostałam od lekarza na przetestowanie ale wróciłam do Femibionu, skład mi się bardziej podoba.

Gratuluję wszystkich udanych wizyt!:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

relg9vvjdzp246mx.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj najadłam się strachu, też mnie złapał chyba jakiś nerwoból, jakieś duszności, byłam sama w domu, ehhh to było nieprzyjemne, wyglądało jak atak paniki na spaniu, ale miewałam takie sytuacje przed Dzidzią, tylko jednak teraz jest odpowiedzialność za Dziecko.

Dziś robiłam badania, zobaczymy jak wyjdą, w piątek gin. Dziś czuję się ok.

I musze iść na pocztę, bo mimo iż siedziałąm w domu mam awizo. ehhhhh

Trzymam kciuki za wizyty.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć :)

w końcu u nas nie pada!! :) co prawda zimno jest dalej ale liczę już na poprawę pogody, przynajmniej chce się z łóżka wstać :)

co do witamin ja biorę pregnę plus :) i składowo mi odpowiadają i są malutkie więc łatwo łykam :)

Desou mi też tak czasem brzuch twardnieje i mam wrażenie że dzidziuś ma w nim po prostu ciasno :/ czekam aż mi wreszcie zacznie rosnąć, żeby maleństwo mogło się trochę porozpychać

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w 18 tygodniu ciązy:))
    ja nadal nic nie czuje...
    i wkurzona jestem,ze nie znam plci.... no trudno miesiac poczekam do polowkowych mam je 7 lipca...

w poniedzialek ide z kuzynka na badania pernatalne jako wsparcie.
    czy juz Wam mowilam,ze ja rodze w listopadzie, ona w grudniu a moja siotra w styczniu? trojaczki beda:)

robie testy na prawo jazdy i sie mecze mam tez lekcje chcialabym do konca czerwca podejsc do egzaminu moze sie uda....
    wole jezdzic niz odpowiadac na te durne pytania...

dzisiaj troche cieplej moze wieczorkiem wybiore sie na spacer.

dzis w menu: szczawiowa z jajkiem, pstrag lososiowy z folii, mlode ziemniaczki i salata ze smietana a do tego kompot z ramarbaru..........mniam

pytalam ginki czy w 2 trymestrze zmieniac witaminy?
    i czy to prawda,ze po nich dzieci sa wieksze.
    powiedzila,ze to mit.
    jak dziecko ma duzych rodzicow to i tak bedzie duze. a witaminay pregnal plus mam zazywac do konca.

milego dnia

karmelek, Maga31 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendua wspolczuje. ja mam czasem rwe - obejmuje kregoslup dolna czesc i noge ruszyc sie nei moge.........masakra
    i nawet nie mozna termoforu przykladac tylko lezec pod koldra i czekac

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ