X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja też jestem wielbicielką kefirów i maślanek, maślanka + morele, kefir + truskawki, kefir + maślanka , do sera, do chleba, do chłodnika :) chyba zaczynamy mieć fazę na wapń :)

A potem się zaczną ponowne smęty "skaza białkowa" ;):D

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! co do suchej skóry to ja nałogowo używam ... wazeliny, kupuję ją tonami :D
    fakt faktem muszę się trochę namęczyć nakładając ją na ciało, ale opłaca się:)
    wazelina jest też rewelacyjna na rzęsy. Działa jak olejek rycynowy :)

I jeszcze olej kokosowy, taki w słoikach, jest genialny i świetnie pachnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:33

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Aha! co do suchej skóry to ja nałogowo używam ... wazeliny, kupuję ją tonami :D
    fakt faktem muszę się trochę namęczyć nakładając ją na ciało, ale opłaca się:)
    wazelina jest też rewelacyjna na rzęsy. Działa jak olejek rycynowy :)

I jeszcze olej kokosowy, taki w słoikach, jest genialny i świetnie pachnie:)
    Bardzo tłusty, jak smalec :) Stosowałam na mokro i na końcówki włosów, ale otwarty po 2-3 tyg. mi zjełczał i już tak ładnie nie pachniał... akurat to był mój okres intensywnie wymiotny i nie wiem czy do niego wrócę... ;) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:37

jftycms.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie trochę apetyt się uspokoił. Na początku jadłam co 2h co czasem dawało po 7 posiłków, bo inaczej witałam się z kibelkiem, teraz 5,6 posiłków więcej owoców, warzyw, nabiału też. Wcześniej chleb był nr 1, teraz raz owsianeczka, raz czeresienki, mandarynki... okres "głodowy" mam za sobą. ;-)

Skórę mam suchą, zwłaszcza na policzkach i sutkach. Nivea nie dawała rady. Kupiłam sobie balsam Sexy Mama Bielendy i jak na razie na resztę ciała się sprawdza :-)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Bardzo tłusty, jak smalec :) Stosowałam na mokro i na końcówki włosów, ale otwarty po 2-3 tyg. mi zjełczał i już tak ładnie nie pachniał... akurat to był mój okres intensywnie wymiotny i nie wiem czy do niego wrócę... ;) :D

No co Ty! ja mam otwarty słoiczek 250 ml dobrze ponad miesiąc i nic nie jełczeje! :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

Rewolucja, podobno przemiana materii w ciąży wzrasta, więc to może tłumaczyć utrzymywanie się wagi. Ja byłam w szoku, że po pierwszym trymestrze, pomimo tego, że żarłam co 2-3 godz, przybył mi tylko niecały kilogram. A nie miałam wymiotów poza sporadycznymi spowodowanymi głodem ;-)

Mnie kilka dni temu zaczęła swędzieć skóra na brzuchu. Mam z natury suchą skórę, więc specjalnie mnie to nie dziwi, chociaż brzuszek mi prawie wogóle nie urósł. Zaopatrzyłam się w różne naturalne olejki i mieszam je sobie z balsamem do ciała. Takie smarowidło nie jest tak tłuste jak sam olejek i szybciej się wchłania. Do drogeryjnych smarowideł przeznaczonych dla kobiet w ciąży straciłam zaufanie, gdy przeanalizowałam ich składy. W większości na pierwszym miejscu, czyli w największej ilości, są pochodne ropy naftowej - parafina albo petrolatum, które tworzą na skórze tylko powłokę ochronną, ale nie mają żadnych właściwości nawilżających.

RewolucjaSięDzieje, sylvi lubią tę wiadomość

• asia099 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222
    Jakoś nigdy nie słyszałam, żeby cytryna szkodziła, to tylko witamina c, a nadmiar usuwa się z moczem. Ja też piję wodę z cytryną, a czasem szklaneczkę na czczo, jak mnie zaparcia męczą (a niestety dość często męczą)

A jak u Was dziewczyny, czy zaparcia się pojawiają, co robicie żeby ich uniknąć? U mnie najgorzej jest po jakiejś uczcie (np.w sobotę byłam na urodzinach), wiadomo kawa i ciasto, potem kolacja, trochę mięsa, sałatek, coś na zimno... I dziś jest wtorek a mnie ciągle trzyma. Jem już wszystko pełnoziarniste, kefiry, jogurty, jabłka ale to niewiele daje... Poradźcie coś.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na zaparcia pomaga jedzenie suszonych śliwek, a jak je jeszcze kawą popiję to już jest efekt wspaniały:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja Wam pokażę mojego kulaska jak sobie leżymy na płasko, no i seksiastą zeberke hehe :)

500gvd.jpg

I od lewej, akurat z tej się wypina mi bardziej i jest różnica he

3ha1s.jpg

U Was też widać wypuklenie z którejś strony bardziej.? :) Mój akurat teraz w poprzek leży akurat z lewej strony bardziej a z prawej przy biodrze zapadnięty brzuchol hahah A i jeszcze jedno pytako mam czy tylko ja mam tak ,że jak siadam już mi coś brzuchol uwiera na dole i nie mogę za bardzo zgięta czy pochylona siedziec bardzij albo wyprostowana albo oparta to najlepiej, bo nie wygodnie mi i ciśnie mnie wtedy w dole :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 21:46

RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Maga31, Jula222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Madlen222
    Jakoś nigdy nie słyszałam, żeby cytryna szkodziła, to tylko witamina c, a nadmiar usuwa się z moczem. Ja też piję wodę z cytryną, a czasem szklaneczkę na czczo, jak mnie zaparcia męczą (a niestety dość często męczą)

A jak u Was dziewczyny, czy zaparcia się pojawiają, co robicie żeby ich uniknąć? U mnie najgorzej jest po jakiejś uczcie (np.w sobotę byłam na urodzinach), wiadomo kawa i ciasto, potem kolacja, trochę mięsa, sałatek, coś na zimno... I dziś jest wtorek a mnie ciągle trzyma. Jem już wszystko pełnoziarniste, kefiry, jogurty, jabłka ale to niewiele daje... Poradźcie coś.

A może spróbuj ogóry kiszone albo kapustę i zapij kefirem?
    ja tam nie wiem, na oko się wydaje, że może się zrobić koktajl "mołotowa";)
    Tylko się nie odwodnij ;)

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    A może spróbuj ogóry kiszone albo kapustę i zapij kefirem?
    ja tam nie wiem, na oko się wydaje, że może się zrobić koktajl "mołotowa";)
    Tylko się nie odwodnij ;)
    :D :D :D
    Kefir jednak jest uniwersalny :D

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a co do zaparć ja wypiłam duphalac i wsio rozgoniło moje zaparcie raz jeden jedyny musiałam zadziałać, a to to samo co lactulosum czy jak to tam hehe smakuje jak syropek z glukozy wypijesz troszę poczekasz i jak pogoni to bieg przez przeszkody do wc :D

Idia lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Madlen222

Kochana ja zaparcia miałam ale przez pierwsze 2 m-ce, potem jak ręką odjął. Teraz natomiast śmiem stwierdzić iż przemiana materii wręcz mi się poprawiła:) regularnie zaliczam kibelek każdego dnia rano a nawet i wieczorem czasami...a więc takiego problemu nie mam...
    Jeśli chodzi o jedzenie, to jem ciągle, mam apetyt, średnio co 2 godziny jestem głodna...od początku przytyłam 4kg, a to m-c więc chyba nie jest tak źle, tym bardziej że dwa serduszka we mnie biją;)
    Xpatiix ale Ty masz śmieszny ten brzunio:) taki czubaty...fajowski:) i szybko Ci rośnie:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Wróciłam od kardiologa. Moje serce ok. Podobno działa idealnie.
    Potem bylismy u ginki. Dzidziol zdrowy, płci nie było widać. Chyba sprzęt ma kiepskawy. Za miesiąc mam prenatalne to mi powiedzą na 100%. Szkoda bo liczyłem na to, ze sie dowiem.......

Nadrabiam:)

RewolucjaSięDzieje, sylvi, Viviana lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnoszę wrażenie, że wózki retro z dużymi kołami są piękne w klasycznej formie, ale z fotelikiem/nosidełkiem wyglądają... kretyńsko :|
    I weź tu człowieku wybieraj no...
    zdrfhwcceio7_t.jpg

jftycms.png

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Odnoszę wrażenie, że wózki retro z dużymi kołami są piękne w klasycznej formie, ale z fotelikiem/nosidełkiem wyglądają... kretyńsko :|
    I weź tu człowieku wybieraj no...
    zdrfhwcceio7_t.jpg

Faktycznie, coś nie halo :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen to na leżąco taki jak już opadnięty hehe sama macica wypukliła się temu taki hihi :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    ]

U Was też widać wypuklenie z którejś strony bardziej.? :) Mój akurat teraz w poprzek leży akurat z lewej strony bardziej a z prawej przy biodrze zapadnięty brzuchol hahah

U mnie widać rano, zależnie na którym boku spałam, raz mam więcej z lewej strony, raz z prawej :-) śmiesznie to wygląda, taki krzywy brzusio :-D

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • desou Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:15

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strupka wrote:
    Ja mam skórę strasznie przesuszoną, byłam z tym nawet u dermatologa, i w sumie jedyne co mi powiedział to to, że tak na moją skórę wpływa ciąża, pozostaje mi tylko porządnie ją natłuszczać i po ciąży powinno wszystko wrócić do normy. Najgorzej jest chwilę po kąpieli, wtedy to mam aż takie suche czerwone placki, szczególnie na nogach. Póki co smaruję masłem shea i jest trochę lepiej.
    Polecam fluid corbs SVR z mocznikiem. Mi pomaga

Strupka lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ