X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja też jestem wielbicielką kefirów i maślanek, maślanka + morele, kefir + truskawki, kefir + maślanka , do sera, do chleba, do chłodnika :) chyba zaczynamy mieć fazę na wapń :)

A potem się zaczną ponowne smęty "skaza białkowa" ;):D

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha! co do suchej skóry to ja nałogowo używam ... wazeliny, kupuję ją tonami :D
    fakt faktem muszę się trochę namęczyć nakładając ją na ciało, ale opłaca się:)
    wazelina jest też rewelacyjna na rzęsy. Działa jak olejek rycynowy :)

I jeszcze olej kokosowy, taki w słoikach, jest genialny i świetnie pachnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:33

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Aha! co do suchej skóry to ja nałogowo używam ... wazeliny, kupuję ją tonami :D
    fakt faktem muszę się trochę namęczyć nakładając ją na ciało, ale opłaca się:)
    wazelina jest też rewelacyjna na rzęsy. Działa jak olejek rycynowy :)

I jeszcze olej kokosowy, taki w słoikach, jest genialny i świetnie pachnie:)
    Bardzo tłusty, jak smalec :) Stosowałam na mokro i na końcówki włosów, ale otwarty po 2-3 tyg. mi zjełczał i już tak ładnie nie pachniał... akurat to był mój okres intensywnie wymiotny i nie wiem czy do niego wrócę... ;) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:37

jftycms.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie trochę apetyt się uspokoił. Na początku jadłam co 2h co czasem dawało po 7 posiłków, bo inaczej witałam się z kibelkiem, teraz 5,6 posiłków więcej owoców, warzyw, nabiału też. Wcześniej chleb był nr 1, teraz raz owsianeczka, raz czeresienki, mandarynki... okres "głodowy" mam za sobą. ;-)

Skórę mam suchą, zwłaszcza na policzkach i sutkach. Nivea nie dawała rady. Kupiłam sobie balsam Sexy Mama Bielendy i jak na razie na resztę ciała się sprawdza :-)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Bardzo tłusty, jak smalec :) Stosowałam na mokro i na końcówki włosów, ale otwarty po 2-3 tyg. mi zjełczał i już tak ładnie nie pachniał... akurat to był mój okres intensywnie wymiotny i nie wiem czy do niego wrócę... ;) :D

No co Ty! ja mam otwarty słoiczek 250 ml dobrze ponad miesiąc i nic nie jełczeje! :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvi gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

Rewolucja, podobno przemiana materii w ciąży wzrasta, więc to może tłumaczyć utrzymywanie się wagi. Ja byłam w szoku, że po pierwszym trymestrze, pomimo tego, że żarłam co 2-3 godz, przybył mi tylko niecały kilogram. A nie miałam wymiotów poza sporadycznymi spowodowanymi głodem ;-)

Mnie kilka dni temu zaczęła swędzieć skóra na brzuchu. Mam z natury suchą skórę, więc specjalnie mnie to nie dziwi, chociaż brzuszek mi prawie wogóle nie urósł. Zaopatrzyłam się w różne naturalne olejki i mieszam je sobie z balsamem do ciała. Takie smarowidło nie jest tak tłuste jak sam olejek i szybciej się wchłania. Do drogeryjnych smarowideł przeznaczonych dla kobiet w ciąży straciłam zaufanie, gdy przeanalizowałam ich składy. W większości na pierwszym miejscu, czyli w największej ilości, są pochodne ropy naftowej - parafina albo petrolatum, które tworzą na skórze tylko powłokę ochronną, ale nie mają żadnych właściwości nawilżających.

RewolucjaSięDzieje, sylvi lubią tę wiadomość

• asia099 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222
    Jakoś nigdy nie słyszałam, żeby cytryna szkodziła, to tylko witamina c, a nadmiar usuwa się z moczem. Ja też piję wodę z cytryną, a czasem szklaneczkę na czczo, jak mnie zaparcia męczą (a niestety dość często męczą)

A jak u Was dziewczyny, czy zaparcia się pojawiają, co robicie żeby ich uniknąć? U mnie najgorzej jest po jakiejś uczcie (np.w sobotę byłam na urodzinach), wiadomo kawa i ciasto, potem kolacja, trochę mięsa, sałatek, coś na zimno... I dziś jest wtorek a mnie ciągle trzyma. Jem już wszystko pełnoziarniste, kefiry, jogurty, jabłka ale to niewiele daje... Poradźcie coś.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na zaparcia pomaga jedzenie suszonych śliwek, a jak je jeszcze kawą popiję to już jest efekt wspaniały:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja Wam pokażę mojego kulaska jak sobie leżymy na płasko, no i seksiastą zeberke hehe :)

500gvd.jpg

I od lewej, akurat z tej się wypina mi bardziej i jest różnica he

3ha1s.jpg

U Was też widać wypuklenie z którejś strony bardziej.? :) Mój akurat teraz w poprzek leży akurat z lewej strony bardziej a z prawej przy biodrze zapadnięty brzuchol hahah A i jeszcze jedno pytako mam czy tylko ja mam tak ,że jak siadam już mi coś brzuchol uwiera na dole i nie mogę za bardzo zgięta czy pochylona siedziec bardzij albo wyprostowana albo oparta to najlepiej, bo nie wygodnie mi i ciśnie mnie wtedy w dole :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 21:46

RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Maga31, Jula222 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Madlen222
    Jakoś nigdy nie słyszałam, żeby cytryna szkodziła, to tylko witamina c, a nadmiar usuwa się z moczem. Ja też piję wodę z cytryną, a czasem szklaneczkę na czczo, jak mnie zaparcia męczą (a niestety dość często męczą)

A jak u Was dziewczyny, czy zaparcia się pojawiają, co robicie żeby ich uniknąć? U mnie najgorzej jest po jakiejś uczcie (np.w sobotę byłam na urodzinach), wiadomo kawa i ciasto, potem kolacja, trochę mięsa, sałatek, coś na zimno... I dziś jest wtorek a mnie ciągle trzyma. Jem już wszystko pełnoziarniste, kefiry, jogurty, jabłka ale to niewiele daje... Poradźcie coś.

A może spróbuj ogóry kiszone albo kapustę i zapij kefirem?
    ja tam nie wiem, na oko się wydaje, że może się zrobić koktajl "mołotowa";)
    Tylko się nie odwodnij ;)

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    A może spróbuj ogóry kiszone albo kapustę i zapij kefirem?
    ja tam nie wiem, na oko się wydaje, że może się zrobić koktajl "mołotowa";)
    Tylko się nie odwodnij ;)
    :D :D :D
    Kefir jednak jest uniwersalny :D

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a co do zaparć ja wypiłam duphalac i wsio rozgoniło moje zaparcie raz jeden jedyny musiałam zadziałać, a to to samo co lactulosum czy jak to tam hehe smakuje jak syropek z glukozy wypijesz troszę poczekasz i jak pogoni to bieg przez przeszkody do wc :D

Idia lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Madlen222

Kochana ja zaparcia miałam ale przez pierwsze 2 m-ce, potem jak ręką odjął. Teraz natomiast śmiem stwierdzić iż przemiana materii wręcz mi się poprawiła:) regularnie zaliczam kibelek każdego dnia rano a nawet i wieczorem czasami...a więc takiego problemu nie mam...
    Jeśli chodzi o jedzenie, to jem ciągle, mam apetyt, średnio co 2 godziny jestem głodna...od początku przytyłam 4kg, a to m-c więc chyba nie jest tak źle, tym bardziej że dwa serduszka we mnie biją;)
    Xpatiix ale Ty masz śmieszny ten brzunio:) taki czubaty...fajowski:) i szybko Ci rośnie:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Wróciłam od kardiologa. Moje serce ok. Podobno działa idealnie.
    Potem bylismy u ginki. Dzidziol zdrowy, płci nie było widać. Chyba sprzęt ma kiepskawy. Za miesiąc mam prenatalne to mi powiedzą na 100%. Szkoda bo liczyłem na to, ze sie dowiem.......

Nadrabiam:)

RewolucjaSięDzieje, sylvi, Viviana lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnoszę wrażenie, że wózki retro z dużymi kołami są piękne w klasycznej formie, ale z fotelikiem/nosidełkiem wyglądają... kretyńsko :|
    I weź tu człowieku wybieraj no...
    zdrfhwcceio7_t.jpg

jftycms.png

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Odnoszę wrażenie, że wózki retro z dużymi kołami są piękne w klasycznej formie, ale z fotelikiem/nosidełkiem wyglądają... kretyńsko :|
    I weź tu człowieku wybieraj no...
    zdrfhwcceio7_t.jpg

Faktycznie, coś nie halo :D:D:D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen to na leżąco taki jak już opadnięty hehe sama macica wypukliła się temu taki hihi :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    ]

U Was też widać wypuklenie z którejś strony bardziej.? :) Mój akurat teraz w poprzek leży akurat z lewej strony bardziej a z prawej przy biodrze zapadnięty brzuchol hahah

U mnie widać rano, zależnie na którym boku spałam, raz mam więcej z lewej strony, raz z prawej :-) śmiesznie to wygląda, taki krzywy brzusio :-D

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • desou Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:15

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strupka wrote:
    Ja mam skórę strasznie przesuszoną, byłam z tym nawet u dermatologa, i w sumie jedyne co mi powiedział to to, że tak na moją skórę wpływa ciąża, pozostaje mi tylko porządnie ją natłuszczać i po ciąży powinno wszystko wrócić do normy. Najgorzej jest chwilę po kąpieli, wtedy to mam aż takie suche czerwone placki, szczególnie na nogach. Póki co smaruję masłem shea i jest trochę lepiej.
    Polecam fluid corbs SVR z mocznikiem. Mi pomaga

Strupka lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ