Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Goplana wrote:Ja też jestem wielbicielką kefirów i maślanek, maślanka + morele, kefir + truskawki, kefir + maślanka , do sera, do chleba, do chłodnika
chyba zaczynamy mieć fazę na wapń
A potem się zaczną ponowne smęty "skaza białkowa"
Goplana lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Aha! co do suchej skóry to ja nałogowo używam ... wazeliny, kupuję ją tonami
fakt faktem muszę się trochę namęczyć nakładając ją na ciało, ale opłaca się
wazelina jest też rewelacyjna na rzęsy. Działa jak olejek rycynowy
I jeszcze olej kokosowy, taki w słoikach, jest genialny i świetnie pachnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:33
RewolucjaSięDzieje wrote:Aha! co do suchej skóry to ja nałogowo używam ... wazeliny, kupuję ją tonami
fakt faktem muszę się trochę namęczyć nakładając ją na ciało, ale opłaca się
wazelina jest też rewelacyjna na rzęsy. Działa jak olejek rycynowy
I jeszcze olej kokosowy, taki w słoikach, jest genialny i świetnie pachnie:)Stosowałam na mokro i na końcówki włosów, ale otwarty po 2-3 tyg. mi zjełczał i już tak ładnie nie pachniał... akurat to był mój okres intensywnie wymiotny i nie wiem czy do niego wrócę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 20:37
-
A mnie trochę apetyt się uspokoił. Na początku jadłam co 2h co czasem dawało po 7 posiłków, bo inaczej witałam się z kibelkiem, teraz 5,6 posiłków więcej owoców, warzyw, nabiału też. Wcześniej chleb był nr 1, teraz raz owsianeczka, raz czeresienki, mandarynki... okres "głodowy" mam za sobą.
Skórę mam suchą, zwłaszcza na policzkach i sutkach. Nivea nie dawała rady. Kupiłam sobie balsam Sexy Mama Bielendy i jak na razie na resztę ciała się sprawdza -
Goplana wrote:Bardzo tłusty, jak smalec
Stosowałam na mokro i na końcówki włosów, ale otwarty po 2-3 tyg. mi zjełczał i już tak ładnie nie pachniał... akurat to był mój okres intensywnie wymiotny i nie wiem czy do niego wrócę...
No co Ty! ja mam otwarty słoiczek 250 ml dobrze ponad miesiąc i nic nie jełczeje!
nick nieaktualnySylvi gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
Rewolucja, podobno przemiana materii w ciąży wzrasta, więc to może tłumaczyć utrzymywanie się wagi. Ja byłam w szoku, że po pierwszym trymestrze, pomimo tego, że żarłam co 2-3 godz, przybył mi tylko niecały kilogram. A nie miałam wymiotów poza sporadycznymi spowodowanymi głodem
Mnie kilka dni temu zaczęła swędzieć skóra na brzuchu. Mam z natury suchą skórę, więc specjalnie mnie to nie dziwi, chociaż brzuszek mi prawie wogóle nie urósł. Zaopatrzyłam się w różne naturalne olejki i mieszam je sobie z balsamem do ciała. Takie smarowidło nie jest tak tłuste jak sam olejek i szybciej się wchłania. Do drogeryjnych smarowideł przeznaczonych dla kobiet w ciąży straciłam zaufanie, gdy przeanalizowałam ich składy. W większości na pierwszym miejscu, czyli w największej ilości, są pochodne ropy naftowej - parafina albo petrolatum, które tworzą na skórze tylko powłokę ochronną, ale nie mają żadnych właściwości nawilżających.RewolucjaSięDzieje, sylvi lubią tę wiadomość
-
Madlen222
Jakoś nigdy nie słyszałam, żeby cytryna szkodziła, to tylko witamina c, a nadmiar usuwa się z moczem. Ja też piję wodę z cytryną, a czasem szklaneczkę na czczo, jak mnie zaparcia męczą (a niestety dość często męczą)
A jak u Was dziewczyny, czy zaparcia się pojawiają, co robicie żeby ich uniknąć? U mnie najgorzej jest po jakiejś uczcie (np.w sobotę byłam na urodzinach), wiadomo kawa i ciasto, potem kolacja, trochę mięsa, sałatek, coś na zimno... I dziś jest wtorek a mnie ciągle trzyma. Jem już wszystko pełnoziarniste, kefiry, jogurty, jabłka ale to niewiele daje... Poradźcie coś.
-
A to ja Wam pokażę mojego kulaska jak sobie leżymy na płasko, no i seksiastą zeberke hehe
I od lewej, akurat z tej się wypina mi bardziej i jest różnica he
U Was też widać wypuklenie z którejś strony bardziej.?Mój akurat teraz w poprzek leży akurat z lewej strony bardziej a z prawej przy biodrze zapadnięty brzuchol hahah A i jeszcze jedno pytako mam czy tylko ja mam tak ,że jak siadam już mi coś brzuchol uwiera na dole i nie mogę za bardzo zgięta czy pochylona siedziec bardzij albo wyprostowana albo oparta to najlepiej, bo nie wygodnie mi i ciśnie mnie wtedy w dole
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 21:46
RewolucjaSięDzieje, anusiaa90, Maga31, Jula222 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
asia099 wrote:Madlen222
Jakoś nigdy nie słyszałam, żeby cytryna szkodziła, to tylko witamina c, a nadmiar usuwa się z moczem. Ja też piję wodę z cytryną, a czasem szklaneczkę na czczo, jak mnie zaparcia męczą (a niestety dość często męczą)
A jak u Was dziewczyny, czy zaparcia się pojawiają, co robicie żeby ich uniknąć? U mnie najgorzej jest po jakiejś uczcie (np.w sobotę byłam na urodzinach), wiadomo kawa i ciasto, potem kolacja, trochę mięsa, sałatek, coś na zimno... I dziś jest wtorek a mnie ciągle trzyma. Jem już wszystko pełnoziarniste, kefiry, jogurty, jabłka ale to niewiele daje... Poradźcie coś.
A może spróbuj ogóry kiszone albo kapustę i zapij kefirem?
ja tam nie wiem, na oko się wydaje, że może się zrobić koktajl "mołotowa"
Tylko się nie odwodnijGoplana lubi tę wiadomość
RewolucjaSięDzieje wrote:A może spróbuj ogóry kiszone albo kapustę i zapij kefirem?
ja tam nie wiem, na oko się wydaje, że może się zrobić koktajl "mołotowa"
Tylko się nie odwodnij
Kefir jednak jest uniwersalnyRewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
No a co do zaparć ja wypiłam duphalac i wsio rozgoniło moje zaparcie raz jeden jedyny musiałam zadziałać, a to to samo co lactulosum czy jak to tam hehe smakuje jak syropek z glukozy wypijesz troszę poczekasz i jak pogoni to bieg przez przeszkody do wc
Idia lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
asia099 wrote:Madlen222
Kochana ja zaparcia miałam ale przez pierwsze 2 m-ce, potem jak ręką odjął. Teraz natomiast śmiem stwierdzić iż przemiana materii wręcz mi się poprawiła:) regularnie zaliczam kibelek każdego dnia rano a nawet i wieczorem czasami...a więc takiego problemu nie mam...
Jeśli chodzi o jedzenie, to jem ciągle, mam apetyt, średnio co 2 godziny jestem głodna...od początku przytyłam 4kg, a to m-c więc chyba nie jest tak źle, tym bardziej że dwa serduszka we mnie biją
Xpatiix ale Ty masz śmieszny ten brzunio:) taki czubaty...fajowski:) i szybko Ci rośnie:) -
Hej:)
Wróciłam od kardiologa. Moje serce ok. Podobno działa idealnie.
Potem bylismy u ginki. Dzidziol zdrowy, płci nie było widać. Chyba sprzęt ma kiepskawy. Za miesiąc mam prenatalne to mi powiedzą na 100%. Szkoda bo liczyłem na to, ze sie dowiem.......
Nadrabiam:)
RewolucjaSięDzieje, sylvi, Viviana lubią tę wiadomość
-
Goplana wrote:
Faktycznie, coś nie halo:D:D
xpatiiix3 wrote:]
U Was też widać wypuklenie z którejś strony bardziej.?Mój akurat teraz w poprzek leży akurat z lewej strony bardziej a z prawej przy biodrze zapadnięty brzuchol hahah
U mnie widać rano, zależnie na którym boku spałam, raz mam więcej z lewej strony, raz z prawejśmiesznie to wygląda, taki krzywy brzusio
-
Strupka wrote:Ja mam skórę strasznie przesuszoną, byłam z tym nawet u dermatologa, i w sumie jedyne co mi powiedział to to, że tak na moją skórę wpływa ciąża, pozostaje mi tylko porządnie ją natłuszczać i po ciąży powinno wszystko wrócić do normy. Najgorzej jest chwilę po kąpieli, wtedy to mam aż takie suche czerwone placki, szczególnie na nogach. Póki co smaruję masłem shea i jest trochę lepiej.
Strupka lubi tę wiadomość