X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj kupiłam w pepco jedno body za 2,99 bo dałyście cynk że jest promocja, niestety więcej mi się nie podobało :p i kupiłam pieluszkę bawełnianą w sowy :-) fajna, duża i 100% bawełna :p u mnie też upał dzisiaj jak cholera :( nie chce mi się wyłazić no ale niestety będę musiała, ehhh.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło kurcze ale macie tempo :)
    no więc ja się witam z kawą :)

widzę że mamy podobne typy wózkowe :) no zobaczymy jeszcze co z tego wyjdzie najbardziej skłania mnie ku sobie riko nano ale jedyny minus w nim jaki dostrzegam to krótkie oparcie w spacerówce bo m atylko 41cm. a w większości jest po 49cm. niby to mało nie jest, ale.. no właśnie ale czemu tak?!

Lavendula no właśnie jak po sklepie się wózkiem jeździ to jak by sam się prowadził a pytanie jak będzie po chodniku i pod górkę?

Nata, Agusia koniecznie dajcie znać na który się zdecdujecie :) a co do podnóżka właśnie to w tym riko jest pokryty folią. pan w sklepie chwalił że łatwy u utrzymaniu ja znów czytałam opinie że latem parzy w nóżki :/

FK81 nie przejmuj się ciśnieniem ja ostatnio na wizycie miałam 80/50 ;) to u mnie standard, moja gin mówi że lepiej tak niż za wysokie. Ale jak tak ekstremalnie spada to właśnie uszy mi zatyka i w glowie się kręci :/ najlepiej mi przy 95/60 teraz ;) codziennie rano piję kawe i jest ok, moja gin mówi że spokojnie nawet dwie sobie mogę pić przy takim ciśnieniu ;) a i puls też mam wysoki ;) w granicach 90-100

madalena ten wózek też fajny ale nie widziałam go na żywo :)taki podobny do tych :)

Viviana i dobrze zrobiłaś że się wykłóciłaś :) ja raz tak miałam u lekarza czekam pierwsza w kolejce byłam na 8 zapisana, ale lekarz się spóźniał, przyszła kolejna baba i nic nie pytając siada do kolejki. lekarz spóźnił się pół godziny otworzył gabinet a ona hyc do środka! a ja za nią i się pytam co wyprawia przecież ja byłam pierwsza! a ona na to że była na 8,30 i jest ta godzina i ona wchodzi! nosz jak mnie wkurzyła! na szczęście lekarz zorientowany wziął kalendarz sprawdził kolejność i mnie poprosił i przeprosił za spóźnienie.. a tamta baba wyszła ofochana i nic nawet przepraszam nie powiedziała! bezczelna taka!

ewelina ja bym nie dała rady już 2km przejść :)

maaartinka a czemu bebetto odpada? co wiesz o nim? :)

efors dzięki za opinie :) coraz bardziej zawęża mi się opcja wózka :) i dobrze

pinsleepe wypoczywaj! kurcze należy Ci się!

Viviana lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ano faktycznie coś jest, chociaż jakoś chyba inaczej popisane ale mniej więcej będę wiedziała, dzięki :-)

rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Ewelina daj znać jak u ortopedy, co się dowiedziałaś. Mnie cały czas boli, ćmi kość ogonowa, częśc krzyżowa, da się znieść, ale czasem ból jest rozlewający, niepokojący.

Nata mój mąz też potrafi sobie dlugo pograć na komputerze, mówi, że go to relaksuje :)

Wiecie co już chyba nie zamówię w Smyku, jestem niezadowolona, zamówiłam towar, zapłaciłam, za drugi dzień okazało się, że nie wszystko mają na stanie, ok spoko, mają mi zwrócić kasę, musiałam podawać znowu konto i dane, wczoraj mieli wysłać, ale nie wysłali i dziś też nie wyślą, bo nie mają kolejnych produktów, w poniedziałek nie dostanę, wtorek też nie wiadomo, a wysyłka pisze 24h, dobre sobie, ostatecznie na 8,9 produktów, anulowali 1 a 3 nadal też nie wiadomo czy będzie, pierwszy raz zamawiałam u nich, taka firma, ale zawodzą a ciekawe co ostatecznie mi wyślą i kiedy oddadzą kasę.

wyczytalam jeszcze, ze majac tylozgiecie macicy odczuwa sie bole kregoslupa ledzwiowego bardziej. Tadaaam!

Mój mąż gra praktycznie codziennie zwykle jak ja juz ide spac, on ma w ogole mnostwo hobby.. perkusja, bas, gry komputerowo-konsolowo-planszowe, maluje figurki do planszowek... bardzo zajety czlowiek:) jakos udaje nam sie spedzac czas ze soba i wcale nie narzekam. gram z nim w planszowki, czesto wystarczy, ze jestesmy w jednym pokoju, kazde robi co chce, ale razem:)

a co do smyka, to u mnie wyslali tego samego dnia (w piatek) i w poniedzialek byl kurier. ale zamawialam w 1. dzien wyprzedazy. mysle, ze maja klopoty, bo mnostwo zamowien przez wyprzedaz, nie przekreslalabym ich po tym jednym wypadku:)

Viviana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój mąż też gra na gitarze, w gry na kompie kiedyś grał częściej teraz ma ustawioną jakaś na telefonie i w nią często pogrywa, wczoraj wrócił chyba do jakiejś z przeszłości, wstałam siku o 4 to zgasiłam światło bo się widno robiło i powiedziałam mu, że oszczędny to on nie jest ;-)

mada_lena lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    dziewczyny macie abonament premium? co oznaczają serduszka na górze w 25,25 i 2 tyg? ja nie mam premium więc nie mam jak sprawdzić :p

1. test glukozy [24+0]
    2. granica przeżywalności płodu [24+0]
    3. wybierz szpital [24 + 1 ]

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:

Wiecie co już chyba nie zamówię w Smyku, jestem niezadowolona, .

też nie lubię smyka.... doprosić się o podejście sprzedawcy graniczy z cudem..... i nie mowie o jednym sklepie....

• lkc Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula a 28+ O ? USG jakie? jesli to nie problem :)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzę że nie tylko mój taki maniak gier :) jak nie na komputerze to teraz na ps3 gra w coś no i oczywiście w między czasie rzuca okiem na gierkę w telefonie ;)
    i namiętnie jeździ codziennie na rowerze :/ w zeszłym roku jeździliśmy razem, w tym ja już się nie nadaję na takie jazdy i jakos mi trochę przykro, no ale przecież nie zabronię mu... :/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj mamuśki ma któraś samsung galaxy tab 3 7.0 bo się zastanawiam nad Nim, a bym dzisiaj podskoczyła do sklepu, bo szkoda mi Marcela cały dzień w pociągu a tak by miał na czym trochę bajki pooglądać chociaż i ciut spokoju bym miała, bo neta mobilnego bym wzięła :)

Viviana no diabetologa mam 30 lipca i pogadam z Nią może mi insulinę zmieni dawkowanie czy cuś.. :) I u mnie pewnie przez ta anemię ta cuikrzyca daje w kość jeszcze... także sie pokumulowało.. bo gin dopiero 8 sierpnia

Kurde upał, ale trzeba znowu ruszyć dupsko i spraw parę załatwić na mieście babcia małego zabiera no więc ja szybko się ogarnę :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasi faceci to jeszcze pewnie w jakies normalne gry graja, a moj namietnie gral w wiejskie zycie co mnie do szalu doprowadzalo. potrafil zasypiac przy komputerze, ale do lozka nie poszedl bo musial jeszcze cos posadzic. farmer pieprzony. nie wiem co mu sie stalo ale przeszlo nagle i niespodziewanie, napewno nie przekonalo go moje jeczenie, ze to durna gra..

karmelek, Agata92, mada_lena, Goplana, RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc mój na laptopie gra w jakieś czołgi (te teksty z tej gierki doprowadzają mnie do szału!), na ps3 gra w tomb raidera teraz, a na telefonie w jakąś wyspę :/ ale cos z jakimś sadzeniem też kojarzę kiedyś bo jak siedziłam przy lapku to zostawiał mi aplikacje i co 5minut kazał mi coś sadzić :/ ale na szczęście już z rok temu zaniechał tych upraw ;)

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek kiedyś czytałam o bebetto magnum i jakoś opinie mnie strasznie zraziły do bebetto.. Wiem że co rodzaj to inne opinie ale jakoś już je odrzuciłam.

Mój M oprócz pracy gra na basie, mają swój zespół więc próby itd a do tego prowadzi jeszcze studio nagrań :) więc też jest pochłonięty.. Na początku ciężko było nam się dogadać bo ja coś planowałam a ten ciągle zajęty bo jeszcze oprócz tego łapie fuchy na zrobienie elektryki w domu lub coś..
    Kiedyś już prawie się rozstaliśmy przez to bo miałam dość ale wtedy zrozumiał że tak dłużej być nie może :)

Ale gier na kompie bym nie zniosła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 10:58

201411191762.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gra w takie przygodowe, strategiczne, trudne gry np. Assassin's Creed, czasem lubię siąść obok i popatrzeć jak gra, gorzej jak w grze jest brutal to już nie. No i mój ma hobby komputery, potrafi na nich wszystko ile ludzi do niego dzwoni, pomaga, podpowiada, umie uratować kompa, z dwóch złozyć jeden, takie zawirusowane ratował, mnie ustawia na laptopie aplikacje fajne, naprawdę mówiłam mu, by założył firmę komputerową , a ja będę jego księgową :)

karmelek lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama sporo korzystam z kompa, mąż też, ale jakby jakąś grę odpalił, to nie starczyłoby mi cierpliwości. Mój brat namiętnie gra na kompie, ma 24 lata. Patrzeć na to nie mogę, marnowanie życia.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Mój gra w takie przygodowe, strategiczne, trudne gry np. Assassin's Creed, czasem lubię siąść obok i popatrzeć jak gra, gorzej jak w grze jest brutal to już nie. No i mój ma hobby komputery, potrafi na nich wszystko ile ludzi do niego dzwoni, pomaga, podpowiada, umie uratować kompa, z dwóch złozyć jeden, takie zawirusowane ratował, mnie ustawia na laptopie aplikacje fajne, naprawdę mówiłam mu, by założył firmę komputerową , a ja będę jego księgową :)
    Assasin's Creed i Batman to ulubione serie gier mojego meza:) ja na PS3 gram z nim w rozne lego, Piraci z Karaibow, Indiana Jones, etc. przynajmniej sie nie nudza tak szybko:) i niech sobie gra jak chce, poki mnie nie zmusza, to nie mam nic przeciwko:)

karmelek lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linea nigra mi się pojawia :0 Ledwo widać, ale ewidentnie jest ślad. Na dodatek jakaś krzywa :P

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po połówkowym:)
    I tak : serce ok,twarzoczaszka ok, zoladek ok, nerki ok, konczyny i paluszki ok, no i oczywiscie WACEK OK!!:)
    Oj czas sie pozegnac z myslami o Krysce,bo mi jesczce gender wyrosnie;p
    480 g zywej wagi i ulozenie miednicowe, ale ponoc jeszcze czas by fiknal.
    Szczesliwa!!:)

karmelek, Madlen222, lkc, ewelina_d, Viviana, Marzena27, Goplana, RewolucjaSięDzieje, Nata, xpatiiix3, talia22, e_v_e, Agusia ;), Maga31, anusiaa90, Rybka Nemo, blue00 lubią tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja:)
    U mnie znowu upał nie do wytzrymania i zaraz klima znowu pójdzie w ruch...
    W nocy wstawałam chyba z 7 razu siku...już mam dość tego wstawania do toalety i widzę że co raz częściej wstaje...W dodatku muszę zejść na dół bo taleta tylko na parterze na moje nieszczęście...Także lata po schodach parę razy w nocy co wcale mi się nie podoba...

Mój mąż też gra ale kończy wtedy gdy ja idę spać i idzie ze mną. Nawet jak mu się nie chce spać to i tak idzie ze mną bo wie że ja sama nie lubię. I nie wyobrażam sobie żeby on mi po nocach przy kompie siedział. Kiedyś tak było, że non stop przy kompie. Kłóćiliśmy się o to strasznie, bo ja tego nie toleruje. Kuźwa dorosły facet i bzdurami się zajmować tak długo...Chyba ważniejsze, aby z żoną czas spędzał a nie...No i w końcu się ogarnął i teraz zdecydownie mniej przesiaduje. Choć ja mu teraz mówię że ma ostatnie chwile bo jak będą dzieci to już nie będzie miał na to czasu...

Pati życzę Ci cudownego urlopu!! Przypomnij gdzie jedziesz? I kiedy wracasz?

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    My po połówkowym:)
    I tak : serce ok,twarzoczaszka ok, zoladek ok, nerki ok, konczyny i paluszki ok, no i oczywiscie WACEK OK!!:)
    Oj czas sie pozegnac z myslami o Krysce,bo mi jesczce gender wyrosnie;p
    480 g zywej wagi i ulozenie miednicowe, ale ponoc jeszcze czas by fiknal.
    Szczesliwa!!:)

FK gratuluje!!! super że wszstko ok. A w którym Ty też tygodniu jesteś?

FK81 lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ