Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moodliszka mam nadzieje ze trafie na jakas mila pania co ladnie wrazie w sie mna zajmie
A jak nie i bede zle sie czuc to sama bede pytac
Oootoz to i w zupelnosci sie zgadzam
-
Skarb no co ty nie ma tak dobrze żebym juz spala:(
Haen dzięki właśnie nad tym się zastanawiam czy nie będą przeciekac. Poczytam jeszcze. A może jeszcze się ktoś wypowie jeśli ma jakąś wiedzę na temat butelek mam;)
Molcia Ja sterylizator mam akurat ale gdybym nie miała to bym nie kupowała teraz podgrzewacza tez bo może się okazać że będziesz karmić tylko piersią. A jeśli będą potrzebne to wtedy kupisz. -
Wlasnie za duzy wybor to glowny problem...
Ja chyba zaczelam od 2ej strony tzn.od wiekszych rzeczy, bo powiedzmy jakby co to chce miec na to wiekszy wplyw, a rzeczy kosmetyczne czy te mniejsze powiem mezowi, to kupi.
Z tego co czytam dziewczyny raczej wybieraja te mniejsze rzeczy czyli b.higieniczne czy ubranka...
Zreszta ja np. mam jakas ograniczona powierzchnie w pokoju czy inne swoje specyficzne wymagania i wydaje mi sie, ze jak juz bede wiedziala, co i jak z tymi wiekszymi rzeczami, to wybor mniejszych przyjdzie mi latwiej.
Wydaje mi sie, ze zeby nie zwariowac to trzeba przygotowac sobie kilka list wyprawkowych z internetu, przeczytac je, intuicyjnie czy z doswiadczona kolezanka czy kims z rodziny wybrac to z czego brdziemy korzystac itd. A jak brak takich osob w otoczeniu, to odpalamy google i forum i jazda:) i po kolei zaczac kompletowac i jakos to pojdzie. No i wziac margines, ze to co nam sie wydawalo dobre okazalo sie niewypalemNo jakos to doswiadczenie trzeba zdobyc
-
Ja w sumie stwierdzam, że oprócz wózka, fotelika, łóżeczka, kosmetykow(które mam już wybrane tylko czekam na odpowiedni termin do zamówienia bo teraz nie przebywam w domu) to już dużo mi nie brakuje. jedno duże zamówienie,ze trzy mniejsze i będę miała wszystko. Plus to co mam dostać. Więc jakoś się uspokoiłam ostatnio z tą wyprawka
haen lubi tę wiadomość
-
Ja też na początku świrowalam ze wszystkim mimo że to moje drugie dziecko. Ale z upływem czasu biorąc sobie to na spokojnie to połowa rzeczy okazuje się zbędna. Poza tym jest taki dostęp do wszystkiego ze mąż zawsze może kupić.
haen lubi tę wiadomość
-
No wlasnie, na poczatku jest panika, a potem krok po kroczku idzie
Ja tak do 16-17 tc to nawet nie myslalam o czymkolwiek z wyprawki, bo dla mnie mentalnie to bylo za wczesnie, po prostu nie bylam na to gotowa. Pozniej los tak chcialze zaczely sue wyprzedaze i pojedyncze rzeczy kupilam i zaczelam myslec o tych wiekszych, a o tych mniejszych we wrzesniu. Zakladam, ze urodze w terminie, to na te ostatnie tygodnie tez musze miec jakies zajecie, zeby nie zwariowac (a jak urodze wczesniej to po prostu poprosze/poprosimy o pomoc kogos z rodziny).
-
Ja juz ogolnie wiekszosc rzeczy mam dlatego, ze nie mieszkam w Polsce i kupilam wiekszosc rzeczy jak bylam na urlopie.Zostalo mi jeszcze lozeczko i komoda, ale juz w IKEA mam upatrzone,tylko moj maz musi w koncu zabrac sie za pomalowanie sypialni,ale jak to on wiecznie ma czas ,a potem wszystko na ostatnia chwile:-/ a w weekend jade do kuzynki po fotelik,podgrzewacz i laktator oraz poszperam moze jeszcze cos ciekawego wpadnie mi w oko;-) podoba mi sie Twoj plan HEAN gdyby nie to,ze moj maz ma takie ruchy tez bym zaczela robic wyprawke Od "duzych rzeczy".A co do butelek kupilam dr brown natural plus sterylizator.Ja podejrzewam ze wiele rzeczy okaze sie zbednych,ale przy pierwszym dziecku nigdy nie wiadomo,co trzeba,a chcemy by mialo jak najlepiejCzekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
Słaba morfologia nasienia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Leki:clexane 04,acard 150mg,metyle,luteina, duphostan -
Zaparzylam 2 meliski jakies pol h temu wypilam i nic jeszcze nie dzialaja ah.... Bylam dzis z mezem na spacerze z psiakiem i taki bol brzucha mnie zlapal coraz czesciej sie tak dzieje moze to te skurcze co niby Od 20tyg kobiety odczuwaja,czy czesto je czujecie?Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
GINGER to jest nas dwie.... A nigdy nie mialam problemu ze spaniem, wystarczylo ze glowe do poduszki przylozylam, a teraz tak sie mecze:/Czekamy na Ciebie coreczko
Kiry AA
MTHFR hetero
PAI-4 homo
Celiakia
5 👼
1👦 Jaś ♥️
Widzę ze zebrala się ta sama ekipa co wczoraj. Dziewczyny a spicie w ciągu dnia? Albo długo z rana?
My zagadalismy się z mężem aż tu się 1 zrobiła.
Cebulka mam nadzieje ze juz jest ok i spokojnie spiszWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2015, 01:05