Listopadówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała mnie się też wydaje, że Twoja ciąża starsza o miesiąc. Wspominałam kiedyś że mam kuznkę która rodzi miesiąc wcześniej niż ją i właśnie jej niunia ma teraz mniej więcej taką wagę jak Twoja
.
-
nick nieaktualny
-
październikowa koleżanka pisała mi ze u nich w watku jest taki rozstrzal ze np kilo różnicy miedzy dziećmi z tego samego tygodnia bo w tym czasie juz bardzo indywidualnie przybierają.
Na następnej wizycie zapytam o glukozę żebyście były spokojne moje kochane mamusiechoć dalej trzymam się wersji ze ufam swojemu ginowi
Sajgonara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
biedroneczka1910 wrote:Termin porodu mam na 8 listopada
podczytuje Was od dłuższego czasu ale jakoś ciężko było mi się zebrać by do Was dołączyć, mam nadzieję że to się teraz zmieni i będę aktywnie się tutaj udzielać
-
Mala ja z jednej strony Cie podziwiam za Twoj spokoj i wiare a z drugiej strony dziwie sie ze nie wydaje Ci sie samej to dziwne i ze nie robisz zadnych badan prenatalnych. Ok mialas 10 usg ale sama mowilas ze gin ma kiepski sprzet.... ja bym nie wytrzymala
Ale Malutka mi bryka, caly brzuszek mi chodzi. Mialam robic nieszczesna papryke ktora czeka od pon. Ale wole polezec i podziwiac fikolki mojej coreczki -
Witam
Ginger daj znac co,i jak
Mala podziwiam cie.. Ja bym juz torbe pakowała do szpitalawróżę ci wrzesień październik albo duuuuza dziewczynke
Skarb wyspałaś sie ? W końcu pierwsza noc z mężem
Olcia mówisz ze lepiej kupuc ten cabrio ? Nawet używany?
a powiedz mi..ciężki on jest ? Przyznam,sir zr nie patrzyłam w ogóle na zywo tylko z Internetu patrzę co i jakja adapterow nie chce , w samochodzie będę i tak na pasy zapinać wiec oby pasowało
-
Tak, u mnie cukier na czczo był prawidłowy, a przy obciążeniu wyszło źle i były problemy z zajściem w ciążę. Teraz po obciążeniu jest ok, choć górna granica normy. Jednak normy się,zmieniły ostatnio i patrząc na normy z zeszłego roku, to mam cukrzycę,a patrząc na obecne normy nie mam. Dlatego staram się pilnować z jedzeniem, choć ścisłej diety dla cukrzyków nie będę trzymać.
No i mam 8 kg od początku ciąży.
Mała zrób to obciążenie. Ja bym nie dała rady w takiej niepewności. -
nick nieaktualnyUsg genetyczne w ciąży to nie tylko ze wskazaniem ale tak zapobiegawczo w razie czego. Je robi specjalista by zobaczyć czy serduszko i inne organy się prawidłowo rozwijają. By w razie czego zaraz po porodzie pomoc dzieciaczkowi. Bo gin bez uprawnień, nawet ten the Best, nie zauważy tego co ten od usg genetycznego. Ja tez przed 30, w rodzinie wszyscy zdrowi, ale nie żałuję tych 250x3 wydanych na genetyczne
pappa sobie dsrowalam jedynie
Agnike, Micia, Kitaja, izulkaa, Nymeria, Rozmarzona lubią tę wiadomość
-
Mała-Dziwię się że nie miałaś obciążenia glukozą to bardzo ważne badanie,to że pierwsza podstawowa glukoza wyszła dobra to o niczym nie świadczy,a tfu,tfu nieleczona cukrzyca ciążowa jest bardzo groźna i dla mamy i dla dziecka,biorąc pod uwagę fakt że waga faktycznie znacznie różniąca się i samą by mnie to zaniepokoiło.
-
Chcecie mi powiedzieć, że jestem nieodpowiedzialną mamą? Przy Laurze mialam tylko podstawowe badania, nigdy nie miałam podanych żadnych wymiarów , wagi itd. Nie porównywałam, nie analizowałam. I byłam przeszczęśliwa całą ciążę. Psychicznie najlepszy okres mojego życia. Nie stresowałam dzieciątka swoimi obawami bo ich nie miałam. Urodziłam zdrowe dziecko z 10pkt.
Nie dam 250zł na dodatkowe usg, ani nawet 50zł, nie dlatego, że mi szkoda na dziecko, ale instynktownie jako mama nie mam takiej potrzeby. Moja dzidzia jest duża, ale jest proporcjonalna, zdrowa, rozwija się prawidłowo od samego początku. To samo usłyszałam w ciągu kilku dni od dwóch różnych lekarzy. Po co iść do 3?
Wiem ,że większość z was robi takie badania. Ale ja nie i nie zmienię zdania
Jeździłam z córką po wielu prywatnych lekarzach, gdy miałam wątpliwości. Teraz nie mam i tyle
Amen.
Z innej beczki: wiadomo, że prasowanie ubranek dziecięcych zabija bakterie. Ile wcześniej (najwcześniej ) można to zrobić???Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:05
moodliszka lubi tę wiadomość
-
Witam Biedroneczkę
Mała, ja też nie miałam takich stricte prenatalnych, tylko bardzo dokładne za każdym razem usg u mojego lekarza w gabinecie. Widzę jak wykonuje badania, ma jakieś tam specjalizacje, sprzęt do prenatalnych ma i to mi wystarczy. Choć powiem Wam, że znajomym, które po urodzeniu dziecka stały się specjalistkami od medycyny, dla świętego spokoju wolałam mówić: tak, miałam prenatalne, wszystko jest ok. Nie mialam zamiaru im tłumaczyć tego wszystkiego, bo i tak skończyłoby się tak, że one wiedzą lepiej, a ja jestem chora na głowę:p Poza tym jeśli nie pamiętasz kiedy miałaś ostatnio okres, to nie dziwi mnie teraz ta różnica w wadze :p a fotki z usg dostajesz? Bo na moich zawsze pisze, który to tydzień i dzień wg usg.
Kurde, powiem Wam, że jeszcze mi się przysnęłoobudziła mnie mama, która do mnie zadzwoniła
mężowi się nawet nie przyznam, że tak długo spałam
Micia, Mala_Czarna_89, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość