X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2015
Odpowiedz

Listopadówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Aga_502 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mnie się też wydaje, że Twoja ciąża starsza o miesiąc. Wspominałam kiedyś że mam kuznkę która rodzi miesiąc wcześniej niż ją i właśnie jej niunia ma teraz mniej więcej taką wagę jak Twoja ;).

Kacper <3 :) :) :) 20.03.2017 - 1080g - 27tc
    dqpranliysvka661.png
    Gabrysia <3 :):):) 25.09.2015 -2470g - 35t2d
    relgdf9him4y17cs.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aparatka polubiłam Twój post ,ale chodziło mi tę drugą cześć z bukietem kwiatów ;-)

Mała ,a to będzie niespodzianka z tym terminem :-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :-) Przygarniecie mnie do swego grona :-) ?

Mala_Czarna_89, Sajgonara, MadaLena30, haen, natali101, Micia, perelka89, Kitaja lubią tę wiadomość

• aparatka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj biedroneczka przygarniemy nie dziewczynki :):):) W kupie zawsze rażniej:):):) Napisz cos o sobie:):):)

http://aparatka87.blogspot.com/
    ug376iyelyb9zcc9.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    październikowa koleżanka pisała mi ze u nich w watku jest taki rozstrzal ze np kilo różnicy miedzy dziećmi z tego samego tygodnia bo w tym czasie juz bardzo indywidualnie przybierają.
    Na następnej wizycie zapytam o glukozę żebyście były spokojne moje kochane mamusie :) choć dalej trzymam się wersji ze ufam swojemu ginowi

Sajgonara lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MW26 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wkońcu zasnęłam pewnie koło 4-5. Homer już mnie nie budził. Teraz już po kąpieli i wybieram się na zakupy z koleżanką. Idziemy pobuszować po shw ;-)

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin porodu mam na 8 listopada ;-) podczytuje Was od dłuższego czasu ale jakoś ciężko było mi się zebrać by do Was dołączyć, mam nadzieję że to się teraz zmieni i będę aktywnie się tutaj udzielać ;-)

• MW26 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Biedroneczka :-D Ja też nie udzielam się regularnie ,ale dziewczyny są wyrozumiałe :-D

n59yvcqgpqmxp37y.png
  • Sajgonara Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka1910 wrote:
    Termin porodu mam na 8 listopada ;-) podczytuje Was od dłuższego czasu ale jakoś ciężko było mi się zebrać by do Was dołączyć, mam nadzieję że to się teraz zmieni i będę aktywnie się tutaj udzielać ;-)
    a wiesz czy masz synka czy córe?

1usapx9ipf1hd7n0.png
  • MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ja z jednej strony Cie podziwiam za Twoj spokoj i wiare a z drugiej strony dziwie sie ze nie wydaje Ci sie samej to dziwne i ze nie robisz zadnych badan prenatalnych. Ok mialas 10 usg ale sama mowilas ze gin ma kiepski sprzet.... ja bym nie wytrzymala :)

Ale Malutka mi bryka, caly brzuszek mi chodzi. Mialam robic nieszczesna papryke ktora czeka od pon. Ale wole polezec i podziwiac fikolki mojej coreczki :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczka u nas nie trzeba się regularnie udzielać by należeć do grupy :)

Ma ja bym też na zakupy się wybrała taka ranna zachcianka :P

MW26 lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena nie mam wskazań do prenatalnych (jestem przed 30stka, brak chorób w rodzinie i poronień). Nie mam nic przeciwko osobom które je robią ale też nie widzę powodu by je robić. 3x usg miałam na bardzo dobrym sprzęcie

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ginger daj znac co,i jak :)
    Mala podziwiam cie.. Ja bym juz torbe pakowała do szpitala :P wróżę ci wrzesień październik albo duuuuza dziewczynke ;)

Skarb wyspałaś sie ? W końcu pierwsza noc z mężem ;)

Olcia mówisz ze lepiej kupuc ten cabrio ? Nawet używany? :)
    a powiedz mi..ciężki on jest ? Przyznam,sir zr nie patrzyłam w ogóle na zywo tylko z Internetu patrzę co i jak :P ja adapterow nie chce , w samochodzie będę i tak na pasy zapinać wiec oby pasowało :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • izulkaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modliszka ja tez miałam ciężko ale przynajmniej dzisiaj brzuch mnie nie bolal :P o 4 miałam kryzys w spaniu :P

3jvzgu1r782c9g1c.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, u mnie cukier na czczo był prawidłowy, a przy obciążeniu wyszło źle i były problemy z zajściem w ciążę. Teraz po obciążeniu jest ok, choć górna granica normy. Jednak normy się,zmieniły ostatnio i patrząc na normy z zeszłego roku, to mam cukrzycę,a patrząc na obecne normy nie mam. Dlatego staram się pilnować z jedzeniem, choć ścisłej diety dla cukrzyków nie będę trzymać.
    No i mam 8 kg od początku ciąży.

Mała zrób to obciążenie. Ja bym nie dała rady w takiej niepewności.

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • natali101 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Biedroneczko

biedroneczka1910 lubi tę wiadomość

xnw490bvv7oz0z3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg genetyczne w ciąży to nie tylko ze wskazaniem ale tak zapobiegawczo w razie czego. Je robi specjalista by zobaczyć czy serduszko i inne organy się prawidłowo rozwijają. By w razie czego zaraz po porodzie pomoc dzieciaczkowi. Bo gin bez uprawnień, nawet ten the Best, nie zauważy tego co ten od usg genetycznego. Ja tez przed 30, w rodzinie wszyscy zdrowi, ale nie żałuję tych 250x3 wydanych na genetyczne :) pappa sobie dsrowalam jedynie :)

Agnike, Micia, Kitaja, izulkaa, Nymeria, Rozmarzona lubią tę wiadomość

• Agnike Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała-Dziwię się że nie miałaś obciążenia glukozą to bardzo ważne badanie,to że pierwsza podstawowa glukoza wyszła dobra to o niczym nie świadczy,a tfu,tfu nieleczona cukrzyca ciążowa jest bardzo groźna i dla mamy i dla dziecka,biorąc pod uwagę fakt że waga faktycznie znacznie różniąca się i samą by mnie to zaniepokoiło.

ex2bio4pxrb7jglc.png
    8unevfxm57wbd6tj.png

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcecie mi powiedzieć, że jestem nieodpowiedzialną mamą? Przy Laurze mialam tylko podstawowe badania, nigdy nie miałam podanych żadnych wymiarów , wagi itd. Nie porównywałam, nie analizowałam. I byłam przeszczęśliwa całą ciążę. Psychicznie najlepszy okres mojego życia. Nie stresowałam dzieciątka swoimi obawami bo ich nie miałam. Urodziłam zdrowe dziecko z 10pkt.
    Nie dam 250zł na dodatkowe usg, ani nawet 50zł, nie dlatego, że mi szkoda na dziecko, ale instynktownie jako mama nie mam takiej potrzeby. Moja dzidzia jest duża, ale jest proporcjonalna, zdrowa, rozwija się prawidłowo od samego początku. To samo usłyszałam w ciągu kilku dni od dwóch różnych lekarzy. Po co iść do 3?
    Wiem ,że większość z was robi takie badania. Ale ja nie i nie zmienię zdania :)
    Jeździłam z córką po wielu prywatnych lekarzach, gdy miałam wątpliwości. Teraz nie mam i tyle ;)
    Amen.

Z innej beczki: wiadomo, że prasowanie ubranek dziecięcych zabija bakterie. Ile wcześniej (najwcześniej ) można to zrobić???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 10:05

moodliszka lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Biedroneczkę :)

Mała, ja też nie miałam takich stricte prenatalnych, tylko bardzo dokładne za każdym razem usg u mojego lekarza w gabinecie. Widzę jak wykonuje badania, ma jakieś tam specjalizacje, sprzęt do prenatalnych ma i to mi wystarczy. Choć powiem Wam, że znajomym, które po urodzeniu dziecka stały się specjalistkami od medycyny, dla świętego spokoju wolałam mówić: tak, miałam prenatalne, wszystko jest ok. Nie mialam zamiaru im tłumaczyć tego wszystkiego, bo i tak skończyłoby się tak, że one wiedzą lepiej, a ja jestem chora na głowę ;) :p Poza tym jeśli nie pamiętasz kiedy miałaś ostatnio okres, to nie dziwi mnie teraz ta różnica w wadze :p a fotki z usg dostajesz? Bo na moich zawsze pisze, który to tydzień i dzień wg usg. :)

Kurde, powiem Wam, że jeszcze mi się przysnęło :D obudziła mnie mama, która do mnie zadzwoniła :D mężowi się nawet nie przyznam, że tak długo spałam :D

Micia, Mala_Czarna_89, biedroneczka1910 lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ